Ухвала
від 15.01.2015 по справі 826/19485/14
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01601, м. Київ, вул. Командарма Каменєва 8, корпус 1 У Х В А Л А

15 січня 2015 року справа №826/19485/14

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі судді Кузьменка В.А., за участю секретаря Калужського Д.О. та представників:

позивача : Мельник А.В.;

відповідача 1: Ніколайчук Н.М.;

відповідача 2: не з'явились;

третьої особи 1: не з'явились;

третьої особи 2: не з'явились;

третьої особи 3: не з'явились

розглянувши в судовому засіданні за власною ініціативою питання про залучення Державного реєстратора відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Дарницького району реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві Недбайла Олега Андрійовича в якості співвідповідача до участі у справі

за позовомТовариства з обмеженою відповідальністю "Експлуатаційна компанія "Комфорт-Майстер" до 1. Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації 2. Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Дарницького району реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві 3. Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Пчілки" проскасування державної реєстрації В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Експлуатаційна компанія "Комфорт-Майстер" (далі по тексту - позивач, ТОВ "Комфорт-Майстер") звернулось до Окружного адміністративного суду міста Києва з адміністративним позовом до Дарницької районної в місті Києві державної адміністрації, Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Дарницького району реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві та Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Пчілки", в якому просить скасувати (припинити) державну реєстрацію Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Пчілки" (ідентифікаційний код юридичної особи 37388180, адреса місцезнаходження: 02081, м. Київ, вул. О. Пчілки, буд. 2).

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 15 грудня 2014 року відкрито провадження в адміністративній справі №826/19485/14 та призначено справу до судового розгляду.

В судовому засіданні 15 січня 2015 року виходячи зі змісту пред'явлених позовних вимог, суд прийшов до висновку що в межах спірних правовідносин за адміністративним позовом повинні відповідати Відділ державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Дарницького району реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві та Державний реєстратор відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Дарницького району реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві Недбайло Олег Андрійович, а тому суд вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості співвідповідача Державного реєстратора відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Дарницького району реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві Недбайла Олега Андрійовича.

Відповідно до статті 52 Кодексу адміністративного судочинства України суд першої інстанції, встановивши, що з адміністративним позовом звернулася не та особа, якій належить право вимоги, або не до тієї особи, яка повинна відповідати за адміністративним позовом, може за згодою позивача допустити заміну первинного позивача або відповідача належним позивачем або відповідачем, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Якщо позивач не згоден на його заміну іншою особою, то ця особа може вступити у справу як третя особа, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору, про що суд повідомляє третю особу. Якщо позивач не згоден на заміну відповідача іншою особою, суд може залучити цю особу як другого відповідача. У разі відмови у задоволенні адміністративного позову до такого відповідача понесені позивачем витрати відносяться на рахунок держави. Після заміни сторони, вступу третьої особи, що заявляє самостійні вимоги на предмет спору, залучення другого відповідача розгляд адміністративної справи починається спочатку.

З огляду вищевикладене, Окружний адміністративний суд міста Києва залучає до участі у справі Державного реєстратора відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Дарницького району реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві Недбайла Олега Андрійовича в якості співвідповідача.

При цьому, Дарницька районна в місті Києві державна адміністрація та Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Пчілки" не повинні відповідати за даним адміністративним позовом, однак рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси та обов'язки, а тому суд вважає за необхідне залучити до участі у справі Дарницьку районну в місті Києві державну адміністрацію та Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Пчілки" в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача, виключивши їх з числа відповідачів.

Відповідно до частини другої статті 53 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача у будь-який час до закінчення судового розгляду, якщо рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з ініціативи суду. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Враховуючи вищевикладене, суд залучає до участі у справі Дарницьку районну в місті Києві державну адміністрацію та Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Пчілки" в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача, виключивши їх з числа відповідачів.

На підставі вищевикладеного, керуючись статтями 52, 53, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва, -

У Х В А Л И В:

1. Залучити до участі в адміністративній справі Державного реєстратора відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Дарницького району реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві Недбайла Олега Андрійовича в якості співвідповідача.

2. Залучити до участі в адміністративній справі Дарницьку районну в місті Києві державну адміністрацію та Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Пчілки" в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача, виключивши їх з числа відповідачів.

3. Зобов'язати позивача завчасно направити Державному реєстратору відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Дарницького району реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві Недбайлу Олегу Андрійовичу копію позовної заяви та доданих до неї документів; надати суду відповідні докази надіслання (вручення) зазначених документів.

4. Зобов'язати Відділ державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Дарницького району реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві та Державного реєстратора відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Дарницького району реєстраційної служби Головного управління юстиції у місті Києві Недбайла Олега Андрійовича надати суду належним чином засвідчені копії матеріалів реєстраційної справи Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку "Пчілки".

5. Відкласти розгляд справи на 02 лютого 2015 року о 17 год. 00 хв.

6. Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.А . Кузьменко

Дата ухвалення рішення15.01.2015
Оприлюднено21.04.2015
Номер документу43591514
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/19485/14

Ухвала від 20.05.2015

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Пилипенко О.Є.

Ухвала від 01.07.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Єрьомін А.В.

Ухвала від 09.06.2015

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Пилипенко О.Є.

Ухвала від 20.05.2015

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Пилипенко О.Є.

Ухвала від 02.02.2015

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко В.А.

Ухвала від 15.01.2015

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко В.А.

Постанова від 16.03.2015

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко В.А.

Ухвала від 15.12.2014

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні