Ухвала
від 17.02.2015 по справі 813/6505/14
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

cpg1251 ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД 79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2; e-mail: inbox@adm.lv.court.gov.ua; тел.: (0322)-61-58-10 УХВАЛА

про зупинення провадження у справі

17 лютого 2015 р. Справа № 813/6505/14

Львівський окружний адміністративний суд у складі:

головуючий суддя Кравців О.Р.,

секретар судового засідання Небесна М.В.,

від позивача Шведа С.О.,

від відповідача Холявка І.Я.,

розглянув у відкритому судовому засіданні клопотання представників сторін про зупинення провадження у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Лінапаратсервіс» про визнання протиправним та скасування податкових повідомлень-рішень Державної податкової інспекції у Франківському районі м. Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області, -

в с т а н о в и в :

До Львівського окружного адміністративного суду звернулося Товариство з обмеженою відповідальністю «Лінапаратсервіс» з адміністративним позовом до Державної податкової інспекції у Франківському районі м. Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області, в якому просить визнати нечинними та скасувати податкові повідомлення-рішення № 0000282204 від 09.09.2014 року та № 0000272204 від 09.09.2014 року.

Представники сторін у судовому засіданні 17.02.2015 року заявили спільне клопотання про зупинення провадження у справі № 813/6505/15 на підставі п.4 ч.1 ст. 156 КАС України з наданням строку для примирення до 24.04.2015 року.

В обґрунтування вказаного клопотання, сторони пояснили, що на даний момент контролюючим органом вирішується питання щодо можливості досягнення податкового компромісу між позивачем та відповідачем. Зазначили, що якщо компроміс буде досягнуто та позивачем будуть вчинені усі відповідні дії для його досягнення, причини, що стали підставою для звернення до суду відпадуть.

Вирішуючи подане клопотання суд враховує наступне.

Завданням адміністративного судочинства відповідно до ч. 1 ст. 2 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) є захист прав, свобод та інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб у сфері публічно-правових відносин від порушень з боку органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їхніх посадових і службових осіб, інших суб'єктів при здійсненні ними владних управлінських функцій на основі законодавства, в тому числі на виконання делегованих повноважень шляхом справедливого, неупередженого та своєчасного розгляду адміністративних справ.

Питання зупинення та поновлення провадження у справі врегульовано ст. 156 КАС України, згідно з ч. 1 якої суд зупиняє провадження у справі в разі:

1) смерті або оголошення в установленому законом порядку померлою особи, яка була стороною у справі, якщо спірні правовідносини допускають правонаступництво, а також ліквідації органу, злиття, приєднання, поділу, перетворення юридичної особи, які були стороною у справі, - до встановлення правонаступника;

2) необхідності призначення або заміни законного представника сторони чи третьої особи - до вступу у справу законного представника;

3) неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі;

4) звернення обох сторін з клопотанням про надання їм часу для примирення - до закінчення строку, про який сторони заявили у клопотанні;

5) звернення із судовим дорученням про надання правової допомоги до іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави - до надходження відповіді на доручення.

Як пояснив представник позивача, такий звернувся з заявою про застосування податкового компромісу щодо нього. Представник відповідача підтвердив вказане, та звернув увагу на той факт, що станом на момент розгляду справи у суді контролюючим органом вирішується питання про надання дозволу позивачеві застосувати норми Податкового кодексу України, що регулюють порядок застосування компромісу. Крім того, надав пояснення, що у випадку позитивного вирішення питання щодо застосування податкового компромісу до позивача, йому необхідно буде сплатити необхідні суми в розмірах визначених Податковим кодексом України, та вчинити інші необхідні дії для його досягнення, чим і пояснюється необхідність надання сторонам строку для примирення до 24.04.2015 року.

Відтак, як зазначають сторони по справі, очевидною є можливість подальшого добровільного врегулювання вищезазначеного спору.

Враховуючи вищезазначене суд дійшов висновку, що вимоги позову можуть бути вирішені у добровільному порядку, а тому провадження у справі слід зупинити.

Керуючись ст.ст. 2, 156, 158-160, 165 КАС України, -

у х в а л и в :

1. Клопотання представників сторін - задовольнити.

2. Провадження у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Лінапаратсервіс» про визнання протиправним та скасування податкових повідомлень-рішень Державної податкової інспекції у Франківському районі м. Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області - зупинити до 24.04.2015 року для примирення сторін.

3. Роз'яснити сторонам, що провадження у справі поновлюється за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або за ініціативою суду, якщо відпадуть обставини, які були підставою для зупинення провадження.

Ухвалу може бути оскаржено протягом 5 днів з дня її проголошення шляхом подання апеляційної скарги до Львівського апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд, згідно ст. 186 КАС України. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з ч. 3 ст. 160 КАС України, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом 5 днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КАС України, якщо таку скаргу не було подано, згідно ст. 254 КАС України. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

У судовому засіданні проголошено вступну та резолютивну частини ухвали.

Повний текст ухвали складено та підписано 23.02.2015 року.

Суддя Кравців О.Р.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення17.02.2015
Оприлюднено23.02.2015
Номер документу42804711
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —813/6505/14

Ухвала від 24.11.2015

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Хобор Романа Богданівна

Ухвала від 14.09.2015

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Хобор Романа Богданівна

Ухвала від 21.11.2014

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кравців Олег Романович

Постанова від 03.06.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кравців Олег Романович

Ухвала від 19.05.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кравців Олег Романович

Ухвала від 17.02.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кравців Олег Романович

Ухвала від 15.10.2014

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кравців Олег Романович

Ухвала від 24.09.2014

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кравців Олег Романович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні