Ухвала
від 04.06.2015 по справі 923/861/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18

тел. /0552/ 49-31-78

Веб сторінка : ks.arbitr.gov.ua/sud5024/


УХВАЛА

про повернення заяви без розгляду

"04" червня 2015 р. Справа № 923/861/15

Суддя господарського суду Херсонської області Пінтеліна Т.Г., розглянувши матеріали

за заявою: Державної податкової інспекції у м. Херсоні Головного управління ДФС у Херсонській області

до: Приватного підприємства "Промислово-торгівельна фірма "Георгій Побєдоносець" місцезнаходження: вул. Дімітрова, 20, кв.73, м. Херсон, код ЄДР 36504559

про порушення справи про банкрутство

в с т а н о в и в:

Кредитор - Державна податкова інспекція у м. Херсоні ГУ ДФС у Херсонській області звернувся до господарського суду з заявою про порушення справи про банкрутство боржника приватного підприємства "Промислово- торгівельна фірма "Георгій Побєдоносець», м. Херсон, мотивуючи свої вимоги неспроможністю останнього задовольнити на протязі більше трьох місяців вимоги по сплаті податкових платежів, безспірний розмір яких сукупно становить більше трьохсот мінімальних заробітних плат.

Відповідно до ч. 3 ст. 10 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" справа про банкрутство порушується господарським судом, якщо безспірні вимоги кредитора (кредиторів) до боржника сукупно становлять не менше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати, які не були задоволені боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку, якщо інше не передбачено цим Законом. Безспірні вимоги кредиторів - грошові вимоги кредиторів, підтверджені судовим рішенням, що набрало законної сили, і постановою про відкриття виконавчого провадження, згідно з яким відповідно до законодавства здійснюється списання коштів з рахунків боржника.

До складу цих вимог, у тому числі щодо сплати податків, зборів (обов'язкових платежів), не включаються неустойка (штраф, пеня) та інші фінансові санкції.

Відповідно до ст. 1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", боржник - юридична особа - суб'єкт підприємницької діяльності або фізична особа за зобов'язаннями, які виникли у фізичної особи у зв'язку зі здійсненням нею підприємницької діяльності, неспроможний виконати протягом трьох місяців свої грошові зобов'язання після настання встановленого строку їх виконання, які підтверджені судовим рішенням, що набрало законної сили, та постановою про відкриття виконавчого провадження, якщо інше не передбачено цим Законом.

Відповідно до ст. 11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", до заяви про порушення справи про банкрутство додаються: - докази сплати судового збору, крім випадків, коли згідно із законом він не підлягає сплаті; - довіреність чи інший документ, що засвідчує повноваження представника, якщо заяву підписано представником; - докази того, що сума безспірних вимог кредитора (кредиторів) сукупно становить не менше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати, якщо інше не передбачено цим Законом; - рішення суду про задоволення вимог кредитора, що набрало законної сили; - відповідна постанова органу державної виконавчої служби про відкриття виконавчого провадження з виконання вимог кредитора; - докази того, що сума вимог кредитора (кредиторів) не забезпечена повністю заставою майна боржника (за наявності застави).

До заяви кредитора додаються також: - копія виконавчого документа; - докази надсилання боржнику копії заяви і доданих до неї документів.

В той же час, кредитором до заяви не подано доказів неспроможності боржника виконати свої грошові зобов'язання перед кредитором у розмірі, визначеному частиною третьою статті 10 цього Закону, протягом трьох місяців після відкриття виконавчого провадження, а саме копії виконавчого документа на примусове виконання рішення суду, постанови про відкриття виконавчого провадження.

Надані до суду копії інкасових доручень № № 1409, 1411, 1412 від 10.11.2014р. свідчать лише про неможливість їх виконання банком саме у цей день, 10.11.2014р., а не протягом трьох місяців, та не про неможливість Боржника оплатити борг протягом трьох місяців.

Отже, додані ж до заяви копії інкасових доручень не є доказами безспірності вимог кредитора та неспроможності боржника задовольнити вимоги кредитора на протязі більше трьох місяців після відкриття виконавчого провадження у розумінні Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ".

Також, в порушення ч. 7 ст. 11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" кредитором не додано до заяви доказів вжиття заходів до отримання заборгованості у встановленому законодавством порядку, доказів надсилання боржнику копії заяви та доданих до неї документів, оскільки додані довідки не свідчать про вжиття кредитором всіх заходів, передбачених ст. ст. 20, 87-99 ПК України, а доданий до заяви опис вкладення не містить відомостей про направлення Боржнику саме заяви про порушення справи про банкрутство ( а лише розрахунки, довідки тощо ) та не містить відмітки відділення зв'язку про прийом цінного листа та надіслання кореспонденції.

Відповідно до ст. 15 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" господарський суд не пізніше п'яти днів з дня надходження до господарського суду заяви про порушення справи про банкрутство повертає її та додані до неї документи без розгляду, зокрема, якщо: заява не відповідає змісту вимог, зазначених у цьому Законі; заявник-кредитор не подав доказів неспроможності боржника виконати свої грошові зобов'язання перед кредиторами в розмірі, визначеному частиною третьою статті 10 цього Закону, протягом трьох місяців після відкриття виконавчого провадження, якщо інше не передбачено цим Законом; з інших підстав, передбачених статтею 63 Господарського процесуального кодексу України, з урахуванням вимог цього Закону.

За таких обставин, заява кредитора Державної податкової інспекції у м. Херсоні ГУ ДФС у Херсонській області про порушення справи про банкрутство боржника приватного підприємства "Промислово- торгівельна фірма "Геоогій Побєдоносець", м.Херсон повертається судом без розгляду.

У разі повторного звернення кредитору належить надати усі документи, необхідність яких прямо визначена ст.ст. 11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", а також довідки реєструючих органів (БТІ, МРЕВ ДАІ тощо) про усе майно, що будь-коли реєструвалось за боржником та відомості про час зняття з реєстрації (а не станом на сьогодні).

Враховуючи викладене, керуючись ч. 1 ст. 15 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", п. п. 3, 6 ч. 1 ст. 63 ГПК України, суддя, -

у х в а л и в:

1. Заяву Державної податкової інспекції у м. Херсоні ГУ ДФС у Херсонській області про порушення справи про банкрутство боржника приватного підприємства "Промислово - торгівельна фірма "Геоогій Побєдоносець", м. Херсон, повернути без розгляду.

Додаток: заява та матеріали, всього на 19 аркушах.

Суддя Т.Г. Пінтеліна

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення04.06.2015
Оприлюднено10.06.2015
Номер документу44664050
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —923/861/15

Ухвала від 07.08.2015

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 17.07.2015

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Постанова від 07.07.2015

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Філінюк І.Г.

Ухвала від 06.07.2015

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Філінюк І.Г.

Ухвала від 23.06.2015

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Філінюк І.Г.

Ухвала від 04.06.2015

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні