Постанова
від 04.06.2008 по справі 7/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

7/14

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Кіровоградської області

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

          "04" червня 2008 р.       Справа №  7/14

   Господарський суд Кіровоградської області у складі судді Балика В.М. при секретарі судового засідання Таран А.І.

4 червня 2008 року о 11 год. 17 хв.

розглянув у відкритому судовому засіданні адміністративну справу № 7/14

за адміністративним позовом Світловодської об"єднаної державної податкової інспекції, м. Світловодськ

до відповідача: споживчого товариства "Толока", м. Світловодськ

про припинення юридичної особи

За участю представників:

від позивача - участі не брав;

від відповідача - участі не брав.

Подано позов про припинення юридичної особи споживчого товариства "Толока" у зв'язку з неподанням протягом року до органів державної податкової служби податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності згідно із законодавством.

Позивач подав клопотання про розгляд справи за відсутності його представника.

Відповідач в судовому засіданні участі не брав, про час та місце проведення судового засідання повідомлений належним чином, про що в матеріалах справи містяться відповідні докази (повідомлення про вручення поштового відправлення          № 3105005 від 14.05.08 р).

Дослідивши наявні в матеріалах справи докази, господарський суд встановив наступні обставини.

Споживче товариство "Толока" зареєстроване в якості суб'єкта підприємницької діяльності виконавчим комітетом Світловодської міської ради 03.11.98 р., про що зроблено запис в журналі обліку реєстрації за номером 979.

Відповідно до пункту 2 ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування” платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані подати до державних податкових органів відповідно до законодавства декларації, бухгалтерську звітність та інші документи та відомості, пов'язані з обчисленням та сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів).

Однак, відповідач більше одного року не подає до органу державної податкової інспекції декларації по податку на прибуток, iншi документи бухгалтерської звітності згідно з чинним законодавством.

Викладене підтверджується актом Світловодської об'єднаної державної податкової інспекції.

Згідно зі статтею 33 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців” від 15.05.2003р. №755-IV, юридична особа припиняється в результаті  передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам – правонаступникам у результаті злиття, приєднання, поділу, перетворення (реорганізації) або в результаті ліквідації за рішенням, прийнятим засновниками (учасниками) юридичної особи або уповноваженим ними органом, за судовим рішенням або за рішенням органу державної влади, прийнятим у випадках, передбачених законом.

Юридична особа є такою, що припинилася, з дати внесення до Єдиного державного реєстру запису про державну реєстрацію припинення юридичної особи.

Порядок державної реєстрації припинення юридичної особи на підставі судового рішення, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, визначений статтею 38 вищезазначеного Закону.

Суд, який постановив рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення. Дата надходження відповідного судового рішення вноситься державним реєстратором до журналу обліку реєстраційних дій.

Підпунктом 4 пункту 2 статті 38 визначено, що підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органом державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

З огляду на зміст статті 124 Конституції України, статті 10, 11 Закону України "Про державну податкову службу в Україні", рішення Конституційного суду України від 9 липня 2002 року по справі № 1-2/2002 господарський суд вважає, що державна податкова інспекція є уповноваженим органом держави, який має право на звернення до суду з позовними вимогами, що є предметом спору у даній справі.

Відповідач  доказів своєчасного  подання  до державної  податкової інспекції податкових декларацій i документів бухгалтерської звітності господарському суду не подав.

За таких обставин позовні вимоги підлягають задоволенню в повному обсязі.

Керуючись ст. 9 Закону України "Про систему оподаткування", ст. ст. 33, 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців", ст. ст. 71, 158, 159, 160, 161, 162, 163, 167, 186, 212, 254 Кодексу адміністративного судочинства України,  господарський суд

                                                     ПОСТАНОВИВ:

Позовні вимоги задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу – споживчого товариства "Толока" (вул. Богуна, 9, кв. 23, м. Світловодськ,  Кіровоградська область, ідентифікаційний код 30119185), зареєстрованого в якості суб'єкта підприємницької діяльності виконавчим комітетом Світловодської міської ради 03.11.98 р., про що зроблено запис в журналі обліку реєстрації за номером 979.

Після набрання постановою законної сили, копію постанови направити державному реєстратору виконавчого комітету Світловодської міської ради для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення щодо припинення юридичної особи.

Копію постанови направити сторонам у справі, головному управлінню статистики у Кіровоградській області.

Постанову може бути оскаржено в апеляційному порядку шляхом подання заяви про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції протягом десяти днів з дня складення її в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Заява про апеляційне оскарження та апеляційна скарга подаються до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, встановленого Кодексом адміністративного судочинства України, якщо таку заяву не було подано.

Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений Кодексом адміністративного судочинства України, постанова суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

           Суддя

  В.М.Балик

Дата ухвалення рішення04.06.2008
Оприлюднено22.08.2009
Номер документу4392124
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —7/14

Рішення від 25.05.2016

Господарське

Господарський суд міста Києва

Якименко М.М.

Ухвала від 25.11.2010

Господарське

Господарський суд Сумської області

Гордієнко Михайло Іванович

Ухвала від 05.05.2010

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Скрипчук О.С.

Ухвала від 19.03.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Стадник М.С.

Ухвала від 08.02.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Стадник М.С.

Ухвала від 26.02.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Стадник М.С.

Ухвала від 06.02.2013

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іванко Л.А.

Ухвала від 10.08.2010

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Іванко Л.А.

Ухвала від 18.01.2011

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Сініцина Л.М.

Ухвала від 21.01.2010

Господарське

Господарський суд Закарпатської області

Швед С.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні