Ухвала
від 05.01.2015 по справі 926/1766-б/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

"05" січня 2015 р. справа № 926/1766-б/14

За заявою Новоселицької об'єднаної Державної податкової інспекції головного управління міндоходів у Чернівецькій області до боржника Дочірнього підприємства «Бодем-П» с. Припруття, Новоселицького району, Чернівецької області про визнання банкрутом Суддя Бутирський А.А. Представники: Від кредиторів - Лучкіна Г.В. - завідувач юридичного сектору (довіреність від 03.03.2014 р.) Від боржника - не з'явився В засіданні приймали участь СУТЬ СПОРУ: Новоселицька об'єднана Державна податкова інспекція головного управління міндоходів у Чернівецькій області звернулася до суду із заявою банкрутство Дочірнього підприємства «Бодем-П» с. Припруття, Новоселицького району, Чернівецької області з кредиторськими вимогами у сумі 9 508 270,51 грн.

Ухвалою суду від 15.12.2014 р. порушено провадження у справі про банкрутство Дочірнього підприємства «Бодем-П», введено мораторій на задоволення вимог кредиторів і процедуру розпорядження майном, розпорядником майна призначено арбітражного керуючого Босака Олега Євгеновича (м. Львів, вул. Некрасова, 36, свідоцтво № 1103 від 04.07.2013 р.).

Оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство офіційно оприлюднено на веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

29.12.2014 р. арбітражний керуючий Босак О.Є. звернувся до суду із заявою, в якій просить про дострокове припинення його повноважень як розпорядника майна, посилаючись при цьому на те, що у січні 2015 р. він перебуватиме у незапланованому довготривалому службовому відрядженні у м. Київ, у зв'язку з чим не зможе виконувати свої повноваження належним чином.

Ухвалою від 29.12.2014 р. розгляд поданої заяви призначено на 05.01.2015 р.

У судовому засіданні 05.01.2015 р. кредитор не заперечував проти припинення повноважень арбітражного керуючого Босака О.Є. Також кредитор подав заяву, в якій просить призначити розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Комерзана З.Д.

Інші учасники справи про банкрутство у судове засідання не з'явилися.

На день слухання справи від арбітражного керуючого Комерзана З.Д. надійшла заява, в якій останній надав згоду на призначення його розпорядником майна боржника.

За таких обставин справи заява арбітражного керуючого Босака О.Є. про дострокове припинення його повноважень підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Згідно ч. 3 ст. 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) може бути звільнений господарським судом від виконання повноважень розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора за його заявою. Така заява арбітражним керуючим Босаком О.Є. подана.

Ч. 1 ст. 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачає, що кандидатура арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) для виконання повноважень розпорядника майна визначається судом самостійно із застосуванням автоматизованої системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України. У разі якщо від арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора), визначеного автоматизованою системою, не надійшла заява про згоду стати розпорядником майна в цій справі, то розпорядника майна призначає суд без застосування автоматизованої системи з числа осіб, внесених до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України.

Наведена норма права, як і Положення про автоматизовану систему з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство, не передбачає повторного визначення розпорядника майна автоматизованою системою.

За таких обставин розпорядника майна боржника у даній справі слід призначити за ініціативою суду. Враховуючи клопотання кредитора про призначення розпорядником майна боржника Комерзана З.Д. та заяву останнього, розпорядником майна слід призначити Комерзана З.Д. При цьому судом взято до уваги те, що арбітражний керуючий Комерзан З.Д. не підпадає під дію ч. 2 ст. 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", постійно проживає у Чернівецькій області, що дозволить ефективно виконувати функції розпорядника майна боржника у даній справі.

Керуючись ст. 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Арбітражного керуючого Босака Олега Євгеновича (м. Львів, вул. Некрасова, 36, свідоцтво арбітражного керуючого № 1103 від 04.07.2013 р.) усунути від виконання своїх обов'язків розпорядника майна у справі № 926/1766-б/14 про банкрутство ДП «Бодем-П».

2. Розпорядником майна ДП «Бодем-П» призначити арбітражного керуючого Комерзана Зіновія Дмитровича (вул. Кармелюка, 117, смт. Берегомет, Вижницького району, Чернівецької області, свідоцтво арбітражного керуючого № 491 від 23.03.2013 р.)

3. Арбітражному керуючому Босаку О.Є. у п'ятиденний строк передати арбітражному керуючому Комерзану З.Д. всі документи, що стосуються даної справи і були отримані у період здійснення повноважень розпорядника майна боржника.

4. Копію ухвали суду надіслати боржнику, кредитору, арбітражному керуючому Босаку О.Є., арбітражному керуючому Комерзану З.Д., державному органу з питань банкрутства та державному реєстратору.

Суддя Бутирський А.А.

СудГосподарський суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення05.01.2015
Оприлюднено13.01.2015
Номер документу42247669
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —926/1766-б/14

Постанова від 06.04.2015

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Бутирський Андрій Анатолійович

Ухвала від 25.03.2015

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Бутирський Андрій Анатолійович

Ухвала від 04.02.2015

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Бутирський Андрій Анатолійович

Ухвала від 20.01.2015

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Бутирський Андрій Анатолійович

Ухвала від 05.01.2015

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Бутирський Андрій Анатолійович

Ухвала від 29.12.2014

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Бутирський Андрій Анатолійович

Ухвала від 15.12.2014

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Бутирський Андрій Анатолійович

Ухвала від 10.12.2014

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Бутирський Андрій Анатолійович

Ухвала від 01.12.2014

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Бутирський Андрій Анатолійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні