Ухвала
від 16.05.2014 по справі 2а/0470/5773/11
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

16 травня 2014 р. Справа №2а/0470/5773/11

Дніпропетровський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Горбалінського В.В.

при секретарі судового засідання - Максименко Е.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву Новомосковської об'єднаної державної податкової інспекції про поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання у адміністративній справі за позовом Новомосковської об'єднаної державної податкової інспекції до сільськогосподарського кооперативу «Приорільський» про надання дозволу на погашення суми податкового боргу за рахунок майна, що перебуває в податковій заставі у розмірі 28031,92 грн., -

ВСТАНОВИВ:

08.05.2014 року до Дніпропетровського окружного адміністративного суду надійшло клопотання Новомосковської об'єднаної державної податкової інспекції про поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання у адміністративній справі № 2а/0470/5773/11.

Представник заявника в судове засідання не з'явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином. До суду було надано клопотання про розгляд заяви в порядку письмового провадження, в якому також зазначено обґрунтування причини пропуску строку пред'явлення виконавчого листа до виконання.

Представник відповідача в судове засідання не з'явився, про причини неявки суд повідомлено не було. Відповідач був належним чином повідомлений про дату, час і місце судового засідання.

Відповідно до ч. 3 ст. 261 Кодексу адміністративного судочинства України суд розглядає заяву про поновлення пропущеного строку в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Дослідивши матеріали справи, суд зазначає наступне.

В провадженні Дніпропетровського окружного адміністративного суду перебувала адміністративна справа № 2а/0470/5773/11 за позовом Новомосковської об'єднаної державної податкової інспекції до сільськогосподарського кооперативу «Приорільський» про надання дозволу на погашення суми податкового боргу за рахунок майна, що перебуває в податковій заставі у розмірі 28031,92 грн..

Постановою суду від 22.07.2011 року позовні вимоги задоволено в повному обсязі.

20.03.2012 року Дніпропетровським окружним адміністративним судом було видано виконавчий лист.

Відповідно до статті 261 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що стягувачам, які пропустили строк для пред'явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено. Заява про поновлення пропущеного строку подається до адміністративного суду, який видав виконавчий лист, або до адміністративного суду за місцем виконання.

Заявником зазначено, що строк пред'явлення до виконання виконавчого листа закінчився у зв'язку з тим, що податковий орган не мав можливості самостійно, без рішення вищестоящого органу здійснювати дії щодо реалізації описаного майна.

Враховуючи ту обставину, що позивач пропустив строк пред'явлення виконавчого листа до виконання, виданого по справі № 2а/0470/5773/11, з обставин які на думку суду є поважними, та враховуючи, що стягнення коштів по зазначеному виконавчому листу стосується державних інтересів, суд вважає, що строк для пред'явлення виконавчого листа до виконання підлягає поновленню.

Окрім того, суд зазначає, що в результаті проведеної реорганізація державних податкових інспекцій Дніпропетровської області утворено Новомосковську об'єднану державну податкову інспекцію Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області, яка є правонаступником Новомосковської об'єднаної державної податкової інспекції Дніпропетровської області.

Відповідно до ч. 1 ст. 55 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

Таким чином, суд вважає за необхідне замінити Новомосковську об'єднану державну податкову інспекцію Дніпропетровської області на її правонаступника Новомосковську об'єднану державну податкову інспекцію Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області.

З урахуванням вищевикладеного, суд вважає за можливе задовольнити заяву позивача.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 160, 165, 186, 254, 261, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Новомосковської об'єднаної державної податкової інспекції про поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого листа до виконання у адміністративній справі за позовом Новомосковської об'єднаної державної податкової інспекції до сільськогосподарського кооперативу «Приорільський» про надання дозволу на погашення суми податкового боргу за рахунок майна, що перебуває в податковій заставі у розмірі 28031,92 грн. - задовольнити.

Замінити Новомосковську об'єднану державну податкову інспекцію Дніпропетровської області на її правонаступника Новомосковську об'єднану державну податкову інспекцію Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області..

Поновити строк пред'явлення до виконання виконавчого листа, виданого Дніпропетровським окружним адміністративним судом у справі № 2а/0470/5773/11.

Копію ухвали надіслати сторонам по справі.

Ухвала суду набирає законної сили відповідно до ст.254 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена в порядку та у строки, встановлені ст.186 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя (підпис) В.В. Горбалінський Ухвала не набрала законної сили станом на 16.05.2014 року Суддя З оригіналом згідно Помічник судді В.В. Горбалінський А.О. Кошля

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення16.05.2014
Оприлюднено17.06.2015
Номер документу44837738
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0470/5773/11

Ухвала від 10.08.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Маковська Олена Володимирівна

Ухвала від 20.05.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Маковська Олена Володимирівна

Ухвала від 16.05.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Горбалінський Володимир Володимирович

Постанова від 02.08.2011

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Маковська Олена Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні