Ухвала
від 20.03.2015 по справі 914/4160/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

20.03.2015 р. Справа № 914/4160/14

Господарський суд Львівської області, розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали заяви Товариства з обмеженою відповідальністю „ІПК Партнер", м. Львів, про визнання кредитором у справі № 914/4160/14 про банкрутство Публічного акціонерного товариства „Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат" (вул. Фабрична, 4, м. Жидачів, Львівська область, 81701, код ЄДРПОУ 00278801) з грошовими вимогами до боржника в сумі 3522211,20 грн.

Суддя Артимович В.М.,

секретар судового засідання Савчин І.О.

За участю представників:

розпорядник майна: Каганяк І.Я. - розпорядник майна;

від ініціюючого кредитора: Дендерис М.Є. - представник;

від боржника: Хуткий А.Я. - представник;

від заявника (Спеціалізована ДПІ з обслуговування великих платників у м. Львові МГУ Міндоходів): Юрченко Ю.А. - представник;

від заявника (Первинна профспілкова організація ПАТ "Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат"): Шминець С.Т. - голова профспілкового комітету;

від кредитора (ТзОВ «Вікторія-Транс»): ОСОБА_7 - представник;

від кредитора (ФОП ОСОБА_8): ОСОБА_7 - представник;

від прокуратури Львівської області: Куцик В.Б. - старший прокурор відділу;

від заявника (ОСОБА_10.): ОСОБА_10;

за участю: ОСОБА_11

за участю (ОСОБА_12): ОСОБА_10 - представник;

від заявника (МКП „Жидачівводоканал"): Коцовський В.С. - представник;

від заявника (ТзОВ «Миколаївське міжгосподарське сортоносінницьке підприємство): Хомяк О.Г. - представник;

від заявника (ВВД ФСС від НВВ та ПЗ України у Жидачівському районі Львівської області): Кошевий А.Л. - представник;

від кредитора (Дочірнього підприємства «Енерготранссервіс»): Горбунов С.О. - представник;

від заявника (ВВД ФСС від НВВ та ПЗ України у Жидачівському районі Львівської області): Кошевий А.Л. - представник;

від кредитора (ПАТ «Львівобленерго»): Середницький В.М. - представник;

за участю ТзОВ «Вуд Індастріс»: Козаков Л.В. - представник;

від заявника (ТзОВ "Технологія Інвест-К"): Козаренко Є.В. - адвокат;

від інших заявників, кредиторів та Жидачівської міської ради,: не з'явилися.

ВСТАНОВИВ:

На розгляд суду надійшла заява Товариства з обмеженою відповідальністю „Тетра-Агро", м. Червоноград Львівської області, про порушення справи про банкрутство Публічного акціонерного товариства „Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат" (вул. Фабрична, 4, м. Жидачів, Львівська область, 81701, код ЄДРПОУ 00278801).

Ухвалою від 01.12.2014 р. заяву Товариства з обмеженою відповідальністю „Тетра-Агро" про порушення справи про банкрутство Публічного акціонерного товариства „Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат" прийнято до розгляду, підготовче засідання суду призначено на 10.12.2014 р., зобов'язано арбітражного керуючого Каганяка І.Я., визначеного автоматизованою системою, протягом трьох днів з дня отримання ухвали надати суду заяву на участь у справі про банкрутство Публічного акціонерного товариства „Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат" відповідно до вимог ст. 114 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

В судовому засіданні 10.12.2014 р. суд ухвалив: порушити провадження у справі про банкрутство Публічного акціонерного товариства „Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат"; визнати вимоги кредитора - Товариства з обмеженою відповідальністю „Тетра-Агро", м. Червоноград Львівської області, в розмірі 1304698,65 грн., з яких 1304698,65 грн. безспірні вимоги, ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів боржника - Публічного акціонерного товариства „Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат", ввести процедуру розпорядження майном Публічного акціонерного товариства „Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат", розпорядником майна боржника призначити арбітражного керуючого Каганяка І.Я., оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України оголошення (повідомлення) про порушення справи про банкрутство Публічного акціонерного товариства „Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат", текст якого додається, в задоволенні заяви арбітражного керуючого Сиволобова М.М. від 05.12.2014 р. за № 01-16/344 відмовити, попереднє засідання суду призначити на 21.01.2015 р.

Оголошення про порушення справи про банкрутство № 914/4160/14 офіційно оприлюднено на сайті Вищого господарського суду України 11.12.2014 р.

15.01.2015 р. на розгляд суду надійшла заява ТзОВ „ІПК Партнер" про визнання кредитором у даній справі. Згідно штемпеля на поштовому конверті вбачається, що заява направлена на адресу суду 12.01.2015 р., що свідчить про те, що заяву подано в строк, передбачений ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалою від 16.01.2015 р. заяву ТзОВ „ІПК Партнер" прийнято судом до розгляду.

Заява ТзОВ „ІПК Партнер" з грошовими вимогами до боржника на суму 3522211,20 грн. розглянута розпорядником майна та боржником. Розпорядник майна та боржник вказані грошові вимоги заявника визнали, що підтверджується повідомленням голови правління Публічного акціонерного товариства „Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат" та розпорядника майна від 03.02.2015 р.

Як вбачається з матеріалів справи, вимоги заявника обґрунтовані договором про відступлення права вимоги від 19.07.2013 р., договором на проведення робіт по демонтажу котлів СРК - 145, СРК - 200 від 13.06.2012 р., договором на проведення ремонтних робіт від 06.03.2012 р., актами приймання виконаних будівельних робіт.

13.06.2012 р. між ТзОВ „АЙТІ АУТСОРСИНГ" та ВАТ „Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат" було укладено договір на проведення робіт по демонтажу котлів СРК - 145, СРК - 200.

Згідно п. 1 договору замовник доручає, а виконавець приймає на себе зобов'язання виконати роботи по демонтажу належних замовнику котлів марки СРК - 145, СРК - 200, які знаходяться за адресою: Львівська область, м. Жидачів, вул. Фабрична, 4. Виконавець зобов'язується виконати роботи у відповідності до вимог чинних нормативно - правових актів та умов цього договору, а замовник зобов'язується прийняти від виконавця закінчені роботи та оплатити їх у визначеному договором порядку.

Відповідно до п. 2 договору відповідно до розрахунків договірної ціни та кошторисної документації вартість робіт становить 2995723,20 грн. Договірна ціна є твердою та визначається згідно кошторисної документації. Зміни твердої договірної ціни оформляються додатковим договором, який підписується сторонами. Розрахунки за виконані роботи здійснюється шляхом перерахування коштів на розрахунковий рахунок виконавця. Розрахунки між сторонами проводяться в наступному порядку. Замовник зобов'язується оплатити виконавцеві кошти за цим договором протягом 5 календарних днів з моменту підписання сторонами актів приймання - здачі виконаних робіт.

Згідно п. 5 договору за порушення визначених договором зобов'язань, а також за зміну або розірвання договору в односторонньому порядку без відповідного обгрунтування сторонинесуть відповідальність, встановлену чинним законодавством України. Замовник за несвоєчасне виконання взятих ним на себе за договором зобов'язань, зокрема щодо дотримання строків фінансування робіт та оплати за виконані роботи несе відповідальність передбачену чинним законодавством України. Сплата сторонами визначеної умовами договору пені та відшковання завданих збитків не звільняє сторони від від виконання зобов'язань, які вони взяли на себе за договором.

06.03.2012 р. між ТзОВ „АЙТІ АУТСОРСИНГ" та ВАТ „Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат" було укладено договір на проведення ремонтних робіт.

Згідно п. 1 договору замовник доручає, а виконавець приймає на себе зобов'язання виконати роботи по капітальному ремонту адміністративної будівлі Жидачівського целюлозно - паперового комбінату, яка знаходиться за адресою: Львівська область, м. Жидачів, вул. Фабрична, 4. Виконавець зобов'язується виконати роботи у відповідності до вимог чинних нормативно - правових актів та умов цього договору, а замовник зобов'язується прийняти від виконавця закінчені роботи та оплатити їх у визначеному договором порядку.

Відповідно до п. 2 договору відповідно до розрахунків договірної ціни та кошторисної документації вартість робіт становить 526488,00 грн. Договірна ціна є твердою та визначається згідно кошторисної документації. Зміни твердої договірної ціни оформляються додатковим договором, який підписується сторонами. Розрахунки за виконані роботи здійснюється шляхом перерахування коштів на розрахунковий рахунок виконавця. Розрахунки між сторонами проводяться в наступному порядку. Замовник зобов'язується оплатити виконавцеві кошти за цим договором протягом 10 календарних днів з моменту підписання сторонами актів приймання - здачі виконаних робіт.

За порушення визначених договором зобов'язань, згідно п. 5 договору, а також за зміну або розірвання договору в односторонньому порядку без відповідного обгрунтування сторони несуть відповідальність, встановлену чинним законодавством України. Замовник за несвоєчасне виконання взятих ним на себе за договором зобов'язань, зокрема щодо дортримання строків фінансування робіт та оплати за виконані робрти несе відповідальність передбачену чинним законодавством України. Сплата сторонами визначеної умовами договору пені та відшковання завданих збитків не звільняє сторони від виконання зобов'язань, які вони взяли на себе за договором.

19.07.2013 р. між ТзОВ „АЙТІ АУТСОРСИНГ" та ТзОВ „ІПК Партнер" було укладено договір про відступлення права вимоги.

Відповідно до п. п. 1, 2, 3, 4 договору первісний кредитор відступає в користь нового кредитора право вимоги до боржника, а новий кредитор приймає зазначене право вимоги. Сторони дійшли згоди, що до нового кредитора переходять також всі права, пов'язані з переданим правом вимоги, зокрема права на нарахування інфляційних втрат, процентів, штрафних санкцій тощо. Право вимоги належить первісному кредитору на підставі правовідносин, які виникли згідно договору про виконання ремонтних робіт від 06.03.2012 р. та договору від 13.06.2012 р. на проведення робіт по демонтажу належних ВАТ „Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат" котлів СРК - 145 та СРК - 200. Сума вимоги, яка передається новому кредитору визначається повною вартістю виконаних первісним кредитором робіт у відповідності до умов договорів, визначених у п. 2 цього договору. Право вимоги переходить до нового кредитора в день підписання цього договору. З моменту укладення цього договору, новий кредитор взамін первісного кредитора отримує право вимагати від боржника виконання цивільно - правового зобов'язання, зазначеного в п. 1, 2 договору.

Як вбачається з акту приймання виконаних будівельних робіт, заборгованість боржника перед заявником станом на жовтень 2012 р. за договором від 13.06.2012 р. становить 2995723,20 грн. Ці дані також пітверджуються довідкою про вартість виконаних будівельних робіт та витрати станом на жовтень 2012 р. Актом приймання виконаних будівельних робіт станом на червень 2012 р. за договором від 06.03.2012 р. передбачена наступна заборгованість боржника перед заявником - 526488,00 грн., що також підтверджується довідкою про вартість виконаних будівельних робіт та витрати станом на червень 2012 р.

Поданим на розгляд суду розпорядником майна повідомленням від 03.02.2015 р. передбачено, що дані вимоги ТзОВ „ІПК Партнер" визнані та включені в реєстр вимог кредиторів в четверту чергу.

Положеннями ст. 1 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" визначено, що грошове зобов'язання - це зобов'язання боржника сплатити кредитору певну грошову суму відповідно до цивільно-правового правочину (договору) та на інших підставах, передбачених законодавством України. До грошових зобов'язань відносяться також зобов'язання щодо сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування; зобов'язання, що виникають внаслідок неможливості виконання зобов'язань за договорами зберігання, підряду, найму (оренди), ренти тощо та які мають бути виражені у грошових одиницях. До складу грошових зобов'язань боржника, в тому числі зобов'язань щодо сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування, не включаються неустойка (штраф, пеня) та інші фінансові санкції, визначені на дату подання заяви до господарського суду, а також зобов'язання, які виникли внаслідок заподіяння шкоди життю і здоров'ю громадян, зобов'язання з виплати авторської винагороди, зобов'язання перед засновниками (учасниками) боржника - юридичної особи, що виникли з такої участі. Відповідно до ч. 7 ст. 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" кредитор - юридична або фізична особа, а також органи державної податкової служби та інші державні органи, які мають підтверджені у встановленому порядку документами вимоги щодо грошових зобов'язань до боржника; конкурсні кредитори - кредитори за вимогами до боржника, які виникли до порушення провадження у справі про банкрутство і виконання яких не забезпечено заставою майна боржника.

Відтак, суд, дослідивши матеріали справи, зокрема, повідомлення Публічного акціонерного товариства „Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат" та розпорядника майна, поданого на розгляд суду 03.02.2015 р., та заяву про грошові вимоги до боржника від 12.01.2015 р., дійшов висновку, що грошові вимоги ТзОВ „ІПК Партнер" в сумі 3522211,20 грн. підлягають визнанню. Також підлягає включенню в першу чергу реєстру вимог кредиторів боржника сплачений заявником судовий збір в сумі 1218,00 грн.

Керуючись ст.ст. 1, 2, 23, 25, 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 ГПК України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Грошові вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю „ІПК Партнер" (79014, м. Львів, вул. Б. Котика, 1; код ЄДРПОУ 38501586) визнати в сумі 3523429,20 грн., які підлягають включенню до реєстру вимог кредиторів Публічного акціонерного товариства „Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат", з яких 1218,00 грн. (судовий збір) - перша черга; 3522211,20 грн. (основний борг) - четверта черга.

Суддя Артимович В.М.

Дата ухвалення рішення20.03.2015
Оприлюднено01.04.2015
Номер документу43304162
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство Публічного акціонерного товариства „Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат" (вул. Фабрична, 4, м. Жидачів, Львівська область, 81701, код ЄДРПОУ 00278801) з грошовими вимогами до боржника в сумі 3522211,20 грн.

Судовий реєстр по справі —914/4160/14

Постанова від 04.04.2024

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Матущак Олег Іванович

Ухвала від 12.03.2024

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Матущак Олег Іванович

Ухвала від 08.02.2024

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Матущак Олег Іванович

Ухвала від 11.01.2024

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Матущак Олег Іванович

Ухвала від 07.12.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

Ухвала від 05.12.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

Ухвала від 27.11.2023

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Матущак Олег Іванович

Ухвала від 20.11.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

Ухвала від 07.11.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

Рішення від 18.10.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Артимович В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні