Ухвала
від 16.01.2015 по справі 917/1891/14
ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

cpg1251

ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

УХВАЛА

про повернення апеляційної скарги

"15" січня 2015 р. Справа № 917/1891/14

Колегія суддів у складі:

головуючий суддя Сіверін В. І., суддя Терещенко О.І., суддя Медуниця О.Є.

розглянувши апеляційну скаргу відповідача (вх.№ 157 П/1-7) на рішення господарського суду Полтавської області від 20.11.2014 року у справі

за позовом Управління Пенсійного фонду України в м. Кременчуці Полтавської області, м. Кременчук,

до ПАТ "Полтаваобленерго" в особі філії Кременчуцька ТЕЦ, м. Полтава,

третя особа - Іваницька А.І., м. Кременчук.

про стягнення 9 787,12 грн.

ВСТАНОВИЛА:

Відповідачем до Харківського апеляційного господарського суду подано апеляційну скаргу на рішення господарського суду Полтавської області від 20.11.2014 року.

Перевіривши матеріали скарги, колегія суддів дійшла висновку про необхідність її повернення заявнику з наступних підстав.

Так, треті особи користуються правами і несуть обов'язки сторони у справі стаття 27 ГПК України), тому якщо до апеляційної скарги не додано доказів надіслання її копії третім особам, то така апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається господарським судом.

Вищевикладена правова позиція знайшла своє відображення в останньому абзаці пункту 4 Постанови Пленуму Вищого господарського суду України №7 від 17.05.2011 року "Про деякі питання практики застосування розділу XII Господарського процесуального кодексу України".

Колегія суддів зазначає, що заявником до матеріалів скарги не додано доказів направлення копії апеляційної скарги третій особі у справі.

Крім того, заявником до матеріалів скарги не додано доказів сплати судового збору у встановлному законом порядку та розмірі.

Слід зазначити, що Платіжне доручення на безготівкове перерахування судового збору додається до апеляційної скарги і подаються до господарського суду тільки в оригіналі, копії, у тому числі виготовлені із застосуванням технічних засобів (фотокопії тощо) цих документів, не можуть бути належним доказом сплати судового збору.

Аналогічна правова позиція викладена в пункті 2.21 Постанови Пленуму Вищого господарського суду України №7 від 21.02.2013 року "Про деякі питання практики застосування розділу VI Господарського процесуального кодексу України".

Таким чином, надана заявником до матеріалів копія платижного доручення про сплату судового збору не є належним доказом про сплату такого збору. Надання заявником саме копії, а не оригіналу платііжного доручення (як про те зазначає заявник при перерахуванні додатків до апеляційної скарги) підтверджується також і актом відділу документального забезпечення та контролю господарського суду Полтавської області.

Відповідно до пунктів 2 та 3 частини 1 статті 97 Господарського процесуального кодексу України апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається апеляційним господарським судом, якщо до скарги не додано доказів надсилання її копії іншій стороні (сторонам); та якщо до скарги не додано документів, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі.

Враховуючи викладене, керуючись статтею 86, пунктами 2, 3 частини 1 статті 97 Господарського процесуального кодексу України,

УХВАЛИЛА:

Повернути апеляційну скаргу.

Після усунення обставин, що стали причиною повернення скарги, зазначених у пунктах 2 та 3 частини 1 статті 97 ГПК України, сторона у справі має право повторно подати апеляційну скаргу у загальному порядку.

Додаток заявнику - матеріали скарги на 11 арк. та конверт

Головуючий суддя Сіверін В. І.

Суддя Терещенко О.І.

Суддя Медуниця О.Є.

СудХарківський апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення16.01.2015
Оприлюднено16.01.2015
Номер документу42313180
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —917/1891/14

Ухвала від 02.04.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Глос О.І.

Ухвала від 06.02.2015

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Медуниця О.Є.

Ухвала від 16.01.2015

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Сіверін В. І.

Рішення від 20.11.2014

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Тимощенко О.М.

Ухвала від 15.09.2014

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Тимощенко О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні