Ухвала
від 05.01.2015 по справі 613/1831/13-ц
БОГОДУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

л

Справа № 613/1831/13-ц

Провадження № 6/613/2/15

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 січня 2015 року

Богодухівський районний суд Харківської області в складі головуючого судді Шалімова Д.В., за участю секретаря Макушинської О.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Богодухові цивільну справу за заявою ОСОБА_1, про зміну способу і порядку виконання рішення суду,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася до Богодухівського районного суду Харківської області з заявою, в якій просить: змінити спосіб і порядок виконання рішення Богодухівського районного суду Харківської області від 26 грудня 2013 року по справі № 613/1831/13-ц, постановивши ухвалу про стягнення з Сектору культури районної державної адміністрації, як розпорядника коштів на утримання Краснокутської дитячої музичної шкоди, кошти які їй присуджені.

Свої вимоги заявниця мотивує тим, що рішенням Богодухівського районного суду Харківської області від 26 грудня 2013 року позовну заяву ОСОБА_1 до Краснокутської дитячої музичної школи, третя особа: ОСОБА_2, про поновлення на роботі та виплату заробітної плати за час вимушеного прогулу - задоволено частково. ЇЇ поновлено на посаді викладача Краснокутської дитячої музичної школи. Присуджено до стягнення з Краснокутської дитячої музичної щколи, ЄДРПОУ: 24678296 на її користь середній заробіток за час вимушеного прогулу в сумі 7 607 грн. 88 коп. Допушено негайне виконання рішення в частині поновлення на роботі та стягнення заробітної плати за один місяць в сумі 1 992 грн. 68 коп. Присуджено до стягнення з ОСОБА_2 на користь Краснокутської дитячої музичної школи заподіяну шкоду в розмірі 7 607 грн. 88 коп. Присуджено до стягнення з Краснокутської дитячої музичної школи на її користь завдану моральну шкоду в сумі 1 000 грн. В задоволенні решти позовних вимог - відмовлено. Частково судове рішення виконано, а саме: її поновлено на посаді директора Краснокутської музичної школи, щодо стягнення заробітної плати направлено заяву з виконавчим листом до ВДВС Краснокутського РУЮ на примусове виконання. Стягнути кошти з Краснокутської музичної школи виявилось за неможливе, так як відповідно до усного роз'яснення спеціалістів районної казначейської служби розпорядником коштів на оплату видатків, податків та інших платежів Краснокутської музичної шкоди являється Сектор культури Краснокутської районної державної адміністрації Харківської області. Вона звернулася до Сектору культури Краснокутської РДА Харківської області з письмовим роз'ясненням. Отримала письмову відповідь разом з Розясненням Краснокутської РДА від 29 листопада 2012 року №399 та Положенням про Сектор культури Краснокутської РДА, з яких вбачається, що дійсно Краснокутська музична школа є структурним підрозділом, не є самостійним розпорядником власних коштів, що фінансування проводиться за рахунок коштів районного бюджету. Також з отриманої довідки вбачається зміна банківських реквізитів для проведення стягнення за рішенням суду.

Заявник ОСОБА_1 в судове засідання не з'явилася, надала суду заяву про слухання справи за її відсутності, на задоволенні заяви наполягала.

Представник Краснокутської дитячої музичної школи в судове засідання не з'явився, про місце, день та час слухання справи повідомлений.

Суд, дослідивши матеріали справи в їх сукупності приходить до висновку, що в задоволенні заяви необхідно відмовити, виходячи з наступного.

Згідно зі ст. 373 ЦПК України, за наявності обставин, що утруднюють виконання рішення (хвороба боржника або членів його сім'ї, відсутність присудженого майна в натурі, стихійне лихо тощо), за заявою державного виконавця або за заявою сторони суд, який видав виконавчий документ, у десятиденний строк розглядає питання про відстрочку або розстрочку виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання рішення в судовому засіданні з викликом сторін і у

виняткових випадках може відстрочити або розстрочити виконання, змінити чи встановити спосіб і порядок виконання рішення.

Відповідно до ч. 1, 2ст. 36 Закону України «Про виконавче провадження» від 21.04.1999 року №606 XIV за наявності обставин, що ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим, державний виконавець за власною ініціативою чи за заявою сторін, а також самі сторони мають право звернутися до суду, який видав виконавчий документ, із заявою про відстрочку або розстрочку виконання, а також про встановлення або зміну способу і порядку виконання. Питання про відстрочку або розстрочку виконання, встановлення чи зміну способу і порядку виконання розглядається судом у встановлений законом строк. Відповідне рішення може бути оскаржене у встановленому законом порядку.

Судом встановлено, що рішенням Богодухівського районного суду Харківської області від 26 грудня 2013 року позовну заяву ОСОБА_1 до Краснокутської дитячої музичної школи, третя особа: ОСОБА_2, про поновлення на роботі та виплату заробітної плати за час вимушеного прогулу - задоволено частково. Поновлено ОСОБА_1 на посаді викладача Краснокутської дитячої музичної школи. Присуджено до стягнення з Краснокутської дитячої музичної щколи на користь ОСОБА_1 середній заробіток за час вимушеного прогулу в сумі 7 607 грн. 88 коп.Допушено негайне виконання рішення в частині поновлення на роботі та стягнення заробітної плати за один місяць в сумі 1 992 грн. 68 коп. Присуджено до стягнення з ОСОБА_2 на користь Краснокутської дитячої музичної школи заподіяну шкоду в розмірі 7 607 грн. 88 коп. Присуджено до стягнення з Краснокутської дитячої музичної школи на користь ОСОБА_1 завдану моральну шкоду в сумі 1 000 грн. В задоволенні решти позовних вимог - відмовлено.

На даний час рішення суду набрало законної сили.

Згідно копії Положення про Сектор культури Краснокутської районної державної адміністрації Харківської області, затвердженого Розпорядженням голови районної державної адміністрації від 29 листопада 2012 року №399, Сектор утримується за рахунок коштів Державного бюджету. При секторі утворені як структурні підрозділи і діють відповідно до положень (статуті), затверджених наказом: Краснокутський районний Будинок культури; районний комунальний заклад «Краснокутська централізована бібліотечна система»; Краснокутська дитяча музична школа; централізована бухгалтерія. Структурні підрозділи сектору утримується за рахунок коштів районного бюджету.

Відповідно до копії Положення про Сектор культури Краснокутської районної державної адміністрації Харківської області, затвердженого Розпорядженням голови районної державної адміністрації від 29 листопада 2012 року № 399, Сектор утримується за рахунок коштів Державного бюджету. При секторі утворені як структурні підрозділи і діють відповідно до положень (статуті), затверджених наказом: Краснокутський районний Будинок культури; районний комунальний заклад «Краснокутська централізована бібліотечна система»; Краснокутська дитяча музична школа; централізована бухгалтерія. Структурні підрозділи сектору утримується за рахунок коштів районного бюджету.

Тобто, на момент ухвалення рішення Богодухівським районним судом Харківської області Краснокутська дитяча музична школа утримувалася за рахунок коштів районного бюджету. Проте, відповідачем по справі було зазначено Краснокутську дитячу музичну школу.

Крім того, в розумінні вимог ст. 373 ЦПК України зміна способу і порядку виконання рішення суду, може бути за наявності певних обставин, які в даній заяві відсутні.

Враховуючи вище викладене, суд дійшов висновку, що у задоволенні заяви про зміну порядку і способу виконання рішення необхідно відмовити.

Керуючись ст.ст. 210, 293, 373, 379 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

У задоволенні заяви ОСОБА_1, про зміну способу і порядку виконання рішення суду - відмовити.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до апеляційного суду Харківської області через суд першої інстанції протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали, а особою яка була відсутня при проголошенні ухвали протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя

СудБогодухівський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення05.01.2015
Оприлюднено14.01.2015
Номер документу42225267
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —613/1831/13-ц

Ухвала від 28.02.2014

Цивільне

Апеляційний суд Харківської області

Костенко Т. М.

Ухвала від 30.01.2014

Цивільне

Апеляційний суд Харківської області

Костенко Т.М. Т. М.

Ухвала від 30.10.2013

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Шалімов Д. В.

Ухвала від 05.01.2015

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Шалімов Д. В.

Ухвала від 28.02.2014

Цивільне

Апеляційний суд Харківської області

Костенко Т.М. Т. М.

Ухвала від 28.01.2014

Цивільне

Апеляційний суд Харківської області

Костенко Т.М. Т. М.

Рішення від 02.01.2014

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Шалімов Д. В.

Рішення від 26.12.2013

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Шалімов Д. В.

Ухвала від 14.11.2013

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Шалімов Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні