Постанова
від 02.06.2008 по справі 2-а-1612/08
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2-а-1612/08

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

«02 » червня 2008 року м.Чернігів

Чернігівський окружний адміністративний суд у скла ді:

Головуючої судді - Кашпур О.В.

при секретарі - Редік Т .В.

розглянувши у відкри тому судовому засіданні спра ву за позовом Відділення фон ду соціального захисту інвал ідів у Чернігівській області до Товариства з обмеженою ві дповідальністю «Придеснянс ьке» про стягнення санкцій т а пені, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся д о суду з позовом до Товариств а з обмеженою відповідальніс тю «Придеснянське» і просить стягнути з відповідача санк ції та пеню в сумі 3205,01 грн. до де ржавного бюджету 3175,61 грн. адмі ністративно-господарських с анкцій та 29,40 грн. пені на сліду ючи реквізити: р/р 31213230700334, банк од ержувач ГУДК в Чернігівській області, код ЄДРПОУ 22824537, МФО 853592, одержувач - Державний бюджет Новгород-Сіверського району , мотивуючи тим, що відповідач у 2007 році не виконав встановле них чинним законодавства вим ог щодо нормативу робочих мі сць для працевлаштування інв алідів.

Представник позивач а підтримала позовні вимоги.

Відповідач до суду не зя вився, у письмовому клопотан ні визнав позовні вимоги та п росив справу розглянути без участі представнка Товарист ва з обмеженою відповідальні сьтю «Придеснянське». За так их обставин суд вважає за мож ливе розглянути спір по суті на підставі наявних у справі доказів.

Заслухавши пояснення представника позивача, дослі дивши матеріали справи, суд в важає наступне:

Встановлено, що Товари ство з обмеженою відповідаль нісьтю «Придеснянське» не ви конало нормативу робочих міс ць для працевлаштування інва лідів в кількості одного роб очого місця.

Частиною 1 статті 19 Зако ну України «Про основи соціа льної захищеності інвалідів в Україні» передбачено, що дл я підприємств, установ, орган ізацій, у тому числі підприєм ств, організацій громадських організацій інвалідів, фізи чних осіб, які використовуют ь найману працю, установлюєт ься норматив робочих місць д ля

2

працевлаштування інвалід ів у розмірі чотирьох відсот ків від середньооблікової чи сельності штатних працівник ів облікового складу, а якщо п рацює від 8 до 25 осіб, - у кількос ті одного робочого місця.

Відповідно до ч. 2, 3 зазна ченої статті закону роботода вці самостійно розраховують кількість робочих місць для працевлаштування інвалідів відповідно до нормативу, вст ановленого частиною першої ц ієї статті, та самостійно зді йснюють працевлаштування ін валідів у рахунок нормативів робочих місць.

Наказом Міністерства п раці та соціальної політики України від 10.02.2007 року № 42 затвер джена форма звітності № 10-Ш "Зв іт про зайнятість і працевла штування інвалідів" та Інстр укція щодо її заповнення. Згі дно п. З.1. Інструкції середньо облікова кількість штатних п рацівників облікового склад у за рік визначається відпов ідно до п. З.2. Інструкції зі ста тистики кількості працівник ів, затвердженої наказом Дер жавного комітету статистики України від 28.09.2005 року № 1442/11722. За т аким же правилом визначаєтьс я середньооблікова кількіст ь штатних працівників за рік , яким відповідно до чинного з аконодавства встановлена ін валідність.

Відповідно до частини 1 с т. 20 Закону України "Про основи соціальної захищеності інва лідів в Україні" роботодавці , де середньооблікова чисель ність працюючих інвалідів ме нша, ніж встановлено нормати вом, щороку сплачують відпов ідним відділенням Фонду соці ального захисту інвалідів ад міністративно-господарські санкції, сума яких визначаєт ься у розмірі середньої річн ої заробітної плати на відпо відному підприємстві, устано ві, організації, у тому числі п ідприємстві, організації гро мадських організацій інвалі дів, фізичної особи, яка викор истовує найману працю, за кож не робоче місце, призначене д ля працевлаштування інвалід а і не зайняте ним, а підприємс тва на яких працює від 8 до 15 осі б - у розмірі половини середнь ої річної заробітної плати.

Адміністративно-господа рські санкції відповідач пов инен був розрахувати і сплат ити самостійно в строк до 15 кв ітня року, наступного за роко м, в якому відбулося порушенн я норматив, однак до цього час у сума заборгованості до Дер жавного бюджету сплачена не була. Згідно розрахунку пози вача сума адміністративно го сподарських санкцій, яку нео бхідно сплатити відповідачу , становить 3175,61 грн.

Відповідно до статті 20 З акону України "Про основи соц іальної захищеності інвалід ів в Україні», Порядку сплати підприємствами, установами, організаціями та фізичними особами, що її використовуют ь найману працю, суми адмініс тративно-господарських санк цій та пені за невиконання но рмативу робочих місць для пр ацевлаштування інвалідів, за твердженим постановою Кабін ету Міністрів України № 70 від 31.01.2007 року, Порядком нарахуванн я пені та її сплати затвердже ного Наказом Міністерства пр аці та соціальної політики У країни № 223 від 15.05.2007 року передба чено, що порушення термінів с плати адміністративно-госпо дарської санкції тягне за со бою нарахування пені у розмі рі 120 відсотків річних обліков ої ставки НБУ за кожний день п рострочення, що діяла на моме нт сплати, нарахованої на пов ну суму недоїмки за весь її ст рок.

На підставі вищевказаног о на суму заборгованості бул а нарахована пеня -29,40 грн.

3

За наведених обставин, поз овні вимоги підтверджені нал ежними та допустимими доказа ми і підлягають до задоволен ня повністю.

Судові витрати по справі згідно ч.4 ст.94 КАС України з ві дповідача не стягуються.

Керуючись статтями 160-163 К одексу адміністративного су дочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Стягнути з Товариств а з обмеженою відповідальніс ьтю «Придеснянське» (с. Кам"ян ська Слобода, Н.-Сіверський р-н , Чернігівська обл., р/р 260463184001, в Ощ адбанку № 3048, МФО 343143, код ЄДРПОУ 3 0829374) в доход Державного бюджет у України 3175,61 грн. адміністрат ивно-господарських санкцій т а 29,40 грн. пені на р/р 31213230700334, банк од ержувач ГУДК в Чернігівській області, код ЄДРПОУ 22824537, МФО 853592, одержувач - Державний бюджет Новгород-Сіверського району .

Постанова набирає зак онної сили після закінчення строку подання заяви про апе ляційне оскарження, якщо так у заяву не було подано. Якщо за яву про апеляційне оскарженн я було подано, але апеляційна скарга не була подана у встан овлений строк, постанова наб ирає законної сили після зак інчення цього строку. У разі п одання апеляційної скарги по станова, якщо її не скасовано , набирає законної сили після закінчення апеляційного роз гляду справи.

Постанова може бути ос каржена до Київського апеляц ійного адміністративного су ду через суд першої інстанці ї, який ухвалив постанову. Зая ва про апеляційне оскарження подається протягом 10 днів з д ня складення постанови. Апел яційна скарга на постанову с уду першої інстанції подаєть ся протягом 20-ти днів після по дання заяви про апеляційне о скарження. Апеляційна скарга може бути подана без поперед нього подання заяви про апел яційне оскарження, якщо скар га подається у строк, встанов лений для подання заяви про а пеляційне оскарження.

СудЧернігівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення02.06.2008
Оприлюднено09.11.2009
Номер документу4203213
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-1612/08

Ухвала від 13.01.2011

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Дякович В.П.

Постанова від 02.06.2008

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Кашпур О.В.

Постанова від 30.01.2009

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Димарчук Т.М.

Постанова від 12.01.2009

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Смілянець Е.С.

Постанова від 16.09.2008

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Маргарітов М.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні