Рішення
від 26.03.2015 по справі 183/3545/14
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 183/3545/14

№ 2/183/203/15

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26 березня 2015 року

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області в складі

головуючого - судді Городецького Д.І.

секретаря Кравченко О.О.

за участю:

позивача ОСОБА_1

представника позивача ОСОБА_2

представника відповідача Іщенко С.П.

представника відповідача Червоноштан В.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Новомосковську цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Новомосковської міської ради Дніпропетровської області, Колективного підприємства редакція газети «Новомосковська правда», третя особа що не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Реєстраційна служба Новомосковського міськрайонного управління юстиції Дніпропетровської області про визнання недійсною державної реєстрації, припинення юридичної особи через допущені при її створенні порушення,

в с т а н о в и в :

22 травня 2014 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Колективного підприємства редакція газети «Новомосковська правда», третя особа що не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Новомосковська міська рада Дніпропетровської області про припинення юридичної особи через допущені при її створенні порушення. (а.с.2)

19 серпня 2014 року третя особа у справі - Новомосковська міська рада Дніпропетровської області звернулася до суду з самостійними вимогами на предмет спору, а саме, з позовом до Колективного підприємства редакція газети «Новомосковська правда», третя особа - Реєстраційна служба Новомосковського міськрайонного управління юстиції у Дніпропетровській області про припинення юридичної особи через допущені при її створенні порушення. (а.с.230)

Ухвалою суду від 05 листопада 2014 року був прийнятий позов третьої особи - Новомосковської міської ради Дніпропетровської області до Колективного підприємства редакція газети «Новомосковська правда», третя особа - Реєстраційна служба Новомосковського міськрайонного управління юстиції у Дніпропетровській області про припинення юридичної особи через допущені при її створенні порушення до спільного розгляду з позовом ОСОБА_1 до Колективного підприємства редакція газети «Новомосковська правда», третя особа - Новомосковська міська рада Дніпропетровської області про припинення юридичної особи через допущені при її створенні порушення. (а.с.44)

Ухвалою суду від 18 листопада 2014 року було закрите провадження у справі в частині позовних вимог третьої особи - Новомосковської міської ради Дніпропетровської області до Колективного підприємства редакція газети «Новомосковська правда», третя особа - Реєстраційна служба Новомосковського міськрайонного управління юстиції у Дніпропетровській області про припинення юридичної особи через допущені при її створенні порушення в зв'язку з тим. що зазначені вимоги не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

28 січня 2015 року ОСОБА_1 звернувся з уточненим позовом до Новомосковської міської ради Дніпропетровської області, Колективного підприємства редакція газети «Новомосковська правда», третя особа що не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Реєстраційна служба Новомосковського міськрайонного управління юстиції Дніпропетровської області про визнання недійсною державної реєстрації, припинення юридичної особи через допущені при її створенні порушення.

В обґрунтування своїх вимог ОСОБА_1 посилався на те, що у відповідності до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» громадяни України реалізують своє право на участь у місцевому самоврядування за належністю до відповідних територіальних громад».

В м. Новомосковську здійснює свою господарську діяльність Колективне підприємство редакція газети «Новомосковська правда», засновниками якої є Новомосковська міська рада та трудовий колектив редакції.

Як зазначено у вихідних даних, вміщених на останній сторінці кожного номеру, газета «Новомосковська правда» зареєстрована 13 грудня 1993 року, що суперечить інформації, яка міститься в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців станом на 13 травня 2014 року, оскільки, державна реєстрації здійснена 05 грудня 1997 року.

Позивач зазначив. що суперечність таких відомостей змусило громадську організацію «Центр громадських ініціатив міста Новомосковськ», керівником якої він є, з'ясувати законність існування зазначеного місцевого офіційного друкованого засобу масової інформації.

Наслідки дослідження дають законні підстави стверджувати, що Колективне підприємство редакція газети «Новомосковська правда» створене з порушенням законодавства України.

Так, у відповідності до ст. 2 Закону України «Про підприємства в Україні» № 887-ХІІ від 27.03.1991 року, який діяв на час реєстрації підприємства (та втратив чинність 01.01.2004 року), в Україні можуть діяти підприємства таких видів, в тому числі - колективне підприємство, засноване на власності трудового колективу підприємства.

У відповідності до ст. 20,21 Закону України «Про власність» № 697-ХІІ від 07.02.1991 року, суб'єктами права колективної власності є трудові колективи державних підприємств, колективи орендарів, колективні підприємства, кооперативи, акціонерні товариства тощо.

Право колективної власності виникає на підставі: добровільного об'єднання майна громадян і юридичних осіб для створення кооперативів, акціонерних товариств інших господарських товариств і об'єднань, а також, безоплатної передачі майна державного підприємства у власність трудового колективу

Частиною 4 ст. 22 «Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» № 2782-ХІІ від 16.11.1992 року, встановлено вимоги до змісту статуту редакції друкованого засобу масової інформації, а саме, у статуті редакції, крім іншого, визначаються: засновник (співзасновники), порядок утворення майна редакції.

Позивач посилався на те, що всупереч наведених норм законодавства, із інформації, яка міститься в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців станом на 13.05.2014 року, вбачається, що в статуті не містяться вказівки на прізвища, ім'я та по-батькові членів трудового колективу, як співзасновників колективного підприємства.

Крім цього, ніхто із співзасновників майна до статутного капіталу не вносив, статутний капітал на час створення та державної реєстрації становив 0,00 грн.

Відповідно до ст. 9 «Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» № 2782-ХІІ від 16.11.1992 року, відносини між співзасновниками друкованого засобу масової інформації, а також співзасновниками-підприємцями щодо його заснування та діяльності визначаються установчим договором, який укладається між ними відповідно до чинного законодавства України.

Установчим договором передбачається розподіл між співзасновниками обов'язків щодо виробничого, фінансового, та матеріально-технічного забезпечення створюваного ними друкованого засобу масової інформації.

Якщо одним із співзасновників є фізична особа, установчий договір засвідчується в нотаріальному порядку.

В порушення зазначених вимог законодавства України, установчий договір між співзасновниками не був укладений, нотаріальне посвідчення співзасновників - фізичних осіб, членів трудового колективу не відбувалося.

Таким чином, третя особа - Реєстраційна служба Новомосковського міськрайонного управління юстиції Дніпропетровської області не мала права на державну реєстрацію Колективного підприємства редакція газети «Новомосковська правда»

Право місцевої ради виступати як засновника друкованого засобу масової інформації було передбачене п.23 ч.2 ст. 19 Закону України «Про місцеві ради народних депутатів та місцеве і регіональне самоврядування» № 533-ХІІ від 07.12.1990 року, який був чинний на дач реєстрації газети (13.12.1993 р.) та на дату реєстрації, яка зазначена в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців (05.12.1997 р.)

Згідно до ст.ст.1,22 Закону України «Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації» № 539\97-ВР від 23.09.1997 року, засіб масової інформації органу державної влади чи органу місцевого самоврядування - засіб масової інформації, засновником (співзасновником) якого є орган державної влади або орган місцевого самоврядування і який повністю або частково утримується за рахунок державного чи місцевих бюджетів.

Рішення органів місцевого самоврядування, інші нормативно-правові акти публікуються в друкованих засобах масової інформації відповідних органів місцевого самоврядування.

Згідно до ст. 12 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», регуляторні акти, прийняті органами та посадовими особами місцевого самоврядування, офіційно оприлюднюються в друкованих засобах масової інформації відповідних рад, а у разі їх відсутності - у місцевих друкованих засобах масової інформації, визначених цими органами та посадовими особами, не пізніш як у десятиденний строк після їх прийняття та підписання.

З наведених вище підстав та змісту вихідних даних газети «Новомосковська правда» не вбачається, що вона є друкованим засобом Новомосковської міської ради та її виконавчого комітету, оскільки в преамбулі газети визначено, що вона виходить з лютого 1919 року, тобто, до грудня 1993 року чи 1997 року газета була в державній власності, а з 1991 року повинна була перейти в комунальну власність міста Новомосковська.

Позивач зазначив, що його права порушені в зв'язку з наступним.

Про існування Колективного підприємства редакція газети «Новомосковська правда» йому стало відомо після отримання 02.01.2014 р. відповіді виконавчого комітету Новомосковської міської ради

Він, як член територіальної громади м. Новомосковськ має право приймати участь у діяльності створених нею органів та заснованих підприємств, а також, здійснювати громадський контроль, в тому числі і за створеними підприємствами, установами, організаціями.

Перетворення державного друкованого засобу масової інформації на колективне підприємство без наповнення його правовою суттю ставить під сумнів чинність опублікованих в ньому регуляторних актів, які, в тому числі, стосуються його прав та інтересів.

В зв'язку з наведеним, посилаючись на вимоги ч.2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», позивач ОСОБА_1 просив суд:

-визнати недійсною державну реєстрацію Колективного підприємства Редакція газети «Новомосковська правда» код ЄДРПОУ 02471962, дата державної реєстрації 15.02.1997 р., дата запису 11.12.2006 р., номер запису 1 229 120 0000 000606, місцезнаходження: 51200, Дніпропетровська область, м. Новомосковськ, вул. Радянська, буд. 12, через допущені при його створенні порушення закону, які не можна усунути;

-припинити дію Колективного підприємства Редакція газети «Новомосковська правда» код ЄДРПОУ 02471962, дата державної реєстрації 15.02.1997 р., дата запису 11.12.2006 р., номер запису 1 229 120 0000 000606, місцезнаходження: 51200, Дніпропетровська область, м. Новомосковськ, вул. Радянська, буд. 12, через допущені при його створенні порушення закону, які не можна усунути.

В судовому засіданні позивач ОСОБА_1 та його представник підтримали позов в повному обсязі, посилалися на підстави звернення до суду, викладені в заяві, просили суд задовольнити вимоги.

Представник відповідача - Новомосковської міської ради Дніпропетровської області в судовому засіданні позов визнав, зазначив, що при створенні Колективного підприємства Редакція газети «Новомосковська правда» допущені порушення закону, які не можливо усунути, тому, державна реєстрація повинна бути визнана недійсною, а діяльність підприємства - припиненою.

В судовому засіданні представник Колективного підприємства Редакція газети «Новомосковська правда» позов не визнав, просив відмовити в задоволенні позовних вимог, посилався на те, що підприємство було створене та зареєстроване у встановленому законодавством порядку, підстав для визнання недійсною державної реєстрації підприємства немає,, як немає підстав для припинення юридичної особи, крім того, вважає, що права позивача ОСОБА_1 у зазначених правовідносинах жодним чином не були порушені.

Представник третьої особи - Реєстраційної служби Новомосковського міськрайонного управління юстиції Дніпропетровської області в судове засідання не з'явився.

Заслухавши пояснення позивача, його представника, представників відповідачів, дослідивши надані сторонами докази, суд приходить до наступного.

У відповідності до ст.11 Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні», друкований засіб масової інформації може видаватися після його державної реєстрації. Державній реєстрації підлягають всі друковані засоби масової інформації що видаються на території України, незалежно від сфери розповсюдження, тиражу і способу його виготовлення. Заяви про державну реєстрацію друкованих засобів масової інформації подаються засновникам (співзасновниками) до центрального органу виконавчої сліди, що реалізує державну політику у сфері державної реєстрації друкованих засобів масової інформації.

Судом встановлено, що у відповідності до Свідоцтва про державну реєстрацію друкованого засобу масової інформації серія ДП № 62 виданого Дніпропетровською державною адміністрацією 13 липня 1993 року, був зареєстрований засіб масової інформації - газета «Новомосковська правда», засновником якої є міська рада народних депутатів, редакція газети. (а.с.74)

Крім того, 27.03.1991 року був прийнятий Закон України «Про підприємства в Україні» № 887-ХІІ від 27.03.1991 року, який діяв на час реєстрації підприємства (та втратив чинність 01.01.2004 року), у відповідності до ст. 6 якого визначено, що підприємство вважається створеним і набуває прав юридичної особи з дня його державної реєстрації.

У відповідності до Статуту редакції газети «Новомосковська правда», прийнятого на загальних зборах колективу редакції 10 січня 1997 року, затвердженого головою Новомосковської міської ради народних депутатів, засновниками газети є Новомосковська міська рада народних депутатів, трудовий колектив редакції газети «Новомосковська правда» (а.с.75).

Згідно Виписки з Єдиного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, редакція газети «Новомосковська правда» була зареєстрована 05.12.1997 р. номер запису 1 229 120 0000 000606 (а.с.84).

Встановлено, що на загальних зборах творчого колективу редакції газети «Новомосковська правда» від 23 січня 2009 року (протокол № 2 від 23 січня 2009 року, були винесене рішення про внесення змін до Статуту, відповідно до якого, було створене Колективне підприємство редакція газети «Новомосковська правда», співзасновниками якого є Новомосковська міська рада та трудовий колектив редакції. (а.с.121)

Зміни до статуту були затверджені рішенням Новомосковської міської ради від 30 січня 2009 року за № 700, Державна реєстрація змін до установчих документів проведена 11.02.2009 року.

У відповідності до ст. 80 ЦК України, юридичною особою є організація, створена і зареєстрована у встановленому законом порядку.

В зв'язку з наданими сторонами документами, суд приходить до переконання, що Колективне підприємство редакція газети «Новомосковська правда» є юридичною особою, яка створена і зареєстрована у встановленому законом порядку.

У відповідності до ст. 11 ЦК України, 1. Цивільні права та обов'язки виникають із дій осіб, що передбачені актами цивільного законодавства, а також із дій осіб, що не передбачені цими актами, але за аналогією породжують цивільні права та обов'язки. 2. Підставами виникнення цивільних прав та обов'язків, зокрема, є: 1) договори та інші правочини; 2) створення літературних, художніх творів, винаходів та інших результатів інтелектуальної, творчої діяльності; 3) завдання майнової (матеріальної) та моральної шкоди іншій особі; 4) інші юридичні факти.

Згідно до ст. 15 ЦК України, 1. Кожна особа має право на захист свого цивільного права у разі його порушення, невизнання або оспорювання. 2. Кожна особа має право на захист свого інтересу, який не суперечить загальним засадам цивільного законодавства.

У відповідності до ст.ст. 10,60 ЦПК України, кожна особа повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на обґрунтування своїх вимог або заперечень.

Суд приходить до переконання, що позивачем ОСОБА_1 не надано суду доказів наявності в спірних правовідносинах порушення його прав, позивач не надав доказів того, що реєстрація та діяльність Колективного підприємства редакція газети «Новомосковська правда» порушує його права.

Так, у відповідності до ст. 1 Закону України «Про місцеве самоврядування»:

-територіальна громада - це жителі, об'єднані постійним проживанням у межах села, селища, міста, що є самостійними адміністративно-територіальними одиницями, або добровільне об'єднання жителів кількох сіл, що мають єдиний адміністративний центр;

Судом встановлено, що позивач ОСОБА_1 народився ІНФОРМАЦІЯ_1, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1, що підтверджується відміткою в паспорті громадянина України. (а.с.6).

Таким чином, позивач ОСОБА_1 є членом територіальної громади м. Новомосковськ Дніпропетровської області.

У відповідності до ст. 10 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сільські, селищні, міські ради є органами місцевого самоврядування, що представляють відповідні територіальні громади та здійснюють від їх імені та в їх інтересах функції і повноваження місцевого самоврядування, визначені Конституцією України, цим та іншими законами.

Таким чином, Новомосковська міська рада, як орган місцевого самоврядування, представляють відповідні територіальні громади та здійснюють від їх імені та в їх інтересах функції і повноваження місцевого самоврядування, визначені Конституцією України, цим та іншими законами, а тому, в разі порушення прав територіальної громади, має право на звернення до суду.

Крім того, у відповідності до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», цей Закон регулює відносини, які виникають у сфері державної реєстрації юридичних осіб, а також фізичних осіб - підприємців.

У відповідності до ст. 3 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», дія цього Закону поширюється на державну реєстрацію всіх юридичних осіб незалежно від організаційно-правової форми, форми

власності та підпорядкування, а також фізичних осіб - підприємців.

Згідно до ст. 4 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», державна реєстрація юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців - засвідчення факту створення або припинення юридичної особи, засвідчення факту набуття або позбавлення статусу підприємця фізичною особою, а також вчинення інших реєстраційних дій, які передбачені цим Законом, шляхом внесення відповідних

записів до Єдиного державного реєстру.

У відповідності до ст. 5 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», державна реєстрація юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців проводиться державним реєстратором за місцезнаходженням юридичної особи або за місцем проживання фізичної особи - підприємця.

На підставі ст. 16 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», єдиний державний реєстр створюється з метою забезпечення

державних органів, а також учасників цивільного обороту достовірною інформацією про юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців з Єдиного державного реєстру.

З норм наведеного вище закону вбачається, що він регламентує правовідносини держави та юридичних осіб і фізичних осіб - підприємців у сфері державної реєстрації суб'єктів підприємницької діяльності.

Як зазначалося вище, повноваження щодо державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців державою віднесено до компетенції державних реєстраторів відповідних управлінь юстиції.

У відповідності до ч.2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є: визнання судом недійсною державної реєстрації юридичної особи

через допущені при її створенні порушення, які не можна усунути, а

також в інших випадках, встановлених законом.

Як вбачається з зазначеної норми, рішення про припинення юридичної особи може бути прийняте після визнання судом недійсною державної реєстрації юридичної особи

через допущені при її створенні порушення, які не можна усунути.

У відповідності до ст. 2 Кодексу адміністративного судочинства України, завданням адміністративного судочинства є захист прав, свобод та інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб у сфері публічно-правових відносин від порушень з боку органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їхніх посадових і службових осіб, інших суб'єктів при здійсненні ними владних управлінських функцій на основі законодавства, в тому числі на виконання делегованих повноважень шляхом справедливого, неупередженого та своєчасного розгляду адміністративних справ.

Оскільки дії щодо проведення, скасування державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців проводяться державними реєстраторами відповідних управлінь юстиції, тобто, посадовою особою органу державної влади, вимоги про визнання судом недійсною державної реєстрації юридичної особи через допущені при її створенні порушення не можуть розглядатися в порядку цивільного судочинства, а повинні розглядатися в порядку, визначеного нормами Кодексу адміністративного судочинства України і тільки в разі задоволення таких вимог, цей факт може бути підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи.

В зв'язку з наведеним, позов ОСОБА_1 в частині вимог про визнання недійсною державної реєстрації юридичної особи через допущені при її створенні порушення пред'явлені до неналежних відповідачів та не в спосіб, передбачений законодавством України.

Стосовно вимог про припинення дії Колективного підприємства Редакція газети «Новомосковська правда», суд приходить до наступного.

Як зазначалося вище, частиною ч.2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» передбачено, що підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є: визнання судом недійсною державної реєстрації юридичної особи через допущені при її створенні порушення, які не можна усунути, а також в інших випадках, встановлених законом.

У відповідності до ст.104 ЦК України, 1. Юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації . У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов'язки переходять до правонаступників. 2. Юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до Єдиного державного реєстру запису про її припинення юридичної особи.

Нормами цивільного кодексу України, а саме, п.2 ч.1 ст. 110 ЦК України передбачено, що юридична особа ліквідується : за рішенням суду про ліквідацію юридичної особи через допущені при її створенні порушення, які не можна усунути, за позовом учасника юридичної особи або відповідного органу державної влади;

Таким чином, з позовом про припинення, ліквідацію юридичної особи через допущені при її створенні порушення, які не можна усунути, можуть звертатися учасники юридичної особи або відповідний орган державної влади.

Оскільки позивачем не надано доказів про наявності встановленої судом недійсності державної реєстрації Колективного підприємства редакція газети «Новомосковська правда» через допущені при її створенні порушення, які не можна усунути, враховуючи те, що судом встановлена відсутність порушеного в зазначених правовідносинах прав позивача, а також те, що позивач є неналежним позивачем у справі за вимогами про припинення (ліквідацію) юридичної особи, в задоволенні зазначеної частини позовних вимог також належить відмовити.

Керуючись ст. ст.ст. 10, 60, 88, 213-215 ЦПК України, ст..ст. 11, 15, 16, 80, 104, 110 ЦК України, Законом України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні», Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», суд,

в и р і ш и в :

В задоволенні позовних вимог ОСОБА_1 до Новомосковської міської ради Дніпропетровської області, Колективному підприємству редакція газети «Новомосковська правда», третя особа що не заявляє самостійних вимог на предмет спору - Реєстраційна служба Новомосковського міськрайонного управління юстиції Дніпропетровської області про визнання недійсною державної реєстрації, припинення дії підприємства - відмовити.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом десяти днів з дня його проголошення. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Суддя Д.І. Городецький

Дата ухвалення рішення26.03.2015
Оприлюднено28.04.2015
Номер документу43725139
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсною державної реєстрації, припинення юридичної особи через допущені при її створенні порушення

Судовий реєстр по справі —183/3545/14

Ухвала від 22.04.2015

Цивільне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Калиновський А. Б.

Ухвала від 03.06.2015

Цивільне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Калиновський А. Б.

Ухвала від 21.05.2015

Цивільне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Калиновський А. Б.

Ухвала від 18.06.2015

Цивільне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Калиновський А. Б.

Ухвала від 03.06.2015

Цивільне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Калиновський А. Б.

Рішення від 26.03.2015

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

Ухвала від 20.04.2015

Цивільне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Калиновський А. Б.

Ухвала від 05.11.2014

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

Ухвала від 27.11.2014

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

Ухвала від 22.05.2014

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Городецький Д. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні