Ухвала
від 11.02.2015 по справі 916/4109/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

65119, м. Одеса, пр. Шевченка, 29


УХВАЛА

попереднього засідання

"11" лютого 2015 р. Справа № 916/4109/14

За заявою: Державної податкової інспекції у Малиновському районі м. Одеси Головного управління Міндоходів в Одеській області ( 65098, м. Одеса, вул. Стовпова 17, код ЄДРПОУ 38723404 )

до боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю „Форум-Стройсервіс" ( 65078, м. Одеса, вул. Гайдара, буд.13, оф. 106, код ЄДРПОУ 33217093 )

про визнання боржника банкрутом.

Господарський суд Одеської області у складі:

судді - РОВИНСЬКОГО О.Ю.

секретаря судового засідання - Чітакової В.О.

за участю представників сторін:

від Заявника: Хаджи О.Г. - представник ДПІ у Малиновському районі м. Одеси ГУ Міндоходів в Одеській області, на підставі довіреності від 22.10.2013 р. за № 2045/9/15-52-10-010;

від Боржника : не з'явився, не зважаючи на те, що був повідомлений належним чином;

Розпорядник майна: Дечева О.М., особа підтверджена паспортом

СУТЬ СПОРУ: 08.10.2014 р. Заявник, ДПІ у Малиновському районі м. Одеси ГУ Міндоходів в Одеській області, звернувся до господарського суду із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство ТОВ „Форум-Стройсервіс" в порядку передбаченому ст. 11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", оскільки останній неспроможний виконати свої грошові зобов'язання по сплаті заборгованості на загальну суму у розмірі 462 649 грн. 03 коп. протягом трьох місяців після настання встановленого строку їх сплати.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 13.10.2014 р. заяву ДПІ у Малиновському районі м. Одеси ГУ Міндоходів в Одеській області про порушення провадження у справі про банкрутство, прийнято до розгляду, та присвоєно № 916/4109/14.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 05.11.2014 р. порушено провадження у справі про банкрутство ТОВ „Форум-Стройсервіс", визнано грошові вимоги ДПІ у Малиновському районі м. Одеси ГУ Міндоходів в Одеській області у розмірі 462 649 грн. 03 коп., введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, введено процедуру розпорядження майном боржника ТОВ „Форум-Стройсервіс", розпорядником майна призначено арбітражного керуючого Дєчеву Ольгу Миколаївну, діючу на підставі свідоцтва Міністерства юстиції України про право на здіснення діяльності арбітражного керуючого ( розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора ) 08.02.2013 р. за № 86.

06.11.2014 р. на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України опубліковано повідомлення про порушення провадження у справі про банкрутство ТОВ „Форум-Стройсервіс" призначення розпорядником майна арбітражного керуючого Дєчеву Ольгу Миколаївну та встановлення тридцятиденного граничного строку на заявлення грошових вимог кредиторів з дня опублікування оголошення.

Статтею 23 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" встановлено, що конкурсні кредитори за вимогами, які виникли до дня порушення провадження у справі про банкрутство, зобов'язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом тридцяти днів від дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство. Відлік строку на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника починається з дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає.

В тридцятиденний термін із дня публікації оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство ТОВ „Форум-Стройсервіс" заяв від інших кредиторів до господарського суду не надходило.

У судовому засіданні 11.02.2015 р. розпорядником майна ТОВ „Форум-Стройсервіс", на виконання ухвали суду від 05.11.2014 р. надано реєстр грошових вимог кредиторів, відповідно до якого розпорядником майна розглянуті заявлені кредиторські вимоги:

· ДПІ у Малиновському районі м. Одеси ГУ Міндоходів в Одеській області у загальному розмірі 462 649 грн. 03 коп., розглянуті розпорядником майна та включені до реєстру вимог кредиторів з черговістю задоволення 381 924 грн. 38 коп. - третя черга; 80 724 грн. 65 коп. -шоста черга.

З наданого до суду реєстру грошових вимог кредиторів ТОВ „Форум-Стройсервіс" та наявних матеріалів справи вбачається, що заявлені ДПІ у Малиновському районі м. Одеси ГУ Міндоходів в Одеській області грошові вимоги розглянуті розпорядником майна та визнані у повному обсязі.

Відповідно до ст. 23 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", вимоги конкурсних кредиторів, визнані боржником або господарським судом, вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів. Розпорядник майна зобов'язаний окремо внести до реєстру вимоги кредиторів, які забезпечені заставою майна боржника, згідно з їхніми заявами, а за їх відсутності - згідно з даними обліку боржника, а також внести окремо до реєстру відомості про майно боржника, яке є предметом застави згідно з державним реєстром застав. Розпорядник майна зобов'язаний окремо внести до реєстру відомості про вимоги щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також про вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров'ю громадян, згідно із заявами таких кредиторів та/або даними обліку боржника.

Пунктом 4 ст. 23 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" встановлено, що особи вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі. Відповідне правило не поширюється на вимоги кредиторів щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також на вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров'ю громадян, сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування.

Відповідно до ч.2 ст. 22 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" процедура розпорядження майном боржника вводиться строком на сто п'ятнадцять календарних днів і може бути продовжена господарським судом за вмотивованим клопотанням розпорядника майна, комітету кредиторів або боржника не більше ніж на два місяці.

Згідно ч. 1 ст. 25 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" попереднє засідання господарського суду проводиться не пізніше двох місяців та десяти днів, а у разі великої кількості кредиторів - не пізніше трьох місяців після проведення підготовчого засідання суду. Про попереднє засідання суду повідомляються сторони, а також інші учасники провадження у справі про банкрутство, визнані такими відповідно до цього Закону.

Відповідно ст. 25 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" за результатами розгляду вимог кредиторів господарський суд виносить ухвалу, в якій зазначаються: розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів, які вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, розмір та перелік не визнаних судом вимог кредиторів, дата проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів, дата підсумкового засідання суду, на якому буде винесено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про припинення провадження у справі про банкрутство або ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду, яке має відбутися у строки, встановлені частиною другою статті 22 цього Закону. У реєстрі вимог кредиторів повинні міститися відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов'язаннями, черговість задоволення кожної вимоги. Неустойка (штраф, пеня) враховується в реєстрі вимог кредиторів окремо від основних зобов'язань у шосту чергу та може бути предметом мирової угоди. Погашення неустойки (штрафу, пені) у справі про банкрутство можливе лише в ліквідаційній процедурі при спрощеному порядку розгляду справи про банкрутство.

Частиною 2 ст. 25 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" встановлено, що в попередньому засіданні господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів, у тому числі щодо яких були заперечення боржника і які не були внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, а також ті, що визнані боржником та внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, і вирішує питання про його затвердження.

Розглянувши матеріали справи, керуючись ст. ст. 1, 22, 23, 25, 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

У Х В А Л И В :

1. Затвердити поданий розпорядником майна боржника реєстр визнаних судом грошових вимог конкурсних кредиторів до Товариства з обмеженою відповідальністю „Форум-Стройсервіс" ( 65078, м. Одеса, вул. Гайдара, буд. 13, код ЄДРПОУ 33217093 ) на загальну суму у розмірі 462 649 грн. 03 коп.;

2. Грошові вимоги ДПІ у Малиновському районі м. Одеси ГУ Міндоходів в Одеській області ( 65098, м. Одеса, вул. Стовпова 17, код ЄДРПОУ 38723404 ) у сумі 462 649 грн. 03 коп.

- Черговість задоволення вимог у сумі 381 924 грн. 38 коп. - третя черга, згідно п. 3 ч. 1 ст. 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом";

- Черговість задоволення вимог у сумі 80 724 грн. 65 коп. -шоста черга, згідно п. 6 ч. 1 ст. 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ( неустойка (пеня, штраф) );

3. Призначити проведення зборів кредиторів та засідання комітету кредиторів на 03.03.2015 року о 12:00 год.

4. Підсумкове засідання суду призначити на „04" березня 2015 року о 14:20 год.

Засідання суду відбудеться у приміщенні господарського суду (м. Одеса, проспект Шевченка,29), зал судового засідання № 2 (перший поверх), тел. 307-961.

5. Визнати явку: представника кредитора, розпорядника майна, боржника у засідання суду - обов'язковою.

6. Вимоги кредиторів які заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі.

7. Вважати цю ухвалу такою, що є підставою для визначення кількості голосів, які належать кожному кредиторові при прийнятті рішення на зборах кредиторів, як пропорційно сумі їх вимог, включених до реєстру вимог кредиторів, кратній одній тисячі гривень, згідно п. 4 ст. 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

8. Зобов'язати розпорядника майна організувати проведення зборів кредиторів та засідання комітету кредиторів у відповідності зі ст. 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", вирішити питання відносно подальшого розгляду справи (ліквідація, санація, мирова угода) та відповідні протоколи надати суду.

9. Зобов'язати розпорядника майна надати:

· докази вжиття заходів для захисту майна боржника, аналіз фінансової та господарської діяльності боржника;

· докази проведення дій щодо виявлення ознак фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства;

· звіт про свою діяльність в процедурі розпорядження майном.

Копію ухвали надіслати: кредитору, боржнику, розпоряднику майна - а.к. Дєчевій О.М.

Ухвала набирає законної сили з моменту її винесення згідно з ч. 4 ст. 8 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвала може бути оскаржена у порядку, встановленому ст. 91 Господарського процесуального кодексу України, ст. 8 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Суддя О.Ю. Ровинський

Дата ухвалення рішення11.02.2015
Оприлюднено13.02.2015
Номер документу42669476
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання боржника банкрутом. Господарський суд Одеської області у складі: судді - РОВИНСЬКОГО О.Ю. секретаря судового засідання - Чітакової В.О.

Судовий реєстр по справі —916/4109/14

Ухвала від 16.08.2016

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 21.06.2016

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 29.12.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 16.12.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Ровинський О.Ю.

Ухвала від 18.11.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Ровинський О.Ю.

Ухвала від 21.10.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Ровинський О.Ю.

Ухвала від 21.09.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Ровинський О.Ю.

Ухвала від 04.03.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Ровинський О.Ю.

Ухвала від 11.02.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Ровинський О.Ю.

Ухвала від 27.01.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Ровинський О.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні