Ухвала
від 22.05.2015 по справі 820/11167/13-а
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua

УХВАЛА

22 травня 2015 р. Справа № 820/11167/13-а

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Панов М.М., розглянувши у письмовому провадженні заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Курганський бройлер" до про подовження строку пред'явлення Виконавчого листа по адміністративній справі 820/11167/13-а до виконавця та видати виконавчий лист у справі за адміністративним Товариства з обмеженою відповідальністю "Курганський бройлер" до Державної податкової інспекції у Балаклійському районі Головного управління Міндоходів у Харківській області про поновлення пропущенного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання ,-

В С Т А Н О В И В:

Постановою Харківського окружного адміністративного суду від 29 січня 2014 року адміністративний позов Товариства з обмеженою відповідальністю "Курганський бройлер" до Державної податкової інспекції у Балаклійському районі Головного управління Міндоходів у Харківській області про скасування податкового повідомлення-рішення - задоволено у повному обсязі. Скасовано податкове повідомлення- рішення Державної податкової інспекції у Балаклійському районі Головного управління Міндоходів у Харківській області від 07.10.2013 року № 0001122200.

Ухвалою Харківського апеляційного адміністративного суду від 01.04.2014 року постанову Харківського окружного адміністративного суду від 29.01.2014 залишено без змін.

Ухвалою Вищого адміністративного суду Україні від 10.03.2015 року Ухвалу Харківського апеляційного адміністративного суду від 01.04.2014 та постанову Харківського окружного адміністративного суду від 29.01.2014 залишено без змін.

29.04.2015 року за вказаним судовим рішенням позивачу по справі було видано виконавчий лист зі строком пред'явлення виконавчого документа до виконання.

На адресу суду надійшла заява Товариства з обмеженою відповідальністю "Курганський бройлер" про подовження строку пред'явлення Виконавчого листа по адміністративній справі 820/11167/13-а до виконавця та видати виконавчий лист по справі № 820/11167/13-а.

Представник позивача у судове засідання не з'явився, про дату, час і місце розгляду справи повідомлявся належним чином, про що свідчать матеріали справи.

Представник відповідача у судове засідання не з'явився, про дату, час і місце розгляду справи повідомлявся належним чином, про що свідчать матеріали справи.

Таким чином, суд вважає за можливе розглянути заяву про поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання без участі сторін за наявними в ній матеріалами.

Відповідно до ст. 41 КАС України у разі неявки у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, чи якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності осіб, які беруть участь у справі (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Вивчивши матеріали справи, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до статті 261 Кодексу адміністративного судочинства України стягувачам, які пропустили строк для пред'явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено. Заява про поновлення пропущеного строку подається до адміністративного суду, який видав виконавчий лист, або до адміністративного суду за місцем виконання. Суд розглядає заяву про поновлення пропущеного строку в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Відповідно до ст. 22 Закону України "Про виконавче провадження" виконавчі документи можуть бути пред'явлені до виконання в такі строки: 1) посвідчення комісій по трудових спорах, постанови судів у справах про адміністративні правопорушення та постанови органів (посадових осіб), уповноважених розглядати справи про адміністративні правопорушення, - протягом трьох місяців; 2) інші виконавчі документи - протягом року, якщо інше не передбачено законом. Строки, встановлюються для виконання судових рішень - з наступного дня після набрання рішенням законної сили чи закінчення строку, встановленого у разі відстрочки чи розстрочки виконання рішення, а в разі якщо судове рішення підлягає негайному виконанню, - з наступного дня після його постановлення.

Як вбачається з матеріалів справи, судове рішення по справі №820/11167/13-а набрало законної сили 01.04.2014 року.

Строк пред'явлення виконавчого документа до виконання було встановлено до 02.04.2015 року.

За таких підстав суд приходить до висновку, що з урахуванням положень ст. 261 КАС України строк для пред'явлення виконавчого листа до виконання може бути поновлена за умови його пропущення з причин, визнаних судом поважними.

Зазначена позивачем причина пропуску строку пред'явлення виконавчого листа до виконання , а саме, отримання копії прийнятої Вищим адміністративним судом ухвали про залишення без змін судових рішень першої та другої судової інстанцій по даній справі жодним чином не свідчить про поважність причини пропуску такого строку.

Отже, в своїй заяві та в доданих до неї матеріалах позивач не навів жодної поважної причини та не надав суду в обґрунтування цього жодного доказу існування такої причини пропуску строку пред'явлення виконавчого документа до виконання.

Керуючись статтями 160, 165, 186, 261 Кодексу адміністративного судочинства України, Харківський окружний адміністративний суд, -

У Х В А Л И В:

В задоволенні заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Курганський бройлер" про подовження строку пред'явлення Виконавчого листа по адміністративній справі 820/11167/13-а до виконавця та видати виконавчий лист у справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Курганський бройлер" до Державної податкової інспекції у Балаклійському районі Головного управління Міндоходів у Харківській області про скасування податкового повідомлення-рішення - відмовити в повному обсязі.

Апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали . Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або з застосуванням ст. 160 КАС України, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного проваджені або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя Панов М.М.

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.05.2015
Оприлюднено28.05.2015
Номер документу44346417
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —820/11167/13-а

Ухвала від 18.11.2013

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панов М.М.

Ухвала від 18.11.2013

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панов М.М.

Ухвала від 22.05.2015

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панов М.М.

Ухвала від 10.03.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Кошіль В.В.

Ухвала від 01.04.2014

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Русанова В.Б.

Постанова від 29.01.2014

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панов М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні