Ухвала
від 29.05.2015 по справі 813/1332/15
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД 79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2; e-mail: inbox@adm.lv.court.gov.ua; тел.: (032)-261-58-10 У Х В А Л А

про витребування доказів

29 травня 2015 р. № 813/1332/15 Львівський окружний адміністративний суд в складі головуючого судді Клименко О.М., за участю секретаря судового засідання Рехліцької Ю.Р. та сторін і інших осіб, які беруть участь у справі:

позивача: представники ОСОБА_1, ОСОБА_2;

відповідача 1: представник Чабан О.С.;

відповідача 2: представник не прибув;

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання представника позивача про витребування доказів для приєднання до адміністративної справи за позовом Громадянина-підприємця ОСОБА_4 до Державної податкової інспекції у Франківському районі м. Львова Головного управління ДФС у Львівській області та Львівського міського управління юстиції у Львівській області в особі Реєстраційної служби про встановлення відсутності повноважень, визнання протиправними дій, визнання нечинною податкової вимоги, скасування рішення про проведення державної реєстрації,-

В С Т А Н О В И В:

Громадянин-підприємець ОСОБА_4 звернувся до Львівського окружного адміністративного суду із адміністративним позовом до Державної податкової інспекції у Франківському районі м. Львова Головного управління ДФС у Львівській області та Львівського міського управління юстиції у Львівській області в особі Реєстраційної служби про встановлення відсутності повноважень, визнання протиправними дій, визнання нечинною податкової вимоги, скасування рішення про проведення державної реєстрації.

В судовому засіданні 29.05.2015 року представник позивача подав до суду клопотання про приєднання витребуваних доказів до адміністративної справи, які мають істотне значення для її вирішення, а саме: заповнену реєстраційну карту форми №1, на підставі якої зареєстровано юридичну особу з назвою «ДПІ у Франківському районі м. Львова»; рішення засновників або розпорядчий акт компетентного органу про утворення юридичної особи з назвою «ДПІ у Франківському районі м. Львова ГУ Міндоходів у Львівській області» (код ЄДРПОУ 38763483); статут або положення юридичної особи з назвою «ДПІ у Франківському районі м. Львова ГУ Міндоходів у Львівській області»; відповідну довідку, якщо документи для реєстрації юридичної особи подавались не її засновником, а уповноваженою особою.

Представники позивача підтримали клопотання з викладених у ньому мотивів, просили витребувати та приєднати до адміністративної справи №813/1332/15 вищеперераховані докази.

Представник відповідача - ДПІ у Франківському районі щодо даного клопотання поклався на розсуд суду.

Представник відповідача - Реєстраційної служби в судове засідання не прибув, належним чином повідомлявся про дату, час та місце розгляду справи.

При постановленні ухвали, суд враховує наступне.

Відповідно до ст. 69 КАС України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються судом на підставі пояснень сторін, третіх осіб та їхніх представників, показань свідків, письмових і речових доказів, висновків експертів. Суд може запропонувати надати додаткові докази або витребувати додаткові докази за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з власної ініціативи.

Статтею 71 КАС України визначено, що в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову. Суб'єкт владних повноважень повинен подати суду всі наявні у нього документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі. У разі невиконання цього обов'язку суд витребовує названі документи та матеріали.

Згідно зі ст. 7 КАС України, офіційне з'ясування всіх обставин у справі закріплено як принцип здійснення правосуддя в адміністративних судах. Відповідно до вимог ст. 11 КАС України, суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи. Суд повинен запропонувати особам, які беруть участь у справі, подати докази або з власної ініціативи витребувати докази, яких, на думку суду, не вистачає.

В судовому засіданні 21.04.2015 року Львівським окружним адміністративним судом зобов'язано Реєстраційну службу Львівського міського управління юстиції надати суду для огляду в судовому засіданні реєстраційну справу Державної податкової інспекції у Франківському районі м. Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області. Проте, відповідачем 2, станом на 29.05.2015 р., не надано суду доказів, які витребовувалися.

Тому, для всестороннього та об'єктивного розгляду справи, суд вважає за необхідне витребувати в Реєстраційної служби Львівського міського управління юстиції для долучення до матеріалів справи №813/1332/15 належним чином належним чином завірену копію реєстраційної справи Державної податкової інспекції у Франківському районі м. Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області (код ЄДРПОУ 38763483), а саме: реєстраційну картку форми №1, розпорядчий акт компетентного органу про утворення такої юридичної особи, положення та інші документи, на підставі яких було проведено державну реєстрацію Державної податкової інспекції у Франківському районі м. Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області.

Керуючись ст.ст. 7, 69-71, 158, 160, 165 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

Зобов'язати Реєстраційну службу Львівського міського управління юстиції (вул. Словацького, 1, м. Львів, 79000) надати Львівському окружному адміністративному суду (79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2) для долучення до матеріалів справи №813/1332/15 у строк до 09 червня 2015 року належним чином завірену копію реєстраційної справи Державної податкової інспекції у Франківському районі м. Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області (код ЄДРПОУ 38763483), а саме: реєстраційну картку форми №1, розпорядчий акт компетентного органу про утворення такої юридичної особи, положення та інші документи, на підставі яких було проведено державну реєстрацію Державної податкової інспекції у Франківському районі м. Львова Головного управління Міндоходів у Львівській області.

Ухвала набирає законної сили негайно після постановлення та оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали виготовлено та підписано 02.06.2015 року.

Суддя Клименко О.М.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.05.2015
Оприлюднено04.06.2015
Номер документу44489362
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —813/1332/15

Ухвала від 18.11.2015

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Курилець Андрій Романович

Ухвала від 18.11.2015

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Курилець Андрій Романович

Ухвала від 29.09.2015

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Курилець Андрій Романович

Постанова від 14.07.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Клименко Оксана Миколаївна

Ухвала від 30.06.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Клименко Оксана Миколаївна

Ухвала від 30.06.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Клименко Оксана Миколаївна

Ухвала від 09.06.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Клименко Оксана Миколаївна

Ухвала від 29.05.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Клименко Оксана Миколаївна

Ухвала від 29.05.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Клименко Оксана Миколаївна

Ухвала від 19.05.2015

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Клименко Оксана Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні