Ухвала
від 19.05.2015 по справі 816/152/15-а
ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

19 травня 2015 р.Справа № 816/152/15-а

Суддя Харківського апеляційного адміністративного суду Кононенко З.О. , розглянувши можливість відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Обласного госпрозрахункового комунального підприємства "Облбудкомплект" на постанову Полтавського окружного адміністративного суду від 02.04.2015р. по справі № 816/152/15-а

за позовом Обласного госпрозрахункового комунального підприємства "Облбудкомплект"

до Державної податкової інспекції у м.Полтаві Головного управління Міндоходів у Полтавській області

про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення ,

ВСТАНОВИВ:

Постановою Полтавського окружного адміністративного суду від 02.04.2015р. відмовлено в задоволенні позову Обласного госпрозрахункового комунального підприємства "Облбудкомплект" до Державної податкової інспекції у м.Полтаві Головного управління Міндоходів у Полтавській області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення.

На зазначену постанову суду Обласним госпрозрахунковим комунальним підприємством "Облбудкомплект" подано апеляційну скаргу.

Подана апеляційна скарга не відповідає вимогам ч. 6 ст.187 Кодексу адміністративного судочинства України.

Як встановлено ч. 6 ст. 187 КАС України до апеляційної скарги додаються її копії відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі. До апеляційної скарги додається документ про сплату судового збору, а також копії доданих до неї письмових матеріалів відповідно до кількості осіб, які беруть участь у справі.

В порушення наведеної норми, до апеляційної скарги не додано заяви про поновлення строку на апеляційне оскарження, яка міститься в переліку додатків до апеляційної скарги, про що працівниками апарату Полтавського окружного адміністративного суду було складено відповідний акт, який міститься в матеріалах справи. Крім цього, до апеляційної скарги не додано копій доданих до неї пиьсмових матеріалів (п. 3-7 додатків до апеляційної скарги).

Зазначені недоліки апеляційної скарги мають бути усунені шляхом направлення до Харківського апеляційного адміністративного суду заяви про поновлення строку на апеляційне оскарження, яка міститься в переліку додатків до апеляційної скарги , а також копій доданих до апеляційної скарги письмових матеріалів:

3. копія договору оренди

4. копія акту прийому-передачі

5. копія свідоцтва про державну реєстрацію ТОВ "МАРРУС"

6. копія довідки про взяття на облік платника податків

7. копія довідки з ЄДРПОУ ТОВ "МАРРУС"

Адміністративним позовом по даній справі заявлено вимогу про скасування рішення відповідача, яким позивачу нараховано фінансову санкцію у вигляді штрафу в розмірі 2 161 182 грн. 16 коп.

За практикою Європейського суду з прав людини (рішення від 14 жовтня 2010 року у справі "Щокін проти України") вимога про визнання протиправним рішення суб'єкта владних повноважень, яке впливає на склад майна позивача, зокрема, шляхом накладення (стягнення) штрафних санкцій, є майновою.

Згідно п.2 ч. 3 ст. 4 Закону України "Про судовий збір" при поданні апеляційної скарги на постанову адміністративного суду у справі за позовом з вимогами майнового характеру, розмір судового збору складає 50 відсотків ставки, що підлягає сплаті при поданні позовної заяви, обчисленої, виходячи з оспорюваної суми.

Пунктом 1 частини 3 статті 4 цього Закону за подання адміністративного позову майнового характеру встановлено розмір судового збору в 2 відсотки розміру майнових вимог, але не менше 1,5 розміру мінімальної заробітної плати та не більше 4 розмірів мінімальної заробітної плати.

Законом України "Про Державний бюджет України на 2015 рік" встановлено, що з 1 січня 2015 року розмір мінімальної заробітної плати складає 1218 гривні.

Виходячи з відсоткової ставки, встановленої Законом України "Про судовий збір", розміру мінімальної заробітної плати станом на 01.01.2015 р., особа, що подає апеляційну скаргу має надати докази сплати судового збору в сумі 2436 грн.

Відповідно до ч. 3 ст. 6 Закону "Про судовий збір" за подання позовної заяви, що має одночасно майновий і немайновий характер, судовий збір сплачується за ставками, встановленими для позовних заяв майнового та немайнового характеру.

Суддя враховує, що позовна заява також містить вимогу про визнання дій відповідача протиправними, тобто, містить вимогу немайнового характеру, за яку позивачем сплачено судовий збір в розмірі 36 грн. 54 коп., а отже, заявнику апеляційної скарги необхідно надати квитанцію про сплату судового лише за подання апеляційної скарги у справі за позовом майногового характеру (про скасування рішення відповідача, яким позивачу нараховано фінансову санкцію у вигляді штрафу).

Зазначені недоліки апеляційної скарги мають бути усунені шляхом направлення до Харківського апеляційного адміністративного суду оригіналу квитанції про сплату судового збору на суму 2436 грн. реквізити: отримувач - УДКСУ у Червонозаводському районі м. Харкова, МФО 851011, код ЄДРПОУ 37999628, банк : ГУ ДКСУ в Харківській області, , рахунок - 31210206781011, код класифікації доходів бюджету - 22030001, код ЄДРПОУ Харківського апеляційного адміністративного суду 34331173

Частиною 5 статті 189 КАС України встановлено, що до апеляційної скарги, яка не оформлена відповідно до вимог, встановлених статтею 187 цього Кодексу, застосовуються правила статті 108 цього Кодексу.

У відповідності до приписів пункту 1 частини 3 статті 108 КАС України у разі неусунення вищевказаних недоліків апеляційної скарги остання буде повернута апелянту..

Враховуючи вищевикладене та керуючись ч.1 ст. 108, ч. 6 ст.187 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя,

У Х В А Л И В:

Апеляційну скаргу Обласного госпрозрахункового комунального підприємства "Облбудкомплект" на постанову Полтавського окружного адміністративного суду від 02.04.2015р. по справі № 816/152/15-а за позовом Обласного госпрозрахункового комунального підприємства "Облбудкомплект" до Державної податкової інспекції у м.Полтаві Головного управління Міндоходів у Полтавській області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення - залишити без руху .

Надати Обласному госпрозрахунковому комунальному підприємству "Облбудкомплект" строк для усунення недоліків поданої апеляційної скарги 7 календарних днів з наступного дня після отримання копії цієї ухвали.

Роз'яснити Обласному госпрозрахунковому комунальному підприємству "Облбудкомплект", що у разі не усунення зазначених недоліків апеляційної скарги, відповідно до ст. 108 Кодексу адміністративного судочинства України скарга буде повернута скаржнику.

Ухвала може бути оскаржена у касаційному порядку протягом двадцяти днів з дня отримання її копії, шляхом подачі касаційної скарги безпосередньо до Вищого адміністративного суду України.

Суддя: (підпис) Кононенко З.О.

СудХарківський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення19.05.2015
Оприлюднено22.05.2015
Номер документу44242352
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —816/152/15-а

Ухвала від 26.10.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Веденяпін О.А.

Ухвала від 11.03.2015

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.Г. Ясиновський

Ухвала від 27.07.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Веденяпін О.А.

Ухвала від 16.06.2015

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Кононенко З.О.

Ухвала від 16.06.2015

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Кононенко З.О.

Ухвала від 04.06.2015

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Кононенко З.О.

Ухвала від 19.05.2015

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Кононенко З.О.

Постанова від 02.04.2015

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.Г. Ясиновський

Ухвала від 12.02.2015

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.Г. Ясиновський

Ухвала від 22.01.2015

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.Г. Ясиновський

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні