Ухвала
від 03.03.2015 по справі 802/4182/14-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без розгляду

03 березня 2015 р. м. Вінниця

Справа № 802/4182/14-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Заброцької Людмили Олександрівни,

за участю:

секретаря судового засідання: Панченка Тараса Дмитровича,

представників позивача: Мусіровського О.А., Бунзи В.І.,

представників відповідача: Курилів О.І., Маркевич А.А.,

представника 3 особи : ОСОБА_5,

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання представника позивача про залишення адміністративного позову в частині позовних вимог без розгляду в адміністративній справі за позовом Державної фінансової інспекції у Вінницькій області до КЗ "Тиврівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги", третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - фізична особа-підприємець ОСОБА_6 про зобов'язання вчинити дії,

в с т а н о в и в :

В провадженні Вінницького окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за позовом Державної фінансової інспекції у Вінницькій області (далі - ДФІ у Вінницькій області, позивач ) до КЗ "Тиврівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги" ( далі - КЗ « Тиврівський РЦПМСД», відповідач ) ), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - фізична особа-підприємець ОСОБА_6 про зобов'язання вчинити дії.

В судовому засіданні представником позивача заявлено клопотання про залишення адміністративного позову в частині позовних вимог щодо зобов"язання КЗ "Тиврівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги" укласти договори оренди з Тиврівською ЦРЛ на відшкодування комунальних послуг стоматологічними кабінетами в амбулаторіях загальної практики сімейної медицини с. Красне та с. Строїнці без розгляду, у зв"язку з його відкликанням в цій частині.

Представники відповідача щодо залишення позовної заяви без розгляду в частині позовних вимог не заперечили.

Суд розглянувши заявлене клопотання, заслухавши думку представників сторін, дослідивши матеріали справи, встановив наступне.

Згідно пункту 5 частини 1 статті 155 Кодексу адміністративного судочинства України, суд своєю ухвалою залишає позовну заяву без розгляду, якщо надійшло клопотання позивача про відкликання позовної заяви.

Положення цієї норми, відповідно до принципу диспозитивності, передбачає право позивача на порушення провадження в суді та право розпорядження своїми вимогами на свій розсуд.

Отже, підстави для відмови у задоволенні цього клопотання законодавством не передбачені, оскільки це є безумовним правом особи, яка звернулася до суду з позовом.

З огляду на позицію позивача, суд позбавлений можливості продовжити розгляд справи в цій частині та зобов'язаний залишити позовну заяву в частині позовних вимог без розгляду.

При цьому, є необхідним роз'яснити позивачу, що особа, позовна заява якої залишена без розгляду, після усунення підстав, з яких заява була залишена без розгляду, має право звернутися до адміністративного суду в загальному порядку.

Керуючись п. 5 ч. 1 ст. 155, ст. ст. 165, 186, 254 КАС України, суд -

у х в а л и в :

Клопотання представника позивача задовольнити.

Адміністративний позов в частині позовної вимоги щодо зобов'язання КЗ "Тиврівський районний центр первинної медико-санітарної допомоги" укласти договори оренди з Тиврівською ЦРЛ на відшкодування комунальних послуг стоматологічними кабінетами в амбулаторіях загальної практики сімейної медицини с. Красне та с. Строїнці - залишити без розгляду.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 254 КАС України.

Відповідно до ст. 186 КАС України, апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали.

Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали. Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії ухвали суду безпосередньо в суді, то п'ятиденний строк на апеляційне оскарження ухвали суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії ухвали суду.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя Заброцька Людмила Олександрівна

Дата ухвалення рішення03.03.2015
Оприлюднено27.04.2015
Номер документу43686975
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —802/4182/14-а

Ухвала від 26.12.2014

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Заброцька Людмила Олександрівна

Ухвала від 03.03.2015

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Заброцька Людмила Олександрівна

Ухвала від 03.03.2015

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Заброцька Людмила Олександрівна

Постанова від 03.03.2015

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Заброцька Людмила Олександрівна

Ухвала від 08.12.2014

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Заброцька Людмила Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні