Ухвала
від 22.01.2015 по справі 2-1321/07
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Апеляційний суд Кіровоградської області

№ провадження 22-ц/781/225/15 Головуючий у суді І-ї інстанції Ковтун Л.М.

Доповідач Бубличенко В. П.

УХВАЛА

22.01.2015 року колегія суддів судової палати в цивільних справах апеляційного суду Кіровоградської області у складі:

головуючого судді - Бубличенко В.П.

суддів - Сукач Т.О., Кривохижі В.І.

при секретарі - Савченко Н.В.

розглянула у відкритому судовому засіданні в місті Кіровограді цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про визнання права власності на спадкове майно, за апеляційною скаргою управління власності та приватизації комунального майна Кіровоградської міської ради на рішення Ленінського районного суду міста Кіровограда від 06 квітня 2007 року і

ВСТАНОВИЛА:

Управління власності та приватизації комунального майна Кіровоградської міської ради подало апеляційну скаргу на рішення Ленінського районного суду міста Кіровограда від 06 квітня 2007 року, яким задоволено позов ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про визнання права власності на спадкове майно і визнано за ним право власності на напівзруйнований житловий будинок з господарською будівлею, розташований в АДРЕСА_1.

Про час і місце розгляду справи сторони та управління власності та приватизації комунального майна Кіровоградської міської ради повідомлені у встановленому статтею 76 ЦПК України порядку, в судове засідання не з'явилися. Від управління власності та приватизації комунального майна Кіровоградської міської ради надійшла заява про розгляд справи у відсутності його представника.

Заслухавши доповідача, дослідивши матеріали справи, колегія суддів вважає, що апеляційне провадження підлягає закриттю.

Статтею 15 ЦК України передбачено, що кожна особа має право на захист свого цивільного права у разі його порушення, невизнання або оспорювання.

Здійснюючи правосуддя, суд захищає права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб, державні та суспільні інтереси у спосіб, визначений законом (ст.4 ЦПК України).

Відповідно до ч.3 ст.297 ЦПК України незалежно від поважності причини пропуску строку апеляційного оскарження апеляційний суд відмовляє у відкритті апеляційного провадження у разі, якщо апеляційна скарга прокурора, органу державної влади чи органу місцевого самоврядування подана після спливу одного року з моменту оголошення оскаржуваного судового рішення.

Як вбачається з матеріалів справи, оскаржуване рішення було ухвалено 06 квітня 2007 року.

Згідно з Положенням про управління власності та приватизації комунального майна Кіровоградської міської ради, затвердженим рішенням Кіровоградської міської ради 11 грудня 2012 року № 2101, вказане управління є виконавчим органом Кіровоградської міської ради .

Відповідно до ч.1 ст.5 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» міська рада та виконавчі органи міської ради входять до системи місцевого самоврядування.

Враховуючи наведене, апеляційне провадження підлягає закриттю на підставі ч.3 ст.297 ЦПК України у зв'язку з тим, що апеляційна скарга подана органом місцевого самоврядування після спливу одного року з моменту оголошення оскаржуваного судового рішення.

Керуючись ч.3 ст.297 ЦПК України, колегія суддів судової палати у цивільних справах апеляційного суду Кіровоградської області

УХВАЛИЛА:

Закрити апеляційне провадження у справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про визнання права власності на спадкове майно, за апеляційною скаргою управління власності та приватизації комунального майна Кіровоградської міської ради на рішення Ленінського районного суду міста Кіровограда від 06 квітня 2007 року.

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили з моменту її проголошення і може бути оскаржена у касаційному порядку безпосередньо до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ протягом двадцяти днів.

Головуючий суддя

Судді

СудАпеляційний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення22.01.2015
Оприлюднено29.01.2015
Номер документу42450510
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-1321/07

Ухвала від 22.01.2015

Цивільне

Апеляційний суд Кіровоградської області

Бубличенко В. П.

Ухвала від 30.12.2014

Цивільне

Апеляційний суд Кіровоградської області

Бубличенко В. П.

Ухвала від 03.05.2013

Цивільне

Артемівський районний суд м. Луганська

Труфанова М. О.

Рішення від 12.12.2007

Цивільне

Староміський районний суд м.Вінниці

Денишенко Т.О.

Рішення від 26.10.2007

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Таранкова І.М.

Рішення від 16.11.2007

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Проць Т.В.

Рішення від 22.10.2007

Цивільне

Голопристанський районний суд Херсонської області

Матюшко О.І.

Рішення від 17.10.2007

Цивільне

Цюрупинський районний суд Херсонської області

Пляс М.Г.

Рішення від 15.11.2007

Цивільне

Скадовський районний суд Херсонської області

Ведмідська Н.І.

Ухвала від 20.09.2007

Цивільне

Нижньогірський районний суд Автономної Республіки Крим

Чернецька В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні