Ухвала
від 14.04.2015 по справі 910/6762/15-г
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

cpg1251 ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua УХВАЛА

14.04.2015Справа №910/6762/15-г За позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Ка-Софт"

до Публічного акціонерного товариства "Банк "Фінанси та Кредит"

про зобов'язання вчинити дії та стягнення 94,33 грн., -

Суддя Морозов С.М.

За участю представників сторін:

від позивача: Бахмач С.О. (представник за довіреністю №3 від 09.04.2015р.);

від відповідача: не з'явились.

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Ка-Софт" звернулось до суду з позовною заявою про зобов'язання Публічного акціонерного товариства "Банк "Фінанси та Кредит" виконати платіжні доручення та стягнення пені в розмірі 94,33 грн.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 23.03.2015р. прийнято позовну заяву до розгляду та порушено провадження у справі, присвоєно справі №910/6762/15-г, розгляд призначено на 14.04.2015р.

В судове засідання 14.04.2015р. представник відповідача не з'явився, про час та місце судового засідання сторони повідомлялись належним чином.

До суду від позивача надійшла заява про збільшення позовних вимог, відповідно до якої заявлено вимоги про зобов'язання відповідача відновити в системі електронних платежів «Клієнт-Банк» платіжні доручення №26 від 10.02.2015р., №27 від 10.02.2015р., №28 від 10.02.2015р., №29 від 27.02.2015р., №31 від 02.03.2015р., зобов'язання відповідача виконати вказані платіжні доручення та стягнення з останнього пені в розмірі 1 920, 58 грн.

Судом, з урахуванням ст.ст. 22, 54-57 ГПК України, прийнято до розгляду збільшені позовні вимоги.

Також, до суду від відповідача надійшло клопотання про відкладення розгляду справи, яке мотивоване неможливістю явки його представника в судове засідання у призначений судом час.

В судовому засіданні 14.04.2015р. судом було поставлено на обговорення вказане клопотання відповідача.

Представник позивача просила суд відмовити в задоволенні клопотання відповідача.

Розглянувши клопотання відповідача, судом було відмовлено в його задоволенні, оскільки відповідачем у справі є товариство, в ГПК України передбачена участь через представника, що надає можливість направити в судове засідання іншу уповноважену належним чином на те особу.

Відповідно до положень частини першої статті 77 Господарського процесуального кодексу України господарський суд відкладає в межах строків, встановлених статтею 69 цього Кодексу, розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні. Такими обставинами, зокрема, є нез'явлення в засідання представників сторін, інших учасників судового процесу, неподання витребуваних доказів.

Таким чином, розгляд справи підлягає відкладенню для витребування у сторін документів необхідних для вирішення справи та виклику повноважних представників в судове засідання.

Керуючись ст. ст. 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва -

УХВАЛИВ:

1. Розгляд справи відкласти до 21.04.15 о 14:40 год.

2. Викликати в судове засідання уповноважених представників позивача та відповідача. Судове засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду м. Києва, за адресою: м. Київ, вул. Б. Хмельницького 44Б, зал судових засідань №5.

3. Зобов'язати позивача надати суду :

- на підтвердження статусу юридичної особи і повного найменування відповідача оригінал і належним чином засвідчені копії статутів (положень), витягів від Державного реєстратора про включення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, станом на день розгляду справи.

4. Зобов'язати відповідача надати суду :

- власне письмове підтвердження того, що у провадженні господарських судів України або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує спір, немає справи зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет і з тих же підстав та не має рішення цих органів з такого спору;

- на підтвердження статусу юридичної особи і повного найменування оригінал і належним чином засвідчені копії статуту (положення), витягу від Державного реєстратора про включення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців станом на день розгляду справи;

- письмовий відзив на позов з наданням доказів, що підтверджують викладені в ньому обставини та нормативно-правове обґрунтування своїх заперечень; забезпечити надіслання позивачу копії відзиву у порядку, передбаченому ст. 59 Господарського процесуального кодексу України;

- контррозрахунок суми, заявленої до стягнення.

5. За відсутності витребуваних доказів надати обґрунтовані письмові пояснення з даного приводу.

6. Учасникам судового процесу оформити письмові докази відповідно до ст. 36 Господарського процесуального кодексу України.

7. Учасникам судового процесу завчасно подати витребувані судом докази з супровідним листом через відділ діловодства Господарського суду міста Києва (п. 2.4 постанови Пленуму Вищого господарського суду України №18 від 26.12.2011р. "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції").

8. Явку повноважних представників сторін для дачі пояснень з витребуваними ухвалою суду документами визнати обов'язковою.

9. Попередити сторони, що за ухилення від вчинення дій, покладених на них господарським судом, можуть бути застосовані санкції, встановлені приписами п. 5 ст. 83 Господарського процесуального кодексу України.

10. Попередити позивача про передбачені п. 5 ч. 1 ст. 81 Господарського процесуального кодексу України правові наслідки.

11. Попередити відповідача , що у випадку неподання відзиву на позовну заяву, документів витребуваних ухвалою суду, справу може бути розглянуто за наявними в ній матеріалами відповідно ст. 75 Господарського процесуального кодексу України.

Суддя С.М. Морозов

До відома сторін: ознайомлення з матеріалами справи здійснюється щопонеділка та щоп'ятниці у приміщенні Господарського суду міста Києва за наявності завчасно поданого через канцелярію суду клопотання, у якому просимо зазначити дату та час з'явлення представника до суду для ознайомлення з матеріалами справи. Коли представник з'явиться до суду для ознайомлення з матеріалами справи, він повинен при собі мати документ, що посвідчує особу, оригінал довіреності та належним чином засвідчену копію для долучення до матеріалів справи. Інформацію щодо руху справи можна отримати в інформаційному центрі Господарського суду міста Києва по тел. 284-18-98 та на інформаційному сайті http://www.reyestr.court.gov.ua.

Учасники процесу мають можливість отримувати процесуальні документи в електронному вигляді паралельно з документами у паперовому вигляді.

Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно:

1. Зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua.

2. Подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-потралі судової влади України у вищевказаному розділі. Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати подання вказаної заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua, зазначені в заявці.

Дата ухвалення рішення14.04.2015
Оприлюднено22.06.2015

Судовий реєстр по справі —910/6762/15-г

Ухвала від 14.04.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Морозов С.М.

Ухвала від 18.05.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Морозов С.М.

Рішення від 21.04.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Морозов С.М.

Ухвала від 23.03.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Морозов С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні