Ухвала
від 17.02.2015 по справі 909/1404/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про порушення провадження у справі про банкрутство

17.02.15 Справа № 909/1404/14

Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Михайлишина В. В., при секретарі судового засідання Максимів Н. Б., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за заявою: Фізичної особи Ільїна Юлія Генадійовича (вул. Січових Стрільців, 70/6, м. Івано-Франківськ, Івано-Франківська обл., 76018)

до боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю "Одіс Пабліситі Груп" (вул. Гетьмана Мазепи, 168, м. Івано-Франківськ, Івано-Франківська обл., 76018)

про порушення провадження у справі про банкрутство

Учасники провадження у справі про банкрутство:

Від заявника: Волосянко Р.О. - представник (паспорт серії СС № 636753 виданий 04 листопада 1998 року Тисменицьким РВ УМВС України в Івано-Франківській області, довіреність № 1155 від 10.11.2014).

Арбітражний керуючий Опришко Олег Зіновійович (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 1302 від 02.07.2013, паспорт серії КА № 009611 виданий 06 червня 1995 року Миколаївським РВ УМВС України у Львівській області).

Представники боржника в судове засідання не з'явилися.

в с т а н о в и в:

до господарського суду Івано-Франківської області надійшла заява Фізичної особи Ільїна Юлія Геннадійовича (Вх. № 16193/14 від 17.12.2014) про порушення провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Одіс Пабліситі Груп".

Кредитор в обґрунтування поданої заяви посилається на те, що у Товариства з обмеженою відповідальністю "Одіс Пабліситі Груп" відсутні реальні перспективи по погашенню заборгованості перед Ільїним Юлієм Геннадійовичем в сумі 985 320, 00 гривень, яка виникла на підставі договору оренди нежитлових приміщень, укладеного 03.09.2008 між Ільїним Юлієм Геннадійовичем та Товариством з обмеженою відповідальністю "Одіс Пабліситі Груп", так як, кредитором вживались заходи до отримання заборгованості, що підтверджується рішенням Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від 10.07.2014 у справі № 344/9342/14-ц, на виконання якого 11.08.2014 видано виконавчий лист, який пред'явлений до виконання в органи Державної виконавчої служби, що підтверджується постановою Відділу Державної виконавчої служби Івано-Франківського міського управління юстиції від 02.09.2014 про відкриття виконавчого провадження.

Підстав для відмови у прийнятті чи повернення заяви без розгляду судом не встановлено, поданих матеріалів достатньо для прийняття заяви до розгляду в підготовчому засіданні.

Ухвалою суду від 24.12.2014 заяву призначено до розгляду у підготовчому засіданні суду на 13.01.2015 та зобов'язано визначеного автоматизованою системою з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство арбітражного керуючого Опришка Олега Зіновійовича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 1302 від 02.07.2013) надати заяву на участь у даній справі з відомостями про арбітражного керуючого, згідно положень Розділу VIII Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та документи, що підтверджують право на зайняття відповідною діяльністю.

12.01.2015 суд отримав від боржника Товариства з обмеженою відповідальністю "Одіс Пабліситі Груп" відзив на заяву про порушення провадження у справі про банкрутство. Із змісту якого вбачається, що боржник визнає факт своєї неплатоспроможності, звернення Фізичної особи Ільїна Юлія Геннадійовича до суду із вказаною заявою вважає обґрунтованим, а тому є всі передбачені законом підстави для порушення провадження у справі про банкрутство.

13.01.2015 розгляд справи суд відкладав на 27.01.2015, однак, у вказаний день розгляд заяви не відбувся у зв'язку із перебуванням судді Михайлишина В.В. на лікарняному.

23.01.2015 до суду надійшла заява (Вх. № 894/15) від арбітражного керуючого Опришка Олега Зіновійовича про участь у справі про банкрутство з повідомленням про те, що він не належить до жодної з категорій осіб, зазначених у частині другій статті 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалою від 03.02.2015 розгляд заяви про порушення провадження у справі про банкрутство суд призначив у підготовчому засіданні на 17.02.2015.

Представник заявника в судовому засіданні подану заяву підтримав та просив суд порушити провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Одіс Пабліситі Груп".

Згідно з частинами 1, 3 статті 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", перевірка обґрунтованості вимог заявника, а також з'ясування наявності підстав для порушення провадження у справі про банкрутство здійснюються господарським судом у підготовчому засіданні, яке проводиться в порядку, передбаченому цим Законом.

Якщо справа порушується за заявою кредитора, господарський суд перевіряє обґрунтованість його вимог, їх безспірність, вжиття заходів щодо примусового стягнення за цими вимогами в порядку виконавчого провадження.

Розглянувши в підготовчому засіданні заяву про порушення провадження у справі про банкрутство, вислухавши пояснення представника заявника, суд встановив, що Товариства з обмеженою відповідальністю "Одіс Пабліситі Груп" (ідентифікаційний код: 34084345) є юридичною особою, про що свідчить надані суду копія свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи та витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.

Заборгованість боржника перед Фізичною особою Ільїним Юлієм Геннадійовичем становить 985 320, 00 гривень.

Вказаний борг підтверджується рішенням Івано-Франківського міського суду від 10.07.2014 у справі № 344/9342/14-ц, на виконання якого видано виконавчий лист від 11.08.2014, який пред'явлений до виконання в органи Державної виконавчої служби, що підтверджується постановою Відділу Державної виконавчої служби Івано-Франківського міського управління юстиції від 02.09.2014 про відкриття виконавчого провадження.

Як встановлено судом, боржник в добровільному порядку заборгованість перед кредитором не сплатив. З моменту настання строку примусового погашення заборгованості пройшло більше трьох місяців, заборгованість не погашена.

Відповідно до пункту 3 статті 10 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" справа про банкрутство порушується господарським судом, якщо безспірні вимоги кредитора (кредиторів) до боржника сукупно становлять не менше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати, які не були задоволені боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку, якщо інше не передбачено цим Законом.

Безспірні вимоги кредиторів - грошові вимоги кредиторів, підтверджені судовим рішенням, що набрало законної сили, і постановою про відкриття виконавчого провадження, згідно з яким відповідно до законодавства здійснюється списання коштів з рахунків боржника.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне визнати грошові вимоги Фізичної особи Ільїна Юлія Геннадійовича в сумі 985 320, 00 гривень.

Таким чином, судом встановлено наявність обставин, з якими закон пов'язує можливість порушення провадження у справі про банкрутство, а саме наявність заборгованості, яка перевищує 300 мінімальних заробітних плат, безспірність вимог ініціюючого кредитора, а також неможливість виконання кредиторських вимог протягом більше ніж трьох місяців.

Частинами 6, 9 статті 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" встановлено, що за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство господарський суд виносить ухвалу про порушення провадження у справі про банкрутство, де зазначається про порушення провадження у справі про банкрутство; визнання вимог кредитора та їх розмір; введення мораторію на задоволення вимог кредиторів; введення процедури розпорядження майном; призначення розпорядника майна, встановлення розміру оплати його послуг та джерела її сплати; вжиття заходів щодо забезпечення вимог кредиторів шляхом заборони боржнику та власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби та предмети застави; строк подання розпорядником майна до господарського суду відомостей про результати розгляду вимог кредиторів, який не може перевищувати місяця та двадцяти днів після дати проведення підготовчого засідання суду; дату складення розпорядником майна реєстру вимог кредиторів та подання його на затвердження до господарського суду, яка не може бути пізніше місяця та двадцяти днів після дати проведення підготовчого засідання суду; дату попереднього засідання суду, яке має відбутися не пізніше двох місяців та десяти днів, а в разі великої кількості кредиторів - не пізніше трьох місяців після дати проведення підготовчого засідання суду; строк проведення розпорядником майна інвентаризації майна боржника, який не може перевищувати двох місяців, а в разі значного обсягу майна - трьох місяців після дати проведення підготовчого засідання суду.

Згідно з положеннями статті 22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", під розпорядженням майном розуміється система заходів щодо нагляду та контролю за управлінням і розпорядженням майном боржника з метою забезпечення збереження, ефективного використання майнових активів боржника, проведення аналізу його фінансового становища, а також визначення наступної оптимальної процедури (санації, мирової угоди чи ліквідації) для задоволення в повному обсязі або частково вимог кредиторів.

Частиною 2 статті 22 Закону передбачено, що процедура розпорядження майном боржника вводиться строком на сто п'ятнадцять календарних днів і може бути продовжена господарським судом за вмотивованим клопотанням розпорядника майна, комітету кредиторів або боржника не більше ніж на два місяці.

На підставі викладеного, з метою забезпечення майнових вимог кредиторів, відповідно до положень статті 22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд вводить процедуру розпорядження майном боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю "Одіс Пабліситі Груп" (ідентифікаційний код: 34084345) строком на 115 календарних днів та вважає за необхідне призначити розпорядником майна боржника - арбітражного керуючого Опришка Олега Зіновійовича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 1302 від 02.07.2013), який надав згоду на участь у справі відповідно до ст. 114 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

У відповідності до ч. 2 ст. 115 Закону, грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень розпорядника майна визначається в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень або в розмірі середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи до порушення провадження у справі про банкрутство, якщо такий розмір перевищує дві мінімальні заробітні плати. Розмір грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання повноважень розпорядника майна не може перевищувати п'яти мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень. Право грошової винагороди виникає в арбітражного керуючого в останній день кожного календарного місяця виконання ним повноважень розпорядника майна боржника. Сплата грошової винагороди арбітражному керуючому (розпоряднику майна) здійснюється шляхом її авансування заявником (кредитором або боржником) у розмірі, зазначеному у цій частині. Сума авансового платежу вноситься на депозитний рахунок нотаріуса та виплачується арбітражному керуючому (розпоряднику майна) за кожний місяць виконання ним повноважень розпорядника майна.

Згідно ч. 5 ст. 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", сплата грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого у зв'язку з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство здійснюються за рахунок наявних у боржника коштів, одержаних у результаті господарської діяльності боржника, або коштів, одержаних від продажу майна (майнових прав) боржника.

Таким чином, суд встановлює грошову винагороду арбітражного керуючого за виконання повноважень розпорядника майна в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень за рахунок боржника.

Відповідно до частин 1, 2 статті 19 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", мораторій на задоволення вимог кредиторів - зупинення виконання боржником грошових зобов'язань і зобов'язань щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), термін виконання яких настав до дня введення мораторію, і припинення заходів, спрямованих на забезпечення виконання цих зобов'язань та зобов'язань щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), застосованих до дня введення мораторію. Мораторій на задоволення вимог кредиторів вводиться одночасно з порушенням провадження у справі про банкрутство, про що зазначається в ухвалі господарського суду. Ухвала є підставою для зупинення виконавчого провадження. Про запровадження мораторію розпорядник майна повідомляє органи державної виконавчої служби за місцезнаходженням (місцем проживання) боржника та знаходженням його майна.

Отже, у відповідності до ст. 19 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вводиться мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Згідно ч. 10 ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", з метою виявлення усіх кредиторів, здійснюється офіційне оприлюднення оголошення про порушення справи про банкрутство на офіційному веб - сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет. Таке оголошення має містити повне найменування боржника, його поштову адресу, банківські реквізити, найменування та адресу господарського суду, номер справи, відомості про розпорядника майна, граничний строк подання заяв конкурсних кредиторів з вимогами до боржника.< ДОВІДКА - Перелік ухвал у позовному провадженні >

Керуючись ст. ст. 2, 10, 16, 19, 22, 114, 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

у х в а л и в:

1. Порушити провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Одіс Пабліситі Груп" (вул. Гетьмана Мазепи, 168, м. Івано-Франківськ, Івано-Франківська обл., 76018; ідентифікаційний код: 34084345).

2. Визнати грошові вимоги Фізичної особи Ільїна Юлія Геннадійовича в сумі 985 320, 00 (дев'ятсот вісімдесят п'ять тисяч триста двадцять) гривень.

3. Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів до закінчення провадження у справі.

4. Ввести процедуру розпорядження майном боржника - Товариства з обмеженою відповідальністю "Одіс Пабліситі Груп" строком 115 календарних днів.

5. Призначити розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Опришка Олега Зіновійовича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 1302 від 02.07.2013; вул. Снопківська, 12, м. Львів, Львівська область, 79011).

Встановити грошову винагороду арбітражного керуючого за виконання повноважень розпорядника майна в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень за рахунок боржника.

6. Заборонити боржнику - Товариству з обмеженою відповідальністю "Одіс Пабліситі Груп" та власнику майна боржника приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби та предмети застави.

7. З метою виявлення усіх кредиторів, здійснити офіційне оприлюднення оголошення про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Одіс Пабліситі Груп" (вул. Гетьмана Мазепи, 168, м. Івано-Франківськ, Івано-Франківська область, 76018; ідентифікаційний код: 34084345) на офіційному веб - сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет. Оголошення повинно містити повне найменування боржника, його поштову адресу, банківські реквізити, найменування та адресу господарського суду, номер справи, відомості про розпорядника майна, граничний строк подання заяв конкурсних кредиторів з вимогами до боржника.

8. Розпоряднику майна в строк до 06.04.2015 надати суду відомості про результати розгляду вимог кредиторів; скласти реєстр вимог кредиторів і направити його в суд на затвердження.

9. Зобов'язати розпорядника майна спільно з боржником провести інвентаризацію майна боржника не пізніше 18.03.2015.

10. Призначити дату попереднього засідання суду на 08.04.2015 о 11:00 год.

(Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Івано-Франківської області за адресою: вул. Шевченка, 16, м. Івано-Франківськ, 76000; кімната/зал № 25 ).

Суддя Михайлишин В. В.

Дану ухвалу направити:

1) кредитору - Ільїну Юлію Генадійовичу (вул. Січових Стрільців, 70/6, м. Івано-Франківськ, Івано-Франківська область, 76018);

2) боржнику - Товариства з обмеженою відповідальністю "Одіс Пабліситі Груп" (вул. Гетьмана Мазепи, 168, м. Івано-Франківськ, Івано-Франківська область, 76018);

3) Відділу державної виконавчої служби Івано-Франківського міського управління юстиції (вул. Галицька, 45, м. Івано-Франківськ, Івано-Франківська область, 76000);

4) Реєстраційній службі Івано-Франківського міського управління юстиції (вул. Василіянок, буд. 6, м. Івано-Франківськ, Івано-Франківська область, 76000);

5) Відділу з питань банкрутства Головного управління юстиції в Івано-Франківській області (вул. Грюнвальдська, 11, м. Івано-Франківськ, Івано-Франківська область, 76018);

6) арбітражному керуючому Опришку Олегу Зіновійовичу (вул. Снопківська, 12, м. Львів, Львівська область, 79011);

7) Івано-Франківській міському суду (вул. Грюнвальдська, 11, м. Івано-Франківськ, Івано-Франківська область, 76018).

Виготовлено в КП "Діловодство спеціалізованого суду"


Максимів Н. Б. 17.02.15

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення17.02.2015
Оприлюднено18.02.2015
Номер документу42725063
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —909/1404/14

Ухвала від 15.04.2019

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 04.01.2019

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Неверовська Л. М.

Ухвала від 17.12.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Неверовська Л. М.

Ухвала від 29.11.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Неверовська Л. М.

Ухвала від 07.11.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Неверовська Л. М.

Ухвала від 16.10.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Неверовська Л. М.

Ухвала від 16.10.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Неверовська Л. М.

Ухвала від 17.09.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Неверовська Л.М.

Ухвала від 06.09.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Неверовська Л.М.

Ухвала від 19.06.2018

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Булка В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні