Ухвала
від 08.12.2014 по справі 802/4182/14-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

08 грудня 2014 р. м. Вінниця

Справа № 802/4182/14-а

Суддя Вінницького окружного адміністративного суду Заброцька Людмила Олександрівна, розглянувши матеріали позовної заяви за позовом Державної фінансової інспекції у Вінницькій області до КЗ "Тиврівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги" про зобов"язати вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

До Вінницького окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Державної фінансової інспекції у Вінницькій області до КЗ "Тиврівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги" про зобов"язати вчинити дії.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 107 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтею 106 цього Кодексу.

Згідно ч. 1 статті 108 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених в статті 106 КАС України, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, в якій зазначаються недоліки позовної заяви і встановлюється строк, достатній для їх усунення.

Ознайомившись з позовною заявою та доданими до неї матеріалами, вважаю, що зазначена позовна заява підлягає залишенню без руху з таких підстав.

Згідно з частиною 1 статті 105 КАС України адміністративний позов подається до адміністративного суду у формі письмової позовної заяви.

Вимоги щодо позовної заяви встановлені у статті 106 КАС України.

Відповідно до пункту 4 частини 1 статті 106 КАС України у позовній заяві зазначаються зміст позовних вимог згідно з частинами четвертою і п'ятою статті 105 цього Кодексу і виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, а в разі подання позову до декількох відповідачів, - зміст позовних вимог щодо кожного з відповідачів.

Згідно п.2 ст. 106 КАС України, на підтвердження обставин, якими обгрунтовуються позовні вимоги, позивач надає докази.

Так, вимоги, викладені в прохальній частині адміністративного позову не узгоджуються з доказами, наданими на їх підтвердження, а саме відомостями, викладеними в листі-вимозі від 24.10.2014 року №02-20/1219. Зміст вимог позивача, викладених в прохальній частині позову, не вбачається зі змісту зазначеного листа - вимоги.

У зв"язку з чим, необхідно уточнити позовні вимоги, зазначивши в прохальній частині позовної заяви конкретні пункти листа-вимоги від 24.10.2014 року №02-20/1219 та їх відповідний зміст, зобов"язати відповідача виконати які просить позивач.

За правилами, визначеними частиною 1 статті 108 КАС України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених в статті 106 КАС України, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, про що повідомляє позивача та надає йому строк для усунення недоліків.

Враховуючи зазначене, вважаю за необхідне залишити позовну заяву без руху з наданням позивачу 5-денного терміну для усунення зазначених недоліків.

Керуючись статтею 108 КАС України, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Державної фінансової інспекції у Вінницькій області до КЗ "Тиврівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги" про зобов"язати вчинити дії залишити без руху.

Надати позивачу 5 - денний строк, з дня отримання копії ухвали про залишення позовної заяви без руху, для усунення недоліків позовної заяви.

Копію ухвали направити позивачу.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 254 КАС України.

Відповідно до ст. 186 КАС України, апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя / підпис / Заброцька Людмила Олександрівна

Згідно з оригіналом

Суддя

Секретар

СудВінницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення08.12.2014
Оприлюднено22.12.2014
Номер документу41923641
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —802/4182/14-а

Ухвала від 26.12.2014

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Заброцька Людмила Олександрівна

Ухвала від 03.03.2015

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Заброцька Людмила Олександрівна

Ухвала від 03.03.2015

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Заброцька Людмила Олександрівна

Постанова від 03.03.2015

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Заброцька Людмила Олександрівна

Ухвала від 08.12.2014

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Заброцька Людмила Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні