Ухвала
від 26.02.2015 по справі 826/2826/15
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01601, м. Київ, вул. Командарма Каменєва 8, корпус 1 У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

26 лютого 2015 року м. Київ № 826/2826/15

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Санін Б.В., ознайомившись з позовною заявою

Товариства з обмеженою відповідальністю «Елемент Ойл» доДержавної податкової інспекції у Святошинському районі міста Києва пропро визнання протиправними та скасування рішень податкового органу ВСТАНОВИВ:

До судді Окружного адміністративного суду м. Києва Саніна Б.В. надійшов адміністративний позов Товариства з обмеженою відповідальністю «Елемент Ойл» (надалі - позивач/ТОВ «Елемент Ойл») до Державної податкової інспекції у Святошинському районі міста Києва щодо визнання протиправними та скасування рішень податкового органу Державної податкової інспекції у Святошинському районі міста Києва (надалі - відповідач/ ДПІ у Святошинському районі м. Києва) в якому просить суд:

1. Прийняти адміністративний позов та відкрити провадження;

2. Винести постанову, якою визнати протиправним та скасувати податкове повідомлення-рішення №0000222203 від 26.01.2015 р. про нарахування (збільшення) суми грошового зобов'язання з податку на додану вартість на 2976000,00 (два мільйони дев'ятсот сімдесят шість тисяч гривень, 00 копійок) та нарахування штрафних санкцій у сумі 1488000,00 грн. (один мільйон чотириста вісімдесят вісім тисяч гривень, 00 копійок, що загалом складає 4464000,00 грн. (чотири мільйона чотириста шістдесят чотири тисячі гривень, 00 копійок) ;

3. Стягнути судові витрати з Відповідача.

Розглянувши поданий адміністративний позов, суд вважає за необхідне залишити позовну заяву без руху з огляду на наступне.

Відповідно до п.3 ч.1 ст.107 Кодексу адміністративного судочинства України (надалі - КАС України) суддя після одержання позовної заяви з'ясовує чи відповідає позовна заява вимогам, встановленим ст.106 цього Кодексу.

У ч.4 та ч.5 ст.106 КАС України передбачено, що позовна заява підписується позивачем або його представником із зазначенням дати її підписання. Якщо позовна заява подається представником, то у ній зазначаються ім'я представника, його поштова адреса, а також номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти, якщо такі є. Одночасно з позовною заявою подається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника.

Так, подана позовна заява підписана представником ТОВ «Елемент Ойл» ОСОБА_1, при цьому, документів, які підтверджують право підпису позовної заяви від імені ТОВ «Елемент Ойл» немає.

Таким чином позивачу при усуненні недоліків позову слід надати суду довіреність на підтвердження повноважень представника ТОВ «Елемент Ойл» ОСОБА_1 та вказати інформацію про представника, а саме: ім'я, поштову адресу, номер засобу зв'язку, адресу електронної пошти, якщо є такі.

Відповідно до ч.2 ст.106 КАС України на підтвердження обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги, позивач надає докази, а в разі неможливості - зазначає докази, які не може самостійно надати, із зазначенням причин неможливості подання таких доказів.

Так, позивачем не була виконана вимога вищевказаної статті КАС України, а саме, в частині надання доказів (або із зазначенням причин неможливості подання таких доказів) на обґрунтування позовних вимог, зокрема, позивачем не надано: : статутні документи, господарські договори та додатки до них, акти виконаних робіт, податкові накладні, оборотно-сальдові відомості, докази про включення контрагентів позивача до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців,докази про наявність у контрагентів свідоцтва про реєстрацію платника ПДВ.

Таким чином, при усуненні недоліків позовної заяви, позивачу слід надати суду документи (або зазначити причини неможливості подання таких документів) на обґрунтування позовних вимог разом із їх копіями для відповідача.

В той же час, Постановою Кабінету Міністрів України №311 постановлено утворити як юридичні особи публічного права територіальні органи Державної фіскальної служби за переліком згідно з додатком 1, а також реорганізувати територіальні органи Міністерства доходів і зборів шляхом їх приєднання до відповідних територіальних органів Державної фіскальної служби за переліком згідно з додатком 2.

Так, як вбачається з переліку додатка 1 Постанови КМУ №311, що утворено ДПІ у Святошинському районі Головного управління ДФС у м. Києві, до якої, в свою чергу, за переліком згідно із додатком 2 приєднується ДПІ у Святошинському районі Головного управління Міндоходів, яка реорганізувалась.

Однак, як вбачається із змісту позовної заяви, позивачем вказаний відповідач - ДПІ у Святошинському районі м. Києва, в той час, як належним є ДПІ у Святошинському районі ГУ ДФС у м. Києві є неправильним у зв'язку із реорганізацією ДПІ у Святошинському районі ГУ ДФС м. Києва шляхом приєднання до відповідної ДПІ у Святошинському районі ГУ ДФС у м. Києві всі права та обов'язки Відповідача переходять до його правонаступника - ДПІ у Святошинському районі ГУ ДФС у м. Києві. .

Отже, позивачу слід вказати належного відповідача у позовній заяві, тобто ДПІ у Святошинському районі ГУ ДФС у м. Києві.

Відповідно до ст.108 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених ст.106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків.

Вказані недоліки повинні бути усунуті позивачем шляхом надання через канцелярію суду (або надіслання поштою) з посиланням на реквізити даної ухвали (№ 826/2826/15 від 26 .02.2015 р.), зокрема, позивачу слід:

ь визначити належного відповідача у справі;

ь надати документ на підтвердження повноважень гр. ОСОБА_1 як представника ТОВ «Елемент Ойл» та вказати інформацію про нього, а саме: ім'я, поштову адресу, номер засобу зв'язку, адресу електронної пошти,якщо є такі;

ь надати документи на обґрунтування позовних вимог, на які позивач посилається в позовній заяві (або зазначити причини неможливості їх надання) разом із їх копіями для відповідачів(третіх сторін).

Керуючись ст.106, ч.1 ст.108, ст.160 КАС України, суддя -

УХВАЛИВ:

1.Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Елемент Ойл» - залишити без руху.

2.Позивачу усунути недоліки позовної заяви у п'ятиденний строк з дня отримання ухвали №826/2826/15 від 26 .02.2015 р.

3.Попередити позивача про те, що у випадку не усунення недоліків позовної заяви позовна заява буде повернута йому відповідно до п.1 ч.3 ст.108 Кодексу адміністративного судочинства України.

4.Копію ухвали невідкладно надіслати особі, що звернулась із позовною заявою.

Ухвала набирає законної сили у порядку, встановленому в ст.254 КАС України та може бути оскаржена у порядку і строки, встановлені ст.ст.185-187 Кодексу адміністративного судочинства України відповідно.

Суддя Б.В. Санін

Дата ухвалення рішення26.02.2015
Оприлюднено03.03.2015
Номер документу42902902
СудочинствоАдміністративне
Сутьзалишення позовної заяви без руху 26 лютого 2015 року м. Київ № 826/2826/15

Судовий реєстр по справі —826/2826/15

Ухвала від 23.04.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Вєкуа Н.Г.

Ухвала від 05.09.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Вєкуа Н.Г.

Постанова від 27.06.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Юрченко В.П.

Ухвала від 24.06.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Юрченко В.П.

Ухвала від 03.07.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Борисенко І.В.

Ухвала від 18.06.2015

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Горяйнов А.М.

Ухвала від 28.05.2015

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Горяйнов А.М.

Постанова від 06.05.2015

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Санін Б.В.

Ухвала від 10.03.2015

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Санін Б.В.

Ухвала від 26.02.2015

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Санін Б.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні