Ухвала
від 18.11.2015 по справі 916/4109/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

65119, м. Одеса, пр. Шевченка, 29


УХВАЛА

"18" листопада 2015 р.Справа № 916/4109/14

За заявою: Державної податкової інспекції у Малиновському районі м. Одеси Головного управління Міндоходів в Одеській області ( 65098, м. Одеса, вул. Стовпова 17, код ЄДРПОУ 38723404 )

до боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю „Форум-Стройсервіс" ( 65078, м. Одеса, вул. Гайдара, буд.13, оф. 106, код ЄДРПОУ 33217093 )

про визнання боржника банкрутом.

Господарський суд Одеської області у складі:

судді - РОВИНСЬКОГО О.Ю.

при секретарі судового засідання - Чітаковій В.О.

за участю представників сторін:

від Кредитора: Домущі В.С. - представник ДПІ у Малиновському районі м. Одеси ГУ Міндоходів в Одеській області, на підставі довіреності від 25.06.2015 р. за № 1620/9/15-52-10-18;

Ліквідатор : арбітражний керуючий Дечева О.М., особа підтверджена паспортом;

СУТЬ СПОРУ: 08.10.2014 р. Заявник, ДПІ у Малиновському районі м. Одеси ГУ Міндоходів в Одеській області, звернувся до господарського суду із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство ТОВ „Форум-Стройсервіс" в порядку передбаченому ст. 11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", оскільки останній неспроможний виконати свої грошові зобов'язання по сплаті заборгованості на загальну суму у розмірі 462 649 грн. 03 коп. протягом трьох місяців після настання встановленого строку їх сплати.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 13.10.2014 р. заяву ДПІ у Малиновському районі м. Одеси ГУ Міндоходів в Одеській області про порушення провадження у справі про банкрутство, прийнято до розгляду, та присвоєно № 916/4109/14.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 05.11.2014 р. порушено провадження у справі про банкрутство ТОВ „Форум-Стройсервіс", визнано грошові вимоги ДПІ у Малиновському районі м. Одеси ГУ Міндоходів в Одеській області у розмірі 462 649 грн. 03 коп., введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, введено процедуру розпорядження майном боржника ТОВ „Форум-Стройсервіс", розпорядником майна призначено арбітражного керуючого Дєчеву Ольгу Миколаївну, діючу на підставі свідоцтва Міністерства юстиції України про право на здіснення діяльності арбітражного керуючого ( розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора ) 08.02.2013 р. за № 86.

Постановою господарського суду Одеської області від 04.03.2015 р. ТОВ „Форум-Стройсервіс" визнано банкрутом, відносно нього відкрито ліквідаційну процедуру та призначено ліквідатором арбітражного керуючого Дєчеву Ольгу Миколаївну, якого зобов'язано провести дії відповідно до ст.ст. 37 - 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", та після завершення усіх розрахунків із виявленими кредиторами надати до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс в порядку ст. 46 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" на розгляд та затвердження.

04.03.2015 р. на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України опубліковано повідомлення про визнання „Форум-Стройсервіс" банкрутом та відкриття відносно нього ліквідаційної процедури, призначення арбітражного керуючого Дєчеву Ольгу Миколаївну та встановлення двох місячного граничного строку на заявлення грошових вимог кредиторів з дня офіційного оприлюднення повідомлення.

27.10.2015 р. до господарського суду Одеської області від ліквідатора ТОВ „Форум-Стройсервіс" надійшла заява (вх. № 3-1796/15) про видачу судового наказу на примусове виконання Постанови господарського суду Одеської області від 04.03.2015 р., яким зобов'язати колишнього керівника ТОВ „Форум-Стройсервіс" Ільєнкова В.В. передати ліквідатору ТОВ „Форум-Стройсервіс" бухгалтерську та іншу документацію ТОВ „Форум-Стройсервіс", печатки, штампи та інші матеріальні цінності Банкрута.

У судовому засіданні 18.11.2015 р. ліквідатором ТОВ „Форум-Стройсервіс" заявлено клопотання (вх. № 3-1933/15) про винесення ухвали, якою зобов'язати посадову особу ТОВ „Форум-Стройсервіс" гр. Ільєнкова В.В. протягом п'ятнадцяти днів передати ліквідатору ТОВ „Форум-Стройсервіс" бухгалтерську та іншу документацію Банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності Банкрута.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні наявні матеріали у справі, заслухавши доводи та пояснення сторін, господарський суд встановив:

Обгрунтовучи заявлене клопотання про зобов'язання колишнього директора ТОВ „Форум-Стройсервіс" Ільєнкова Вячеслава Валерійовича передати ліквідатору Банкурта - арбітражному керуючому Дєчевій Ользі Миколаївні бухгалтерську та іншу документацію Банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності, ліквідатор посилається на невиконання керівником ТОВ „Форум-Стройсервіс" вимог ч. 6 ст. 41 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", щодо передачі протягом п'ятнадцяти днів з дня призначення ліквідатора бухгалтерської та іншої документації банкрута, печаток і штампів, матеріальних та інших цінностей банкрута ліквідатору, посилаючись на належним чином повідомлення останнього про зобов'язання виконання вимог Закону, шляхом направлення на юридичну та фактичну адресу листів вимог від 10.11.2014 р. (вих. № 02-01/143 від 10.11.2014 р.). Враховуючи неможливість виконання ліквідатором покладених на нього обов'язків без документів стосовно ведення підприємницької діяльності банкрута, останній просить суд вжити заходи для примусового виконання рішення.

Згідно з ч. 2 ст. 4 1 ГПК України провадження у справах про банкрутство здійснюється у порядку, передбаченому цим кодексом з врахуванням вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Відповідно до ч.ч.1, 2, 4 ст. 2 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України. Провадження у справах про банкрутство окремих категорій суб'єктів підприємницької діяльності регулюється з урахуванням особливостей, передбачених цим Законом.

Згідно ст. 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" арбітражний керуючий - це фізична особа, призначена господарським судом у встановленому порядку в справі про банкрутство як розпорядник майна, керуючий санацією або ліквідатор з числа осіб, які отримали відповідне свідоцтво і внесені до Єдиного реєстру арбітражних керуючих (розпорядників майна, керуючих санацією, ліквідаторів) України.

Пунктом 1 ст. 98 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) користується усіма правами розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора відповідно до законодавства, у тому числі має право, серед іншого, звертатися до господарського суду у випадках, передбачених цим Законом.

У частинах 3, 4 ст. 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вказано, що ліквідатор (ліквідаційна комісія) виконує свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому цим Законом та іншими нормативно-правовими актами. У ліквідаційній процедурі господарський суд розглядає скарги на дії (бездіяльність) учасників ліквідаційної процедури та здійснює інші повноваження, передбачені цим Законом.

Відповідно до ч.1 ст.41 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатор - це фізична особа, яка відповідно до судового рішення господарського суду організовує здійснення ліквідаційної процедури боржника, визнаного банкрутом, та забезпечує задоволення вимог кредиторів у встановленому цим Законом порядку.

Частиною 2 ст.41 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що ліквідатор з дня свого призначення здійснює, зокрема, такі повноваження: приймає до свого відання майно боржника, забезпечує його збереження; виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута; проводить інвентаризацію та оцінку майна банкрута; аналізує фінансове становище банкрута; виконує повноваження керівника (органів управління) банкрута; з дня визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури повідомляє працівників банкрута про звільнення та здійснює його відповідно до законодавства України про працю; вживає заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб; передає в установленому порядку на зберігання документи банкрута, які відповідно до нормативно-правових документів підлягають обов'язковому зберіганню; продає майно банкрута для задоволення вимог, внесених до реєстру вимог кредиторів, у порядку, передбаченому цим Законом; здійснює інші повноваження, передбачені цим Законом.

У ч. 6 ст.41 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вказано, що протягом п'ятнадцяти днів з дня призначення ліквідатора відповідні посадові особи банкрута зобов'язані передати бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору. У разі ухилення від виконання зазначених обов'язків відповідні посадові особи банкрута несуть відповідальність відповідно до законів України.

Згідно ст. 115 Господарського процесуального кодексу України рішення, ухвали, постанови господарського суду, що набрали законної сили, є обов'язковими на всій території України і виконуються у порядку, встановленому Законом України "Про виконавче провадження".

Відповідно до ч.1 ст. 116 Господарського процесуального кодексу України виконання рішення господарського суду провадиться на підставі виданого ним наказу, який є виконавчим документом.

Відповідно до положень ст. 38 Господарського процесуального кодексу України сторона або прокурор у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування господарським судом доказів.

Статтею 11 Закону України "Про судоустрій України" передбачено, зокрема, що: - судові рішення, що набрали законної сили, є обов'язковими до виконання усіма органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими особами, об'єднаннями громадян та іншими організаціями, громадянами та юридичними особами на всій території України, невиконання судових рішень тягне передбачену законом відповідальність.

Згідно змісту поняття "судові рішення", визначення якого подано у ч.1 статті 4-5 ГПК України, господарські суди здійснюють правосуддя шляхом прийняття обов'язкових до виконання на усій території України судових актів, що за формою поділяються на такі види, як: рішення, ухвали, постанови.

Частиною 2 статті 4-5 ГПК України невиконання вимог рішень, ухвал, постанов господарських судів тягне відповідальність, встановлену цим Кодексом та іншими законами України. Усі судові рішення викладаються у письмовій формі.

Ухвала відповідає вимогам ст. 86 ГПК України, статті 124 Конституції України та статті 115 Господарського процесуального кодексу України є обов'язковою до виконання на всій території України.

Враховуючи вищевикладене, суд задовольняє клопотання ліквідатора „Форум-Стройсервіс" (вх. №3-1796/15 від 27.10.2015 р., вх. №3-1933/15 від 18.11.2015 р.), та вважає за необхідне видати наказ на примусове виконання постанови суду від 04.03.2015 р. та Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" щодо зобов'язання попереднього керівника банкрута гр. Ільєнкова Вячеслава Валерійовича передати ліквідатору банкрута арбітражному керуючому Дєчевій Ользі Миколаївні бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута.

Керуючись ст.ст. 1, 2, 37, 40, 41, ст.98 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.ст. 86, 115, 116 Господарського процесуального кодексу України, суд -

У Х В А Л И В:

1. Клопотання ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю „Форум-Стройсервіс" ( 65078, м. Одеса, вул. Гайдара, буд. 13, оф. 106, код ЄДРПОУ 33217093 ) (вх. №3-1796/15 від 27.10.2015 р., вх. №3-1933/15 від 18.11.2015 р.) - арбітражного керуючого Дєчевої Ольги Миколаївни, діючого на підставі свідоцтва Міністерства юстиції України про право на здіснення діяльності арбітражного керуючого ( розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора ) від 08.02.2013 р. за № 86 ( Наказ Міністерства юстиції України від 25.01.2013 р. за № 175/5 ) - задовольнити.

2. На виконання постанови господарського суду Одеської області від 04.03.2015 р. по справі № 916/4109/14 та ч. 6 ст.41 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" видати наказ суду, де зазначити:

· „Зобов'язати попереднього керівника Товариства з обмеженою відповідальністю „Форум-Стройсервіс" ( 65078, м. Одеса, вул. Гайдара, буд. 13, оф. 106, код ЄДРПОУ 33217093 ) гр. Ільєнкова Вячеслава Валерійовича ( ідентифікаційний номер 2701714854; місце проживання : м. Одеса, вул. Щорса, 2, кв. 125) протягом п'ятнадцяти днів з дня винесення даної ухвали передати ліквідатору банкрута арбітражному керуючому Дєчевій Ользі Миколаївні ( свідоцтво Міністерства юстиції України про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого ( розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора ) від 08.02.2013 р. за № 86 ( Наказ міністерства юстиції України від 25.01.2013 р. за № 175/5 ); Ідентифікаційний номер 3046318281) бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності Товариства з обмеженою відповідальністю „Форум-Стройсервіс" ( 65078, м. Одеса, вул. Гайдара, буд. 13, оф. 106, код ЄДРПОУ 33217093 )".

3. Відкласти розгляд справи на "16" грудня 2015 р. о 14:20 год .

Засідання суду відбудеться у приміщенні господарського суду (м. Одеса, проспект Шевченка,29), зал судового засідання № 2 (перший поверх) тел. 307-961.

4. Зобов'язати сторін:

Кредитора надати : відзив на виконання ліквідатором своїх повноважень.

Ліквідатора надати: звіт про хід ліквідаційної процедури, до якого додати: відомості щодо виявлення активів банкрута у формі рухомого та нерухомого майна зареєстрованого на праві власності за Товариством з обмеженою відповідальністю „Форум-Стройсервіс"; докази проведення засідання комітету кредиторів, щодо розгляду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута; відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню; відомості, щодо відкритих рахунків Банкрута у банках та фінансових установах, залишку грошових коштів на них, тощо.

5. Визнати явку ліквідатора, кредитора у засідання суду обов'язковою.

6. Копію ухвали надіслати: ліквідатору, кредитору, гр. Ільєнкову В.В. (: м. Одеса, вул. Щорса, 2, кв. 125 ).

Ухвала набирає законної сили з моменту її винесення згідно з ч. 4 ст. 8 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвала може бути оскаржена у порядку, встановленому ст. 91 Господарського процесуального кодексу України, ст. 8 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Суддя О.Ю. Ровинський

Дата ухвалення рішення18.11.2015
Оприлюднено24.11.2015

Судовий реєстр по справі —916/4109/14

Ухвала від 16.08.2016

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 21.06.2016

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 29.12.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Найфлейш В.Д.

Ухвала від 16.12.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Ровинський О.Ю.

Ухвала від 18.11.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Ровинський О.Ю.

Ухвала від 21.10.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Ровинський О.Ю.

Ухвала від 21.09.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Ровинський О.Ю.

Ухвала від 04.03.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Ровинський О.Ю.

Ухвала від 11.02.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Ровинський О.Ю.

Ухвала від 27.01.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Ровинський О.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні