Постанова
від 06.04.2015 по справі 926/1766-б/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"06" квітня 2015 р. Справа № 926/1766-б/14

За заявою Новоселицької об'єднаної Державної податкової інспекції головного управління міндоходів у Чернівецькій області до боржника Дочірнього підприємства «Бодем-П» с. Припруття, Новоселицького району, Чернівецької області про визнання банкрутом Суддя Бутирський А.А. Представники: Від кредиторів - Лучкіна Г.В. - завідувач юридичного сектору (довіреність від 02.03.2015 р.) Від боржника - не з'явився В засіданні приймали участь: розпорядник майна Комерзан З.Д. СУТЬ СПОРУ: Новоселицька об'єднана Державна податкова інспекція головного управління міндоходів уЧернівецькій області звернулася до суду із заявою банкрутство Дочірнього підприємства «Бодем-П» с. Припруття, Новоселицького району, Чернівецької області з кредиторськими вимогами у сумі 9 508 270,51 грн.

Ухвалою від 01.12.2014 р. прийнято заяву про порушення справи до банкрутство до розгляду, підготовче засідання призначено на 10.12.2014 р.

Ухвалою від 15.12.2014 р. порушено провадження у справі про банкрутство боржника, визнано безспірні вимоги Новоселицької об'єднаної Державної податкової інспекції головного управління міндоходів у Чернівецькій області до боржника у сумі 3 786 923,75 грн., введено мораторій, введено процедуру розпорядження майном та призначено розпорядником майна арбітражного керуючого Босака О.Є., проведення попереднього засідання призначено на 04.02.2015 р.

Ухвалою від 05.01.2015 р. арбітражного керуючого Босака О.Є. усунуто від виконання обов'язків розпорядника майна, новим розпорядником майна боржника призначено арбітражного керуючого Комерзана З.Д.

Ухвалою від 04.02.2015 р. затверджено реєстр вимог кредиторів, підсумкове засідання призначено на 18.03.2015 р.

03.03.2015 р. комітет кредиторів звернувся до суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Комерзана З.Д.

18.03.2015 р. у судовому засіданні оголошено перерву до 25.03.2015 р.

Ухвалою від 25.03.2015 р. розгляд справи відкладено на 06.04.2015 р., а на боржника покладено обов'язок надати письмові пояснення з приводу того, що в його фінансовому звіті за 2014 р. містяться відомості про дебіторську заборгованість у сумі 4115,8 тис. грн.. та інші оборотні активи на суму 18413,2 тис. грн. При цьому у письмових поясненнях боржнику слід було вказати, які дебітори мають заборгованість перед боржником, в якій сумі та з якого часу; конкретизувати, які оборотні активи перебувають в його власності.

У судовому засіданні 06.04.2015 р. кредитор підтримав подане клопотання та просив визнати боржника банкрутом.

Боржник у судове засідання не з'явився, хоча і був повідомлений про час і місце слухання справи належним чином, витребувані докази не представив. При цьому неявка боржника не перешкоджає розгляду справи по суті.

Розпорядник майна Комерзан З.Д. у судовому засіданні пояснив, що він вручив керівнику боржника запит, в якому просив надати документи, які підтверджують дебіторську заборгованість у розмірі 4115,8 тис. грн. та які підтверджують оборотні активи на суму 18413,2 тис. грн. У відповідь на наданий запит, засновник боржника Столяр Б. надав розпоряднику майна наявні в нього бухгалтерські документи. Із наданих бухгалтерських документів не вбачається фактична наявність у боржника дебіторської заборгованості у розмірі 4115,8 тис. грн. та оборотних активів на суму 18413,2 тис. грн.

Заслухавши пояснення кредитора, розпорядника майна, розглянувши надані документи, суд встановив таке.

Згідно ч. 1 ст. 37 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон про банкрутство), випадках, передбачених цим Законом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців. Банкрут - боржник, неспроможність якого виконати свої грошові зобов'язання встановлена господарським судом.

23.02.2015 р. на засіданні комітету кредиторів (протокол № 1) прийнято рішення: клопотати перед господарським судом Чернівецької області про визнання Дочірнього підприємства «Бодем-П» банкрутом, відкрити процедуру ліквідації, ліквідатором призначити арбітражного керуючого Комерзана З.Д.

Згідно фінансового звіту за 2014 р., активи боржника складають 22536,3 тис. грн., а пасив, згідно реєстру вимог кредиторів, становить 10 449 149,21 грн. При цьому варто зауважити, що згідно інвентаризаційного акту від 02.02.2015 р., що складений розпорядником майна Комерзаном З.Д. та керівником боржника, в останнього відсутнє майно (майнові права), що можна було б описати. Стосовно наявності у фінансовому звіті за 2014 р. активів боржника на суму 22536,3 тис. грн., варто зауважити, що ці відомості нічим об'єктивно не підтверджені, а тому не можуть вважатись доказом фактичної наявності майна.

Отже, кредиторська заборгованість боржника є значно більшою за майнові активи, які підлягають включенню до ліквідаційної маси боржника. Наведене дає підстави для висновку про неспроможність боржника відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані судом вимоги кредиторів не інакше як через застосування ліквідаційної процедури.

Відповідно до ч. 1 ст. 22, ч. 1 ст. 24 Закону про банкрутство, у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру. У постанові про визнання боржника банкрутом господарський суд відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, передбаченому для призначення керуючого санацією. Господарський суд має право призначити ліквідатором особу, яка виконувала повноваження розпорядника майна або (та) керуючого санацією боржника.

За наведених обставин, суд вважає обґрунтованим введення ліквідаційної процедури та призначає ліквідатором Дочірнього підприємства «Бодем-П» арбітражного керуючого Комерзана З.Д., який виконував функції розпорядника майна боржника і здатний належним чином виконувати, передбачені Законом про банкрутство обов'язки ліквідатора у даній справі.

Керуючись статями 2, 4, 7, 37-48 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати банкрутом Дочірнє підприємство «Бодем-П», ідентифікаційний код 31948562, вул. Ольги Кобилянської, 1, с. Припруття, Новоселицького району, Чернівецької області та відкрити ліквідаційну процедуру.

2. Строк виконання всіх грошових зобов'язань ДП «Бодем-П», вважати таким, що настав 06.04.2015 р.

3. Призначити ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Комерзана Зіновія Дмитровича (вул. Кармелюка, 117, смт.Берегомет, Вижницького району, Чернівецької області) свідоцтво арбітражного керуючого № 491 від 23.03.2013 р.

4. Припинити повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном.

5. З дня прийняття цієї постанови:

- господарська діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу за виключенням укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу в процедурі ліквідації тощо;

- строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважається таким, що настав;

- у банкрута не виникає жодних додаткових зобов'язань (у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів)), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури;

- припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута;

- відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю;

- продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом";

- скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається;

- вимоги за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтися тільки в межах ліквідаційної процедури протягом двох місяців з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає. Кредитори, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі .

6. Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет повідомлення про визнання банкрутом ДП «Бодем-П» .

7. Попередити ліквідатора про необхідність суворого дотримання чинного законодавства, зокрема, положень ст. ст. 41, 43, 44, 45, 98, 107 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та діяти розумно, добросовісно в інтересах кредиторів та банкрута.

8. Зобов'язати ліквідатора банкрута щомісячно надавати господарському суду Чернівецької області звіт про свою діяльність, інформацію про фінансове становище і майно боржника, про використання коштів банкрута тощо.

9. Зобов'язати ліквідатора Комерзана З.Д. відповідно до ст. ст. 41 - 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" виконати ліквідаційну процедуру банкрута у строк, передбачений даним Законом, за результатами роботи по ліквідації підприємства-банкрута надати суду обґрунтований звіт про виконану роботу, всі докази, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури.

10. Копію постанови надіслати кредитору, банкруту, ліквідатору, державному реєстратору за місцем знаходження боржника, виконавчій службі за місцем знаходження банкрута, власнику майна та державному органу з питань банкрутства.

Суддя А.А. Бутирський

Дата ухвалення рішення06.04.2015
Оприлюднено10.04.2015
Номер документу43443033
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —926/1766-б/14

Постанова від 06.04.2015

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Бутирський Андрій Анатолійович

Ухвала від 25.03.2015

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Бутирський Андрій Анатолійович

Ухвала від 04.02.2015

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Бутирський Андрій Анатолійович

Ухвала від 20.01.2015

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Бутирський Андрій Анатолійович

Ухвала від 05.01.2015

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Бутирський Андрій Анатолійович

Ухвала від 29.12.2014

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Бутирський Андрій Анатолійович

Ухвала від 15.12.2014

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Бутирський Андрій Анатолійович

Ухвала від 10.12.2014

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Бутирський Андрій Анатолійович

Ухвала від 01.12.2014

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Бутирський Андрій Анатолійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні