Вирок
від 16.06.2015 по справі 646/8508/14-к
ЧЕРВОНОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

права №646/8508/14-к

Провадження № 1-кп/646/271/2015

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16.06.15 року Червонозаводський районний суд міста Харкова у складі:

головуючого судді ОСОБА_1 ,

суддів ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,

за участю секретаря судових засідань ОСОБА_4 , ОСОБА_5

прокурора ОСОБА_6 , ОСОБА_7 ,

захисників адвокатів ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10

представника потерпілого ОСОБА_11 ,

обвинувачених ОСОБА_12 , ОСОБА_13 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду кримінальне провадження № 42013220000000347 від 21.11.2013 року за обвинуваченням

ОСОБА_12 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця міста Нарва Естонія, громадянина Російської Федерації, з середньою спеціальною освітою, не працюючого, неодруженого, раніше не судимого, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 ,

ОСОБА_13 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженці міста Харкова, громадянки України, з вищою освітою, не працюючою, неодруженої, раніше не судимої, зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_2 ,

за ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 200 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_14 у вересні 2013 року, перебуваючи в м. Харкові, діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою швидкого збагачення незаконним шляхом, усвідомлюючи перевагу вчинення злочинів організованою групою, створив і очолив стійку організовану групу, до складу якої увійшли ОСОБА_12 , з котрим ОСОБА_14 підтримував дружні стосунки протягом більше 10 років, а також ОСОБА_13 , з якою ОСОБА_14 перебував у статевих відносинах протягом більше одного року. Зазначені особи висловили бажання систематично здійснювати шахрайські дії у складі організованої групи, організатором і лідером якої був ОСОБА_14 . Основним напрямом злочинної діяльності створеної і очолюваної ОСОБА_14 стійкої організованої групи стало заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), а саме заволодіння грошовими коштами, що знаходились на розрахункових рахунках клієнтів банківських установ США та Канади.

Так, у вересні 2013 року ОСОБА_14 розробив і погодив з іншими учасниками організованої групи ОСОБА_12 і ОСОБА_13 план скоєння шахрайських дій, відповідно до якого організатор організованої групи ОСОБА_14 повинен був виготовляти підроблені банківські карти клієнтів банківських установ США та Канади, котрі використовувалися для заволодіння їх грошима шахрайським шляхом. При цьому він вивчив спосіб запису на магнітну стрічку пластикових карток даних, які відповідають формату запису даних банківських карток клієнтів банківських установ США та Канади, вивчив ліміт та спосіб зняття з них грошей, придбав обладнання для запису таких даних на пластикові карти, тобто для виготовлення підроблених платіжних банківських карток, встановив на комп`ютерну техніку, що належить ОСОБА_13 , програмне забезпечення для керування вищевказаним обладнанням, встановив місця придбання даних, які відповідають формату запису даних банківських карток клієнтів банківських установ США та Канади, безпосередньо записував такі дані на пластикові карти, а також займався збутом майна, що було отримане злочинним шляхом під час протиправної діяльності злочинної групи.

Так, організатор та активний учасник організованої групи ОСОБА_14 у червні 2013 року вивчив виробників та моделі пристроїв для запису даних на магнітну стрічку пластикових карток «Нкодерів», після чого у невстановлених осіб, використовуючи всесвітню мережу Інтернет, придбав «Нкодер» доброї якості за 5000 грн., який отримав завдяки послугам кур`єрської пошти.

У подальшому у серпні 2013 року він зателефонував своєму знайомому ОСОБА_12 , який є громадянином Російської Федерації, проживав на той момент за адресою: АДРЕСА_1 , та розповів, що він має всю інформацію та обладнання для підроблення платіжних банківських карток клієнтів банківських установ США та Канади, а також знає спосіб незаконного отримання коштів з розрахункових рахунків вказаних карток шляхом придбання товарів у магазинах м. Харкова, при проведенні за них оплати із використанням цих карток через банківські термінали, що встановлені на касах магазинів. 11 вересня 2013 року у м. Харків прибув ОСОБА_12 для участі у вчиненні вищевказаних шахрайських дій.

Підібравши та придбавши у мережі Інтернет на сайті octavian.su, де ОСОБА_14 мав особистий реєстраційний профіль "Zalipuha", текстові сигнатури платіжних банківських пластикових карток клієнтів банківських установ США та Канади, ОСОБА_14 , використовуючи придбаний ним пристрій та комп`ютерну техніку, що належить ОСОБА_13 , записував такі текстові сигнатури на банківські картки банківських установ України, і таким чином підробляв платіжні банківські пластикові картки клієнтів банківських установ США та Канади.

Після цього учасники організованої групи спільно обговорювали, в яких торгівельних точках та який товар придбати, використовуючи підроблені платіжні картки, виходячи з попиту та умов прискореного подальшого збуту такого товару, а також з умов приховування протиправної діяльності організованої групи від правоохоронних органів, а також співробітників служби безпеки «ПриватБанку».

Відповідно до злочинного плану, розробленого ОСОБА_14 , який мав відомості про тактику і методи роботи правоохоронних органів та співробітників служби безпеки «ПриватБанку», з метою забезпечення конспірації і виключення можливості витоку інформації учасники організованої групи не повинні були спілкуватися між собою при сторонніх особах мобільним телефоном чи у соціальних мережах щодо обставин підготовлюваних або вчинених злочинів, а тільки у програмному продукті «Skype», що забезпечує текстовий, голосовий зв`язок та відеозв`язок, котрий за інформацією, що була у розпорядженні ОСОБА_14 , захищено від втручання та прослуховування зі сторони. Окрім того, за вказівкою ОСОБА_14 учасники організованої групи постійно змінювали номери мобільних телефонів, а також місце проживання, переїжджаючи з однієї найманої квартири на іншу.

Також відповідно до злочинного плану ОСОБА_14 при скоєнні шахрайств розподіляв ролі між учасниками організованої групи таким чином: ОСОБА_13 , виконуючи відведену їй злочинну роль, з метою посилення конспірації діяльності організованої групи, отримала в банківських установах України платіжні банківській картки, які в подальшому передала ОСОБА_14 для запису на їх магнітну стрічку текстових сигнатур платіжних банківських пластикових карток клієнтів банківських установ США та Канади. Окрім того, ОСОБА_13 займалася пошуком та підбиранням квартир для проживання, забезпечувала швидкісний переїзд у разі загрози затримання членів організованої групи працівниками правоохоронних органів, надавала належну їй комп`ютерну техніку для використання при підробленні банківських карток, займалася збутом товарів, що отримані злочинним шляхом.

ОСОБА_12 , виконуючи відведену йому злочинну роль, отримував підроблені банківські платіжні картки від ОСОБА_14 та, вислухавши його настанови щодо ліміту одноразового платежу такою карткою, безпосередньо займався покупками товару, а саме побутової техніки, мобільних телефонів та аксесуарів до них, продуктів харчування і алкогольних напоїв у торгівельних точках. При цьому з метою виключення можливості затримання учасників організованої групи на місці скоєння злочинів, ОСОБА_12 вчиняв шахрайські дії не тільки у торгівельних точках м. Харкова, а також у м. Мерефа Харківської області, м. Богодухів Харківської області, у м. Тростянець Сумської області та м. Суми, тобто постійно змінюючи місця вчинення злочинів. При здійснені протиправних дій ОСОБА_12 повідомляв працівникам магазинів неправдиву інформацію, що він розраховується своїми банківськими картками.

Збутом майна, що було здобуте злочинним шляхом, а саме побутової техніки, мобільних телефонів та аксесуарів до них, займався особисто ОСОБА_14 , а іноді доручав цю роль у організованій групі ОСОБА_13 . Грошові кошти, здобуті в результаті шахрайських дій від збуту вищевказаного майна, ділив між учасниками організованої групи виключно сам ОСОБА_14 відповідно до визначених ним же часток.

Розробивши вказаний план і підібравши необхідну кількість учасників організованої групи, ОСОБА_14 ознайомив їх з планом злочинної діяльності, спрямованої на вчинення шахрайств на території Харківської та Сумської областей із використанням підроблених платіжних банківських пластикових карток з метою заволодіння грошовим коштами з розрахункових рахунків клієнтів банківських установ США та Канади, який був узгоджений і схвалений всіма членами організованої групи.

Таким чином, ОСОБА_14 створена організована група, що представляє собою стійке об`єднання трьох осіб, які спеціально зорганізувалися в стійке об`єднання для систематичного вчинення злочинів, а саме шахрайств на території Харківської та Сумської області із використанням підроблених платіжних банківських пластикових карток, з метою заволодіння грошовими коштами з розрахункових рахунків клієнтів банківських установ США та Канади, об`єднаних єдиним планом з розподілом функцій учасників організованої групи, спрямованих на досягнення цього плану, відомого всім учасникам організованої групи.

Так, ОСОБА_14 як організатор організованої групи, згідно з розробленим ним планом злочинної діяльності:

- здійснював керівництво діяльністю організованої групи;

- безпосередньо керував учасниками організованої групи при вчиненні злочинів;

- планував конкретні злочини і злочинну діяльність організованої групи в цілому;

- підшукував об`єкти для вчинення шахрайств;

- вивчив спосіб підробки платіжних банківських пластикових картки, придбав пристрій для запису даних на магнітну стрічку пластикових карток;

- безпосередньо підшукував та купував у мережі «Інтернет» дані, які відповідають формату запису даних банківських карток клієнтів банківських установ США та Канади, та записував такі дані на пластикові карти, тим самим підроблював платіжні банківські пластикові картки;

- вживав заходи з прикриття злочинної діяльності, забезпечував вжиття учасниками організованої групи заходів з прикриття злочинної діяльності;

- розподіляв функції учасників організованої групи;

- збував майно, здобуте злочинним шляхом;

- формував загальну касу організованої групи, грошові кошти з якої використовував для придбання знарядь злочинів, а також для забезпечення злочинної діяльності групи;

- розподіляв грошові кошти, виручені від збуту викраденого майна, між учасниками організованої групи, отримував свою частку грошових коштів від злочинної діяльності, яка була основним джерелом його доходів.

Як активний учасник організованої групи, ОСОБА_12 , висловивши бажання вчиняти злочини в її складі, будучи обізнаним про злочинну діяльність інших учасників організованої групи:

- обговорював і узгоджував інформацію про місця і плани вчинення злочинів з іншими членами організованої групи;

- брав безпосередню участь у шахрайствах згідно з відведеною йому функцією;

- після скоєння чергового шахрайства спільно з іншими учасниками організованої групи обговорював скоєний злочин з метою оптимізації способів вчинення подальших шахрайств;

- вживав заходи з прикриття злочинної діяльності;

- отримував свою частку грошових коштів, які надходили від злочинної діяльності організованої групи, що були основним джерелом його доходів.

Як активний учасник організованої групи, ОСОБА_13 , висловивши бажання чинити злочини в її складі, будучи обізнаною про злочинну діяльність інших учасників організованої групи:

- обговорювала і узгоджувала інформацію про місця і плани вчинення злочинів з іншими членами організованої групи;

- вживала заходи та надавала знаряддя (комп`ютерна техніка, банківська картка) для забезпечення злочинної діяльності групи;

- після скоєння чергового шахрайства спільно з іншими учасниками організованої групи обговорювала скоєний злочин з метою оптимізації способів вчинення подальших шахрайств;

- вживала заходи з прикриття злочинної діяльності;

- збувала майно, здобуте злочинним шляхом;

- отримувала свою частку грошових коштів, які надходили від злочинної діяльності організованої групи, що були основним джерелом її доходів.

Таким чином, у період з 28.12.2013 по 06.02.2014 ОСОБА_14 , ОСОБА_12 та ОСОБА_13 , діючи у складі організованої групи, вчинили 27 шахрайств та підробок платіжних карток за наступних обставин.

Так, у грудні 2013 року ОСОБА_14 як організатор організованої групи, знаходячись в м.Харкові, запропонував активним учасникам організованої групи ОСОБА_12 та ОСОБА_13 підробити платіжну картку НОМЕР_1 та з її використанням заволодіти шляхом обману та зловживання довірою грошима ПАТ КП «Приват Банк», знаходячись в магазині «Алло», що належить товариству з обмеженою відповідальністю «Алло», ЄДРПОУ 25881833, та розташований за адресою: м. Суми, вул. Воскресенська, б. 2.

ОСОБА_12 та ОСОБА_13 , усвідомлюючи злочинність цього наміру, діючи з корисливих спонукань, у складі організованої групи, погодилися із пропозицією ОСОБА_14 щодо підроблення платіжної картки та вчинення шахрайства відносно ПАТ КП «Приват Банк» у вищевказаній крамниці.

Реалізуючи свій спланований злочинний намір та діючи у складі організованої групи, ОСОБА_14 у мережі Інтернет придбав текстові сигнатури платіжної банківської пластикової картки НОМЕР_1 , та у подальшому із застосуванням електронно-обчислюваної техніки, а саме придбаним ним пристроєм «Нкодером» та комп`ютерною технікою, що належить ОСОБА_13 , записав вказані текстові сигнатури на платіжну банківську пластикову картку ПАО КБ «ПриватБанк», яку, виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримала в банківській установі гр. ОСОБА_13 . Таким чином, ОСОБА_14 підробив платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_1 , котру передав ОСОБА_12 для безпосереднього зняття з неї коштів шляхом обману та зловживання довірою.

ОСОБА_12 , виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримавши підроблену платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_1 від ОСОБА_14 та, вислухавши його настанови щодо ліміту одноразового платежу такою карткою, 28 грудня 2013 року о 15 годині 06 хвилин, знаходячись у магазині «Алло», що розташований за адресою: м. Суми, вул. Воскресенська, б. 2, через платіжний термінал ПАО КБ «ПриватБанк», який встановлений на касі вказаного магазину, оплатив підробленою платіжною банківською пластиковою карткою НОМЕР_1 товар на загальну суму 4497 грн. При цьому ОСОБА_12 повідомив працівникам магазину неправдиву інформацію, що він розраховується своєю платіжною банківською пластиковою карткою.

Після цього ОСОБА_12 з місця скоєння злочину зник, передав отриманий злочинним шляхом товар ОСОБА_14 , котрий особисто із залученням ОСОБА_13 займався його збутом. Грошові кошти, здобуті в результаті шахрайських дій від збуту вищевказаного майна, ділив між учасниками організованої групи виключно сам ОСОБА_14 відповідно до визначених ним же часток.

Вчиненим злочином ПАО КБ «ПриватБанк» заподіяно матеріальну шкоду на 4497 грн., оскількизгідно правил міжнародної платіжної системи ПАО КБ «ПриватБанк» зобов`язаний відшкодувати збитки завдані злочинними діями ОСОБА_14 , ОСОБА_12 та ОСОБА_13 на вищевказану суму.

Крім того, у грудні 2013 року ОСОБА_14 як організатор організованої групи, знаходячись в м.Харкові, запропонував активним учасникам організованої групи ОСОБА_12 та ОСОБА_13 підробити платіжну картку НОМЕР_1 та з її використанням заволодіти шляхом обману та зловживання довірою грошима ПАТ КП «Приват Банк», знаходячись в магазині «Алло», що належить товариству з обмеженою відповідальністю «Алло», ЄДРПОУ 25881833, та розташований за адресою: м. Суми вул. Н. Стрілки, б. 10-А.

ОСОБА_12 та ОСОБА_13 , усвідомлюючи злочинність цього наміру, діючи з корисливих спонукань, у складі організованої групи, погодилися із пропозицією ОСОБА_14 щодо підроблення платіжної картки та вчинення шахрайства відносно ПАТ КП «Приват Банк» у вищевказаній крамниці.

Реалізуючи свій спланований злочинний намір та діючи у складі організованої групи, ОСОБА_14 у мережі Інтернет придбав текстові сигнатури платіжної банківської пластикової картки НОМЕР_1 , та у подальшому із застосуванням електронно-обчислюваної техніки, а саме придбаним ним пристроєм «Нкодером» та комп`ютерною технікою, що належить ОСОБА_13 , записав вказані текстові сигнатури на платіжну банківську пластикову картку ПАО КБ «ПриватБанк», яку, виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримала в банківській установі гр. ОСОБА_13 . Таким чином, ОСОБА_14 підробив платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_1 , котру передав ОСОБА_12 для безпосереднього зняття з неї коштів шляхом обману та зловживання довірою.

ОСОБА_12 , виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримавши підроблену платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_1 від ОСОБА_14 та, вислухавши його настанови щодо ліміту одноразового платежу такою карткою, 28 грудня 2013 року о 15 годині 17 хвилин, знаходячись у магазині «Алло», що розташований за адресою: м. Суми вул. Н. Стрілки, б. 10-А, через платіжний термінал ПАО КБ «ПриватБанк», який встановлений на касі вказаного магазину, оплатив підробленою платіжною банківською пластиковою карткою НОМЕР_1 товар на загальну суму 3590 грн. 03 коп. При цьому ОСОБА_12 повідомив працівникам магазину неправдиву інформацію, що він розраховується своєю платіжною банківською пластиковою карткою.

Після цього ОСОБА_12 з місця скоєння злочину зник, передав отриманий злочинним шляхом товар ОСОБА_14 , котрий особисто із залученням ОСОБА_13 займався його збутом. Грошові кошти, здобуті в результаті шахрайських дій від збуту вищевказаного майна, ділив між учасниками організованої групи виключно сам ОСОБА_14 відповідно до визначених ним же часток.

Вчиненим злочином ПАО КБ «ПриватБанк» заподіяно матеріальну шкоду на 3590 грн. 03 коп., оскількизгідно правил міжнародної платіжної системи ПАО КБ «ПриватБанк» зобов`язаний відшкодувати збитки завдані злочинними діями ОСОБА_14 , ОСОБА_12 та ОСОБА_13 на вищевказану суму.

Крім того, у грудні 2013 року ОСОБА_14 як організатор організованої групи, знаходячись в м.Харкові, запропонував активним учасникам організованої групи ОСОБА_12 та ОСОБА_13 підробити платіжну картку НОМЕР_1 та з її використанням заволодіти шляхом обману та зловживання довірою грошима ПАТ КП «Приват Банк», знаходячись в магазини «Фоззі», що належить товариству з обмеженою відповідальністю «ФоззіФуд», ЄДРПОУ 32294926, та розташований за адресою: м. Суми пр. Лушпи, 4/1.

ОСОБА_12 та ОСОБА_13 , усвідомлюючи злочинність цього наміру, діючи з корисливих спонукань, у складі організованої групи, погодилися із пропозицією ОСОБА_14 щодо підроблення платіжної картки та вчинення шахрайства відносно ПАТ КП «Приват Банк» у вищевказаній крамниці.

Реалізуючи свій спланований злочинний намір та діючи у складі організованої групи, ОСОБА_14 у мережі Інтернет придбав текстові сигнатури платіжної банківської пластикової картки НОМЕР_1 , та у подальшому із застосуванням електронно-обчислюваної техніки, а саме придбаним ним пристроєм «Нкодером» та комп`ютерною технікою, що належить ОСОБА_13 , записав вказані текстові сигнатури на платіжну банківську пластикову картку ПАО КБ «ПриватБанк», яку, виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримала в банківській установі гр. ОСОБА_13 . Таким чином, ОСОБА_14 підробив платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_1 , котру передав ОСОБА_12 для безпосереднього зняття з неї коштів шляхом обману та зловживання довірою.

ОСОБА_12 , виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримавши підроблену платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_1 від ОСОБА_14 та, вислухавши його настанови щодо ліміту одноразового платежу такою карткою, 28 грудня 2013 року о 16 годині 04 хвилин, знаходячись у магазині «Фоззі», що розташований за адресою: м м. Суми пр. Лушпи, 4/1, через платіжний термінал ПАО КБ «ПриватБанк», який встановлений на касі вказаного магазину, оплатив підробленою платіжною банківською пластиковою карткою НОМЕР_1 товар на загальну суму 2391 грн. 72 коп. При цьому ОСОБА_12 повідомив працівникам магазину неправдиву інформацію, що він розраховується своєю платіжною банківською пластиковою карткою.

Після цього ОСОБА_12 з місця скоєння злочину зник, передав отриманий злочинним шляхом товар ОСОБА_14 , котрий особисто із залученням ОСОБА_13 займався його збутом. Грошові кошти, здобуті в результаті шахрайських дій від збуту вищевказаного майна, ділив між учасниками організованої групи виключно сам ОСОБА_14 відповідно до визначених ним же часток.

Вчиненим злочином ПАО КБ «ПриватБанк» заподіяно матеріальну шкоду на 2391 грн. 72 коп., оскількизгідно правил міжнародної платіжної системи ПАО КБ «ПриватБанк» зобов`язаний відшкодувати збитки завдані злочинними діями ОСОБА_14 , ОСОБА_12 та ОСОБА_13 на вищевказану суму.

Крім того, у грудні 2013 року ОСОБА_14 як організатор організованої групи, знаходячись в м.Харкові, запропонував активним учасникам організованої групи ОСОБА_12 та ОСОБА_13 підробити платіжну картку НОМЕР_1 та з її використанням заволодіти шляхом обману та зловживання довірою грошима ПАТ КП «Приват Банк», знаходячись в магазини «Класс», що належить товариству з обмеженою відповідальністю «МегаТрейд», та розташований за адресою: м. Харків, пр. Героїв Сталінграду, 136/8.

ОСОБА_12 та ОСОБА_13 , усвідомлюючи злочинність цього наміру, діючи з корисливих спонукань, у складі організованої групи, погодилися із пропозицією ОСОБА_14 щодо підроблення платіжної картки та вчинення шахрайства відносно ПАТ КП «Приват Банк» у вищевказаній крамниці.

Реалізуючи свій спланований злочинний намір та діючи у складі організованої групи, ОСОБА_14 у мережі Інтернет придбав текстові сигнатури платіжної банківської пластикової картки НОМЕР_1 , та у подальшому із застосуванням електронно-обчислюваної техніки, а саме придбаним ним пристроєм «Нкодером» та комп`ютерною технікою, що належить ОСОБА_13 , записав вказані текстові сигнатури на платіжну банківську пластикову картку ПАО КБ «ПриватБанк», яку, виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримала в банківській установі гр. ОСОБА_13 . Таким чином, ОСОБА_14 підробив платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_1 , котру передав ОСОБА_12 для безпосереднього зняття з неї коштів шляхом обману та зловживання довірою.

ОСОБА_12 , виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримавши підроблену платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_1 від ОСОБА_14 та, вислухавши його настанови щодо ліміту одноразового платежу такою карткою, 29 грудня 2013 року о 23 годині 03 хвилини, знаходячись у магазині «Класс», що розташований за адресою: м. Харків, пр. Героїв Сталінграду, 136/8, через платіжний термінал ПАО КБ «ПриватБанк», який встановлений на касі вказаного магазину, оплатив підробленою платіжною банківською пластиковою карткою НОМЕР_1 товар на загальну суму 379 грн. 57 коп. При цьому ОСОБА_12 повідомив працівникам магазину неправдиву інформацію, що він розраховується своєю платіжною банківською пластиковою карткою.

Після цього ОСОБА_12 з місця скоєння злочину зник, передав отриманий злочинним шляхом товар ОСОБА_14 , котрий особисто із залученням ОСОБА_13 займався його збутом. Грошові кошти, здобуті в результаті шахрайських дій від збуту вищевказаного майна, ділив між учасниками організованої групи виключно сам ОСОБА_14 відповідно до визначених ним же часток.

Вчиненим злочином ПАО КБ «ПриватБанк» заподіяно матеріальну шкоду на 379 грн. 57 коп., оскількизгідно правил міжнародної платіжної системи ПАО КБ «ПриватБанк» зобов`язаний відшкодувати збитки завдані злочинними діями ОСОБА_14 , ОСОБА_12 та ОСОБА_13 на вищевказану суму.

Крім того, у грудні 2013 року ОСОБА_14 як організатор організованої групи, знаходячись в м.Харкові, запропонував активним учасникам організованої групи ОСОБА_15 та ОСОБА_13 підробити платіжну картку НОМЕР_1 та з її використанням заволодіти шляхом обману та зловживання довірою грошима ПАТ КП «Приват Банк», знаходячись на Автозаправочній станції, що належить фізичній особі-підприємцю ОСОБА_16 , та розташована за адресою: АДРЕСА_3 .

ОСОБА_12 та ОСОБА_13 , усвідомлюючи злочинність цього наміру, діючи з корисливих спонукань, у складі організованої групи, погодилися із пропозицією ОСОБА_14 щодо підроблення платіжної картки та вчинення шахрайства відносно ПАТ КП «Приват Банк» у вищевказаній крамниці.

Реалізуючи свій спланований злочинний намір та діючи у складі організованої групи, ОСОБА_14 у мережі Інтернет придбав текстові сигнатури платіжної банківської пластикової картки НОМЕР_1 , та у подальшому із застосуванням електронно-обчислюваної техніки, а саме придбаним ним пристроєм «Нкодером» та комп`ютерною технікою, що належить ОСОБА_13 , записав вказані текстові сигнатури на платіжну банківську пластикову картку ПАО КБ «ПриватБанк», яку, виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримала в банківській установі гр. ОСОБА_13 . Таким чином, ОСОБА_14 підробив платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_1 , котру передав ОСОБА_12 для безпосереднього зняття з неї коштів шляхом обману та зловживання довірою.

ОСОБА_12 , виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримавши підроблену платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_1 від ОСОБА_14 та, вислухавши його настанови щодо ліміту одноразового платежу такою карткою, 29 грудня 2013 року о 23 годині 31 хвилини, знаходячись на Автозаправочній станції, що розташована за адресою: м. Харків, пр. Московський, б. 16, через платіжний термінал ПАО КБ «ПриватБанк», який встановлений на касі вказаної Автозаправочної станції, оплатив підробленою платіжною банківською пластиковою карткою 4789861590883629 паливно-мастильні матеріали на загальну суму 323 грн. 70 коп. При цьому ОСОБА_12 повідомив працівникам Автозаправочної станціїнеправдиву інформацію, що він розраховується своєю платіжною банківською пластиковою карткою.

Після цього ОСОБА_12 з місця скоєння злочину зник, розпорядившись отриманими злочинним шляхом паливно-мастильними матеріалами за попередньою вказівкою ОСОБА_14 , а саме використав їх для поїздок з метою виконання неправомірних намірів організованої групи.

Вчиненим злочином ПАО КБ «ПриватБанк» заподіяно матеріальну шкоду на 323 грн. 70 коп., оскількизгідно правил міжнародної платіжної системи ПАО КБ «ПриватБанк» зобов`язаний відшкодувати збитки завдані злочинними діями ОСОБА_14 , ОСОБА_12 та ОСОБА_13 на вищевказану суму.

Крім того, у грудні 2013 року ОСОБА_14 як організатор організованої групи, знаходячись в м.Харкові, запропонував активним учасникам організованої групи ОСОБА_12 та ОСОБА_13 підробити платіжну картку НОМЕР_1 та з її використанням заволодіти шляхом обману та зловживання довірою грошима ПАТ КП «Приват Банк», знаходячись в магазини «SPAR», що належить товариству з обмеженою відповідальністю «Spar-Україна», ЄДРПОУ 35812779, та розташований за адресою: м. Харків, вул. О. Гончара, б. 2.

ОСОБА_12 та ОСОБА_13 , усвідомлюючи злочинність цього наміру, діючи з корисливих спонукань, у складі організованої групи, погодилися із пропозицією ОСОБА_14 щодо підроблення платіжної картки та вчинення шахрайства відносно ПАТ КП «Приват Банк» у вищевказаній крамниці.

Реалізуючи свій спланований злочинний намір та діючи у складі організованої групи, ОСОБА_14 у мережі Інтернет придбав текстові сигнатури платіжної банківської пластикової картки НОМЕР_1 , та у подальшому із застосуванням електронно-обчислюваної техніки, а саме придбаним ним пристроєм «Нкодером» та комп`ютерною технікою, що належить ОСОБА_13 , записав вказані текстові сигнатури на платіжну банківську пластикову картку ПАО КБ «ПриватБанк», яку, виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримала в банківській установі гр. ОСОБА_13 . Таким чином, ОСОБА_14 підробив платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_1 , котру передав ОСОБА_12 для безпосереднього зняття з неї коштів шляхом обману та зловживання довірою.

ОСОБА_12 , виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримавши підроблену платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_1 від ОСОБА_14 та, вислухавши його настанови щодо ліміту одноразового платежу такою карткою, 29 грудня 2013 року о 23 годині 48 хвилини, знаходячись у магазині «SPAR», що розташований за адресою: м. Харків, вул. О. Гончара, б. 2, через платіжний термінал ПАО КБ «ПриватБанк», який встановлений на касі вказаного магазину, оплатив підробленою платіжною банківською пластиковою карткою НОМЕР_1 товар на загальну суму 1691 грн. 95 коп. При цьому ОСОБА_12 повідомив працівникам магазину неправдиву інформацію, що він розраховується своєю платіжною банківською пластиковою карткою.

Після цього ОСОБА_12 з місця скоєння злочину зник, передав отриманий злочинним шляхом товар ОСОБА_14 , котрий особисто із залученням ОСОБА_13 займався його збутом. Грошові кошти, здобуті в результаті шахрайських дій від збуту вищевказаного майна, ділив між учасниками організованої групи виключно сам ОСОБА_14 відповідно до визначених ним же часток.

Вчиненим злочином ПАО КБ «ПриватБанк» заподіяно матеріальну шкоду на 1691 грн. 95 коп., оскільки згідно правил міжнародної платіжної системи ПАО КБ «ПриватБанк» зобов`язаний відшкодувати збитки завдані злочинними діями ОСОБА_14 , ОСОБА_12 та ОСОБА_13 на вищевказану суму.

Крім того, у грудні 2013 року ОСОБА_14 як організатор організованої групи, знаходячись в м.Харкові, запропонував активним учасникам організованої групи ОСОБА_12 та ОСОБА_13 підробити платіжну картку НОМЕР_1 та з її використанням заволодіти шляхом обману та зловживання довірою грошима ПАТ КП «Приват Банк», знаходячись в магазини «SPAR», що належить товариству з обмеженою відповідальністю «Spar-Україна», ЄДРПОУ 35812779, та розташований за адресою: м. Харків, вул. Леніна, б. 7.

ОСОБА_12 та ОСОБА_13 , усвідомлюючи злочинність цього наміру, діючи з корисливих спонукань, у складі організованої групи, погодилися із пропозицією ОСОБА_14 щодо підроблення платіжної картки та вчинення шахрайства відносно ПАТ КП «Приват Банк» у вищевказаній крамниці.

Реалізуючи свій спланований злочинний намір та діючи у складі організованої групи, ОСОБА_14 у мережі Інтернет придбав текстові сигнатури платіжної банківської пластикової картки НОМЕР_1 , та у подальшому із застосуванням електронно-обчислюваної техніки, а саме придбаним ним пристроєм «Нкодером» та комп`ютерною технікою, що належить ОСОБА_13 , записав вказані текстові сигнатури на платіжну банківську пластикову картку ПАО КБ «ПриватБанк», яку, виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримала в банківській установі гр. ОСОБА_13 . Таким чином, ОСОБА_14 підробив платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_1 , котру передав ОСОБА_12 для безпосереднього зняття з неї коштів шляхом обману та зловживання довірою.

ОСОБА_12 , виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримавши підроблену платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_1 від ОСОБА_14 та, вислухавши його настанови щодо ліміту одноразового платежу такою карткою, 30 грудня 2013 року о 00 годин 05 хвилин, знаходячись у магазині «SPAR», що розташований за адресою: м. Харків, вул. Леніна, б. 7, через платіжний термінал ПАО КБ «ПриватБанк», який встановлений на касі вказаного магазину, оплатив підробленою платіжною банківською пластиковою карткою НОМЕР_1 товар на загальну суму 1111 грн. 26 коп. При цьому ОСОБА_12 повідомив працівникам магазину неправдиву інформацію, що він розраховується своєю платіжною банківською пластиковою карткою.

Після цього ОСОБА_12 з місця скоєння злочину зник, передав отриманий злочинним шляхом товар ОСОБА_14 , котрий особисто із залученням ОСОБА_13 займався його збутом. Грошові кошти, здобуті в результаті шахрайських дій від збуту вищевказаного майна, ділив між учасниками організованої групи виключно сам ОСОБА_14 відповідно до визначених ним же часток.

Вчиненим злочином ПАО КБ «ПриватБанк» заподіяно матеріальну шкоду на 1111 грн. 26 коп., оскількизгідно правил міжнародної платіжної системи ПАО КБ «ПриватБанк» зобов`язаний відшкодувати збитки завдані злочинними діями ОСОБА_14 , ОСОБА_12 та ОСОБА_13 на вищевказану суму.

Крім того, у грудні 2013 року ОСОБА_14 як організатор організованої групи, знаходячись в м.Харкові, запропонував активним учасникам організованої групи ОСОБА_12 та ОСОБА_13 підробити платіжну картку НОМЕР_1 та з її використанням заволодіти шляхом обману та зловживання довірою грошима ПАТ КП «Приват Банк», знаходячись в магазини «РОСТ», що належить товариству з обмеженою відповідальністю «Спільне українсько-американське підприємство «Європоль», ЄДРПОУ 30751167, та розташований за адресою: м. Харків, вул. Шевченко, б. 142 «А».

ОСОБА_12 та ОСОБА_13 , усвідомлюючи злочинність цього наміру, діючи з корисливих спонукань, у складі організованої групи, погодилися із пропозицією ОСОБА_14 щодо підроблення платіжної картки та вчинення шахрайства відносно ПАТ КП «Приват Банк» у вищевказаній крамниці.

Реалізуючи свій спланований злочинний намір та діючи у складі організованої групи, ОСОБА_14 у мережі Інтернет придбав текстові сигнатури платіжної банківської пластикової картки НОМЕР_1 , та у подальшому із застосуванням електронно-обчислюваної техніки, а саме придбаним ним пристроєм «Нкодером» та комп`ютерною технікою, що належить ОСОБА_13 , записав вказані текстові сигнатури на платіжну банківську пластикову картку ПАО КБ «ПриватБанк», яку, виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримала в банківській установі гр. ОСОБА_13 . Таким чином, ОСОБА_14 підробив платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_1 , котру передав ОСОБА_12 для безпосереднього зняття з неї коштів шляхом обману та зловживання довірою.

ОСОБА_12 , виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримавши підроблену платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_1 від ОСОБА_14 та, вислухавши його настанови щодо ліміту одноразового платежу такою карткою, 30 грудня 2013 року о 00 годин 32 хвилин, знаходячись у магазині «РОСТ», що розташований за адресою: м. Харків, вул. Шевченко, б. 142 «А», через платіжний термінал ПАО КБ «ПриватБанк», який встановлений на касі вказаного магазину, оплатив підробленою платіжною банківською пластиковою карткою НОМЕР_1 товар на загальну суму 1428 грн. 75 коп. При цьому ОСОБА_12 повідомив працівникам магазину неправдиву інформацію, що він розраховується своєю платіжною банківською пластиковою карткою.

Після цього ОСОБА_12 з місця скоєння злочину зник, передав отриманий злочинним шляхом товар ОСОБА_14 , котрий особисто із залученням ОСОБА_13 займався його збутом. Грошові кошти, здобуті в результаті шахрайських дій від збуту вищевказаного майна, ділив між учасниками організованої групи виключно сам ОСОБА_14 відповідно до визначених ним же часток.

Вчиненим злочином ПАО КБ «ПриватБанк» заподіяно матеріальну шкоду на 1428 грн. 75 коп., оскількизгідно правил міжнародної платіжної системи ПАО КБ «ПриватБанк» зобов`язаний відшкодувати збитки завдані злочинними діями ОСОБА_14 , ОСОБА_12 та ОСОБА_13 на вищевказану суму.

Крім того, у грудні 2013 року ОСОБА_14 як організатор організованої групи, знаходячись в м.Харкові, запропонував активним учасникам організованої групи ОСОБА_12 та ОСОБА_13 підробити платіжну картку НОМЕР_1 та з її використанням заволодіти шляхом обману та зловживання довірою грошима ПАТ КП «Приват Банк», знаходячись в магазині «Алло», що належить товариству з обмеженою відповідальністю «Алло», ЄДРПОУ 25881833, та розташований за адресою: г. Харків, пр. Гагаріна, б. 244-А.

ОСОБА_12 та ОСОБА_13 , усвідомлюючи злочинність цього наміру, діючи з корисливих спонукань, у складі організованої групи, погодилися із пропозицією ОСОБА_14 щодо підроблення платіжної картки та вчинення шахрайства відносно ПАТ КП «Приват Банк» у вищевказаній крамниці.

Реалізуючи свій спланований злочинний намір та діючи у складі організованої групи, ОСОБА_14 у мережі Інтернет придбав текстові сигнатури платіжної банківської пластикової картки НОМЕР_1 , та у подальшому із застосуванням електронно-обчислюваної техніки, а саме придбаним ним пристроєм «Нкодером» та комп`ютерною технікою, що належить ОСОБА_13 , записав вказані текстові сигнатури на платіжну банківську пластикову картку ПАО КБ «ПриватБанк», яку, виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримала в банківській установі гр. ОСОБА_13 . Таким чином, ОСОБА_14 підробив платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_1 , котру передав ОСОБА_12 для безпосереднього зняття з неї коштів шляхом обману та зловживання довірою.

ОСОБА_12 , виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримавши підроблену платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_1 від ОСОБА_14 та, вислухавши його настанови щодо ліміту одноразового платежу такою карткою, 30 грудня 2013 року о 14 годині 37 хвилин, знаходячись у магазині «Алло», що розташований за адресою: г. Харків, пр. Гагаріна, б. 244-А, через платіжний термінал ПАО КБ «ПриватБанк», який встановлений на касі вказаного магазину, оплатив підробленою платіжною банківською пластиковою карткою НОМЕР_1 товар на загальну суму 3599 грн. При цьому ОСОБА_12 повідомив працівникам магазину неправдиву інформацію, що він розраховується своєю платіжною банківською пластиковою карткою.

Після цього ОСОБА_12 з місця скоєння злочину зник, передав отриманий злочинним шляхом товар ОСОБА_14 , котрий особисто із залученням ОСОБА_13 займався його збутом. Грошові кошти, здобуті в результаті шахрайських дій від збуту вищевказаного майна, ділив між учасниками організованої групи виключно сам ОСОБА_14 відповідно до визначених ним же часток.

Вчиненим злочином ПАО КБ «ПриватБанк» заподіяно матеріальну шкоду на 3599 грн., оскількизгідно правил міжнародної платіжної системи ПАО КБ «ПриватБанк» зобов`язаний відшкодувати збитки завдані злочинними діями ОСОБА_14 , ОСОБА_12 та ОСОБА_13 на вищевказану суму.

Крім того, у грудні 2013 року ОСОБА_14 як організатор організованої групи, знаходячись в м.Харкові, запропонував активним учасникам організованої групи ОСОБА_15 та ОСОБА_13 підробити платіжну картку НОМЕР_1 та з її використанням заволодіти шляхом обману та зловживання довірою грошима ПАТ КП «Приват Банк», знаходячись в магазині «Алло», що належить товариству з обмеженою відповідальністю «Алло», ЄДРПОУ 25881833, та розташований за адресою: г. Харків, пр. Гагаріна, б. 181-Б.

ОСОБА_12 та ОСОБА_13 , усвідомлюючи злочинність цього наміру, діючи з корисливих спонукань, у складі організованої групи, погодилися із пропозицією ОСОБА_14 щодо підроблення платіжної картки та вчинення шахрайства відносно ПАТ КП «Приват Банк» у вищевказаній крамниці.

Реалізуючи свій спланований злочинний намір та діючи у складі організованої групи, ОСОБА_14 у мережі Інтернет придбав текстові сигнатури платіжної банківської пластикової картки НОМЕР_1 , та у подальшому із застосуванням електронно-обчислюваної техніки, а саме придбаним ним пристроєм «Нкодером» та комп`ютерною технікою, що належить ОСОБА_13 , записав вказані текстові сигнатури на платіжну банківську пластикову картку ПАО КБ «ПриватБанк», яку, виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримала в банківській установі гр. ОСОБА_13 . Таким чином, ОСОБА_14 підробив платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_1 , котру передав ОСОБА_12 для безпосереднього зняття з неї коштів шляхом обману та зловживання довірою.

ОСОБА_12 , виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримавши підроблену платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_1 від ОСОБА_14 та, вислухавши його настанови щодо ліміту одноразового платежу такою карткою, 30 грудня 2013 року о 14 годині 47 хвилин, знаходячись у магазині «Алло», що розташований за адресою: г. Харків, пр. Гагаріна, б. 181-Б, через платіжний термінал ПАО КБ «ПриватБанк», який встановлений на касі вказаного магазину, оплатив підробленою платіжною банківською пластиковою карткою НОМЕР_1 товар на загальну суму 3698 грн. При цьому ОСОБА_12 повідомив працівникам магазину неправдиву інформацію, що він розраховується своєю платіжною банківською пластиковою карткою.

Після цього ОСОБА_12 з місця скоєння злочину зник, передав отриманий злочинним шляхом товар ОСОБА_14 , котрий особисто із залученням ОСОБА_13 займався його збутом. Грошові кошти, здобуті в результаті шахрайських дій від збуту вищевказаного майна, ділив між учасниками організованої групи виключно сам ОСОБА_14 відповідно до визначених ним же часток.

Вчиненим злочином ПАО КБ «ПриватБанк» заподіяно матеріальну шкоду на 3698 грн., оскількизгідно правил міжнародної платіжної системи ПАО КБ «ПриватБанк» зобов`язаний відшкодувати збитки завдані злочинними діями ОСОБА_14 , ОСОБА_12 та ОСОБА_13 на вищевказану суму.

Крім того, у грудні 2013 року ОСОБА_14 як організатор організованої групи, знаходячись в м.Харкові, запропонував активним учасникам організованої групи ОСОБА_12 та ОСОБА_13 підробити платіжну картку НОМЕР_1 та з її використанням заволодіти шляхом обману та зловживання довірою грошима ПАТ КП «Приват Банк», знаходячись в магазині «АТБ», що належить товариству з обмеженою відповідальністю «АТБ-маркет», ЄДРПОУ 30487219, та розташований за адресою: м. Харків, пр. Гагаріна, б. 168.

ОСОБА_12 та ОСОБА_13 , усвідомлюючи злочинність цього наміру, діючи з корисливих спонукань, у складі організованої групи, погодилися із пропозицією ОСОБА_14 щодо підроблення платіжної картки та вчинення шахрайства відносно ПАТ КП «Приват Банк» у вищевказаній крамниці.

Реалізуючи свій спланований злочинний намір та діючи у складі організованої групи, ОСОБА_14 у мережі Інтернет придбав текстові сигнатури платіжної банківської пластикової картки НОМЕР_1 , та у подальшому із застосуванням електронно-обчислюваної техніки, а саме придбаним ним пристроєм «Нкодером» та комп`ютерною технікою, що належить ОСОБА_13 , записав вказані текстові сигнатури на платіжну банківську пластикову картку ПАО КБ «ПриватБанк», яку, виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримала в банківській установі гр. ОСОБА_13 . Таким чином, ОСОБА_14 підробив платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_1 , котру передав ОСОБА_12 для безпосереднього зняття з неї коштів шляхом обману та зловживання довірою.

ОСОБА_12 , виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримавши підроблену платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_1 від ОСОБА_14 та, вислухавши його настанови щодо ліміту одноразового платежу такою карткою, 30 грудня 2013 року о 15 годині 56 хвилин, знаходячись у магазині «АТБ», що розташований за адресою: м. Харків, пр. Гагаріна, б. 168, через платіжний термінал ПАО КБ «ПриватБанк», який встановлений на касі вказаного магазину, оплатив підробленою платіжною банківською пластиковою карткою НОМЕР_1 товар на загальну суму 331 грн. 63 коп. При цьому ОСОБА_12 повідомив працівникам магазину неправдиву інформацію, що він розраховується своєю платіжною банківською пластиковою карткою.

Після цього ОСОБА_12 з місця скоєння злочину зник, передав отриманий злочинним шляхом товар ОСОБА_14 , котрий особисто із залученням ОСОБА_13 займався його збутом. Грошові кошти, здобуті в результаті шахрайських дій від збуту вищевказаного майна, ділив між учасниками організованої групи виключно сам ОСОБА_14 відповідно до визначених ним же часток.

Вчиненим злочином ПАО КБ «ПриватБанк» заподіяно матеріальну шкоду на 331 грн. 63 коп. оскількизгідно правил міжнародної платіжної системи ПАО КБ «ПриватБанк» зобов`язаний відшкодувати збитки завдані злочинними діями ОСОБА_14 , ОСОБА_12 та ОСОБА_13 на вищевказану суму.

Крім того, у грудні 2013 року ОСОБА_14 як організатор організованої групи, знаходячись в м.Харкові, запропонував активним учасникам організованої групи ОСОБА_12 та ОСОБА_13 підробити платіжну картку НОМЕР_1 та з її використанням заволодіти шляхом обману та зловживання довірою грошима ПАТ КП «Приват Банк», знаходячись в магазині, що належить фізичній особі-підприємцю ОСОБА_17 , та розташований за адресою: АДРЕСА_4 .

ОСОБА_12 та ОСОБА_13 , усвідомлюючи злочинність цього наміру, діючи з корисливих спонукань, у складі організованої групи, погодилися із пропозицією ОСОБА_14 щодо підроблення платіжної картки та вчинення шахрайства відносно ПАТ КП «Приват Банк» у вищевказаній крамниці.

Реалізуючи свій спланований злочинний намір та діючи у складі організованої групи, ОСОБА_14 у мережі Інтернет придбав текстові сигнатури платіжної банківської пластикової картки НОМЕР_1 , та у подальшому із застосуванням електронно-обчислюваної техніки, а саме придбаним ним пристроєм «Нкодером» та комп`ютерною технікою, що належить ОСОБА_13 , записав вказані текстові сигнатури на платіжну банківську пластикову картку ПАО КБ «ПриватБанк», яку, виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримала в банківській установі гр. ОСОБА_13 . Таким чином, ОСОБА_14 підробив платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_1 , котру передав ОСОБА_12 для безпосереднього зняття з неї коштів шляхом обману та зловживання довірою.

ОСОБА_12 , виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримавши підроблену платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_1 від ОСОБА_14 та, вислухавши його настанови щодо ліміту одноразового платежу такою карткою, 30 грудня 2013 року о 16 годині 55 хвилин, знаходячись у магазині фізичної особи-підприємця ОСОБА_17 , що розташований за адресою: АДРЕСА_4 , через платіжний термінал ПАО КБ «ПриватБанк», який встановлений на касі вказаного магазину, оплатив підробленою платіжною банківською пластиковою карткою НОМЕР_1 товар на загальну суму 1435 грн. При цьому ОСОБА_12 повідомив працівникам магазину неправдиву інформацію, що він розраховується своєю платіжною банківською пластиковою карткою.

Після цього ОСОБА_12 з місця скоєння злочину зник, передав отриманий злочинним шляхом товар ОСОБА_14 , котрий особисто із залученням ОСОБА_13 займався його збутом. Грошові кошти, здобуті в результаті шахрайських дій від збуту вищевказаного майна, ділив між учасниками організованої групи виключно сам ОСОБА_14 відповідно до визначених ним же часток.

Вчиненим злочином ПАО КБ «ПриватБанк» заподіяно матеріальну шкоду на 1435 грн., оскількизгідно правил міжнародної платіжної системи ПАО КБ «ПриватБанк» зобов`язаний відшкодувати збитки завдані злочинними діями ОСОБА_14 , ОСОБА_12 та ОСОБА_13 на вищевказану суму.

Крім того, у січні 2014 року ОСОБА_14 як організатор організованої групи, знаходячись в м.Харкові, запропонував активним учасникам організованої групи ОСОБА_12 та ОСОБА_13 підробити платіжну картку НОМЕР_2 та з її використанням заволодіти шляхом обману та зловживання довірою грошима ПАТ КП «Приват Банк», знаходячись на Автозаправочній станції, що належить фізичній особі-підприємцю ОСОБА_16 , та розташована за адресою: АДРЕСА_3 .

ОСОБА_12 та ОСОБА_13 , усвідомлюючи злочинність цього наміру, діючи з корисливих спонукань, у складі організованої групи, погодилися із пропозицією ОСОБА_14 щодо підроблення платіжної картки та вчинення шахрайства відносно ПАТ КП «Приват Банк» у вищевказаній крамниці.

Реалізуючи свій спланований злочинний намір та діючи у складі організованої групи, ОСОБА_14 у мережі Інтернет придбав текстові сигнатури платіжної банківської пластикової картки НОМЕР_2 , та у подальшому із застосуванням електронно-обчислюваної техніки, а саме придбаним ним пристроєм «Нкодером» та комп`ютерною технікою, що належить ОСОБА_13 , записав вказані текстові сигнатури на платіжну банківську пластикову картку ПАО КБ «ПриватБанк», яку, виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримала в банківській установі гр. ОСОБА_13 . Таким чином, ОСОБА_14 підробив платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_2 , котру передав ОСОБА_12 для безпосереднього зняття з неї коштів шляхом обману та зловживання довірою.

ОСОБА_12 , виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримавши підроблену платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_2 від ОСОБА_14 та, вислухавши його настанови щодо ліміту одноразового платежу такою карткою, 24 січня 2014 року о 10 годині 50 хвилини, знаходячись на Автозаправочній станції, що розташована за адресою: м. Харків, пр. Московський, б. 16, через платіжний термінал ПАО КБ «ПриватБанк», який встановлений на касі вказаної Автозаправочної станції, оплатив підробленою платіжною банківською пластиковою карткою 4807100060220139 паливно-мастильні матеріали на загальну суму 381 грн. 15 коп. При цьому ОСОБА_12 повідомив працівникам Автозаправочної станціїнеправдиву інформацію, що він розраховується своєю платіжною банківською пластиковою карткою.

Після цього ОСОБА_12 з місця скоєння злочину зник, розпорядившись отриманими злочинним шляхом паливно-мастильними матеріалами за попередньою вказівкою ОСОБА_14 , а саме використав їх для поїздок з метою виконання неправомірних намірів організованої групи.

Вчиненим злочином ПАО КБ «ПриватБанк» заподіяно матеріальну шкоду на 381 грн. 15 коп., оскількизгідно правил міжнародної платіжної системи ПАО КБ «ПриватБанк» зобов`язаний відшкодувати збитки завдані злочинними діями ОСОБА_14 , ОСОБА_12 та ОСОБА_13 на вищевказану суму.

Крім того, у січні 2014 року ОСОБА_14 як організатор організованої групи, знаходячись в м.Харкові, запропонував активним учасникам організованої групи ОСОБА_12 та ОСОБА_13 підробити платіжну картку НОМЕР_2 та з її використанням заволодіти шляхом обману та зловживання довірою грошима ПАТ КП «Приват Банк», знаходячись в магазині «Алло», що належить товариству з обмеженою відповідальністю «Алло», ЄДРПОУ 25881833, та розташований за адресою: Харківська область, м. Богодухів вул. Кірова, б. 46.

ОСОБА_12 та ОСОБА_13 , усвідомлюючи злочинність цього наміру, діючи з корисливих спонукань, у складі організованої групи, погодилися із пропозицією ОСОБА_14 щодо підроблення платіжної картки та вчинення шахрайства відносно ПАТ КП «Приват Банк» у вищевказаній крамниці.

Реалізуючи свій спланований злочинний намір та діючи у складі організованої групи, ОСОБА_14 у мережі Інтернет придбав текстові сигнатури платіжної банківської пластикової картки НОМЕР_2 , та у подальшому із застосуванням електронно-обчислюваної техніки, а саме придбаним ним пристроєм «Нкодером» та комп`ютерною технікою, що належить ОСОБА_13 , записав вказані текстові сигнатури на платіжну банківську пластикову картку ПАО КБ «ПриватБанк», яку, виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримала в банківській установі гр. ОСОБА_13 . Таким чином, ОСОБА_14 підробив платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_2 , котру передав ОСОБА_12 для безпосереднього зняття з неї коштів шляхом обману та зловживання довірою.

ОСОБА_12 , виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримавши підроблену платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_2 від ОСОБА_14 та, вислухавши його настанови щодо ліміту одноразового платежу такою карткою, 24 січня 2014 року о 13 годині 04 хвилин, знаходячись у магазині «Алло», що розташований за адресою: Харківська область, м. Богодухів вул. Кірова, б. 46, через платіжний термінал ПАО КБ «ПриватБанк», який встановлений на касі вказаного магазину, оплатив підробленою платіжною банківською пластиковою карткою НОМЕР_2 товар на загальну суму 3743 грн. При цьому ОСОБА_12 повідомив працівникам магазину неправдиву інформацію, що він розраховується своєю платіжною банківською пластиковою карткою.

Після цього ОСОБА_12 з місця скоєння злочину зник, передав отриманий злочинним шляхом товар ОСОБА_14 , котрий особисто із залученням ОСОБА_13 займався його збутом. Грошові кошти, здобуті в результаті шахрайських дій від збуту вищевказаного майна, ділив між учасниками організованої групи виключно сам ОСОБА_14 відповідно до визначених ним же часток.

Вчиненим злочином ПАО КБ «ПриватБанк» заподіяно матеріальну шкоду на 3743 грн., оскількизгідно правил міжнародної платіжної системи ПАО КБ «ПриватБанк» зобов`язаний відшкодувати збитки завдані злочинними діями ОСОБА_14 , ОСОБА_12 та ОСОБА_13 на вищевказану суму.

Крім того, у січні 2014 року ОСОБА_14 як організатор організованої групи, знаходячись в м.Харкові, запропонував активним учасникам організованої групи ОСОБА_12 та ОСОБА_13 підробити платіжну картку НОМЕР_2 та з її використанням заволодіти шляхом обману та зловживання довірою грошима ПАТ КП «Приват Банк», знаходячись в магазині «АТБ», що належить товариству з обмеженою відповідальністю «АТБ-маркет», ЄДРПОУ 30487219, та розташований за адресою: Харківська область, м. Богодухів, пл. Кірова, б. 20/1.

ОСОБА_12 та ОСОБА_13 , усвідомлюючи злочинність цього наміру, діючи з корисливих спонукань, у складі організованої групи, погодилися із пропозицією ОСОБА_14 щодо підроблення платіжної картки та вчинення шахрайства відносно ПАТ КП «Приват Банк» у вищевказаній крамниці.

Реалізуючи свій спланований злочинний намір та діючи у складі організованої групи, ОСОБА_14 у мережі Інтернет придбав текстові сигнатури платіжної банківської пластикової картки НОМЕР_2 , та у подальшому із застосуванням електронно-обчислюваної техніки, а саме придбаним ним пристроєм «Нкодером» та комп`ютерною технікою, що належить ОСОБА_13 , записав вказані текстові сигнатури на платіжну банківську пластикову картку ПАО КБ «ПриватБанк», яку, виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримала в банківській установі гр. ОСОБА_13 . Таким чином, ОСОБА_14 підробив платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_2 , котру передав ОСОБА_12 для безпосереднього зняття з неї коштів шляхом обману та зловживання довірою.

ОСОБА_12 , виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримавши підроблену платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_2 від ОСОБА_14 та, вислухавши його настанови щодо ліміту одноразового платежу такою карткою, 24 січня 2014 року о 13 годині 32 хвилин, знаходячись у магазині «АТБ», що розташований за адресою: Харківська область, м. Богодухів, пл. Кірова, б. 20/1, через платіжний термінал ПАО КБ «ПриватБанк», який встановлений на касі вказаного магазину, оплатив підробленою платіжною банківською пластиковою карткою НОМЕР_2 товар на загальну суму 2372 грн. 71 коп. При цьому ОСОБА_12 повідомив працівникам магазину неправдиву інформацію, що він розраховується своєю платіжною банківською пластиковою карткою.

Після цього ОСОБА_12 з місця скоєння злочину зник, передав отриманий злочинним шляхом товар ОСОБА_14 , котрий особисто із залученням ОСОБА_13 займався його збутом. Грошові кошти, здобуті в результаті шахрайських дій від збуту вищевказаного майна, ділив між учасниками організованої групи виключно сам ОСОБА_14 відповідно до визначених ним же часток.

Вчиненим злочином ПАО КБ «ПриватБанк» заподіяно матеріальну шкоду на 2372 грн. 71 коп. оскількизгідно правил міжнародної платіжної системи ПАО КБ «ПриватБанк» зобов`язаний відшкодувати збитки завдані злочинними діями ОСОБА_14 , ОСОБА_12 та ОСОБА_13 на вищевказану суму.

Крім того, у січні 2014 року ОСОБА_14 як організатор організованої групи, знаходячись в м.Харкові, запропонував активним учасникам організованої групи ОСОБА_12 та ОСОБА_13 підробити платіжну картку НОМЕР_3 та з її використанням заволодіти шляхом обману та зловживання довірою грошима ПАТ КП «Приват Банк», знаходячись в магазині «Алло», що належить товариству з обмеженою відповідальністю «Алло», ЄДРПОУ 25881833, та розташований за адресою: м. Суми пл. Покровська, б. 10.

ОСОБА_12 та ОСОБА_13 , усвідомлюючи злочинність цього наміру, діючи з корисливих спонукань, у складі організованої групи, погодилися із пропозицією ОСОБА_14 щодо підроблення платіжної картки та вчинення шахрайства відносно ПАТ КП «Приват Банк» у вищевказаній крамниці.

Реалізуючи свій спланований злочинний намір та діючи у складі організованої групи, ОСОБА_14 у мережі Інтернет придбав текстові сигнатури платіжної банківської пластикової картки НОМЕР_3 , та у подальшому із застосуванням електронно-обчислюваної техніки, а саме придбаним ним пристроєм «Нкодером» та комп`ютерною технікою, що належить ОСОБА_13 , записав вказані текстові сигнатури на платіжну банківську пластикову картку ПАО КБ «ПриватБанк», яку, виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримала в банківській установі гр. ОСОБА_13 . Таким чином, ОСОБА_14 підробив платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_3 , котру передав ОСОБА_12 для безпосереднього зняття з неї коштів шляхом обману та зловживання довірою.

ОСОБА_12 , виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримавши підроблену платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_3 від ОСОБА_14 та, вислухавши його настанови щодо ліміту одноразового платежу такою карткою, 24 січня 2014 року о 16 годині 20 хвилин, знаходячись у магазині «Алло», що розташований за адресою: м. Суми пл. Покровська, б. 10, через платіжний термінал ПАО КБ «ПриватБанк», який встановлений на касі вказаного магазину, оплатив підробленою платіжною банківською пластиковою карткою НОМЕР_3 товар на загальну суму 4142 грн. При цьому ОСОБА_12 повідомив працівникам магазину неправдиву інформацію, що він розраховується своєю платіжною банківською пластиковою карткою.

Після цього ОСОБА_12 з місця скоєння злочину зник, передав отриманий злочинним шляхом товар ОСОБА_14 , котрий особисто із залученням ОСОБА_13 займався його збутом. Грошові кошти, здобуті в результаті шахрайських дій від збуту вищевказаного майна, ділив між учасниками організованої групи виключно сам ОСОБА_14 відповідно до визначених ним же часток.

Вчиненим злочином ПАО КБ «ПриватБанк» заподіяно матеріальну шкоду на 4142 грн., оскільки згідно правил міжнародної платіжної системи ПАО КБ «ПриватБанк» зобов`язаний відшкодувати збитки завдані злочинними діями ОСОБА_14 , ОСОБА_12 та ОСОБА_13 на вищевказану суму.

Крім того, у січні 2014 року ОСОБА_14 як організатор організованої групи, знаходячись в м.Харкові, запропонував активним учасникам організованої групи ОСОБА_12 та ОСОБА_13 підробити платіжну картку НОМЕР_3 та з її використанням заволодіти шляхом обману та зловживання довірою грошима ПАТ КП «Приват Банк», знаходячись в магазині «Алло», що належить товариству з обмеженою відповідальністю «Алло», ЄДРПОУ 25881833, та розташований за адресою: м. Суми вул. Н. Стрілки, б. 10-А.

ОСОБА_12 та ОСОБА_13 , усвідомлюючи злочинність цього наміру, діючи з корисливих спонукань, у складі організованої групи, погодилися із пропозицією ОСОБА_14 щодо підроблення платіжної картки та вчинення шахрайства відносно ПАТ КП «Приват Банк» у вищевказаній крамниці.

Реалізуючи свій спланований злочинний намір та діючи у складі організованої групи, ОСОБА_14 у мережі Інтернет придбав текстові сигнатури платіжної банківської пластикової картки НОМЕР_3 , та у подальшому із застосуванням електронно-обчислюваної техніки, а саме придбаним ним пристроєм «Нкодером» та комп`ютерною технікою, що належить ОСОБА_13 , записав вказані текстові сигнатури на платіжну банківську пластикову картку ПАО КБ «ПриватБанк», яку, виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримала в банківській установі гр. ОСОБА_13 . Таким чином, ОСОБА_14 підробив платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_3 , котру передав ОСОБА_12 для безпосереднього зняття з неї коштів шляхом обману та зловживання довірою.

ОСОБА_12 , виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримавши підроблену платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_3 від ОСОБА_14 та, вислухавши його настанови щодо ліміту одноразового платежу такою карткою, 24 січня 2014 року о 16 годині 42 хвилин, знаходячись у магазині «Алло», що розташований за адресою: м. Суми вул. Н. Стрілки, б. 10-А, через платіжний термінал ПАО КБ «ПриватБанк», який встановлений на касі вказаного магазину, оплатив підробленою платіжною банківською пластиковою карткою НОМЕР_3 товар на загальну суму 3772 грн. При цьому ОСОБА_12 повідомив працівникам магазину неправдиву інформацію, що він розраховується своєю платіжною банківською пластиковою карткою.

Після цього ОСОБА_12 з місця скоєння злочину зник, передав отриманий злочинним шляхом товар ОСОБА_14 , котрий особисто із залученням ОСОБА_13 займався його збутом. Грошові кошти, здобуті в результаті шахрайських дій від збуту вищевказаного майна, ділив між учасниками організованої групи виключно сам ОСОБА_14 відповідно до визначених ним же часток.

Вчиненим злочином ПАО КБ «ПриватБанк» заподіяно матеріальну шкоду на 3772 грн., оскількизгідно правил міжнародної платіжної системи ПАО КБ «ПриватБанк» зобов`язаний відшкодувати збитки завдані злочинними діями ОСОБА_14 , ОСОБА_12 та ОСОБА_13 на вищевказану суму.

Крім того, у січні 2014 року ОСОБА_14 як організатор організованої групи, знаходячись в м.Харкові, запропонував активним учасникам організованої групи ОСОБА_12 та ОСОБА_13 підробити платіжну картку НОМЕР_3 та з її використанням заволодіти шляхом обману та зловживання довірою грошима ПАТ КП «Приват Банк», знаходячись в магазині «Алло», що належить товариству з обмеженою відповідальністю «Алло», ЄДРПОУ 25881833, та розташований за адресою: м. Суми вул. Н. Стрілки, б. 10-А.

ОСОБА_12 та ОСОБА_13 , усвідомлюючи злочинність цього наміру, діючи з корисливих спонукань, у складі організованої групи, погодилися із пропозицією ОСОБА_14 щодо підроблення платіжної картки та вчинення шахрайства відносно ПАТ КП «Приват Банк» у вищевказаній крамниці.

Реалізуючи свій спланований злочинний намір та діючи у складі організованої групи, ОСОБА_14 у мережі Інтернет придбав текстові сигнатури платіжної банківської пластикової картки НОМЕР_3 , та у подальшому із застосуванням електронно-обчислюваної техніки, а саме придбаним ним пристроєм «Нкодером» та комп`ютерною технікою, що належить ОСОБА_13 , записав вказані текстові сигнатури на платіжну банківську пластикову картку ПАО КБ «ПриватБанк», яку, виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримала в банківській установі гр. ОСОБА_13 . Таким чином, ОСОБА_14 підробив платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_3 , котру передав ОСОБА_12 для безпосереднього зняття з неї коштів шляхом обману та зловживання довірою.

ОСОБА_12 , виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримавши підроблену платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_3 від ОСОБА_14 та, вислухавши його настанови щодо ліміту одноразового платежу такою карткою, 24 січня 2014 року о 17 годині 50 хвилин, знаходячись у магазині «Алло», що розташований за адресою: м. Суми вул. Н. Стрілки, б. 10-А, через платіжний термінал ПАО КБ «ПриватБанк», який встановлений на касі вказаного магазину, оплатив підробленою платіжною банківською пластиковою карткою НОМЕР_3 товар на загальну суму 2948 грн. При цьому ОСОБА_12 повідомив працівникам магазину неправдиву інформацію, що він розраховується своєю платіжною банківською пластиковою карткою.

Після цього ОСОБА_12 з місця скоєння злочину зник, передав отриманий злочинним шляхом товар ОСОБА_14 , котрий особисто із залученням ОСОБА_13 займався його збутом. Грошові кошти, здобуті в результаті шахрайських дій від збуту вищевказаного майна, ділив між учасниками організованої групи виключно сам ОСОБА_14 відповідно до визначених ним же часток.

Вчиненим злочином ПАО КБ «ПриватБанк» заподіяно матеріальну шкоду на 2948 грн., оскількизгідно правил міжнародної платіжної системи ПАО КБ «ПриватБанк» зобов`язаний відшкодувати збитки завдані злочинними діями ОСОБА_14 , ОСОБА_12 та ОСОБА_13 на вищевказану суму.

Крім того, у січні 2014 року ОСОБА_14 як організатор організованої групи, знаходячись в м.Харкові, запропонував активним учасникам організованої групи ОСОБА_12 та ОСОБА_13 підробити платіжну картку НОМЕР_3 та з її використанням заволодіти шляхом обману та зловживання довірою грошима ПАТ КП «Приват Банк», знаходячись в магазини «Фоззі», що належить товариству з обмеженою відповідальністю «ФоззіФуд», ЄДРПОУ 32294926, та розташований за адресою: м. Суми, вул. Харківська, б. 2.

ОСОБА_12 та ОСОБА_13 , усвідомлюючи злочинність цього наміру, діючи з корисливих спонукань, у складі організованої групи, погодилися із пропозицією ОСОБА_14 щодо підроблення платіжної картки та вчинення шахрайства відносно ПАТ КП «Приват Банк» у вищевказаній крамниці.

Реалізуючи свій спланований злочинний намір та діючи у складі організованої групи, ОСОБА_14 у мережі Інтернет придбав текстові сигнатури платіжної банківської пластикової картки НОМЕР_3 , та у подальшому із застосуванням електронно-обчислюваної техніки, а саме придбаним ним пристроєм «Нкодером» та комп`ютерною технікою, що належить ОСОБА_13 , записав вказані текстові сигнатури на платіжну банківську пластикову картку ПАО КБ «ПриватБанк», яку, виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримала в банківській установі гр. ОСОБА_13 . Таким чином, ОСОБА_14 підробив платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_3 , котру передав ОСОБА_12 для безпосереднього зняття з неї коштів шляхом обману та зловживання довірою.

ОСОБА_12 , виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримавши підроблену платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_3 від ОСОБА_14 та, вислухавши його настанови щодо ліміту одноразового платежу такою карткою, 24 січня 2014 року о 18 годині 43 хвилини, знаходячись у магазині «Фоззі», що розташований за адресою: м м. Суми, вул. Харківська, б. 2, через платіжний термінал ПАО КБ «ПриватБанк», який встановлений на касі вказаного магазину, оплатив підробленою платіжною банківською пластиковою карткою НОМЕР_3 товар на загальну суму 1835 грн. 69 коп. При цьому ОСОБА_12 повідомив працівникам магазину неправдиву інформацію, що він розраховується своєю платіжною банківською пластиковою карткою.

Після цього ОСОБА_12 з місця скоєння злочину зник, передав отриманий злочинним шляхом товар ОСОБА_14 , котрий особисто із залученням ОСОБА_13 займався його збутом. Грошові кошти, здобуті в результаті шахрайських дій від збуту вищевказаного майна, ділив між учасниками організованої групи виключно сам ОСОБА_14 відповідно до визначених ним же часток.

Вчиненим злочином ПАО КБ «ПриватБанк» заподіяно матеріальну шкоду на 1835 грн. 69 коп., оскількизгідно правил міжнародної платіжної системи ПАО КБ «ПриватБанк» зобов`язаний відшкодувати збитки завдані злочинними діями ОСОБА_14 , ОСОБА_12 та ОСОБА_13 на вищевказану суму.

Крім того, у січні 2014 року ОСОБА_14 як організатор організованої групи, знаходячись в м.Харкові, запропонував активним учасникам організованої групи ОСОБА_12 та ОСОБА_13 підробити платіжну картку НОМЕР_3 та з її використанням заволодіти шляхом обману та зловживання довірою грошима ПАТ КП «Приват Банк», знаходячись в магазини «Plato», що належить товариству з обмеженою відповідальністю «МТІ», ЄДРПОУ 13669756, та розташований за адресою: м. Суми пр. Лушпи, б. 4/1.

ОСОБА_12 та ОСОБА_13 , усвідомлюючи злочинність цього наміру, діючи з корисливих спонукань, у складі організованої групи, погодилися із пропозицією ОСОБА_14 щодо підроблення платіжної картки та вчинення шахрайства відносно ПАТ КП «Приват Банк» у вищевказаній крамниці.

Реалізуючи свій спланований злочинний намір та діючи у складі організованої групи, ОСОБА_14 у мережі Інтернет придбав текстові сигнатури платіжної банківської пластикової картки НОМЕР_3 , та у подальшому із застосуванням електронно-обчислюваної техніки, а саме придбаним ним пристроєм «Нкодером» та комп`ютерною технікою, що належить ОСОБА_13 , записав вказані текстові сигнатури на платіжну банківську пластикову картку ПАО КБ «ПриватБанк», яку, виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримала в банківській установі гр. ОСОБА_13 . Таким чином, ОСОБА_14 підробив платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_3 , котру передав ОСОБА_12 для безпосереднього зняття з неї коштів шляхом обману та зловживання довірою.

ОСОБА_12 , виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримавши підроблену платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_3 від ОСОБА_14 та, вислухавши його настанови щодо ліміту одноразового платежу такою карткою, 24 січня 2014 року о 19 годині 41 хвилину, знаходячись у магазині «Plato», що розташований за адресою: м. Суми пр. Лушпи, б. 4/1, через платіжний термінал ПАО КБ «ПриватБанк», який встановлений на касі вказаного магазину, оплатив підробленою платіжною банківською пластиковою карткою НОМЕР_3 товар на загальну суму 899 грн. 20 коп. При цьому ОСОБА_12 повідомив працівникам магазину неправдиву інформацію, що він розраховується своєю платіжною банківською пластиковою карткою.

Після цього ОСОБА_12 з місця скоєння злочину зник, передав отриманий злочинним шляхом товар ОСОБА_14 , котрий особисто із залученням ОСОБА_13 займався його збутом. Грошові кошти, здобуті в результаті шахрайських дій від збуту вищевказаного майна, ділив між учасниками організованої групи виключно сам ОСОБА_14 відповідно до визначених ним же часток.

Вчиненим злочином ПАО КБ «ПриватБанк» заподіяно матеріальну шкоду на 899 грн. 20 коп., оскількизгідно правил міжнародної платіжної системи ПАО КБ «ПриватБанк» зобов`язаний відшкодувати збитки завдані злочинними діями ОСОБА_14 , ОСОБА_12 та ОСОБА_13 на вищевказану суму.

Крім того, у січні 2014 року ОСОБА_14 як організатор організованої групи, знаходячись в м.Харкові, запропонував активним учасникам організованої групи ОСОБА_12 та ОСОБА_13 підробити платіжну картку НОМЕР_3 та з її використанням заволодіти шляхом обману та зловживання довірою грошима ПАТ КП «Приват Банк», знаходячись в магазині «АТБ», що належить товариству з обмеженою відповідальністю «АТБ-маркет», ЄДРПОУ 30487219, та розташований за адресою: Сумська область, м. Тростянець, вул. Горького, б. 24.

ОСОБА_12 та ОСОБА_13 , усвідомлюючи злочинність цього наміру, діючи з корисливих спонукань, у складі організованої групи, погодилися із пропозицією ОСОБА_14 щодо підроблення платіжної картки та вчинення шахрайства відносно ПАТ КП «Приват Банк» у вищевказаній крамниці.

Реалізуючи свій спланований злочинний намір та діючи у складі організованої групи, ОСОБА_14 у мережі Інтернет придбав текстові сигнатури платіжної банківської пластикової картки НОМЕР_3 , та у подальшому із застосуванням електронно-обчислюваної техніки, а саме придбаним ним пристроєм «Нкодером» та комп`ютерною технікою, що належить ОСОБА_13 , записав вказані текстові сигнатури на платіжну банківську пластикову картку ПАО КБ «ПриватБанк», яку, виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримала в банківській установі гр. ОСОБА_13 . Таким чином, ОСОБА_14 підробив платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_3 , котру передав ОСОБА_12 для безпосереднього зняття з неї коштів шляхом обману та зловживання довірою.

ОСОБА_12 , виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримавши підроблену платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_3 від ОСОБА_14 та, вислухавши його настанови щодо ліміту одноразового платежу такою карткою, 24 січня 2014 року о 21 годині 41 хвилину, знаходячись у магазині «АТБ», що розташований за адресою: Сумська область, м. Тростянець, вул. Горького, б. 24, через платіжний термінал ПАО КБ «ПриватБанк», який встановлений на касі вказаного магазину, оплатив підробленою платіжною банківською пластиковою карткою НОМЕР_3 товар на загальну суму 1970 грн. 84 коп. При цьому ОСОБА_12 повідомив працівникам магазину неправдиву інформацію, що він розраховується своєю платіжною банківською пластиковою карткою.

Після цього ОСОБА_12 з місця скоєння злочину зник, передав отриманий злочинним шляхом товар ОСОБА_14 , котрий особисто із залученням ОСОБА_13 займався його збутом. Грошові кошти, здобуті в результаті шахрайських дій від збуту вищевказаного майна, ділив між учасниками організованої групи виключно сам ОСОБА_14 відповідно до визначених ним же часток.

Вчиненим злочином ПАО КБ «ПриватБанк» заподіяно матеріальну шкоду на 1970 грн. 84 коп. оскількизгідно правил міжнародної платіжної системи ПАО КБ «ПриватБанк» зобов`язаний відшкодувати збитки завдані злочинними діями ОСОБА_14 , ОСОБА_12 та ОСОБА_13 на вищевказану суму.

Крім того, у січні 2014 року ОСОБА_14 як організатор організованої групи, знаходячись в м.Харкові, запропонував активним учасникам організованої групи ОСОБА_12 та ОСОБА_13 підробити платіжну картку НОМЕР_4 та з її використанням заволодіти шляхом обману та зловживання довірою грошима ПАТ КП «Приват Банк», знаходячись в магазині «Алло», що належить товариству з обмеженою відповідальністю «Алло», ЄДРПОУ 25881833, та розташований за адресою: Харківська область, Харківський район , м. Мерефа вул. Савченко, б. 1-Б.

ОСОБА_12 та ОСОБА_13 , усвідомлюючи злочинність цього наміру, діючи з корисливих спонукань, у складі організованої групи, погодилися із пропозицією ОСОБА_14 щодо підроблення платіжної картки та вчинення шахрайства відносно ПАТ КП «Приват Банк» у вищевказаній крамниці.

Реалізуючи свій спланований злочинний намір та діючи у складі організованої групи, ОСОБА_14 у мережі Інтернет придбав текстові сигнатури платіжної банківської пластикової картки НОМЕР_4 , та у подальшому із застосуванням електронно-обчислюваної техніки, а саме придбаним ним пристроєм «Нкодером» та комп`ютерною технікою, що належить ОСОБА_13 , записав вказані текстові сигнатури на платіжну банківську пластикову картку ПАО КБ «ПриватБанк», яку, виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримала в банківській установі гр. ОСОБА_13 . Таким чином, ОСОБА_14 підробив платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_4 , котру передав ОСОБА_12 для безпосереднього зняття з неї коштів шляхом обману та зловживання довірою.

ОСОБА_12 , виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримавши підроблену платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_4 від ОСОБА_14 та, вислухавши його настанови щодо ліміту одноразового платежу такою карткою, 31 січня 2014 року о 13 годині 22 хвилини, знаходячись у магазині «Алло», що розташований за адресою: Харківська область, Харківський район , м. Мерефа вул. Савченко, б. 1-Б, через платіжний термінал ПАО КБ «ПриватБанк», який встановлений на касі вказаного магазину, оплатив підробленою платіжною банківською пластиковою карткою НОМЕР_4 товар на загальну суму 3784 грн. При цьому ОСОБА_12 повідомив працівникам магазину неправдиву інформацію, що він розраховується своєю платіжною банківською пластиковою карткою.

Після цього ОСОБА_12 з місця скоєння злочину зник, передав отриманий злочинним шляхом товар ОСОБА_14 , котрий особисто із залученням ОСОБА_13 займався його збутом. Грошові кошти, здобуті в результаті шахрайських дій від збуту вищевказаного майна, ділив між учасниками організованої групи виключно сам ОСОБА_14 відповідно до визначених ним же часток.

Вчиненим злочином ПАО КБ «ПриватБанк» заподіяно матеріальну шкоду на 3784 грн., оскількизгідно правил міжнародної платіжної системи ПАО КБ «ПриватБанк» зобов`язаний відшкодувати збитки завдані злочинними діями ОСОБА_14 , ОСОБА_12 та ОСОБА_13 на вищевказану суму.

Крім того, у лютому 2014 року ОСОБА_14 як організатор організованої групи, знаходячись в м.Харкові, запропонував активним учасникам організованої групи ОСОБА_12 та ОСОБА_13 підробити платіжну картку НОМЕР_5 та з її використанням заволодіти шляхом обману та зловживання довірою грошима ПАТ КП «Приват Банк», знаходячись на Автозаправочній станції «ОВІС», що належить товариству з обмеженою відповідальністю «ОВІС», ЄДРПОУ 23320500, та розташована за адресою: м. Харків, пр. Гагаріна, 201 «Б».

ОСОБА_12 та ОСОБА_13 , усвідомлюючи злочинність цього наміру, діючи з корисливих спонукань, у складі організованої групи, погодилися із пропозицією ОСОБА_14 щодо підроблення платіжної картки та вчинення шахрайства відносно ПАТ КП «Приват Банк» у вищевказаній крамниці.

Реалізуючи свій спланований злочинний намір та діючи у складі організованої групи, ОСОБА_14 у мережі Інтернет придбав текстові сигнатури платіжної банківської пластикової картки НОМЕР_5 , та у подальшому із застосуванням електронно-обчислюваної техніки, а саме придбаним ним пристроєм «Нкодером» та комп`ютерною технікою, що належить ОСОБА_13 , записав вказані текстові сигнатури на платіжну банківську пластикову картку ПАО КБ «ПриватБанк», яку, виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримала в банківській установі гр. ОСОБА_13 . Таким чином, ОСОБА_14 підробив платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_5 , котру передав ОСОБА_12 для безпосереднього зняття з неї коштів шляхом обману та зловживання довірою.

ОСОБА_12 , виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримавши підроблену платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_5 від ОСОБА_14 та, вислухавши його настанови щодо ліміту одноразового платежу такою карткою, 06 лютого 2014 року о 09 годині 34 хвилини, знаходячись на Автозаправочній станції «ОВІС», що розташована за адресою: м. Харків, пр. Гагаріна, 201 «Б», через платіжний термінал ПАО КБ «ПриватБанк», який встановлений на касі вказаної Автозаправочної станції, оплатив підробленою платіжною банківською пластиковою карткою 4789861591425842 паливно-мастильні матеріали на загальну суму 444 грн. 00 коп. При цьому ОСОБА_12 повідомив працівникам Автозаправочної станціїнеправдиву інформацію, що він розраховується своєю платіжною банківською пластиковою карткою.

Після цього ОСОБА_12 з місця скоєння злочину зник, розпорядившись отриманими злочинним шляхом паливно-мастильними матеріалами за попередньою вказівкою ОСОБА_14 , а саме використав їх для поїздок з метою виконання неправомірних намірів організованої групи.

Вчиненим злочином ПАО КБ «ПриватБанк» заподіяно матеріальну шкоду на 444 грн. 00 коп., оскількизгідно правил міжнародної платіжної системи ПАО КБ «ПриватБанк» зобов`язаний відшкодувати збитки завдані злочинними діями ОСОБА_14 , ОСОБА_12 та ОСОБА_13 на вищевказану суму.

Крім того, у лютому 2014 року ОСОБА_14 як організатор організованої групи, знаходячись в м.Харкові, запропонував активним учасникам організованої групи ОСОБА_12 та ОСОБА_13 підробити платіжну картку НОМЕР_5 та з її використанням заволодіти шляхом обману та зловживання довірою грошима ПАТ КП «Приват Банк», знаходячись в магазині «Фокстрот», що належить товариству з обмеженою відповідальністю «САВ-Дістрібьюшн»,ЄДРПОУ 35625082, та розташований за адресою: м. Суми вул. Харківська, б. 9.

ОСОБА_12 та ОСОБА_13 , усвідомлюючи злочинність цього наміру, діючи з корисливих спонукань, у складі організованої групи, погодилися із пропозицією ОСОБА_14 щодо підроблення платіжної картки та вчинення шахрайства відносно ПАТ КП «Приват Банк» у вищевказаній крамниці.

Реалізуючи свій спланований злочинний намір та діючи у складі організованої групи, ОСОБА_14 у мережі Інтернет придбав текстові сигнатури платіжної банківської пластикової картки НОМЕР_5 , та у подальшому із застосуванням електронно-обчислюваної техніки, а саме придбаним ним пристроєм «Нкодером» та комп`ютерною технікою, що належить ОСОБА_13 , записав вказані текстові сигнатури на платіжну банківську пластикову картку ПАО КБ «ПриватБанк», яку, виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримала в банківській установі гр. ОСОБА_13 . Таким чином, ОСОБА_14 підробив платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_5 , котру передав ОСОБА_12 для безпосереднього зняття з неї коштів шляхом обману та зловживання довірою.

ОСОБА_12 , виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримавши підроблену платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_5 від ОСОБА_14 та, вислухавши його настанови щодо ліміту одноразового платежу такою карткою, 06 лютого 2014 року о 15 годині 42 хвилини, знаходячись у магазині «Фокстрот», що розташований за адресою: м. Суми вул. Харківська, б. 9, через платіжний термінал ПАО КБ «ПриватБанк», який встановлений на касі вказаного магазину, оплатив підробленою платіжною банківською пластиковою карткою НОМЕР_5 товар на загальну суму 4495 грн. 76 коп. При цьому ОСОБА_12 повідомив працівникам магазину неправдиву інформацію, що він розраховується своєю платіжною банківською пластиковою карткою.

Після цього ОСОБА_12 з місця скоєння злочину зник, передав отриманий злочинним шляхом товар ОСОБА_14 , котрий особисто із залученням ОСОБА_13 займався його збутом. Грошові кошти, здобуті в результаті шахрайських дій від збуту вищевказаного майна, ділив між учасниками організованої групи виключно сам ОСОБА_14 відповідно до визначених ним же часток.

Вчиненим злочином ПАО КБ «ПриватБанк» заподіяно матеріальну шкоду на 4495 грн. 76 коп., оскількизгідно правил міжнародної платіжної системи ПАО КБ «ПриватБанк» зобов`язаний відшкодувати збитки завдані злочинними діями ОСОБА_14 , ОСОБА_12 та ОСОБА_13 на вищевказану суму.

Крім того, у лютому 2014 року ОСОБА_14 як організатор організованої групи, знаходячись в м.Харкові, запропонував активним учасникам організованої групи ОСОБА_12 та ОСОБА_13 підробити платіжну картку НОМЕР_5 та з її використанням заволодіти шляхом обману та зловживання довірою грошима ПАТ КП «Приват Банк», знаходячись в магазині «Комфі», що належить товариству з обмеженою відповідальністю «КомфіТрейд», ЄДРПОУ 36962487, та розташований за адресою: м. Суми вул. Харківська, б. 2.

ОСОБА_12 та ОСОБА_13 , усвідомлюючи злочинність цього наміру, діючи з корисливих спонукань, у складі організованої групи, погодилися із пропозицією ОСОБА_14 щодо підроблення платіжної картки та вчинення шахрайства відносно ПАТ КП «Приват Банк» у вищевказаній крамниці.

Реалізуючи свій спланований злочинний намір та діючи у складі організованої групи, ОСОБА_14 у мережі Інтернет придбав текстові сигнатури платіжної банківської пластикової картки НОМЕР_5 , та у подальшому із застосуванням електронно-обчислюваної техніки, а саме придбаним ним пристроєм «Нкодером» та комп`ютерною технікою, що належить ОСОБА_13 , записав вказані текстові сигнатури на платіжну банківську пластикову картку ПАО КБ «ПриватБанк», яку, виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримала в банківській установі гр. ОСОБА_13 . Таким чином, ОСОБА_14 підробив платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_5 , котру передав ОСОБА_12 для безпосереднього зняття з неї коштів шляхом обману та зловживання довірою.

ОСОБА_12 , виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримавши підроблену платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_5 від ОСОБА_14 та, вислухавши його настанови щодо ліміту одноразового платежу такою карткою, 06 лютого 2014 року о 16 годині 36 хвилини, знаходячись у магазині «КомфіТрейд», що розташований за адресою: м. Суми вул. Харківська, б. 2, через платіжний термінал ПАО КБ «ПриватБанк», який встановлений на касі вказаного магазину, оплатив підробленою платіжною банківською пластиковою карткою НОМЕР_5 товар на загальну суму 4142 грн. 51 коп. При цьому ОСОБА_12 повідомив працівникам магазину неправдиву інформацію, що він розраховується своєю платіжною банківською пластиковою карткою.

Після цього ОСОБА_12 з місця скоєння злочину зник, передав отриманий злочинним шляхом товар ОСОБА_14 , котрий особисто із залученням ОСОБА_13 займався його збутом. Грошові кошти, здобуті в результаті шахрайських дій від збуту вищевказаного майна, ділив між учасниками організованої групи виключно сам ОСОБА_14 відповідно до визначених ним же часток.

Вчиненим злочином ПАО КБ «ПриватБанк» заподіяно матеріальну шкоду на 4142 грн. 51 коп., оскількизгідно правил міжнародної платіжної системи ПАО КБ «ПриватБанк» зобов`язаний відшкодувати збитки завдані злочинними діями ОСОБА_14 , ОСОБА_12 та ОСОБА_13 на вищевказану суму.

Крім того, у лютому 2014 року ОСОБА_14 як організатор організованої групи, знаходячись в м.Харкові, запропонував активним учасникам організованої групи ОСОБА_12 та ОСОБА_13 підробити платіжну картку НОМЕР_6 та з її використанням заволодіти шляхом обману та зловживання довірою грошима ПАТ КП «Приват Банк», знаходячись у фірмовому магазині «Life», що належить товариству з обмеженою відповідальністю «Астелит», та розташований за адресою: м. Суми вул. Терезова, б. 1.

ОСОБА_12 та ОСОБА_13 , усвідомлюючи злочинність цього наміру, діючи з корисливих спонукань, у складі організованої групи, погодилися із пропозицією ОСОБА_14 щодо підроблення платіжної картки та вчинення шахрайства відносно ПАТ КП «Приват Банк» у вищевказаній крамниці.

Реалізуючи свій спланований злочинний намір та діючи у складі організованої групи, ОСОБА_14 у мережі Інтернет придбав текстові сигнатури платіжної банківської пластикової картки НОМЕР_6 , та у подальшому із застосуванням електронно-обчислюваної техніки, а саме придбаним ним пристроєм «Нкодером» та комп`ютерною технікою, що належить ОСОБА_13 , записав вказані текстові сигнатури на платіжну банківську пластикову картку ПАО КБ «ПриватБанк», яку, виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримала в банківській установі гр. ОСОБА_13 . Таким чином, ОСОБА_14 підробив платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_6 , котру передав ОСОБА_12 для безпосереднього зняття з неї коштів шляхом обману та зловживання довірою.

ОСОБА_12 , виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримавши підроблену платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_6 від ОСОБА_14 та, вислухавши його настанови щодо ліміту одноразового платежу такою карткою, 06 лютого 2014 року о 17 годині 11 хвилин, знаходячись у фірмовому магазині «Life», що розташований за адресою: м. Суми вул. Терезова, б. 1, через платіжний термінал ПАО КБ «ПриватБанк», який встановлений на касі вказаного магазину, оплатив підробленою платіжною банківською пластиковою карткою НОМЕР_6 товар на загальну суму 3901 грн. 00 коп. При цьому ОСОБА_12 повідомив працівникам магазину неправдиву інформацію, що він розраховується своєю платіжною банківською пластиковою карткою.

Після цього ОСОБА_12 з місця скоєння злочину зник, передав отриманий злочинним шляхом товар ОСОБА_14 , котрий особисто із залученням ОСОБА_13 займався його збутом. Грошові кошти, здобуті в результаті шахрайських дій від збуту вищевказаного майна, ділив між учасниками організованої групи виключно сам ОСОБА_14 відповідно до визначених ним же часток.

Вчиненим злочином ПАО КБ «ПриватБанк» заподіяно матеріальну шкоду на 3901 грн. 00 коп., оскількизгідно правил міжнародної платіжної системи ПАО КБ «ПриватБанк» зобов`язаний відшкодувати збитки завдані злочинними діями ОСОБА_14 , ОСОБА_12 та ОСОБА_13 на вищевказану суму.

Крім того, у лютому 2014 року ОСОБА_14 як організатор організованої групи, знаходячись в м.Харкові, запропонував активним учасникам організованої групи ОСОБА_12 та ОСОБА_13 підробити платіжну картку НОМЕР_7 та з її використанням заволодіти шляхом обману та зловживання довірою грошима ПАТ КП «Приват Банк», знаходячись у магазині «Алло», що належить товариству з обмеженою відповідальністю «Алло», ЄДРПОУ 25881833, та розташований за адресою: м. Суми вул. Соборна, б. 42.

ОСОБА_12 та ОСОБА_13 , усвідомлюючи злочинність цього наміру, діючи з корисливих спонукань, у складі організованої групи, погодилися із пропозицією ОСОБА_14 щодо підроблення платіжної картки та вчинення шахрайства відносно ПАТ КП «Приват Банк» у вищевказаній крамниці.

Реалізуючи свій спланований злочинний намір та діючи у складі організованої групи, ОСОБА_14 у мережі Інтернет придбав текстові сигнатури платіжної банківської пластикової картки НОМЕР_7 , та у подальшому із застосуванням електронно-обчислюваної техніки, а саме придбаним ним пристроєм «Нкодером» та комп`ютерною технікою, що належить ОСОБА_13 , записав вказані текстові сигнатури на платіжну банківську пластикову картку ПАО КБ «ПриватБанк», яку, виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримала в банківській установі гр. ОСОБА_13 . Таким чином, ОСОБА_14 підробив платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_7 , котру передав ОСОБА_12 для безпосереднього зняття з неї коштів шляхом обману та зловживання довірою.

ОСОБА_12 , виконуючи свою роль у діяльності організованої групи, отримавши підроблену платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_7 від ОСОБА_14 та, вислухавши його настанови щодо ліміту одноразового платежу такою карткою, 06 лютого 2014 року о 17 годині 30 хвилин, знаходячись у магазині «Алло», що розташований за адресою: м. Суми вул. Соборна, б. 42, через платіжний термінал ПАО КБ «ПриватБанк», який встановлений на касі вказаного магазину, оплатив підробленою платіжною банківською пластиковою карткою НОМЕР_7 товар на загальну суму 4306 грн. 00 коп. При цьому ОСОБА_12 повідомив працівникам магазину неправдиву інформацію, що він розраховується своєю платіжною банківською пластиковою карткою.

Після цього ОСОБА_12 з місця скоєння злочину зник, передав отриманий злочинним шляхом товар ОСОБА_14 , котрий особисто із залученням ОСОБА_13 займався його збутом. Грошові кошти, здобуті в результаті шахрайських дій від збуту вищевказаного майна, ділив між учасниками організованої групи виключно сам ОСОБА_14 відповідно до визначених ним же часток.

Вчиненим злочином ПАО КБ «ПриватБанк» заподіяно матеріальну шкоду на 4306 грн. 00 коп., оскільки згідно правил міжнародної платіжної системи ПАО КБ «ПриватБанк» зобов`язаний відшкодувати збитки завдані злочинними діями ОСОБА_14 , ОСОБА_12 та ОСОБА_13 на вищевказану суму.

Обвинувачені ОСОБА_12 та ОСОБА_13 в судовому засіданні повністю визнали свою вину у вчиненні інкримінованих їм кримінальних правопорушень в межах висунутого обвинувачення та в ході допиту надали суду показання як це викладено у даному вироку.

Приймаючи до уваги, що обвинувачені повністю визнали свою вину у вчиненні інкримінованих злочинів в межах висунутого обвинувачення, їх показання в судовому засіданні відповідають фактичним обставин справи, положення ч. 3 ст. 349 КПК України обвинуваченим та іншим учасникам судового розгляду роз`яснені, і вони не наполягали на досліджені інших доказів у справі, при цьому у суду не було сумнівів в добровільності та істинності їх позиції, суд визнав недоцільним дослідження решти доказів щодо фактичних обставин вчинення злочину, які сторонами кримінального провадження не оспорювались і судом було допитано обвинувачених, досліджено матеріали справи, що характеризують особу обвинувачених.

Визнавши показання обвинуваченого ОСОБА_12 допустимим доказом у справі, суд приходить до висновку про доведеність його вини у вчиненні злочинів передбачених ч.4 ст. 190 КК України як заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене організованою групою шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки та за ч.3 ст.28, ч.2 ст.200 КК України, як підробка платіжних карток та їх використання, вчинене повторно організованою групою.

Визнавши показання обвинуваченої ОСОБА_13 допустимим доказом у справі, суд приходить до висновку про доведеність її вини у вчиненні злочинів передбачених ч.4 ст. 190 КК України як заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене організованою групою шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки та за ч.3 ст.28, ч.2 ст.200 КК України, як підробка платіжних карток та їх використання, вчинене повторно організованою групою.

При призначенні покарання суд, у відповідності до положень ст. ст. 65-67 КК України, враховує ступінь тяжкості та конкретні обставини вчинення злочину, дані, які характеризують особу обвинувачених ОСОБА_12 та ОСОБА_13 , наявність обставин, що пом`якшують та обтяжують покарання.

Відповідно до положень статті 12 КК України ОСОБА_12 та ОСОБА_13 вчинили особливо тяжкий злочин та злочин середньої тяжкості, на обліку у лікаря нарколога та психіатра не перебувають, є раніше не судимими особами, мають посередні характеристики, не працюють.

Обставин, що обтяжують покарання ОСОБА_12 та ОСОБА_13 судом не встановлено.

Обставинами, що пом`якшують покарання обвинувачених ОСОБА_12 та ОСОБА_13 в силу ст. 66 КК України, суд визнає щире каяттяостанніх у вчиненому та відшкодування шкоди, оскільки відповідно до заяви представника потерпілого ОСОБА_11 , потерпіла сторона просила суд залишити цивільний позов без розгляду в зв`язку з повним відшкодуванням обвинуваченими шкоди, а відповідно відсутності з боку потерпілої сторони матеріальних та моральних вимог до обвинувачених.

Визначаючи вид та міру покарання суд керується положеннями частини 2 статті 50 КК України відповідно до якої покарання має на меті не тільки кару, а й виправлення засуджених, а також запобігання вчиненню нових злочинів як засудженими, так і іншими особами. Враховуючи те, що відповідно до зазначеної норми Закону суд призначає більш суворий вид покарання з числа передбачених за вчинений злочин лише у разі якщо менш суворий вид покарання буде недостатній для виправлення особи та попередження вчинення нею нових злочинів.

З урахуванням викладеного, суд вважає за необхідне призначити обвинуваченому ОСОБА_12 покарання в межах санкцій статей Закону, що передбачає відповідальність за скоєне у виді позбавлення волі з конфіскацією майна та штрафу, підстав для застосування статті 69 КК України судом під час судового розгляду не встановлено.

З урахуванням викладеного, суд вважає за необхідне призначити обвинуваченій ОСОБА_13 покарання в межах санкцій статей Закону, що передбачає відповідальність за скоєне у виді позбавлення волі із застосуванням статті 75 КК України, без конфіскації майна, та штрафу.

Призначені обвинуваченим покарання відповідно до положень ч.3 ст. 72 КК України необхідно виконувати самостійно.

Крім цього, відповідно до матеріалів справи, захисник ОСОБА_12 адвокат ОСОБА_10 звернувся до суду з клопотанням про застосування до обвинуваченого ОСОБА_12 статті 6 ЗУ «Про амністію у 2014 році», в судовому засіданні обвинуваченому ОСОБА_18 судом було роз`яснено наслідки застосування амністії та останній надав свою згоду на застосування до нього амністії, що підтверджується технічним записом судового засідання та журналом судового засідання.

Судові витрати підлягають стягненню з обвинувачених.

Провадження за цивільним позовом на підставі п.3 ч.1 ст. 205 ЦПК України підлягає закриттю, оскільки, як пояснив представник потерпілого в судовому засіданні шкоду обвинуваченими відшкодовано, вимог матеріального та морального характеру сторона потерпілого до обвинувачених не має.

ОСОБА_18 суд вважає за необхідне залишити міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до набрання вироком законної сили.

ОСОБА_13 суд не обирає міру запобіжного заходу до набранням вироком законної сили, оскільки ризики визначені статтею 177 КПК України відсутні.

Долю речових доказів необхідно вирішити відповідно до статті 100 КПК України.

Керуючись ст. ст. 370, 371, ч. ч. 2, 3 ст. 373, ст. 374 КПК України, суд,-

УХВАЛИ В :

ОСОБА_12 визнати винним у вчинені злочинів передбачених ч.4 ст. 190 КК України та ч.3 ст. 28 ч.2 ст. 200 КК України та призначити покарання:

За частиною 4 статті 190 КК України у виді 5 (п`яти) років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За частиною 3 статті 28, частиною 2 статті 200 КК України у виді штрафу в сумі 85000,00 гривень (вісімдесят п`ять тисяч гривень 00 копійок).

Призначені покарання відповідно до ч.3 ст. 72 КК України виконувати самостійно.

Зарахувати в строк відбування покарання ОСОБА_12 строк перебування під вартою з 08.02.2014 року.

На підставі ст.6 Закону України «Про амністію у 2014 році» від 08.04.2014 року ОСОБА_12 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , скоротити наполовину не відбуту на 19.04.2014 року частину покарання у виді позбавлення волі призначеного даним вироком суду.

Міру запобіжного заходу до набрання вироком законної сили залишити без змін у вигляді тримання під вартою.

ОСОБА_13 визнати винною у вчинені злочинів передбачених ч.4 ст. 190 КК України та ч.3 ст. 28 ч.2 ст. 200 КК України та призначити покарання:

За частиною 4 статті 190 КК України у виді 5 (п`яти) років позбавлення волі.

Відповідно до статті 75 КК України ОСОБА_13 від відбування покарання призначеного за даним вироком суду звільнити з випробуванням, якщо вона протягом іспитового строку три роки не вчинить нового злочину та виконає покладені на неї судом обов`язки.

Згідно статті 76 КК України покласти на ОСОБА_13 наступні обов`язки:

не виїжджати за межі України на постійне проживання без дозволу кримінально-виконавчої інспекції;

повідомляти кримінально-виконавчу інспекцію про зміну місця проживання, роботи або навчання;

періодично з`являтися для реєстрації в кримінально-виконавчій інспекції.

За частиною 3 статті 28, частиною 2 статті 200 КК України у виді штрафу в сумі 85000,00 гривень (вісімдесят п`ять тисяч гривень 00 копійок).

Призначені покарання відповідно до ч.3 ст. 72 КК України виконувати самостійно.

Провадження за цивільним позовом закрити.

Стягнутиз ОСОБА_12 та ОСОБА_13 на користь держави судові витрати по проведенню експертиз у розмірі 2114,68 гривень з кожного.

Речові докази:

Дві мобільні sіm-картки МТС: одна з номером НОМЕР_8 , а друга з НОМЕР_9 , карта пам`яті «Арасеr» на 32 СВ, коричневий блокнот "АnіmalPlanet" з замітками; коричневий блокнот "Diarу" без заміток, жовтий блокнот "Бригада" з замітками; коричневий блокнот "Оіагу" з замітками; коричневий блокнот "Diarу " з замітками; дві мобільні sim-картки: одна МТС з номером НОМЕР_10 , а друга Київстар з номером НОМЕР_11 ; видаткову накладну № ЧКНF-0091, заяву на доставку, роздруківка карти, 9 аркушів з замітками, світло-коричневий блокнот "ВRISK" з замітками, голубий блокнот з замітками, договір-анкета №11000378700600, 2 заяви ОСОБА_19 на оформлення додаткової платіжної картки, європейська сервісна гарантія Нікон, 5 конвертів з литами, накладна № 709, гарантійний талон № 709, лист з банку; мобільна sim-картка life:) з номером НОМЕР_12 , мобільний стартовий пакет Київстар з номером НОМЕР_13 , мобільна sim-картка Київстар з номером НОМЕР_14 , два стартових пакета МТС: один з РIN 2-2155, а другий з РIN 2-2672; 2 карти пам`яті з адаптером "SiliconPower" на 32 GВ, чохол для мобільного телефону, бонусна картка "ВRОСАRD" з номером НОМЕР_15 , бонусна картка "PLUSINTERTOP" з номером 000012180307123, прибуткова картка" Эльдорадо" з номером НОМЕР_16 , картка комфорту "Фокстрот" з номером НОМЕР_17 , бонусна картка "СОМFY" з номером НОМЕР_18 , картка на проїзд в метро з номером НОМЕР_19 , мобільна sim-картка life:), мобільний стартовий пакет з sim-карткою life:) з номером НОМЕР_20 , мобільний стартовий пакет з sim-карткою ТЕLЕ2 з номером НОМЕР_21 , мобільна sim-картка ТЕLЕ2 з номером НОМЕР_22 , картка з номером РА0050247, дві візитки "ТАХІ", дисконтна картка "Sраг" з номером НОМЕР_23 , бонусна картка "МЕТRО" з номером НОМЕР_24 , дисконтна картка"МОБІЛЛАК" з номером НОМЕР_25 , аркуш з номером телефону; червоний чохол, мобільний стартовий пакет з sim-карткою life:) з номером

НОМЕР_26 , зламаний зарядний пристрій від мобільного телефону "Nokia", картка на проїзд в метро з номером НОМЕР_27 , дисконтна картка "ДИЛАЙТ" з номером НОМЕР_28 , бонусна картка "МАFІА" з номером НОМЕР_29 , картка з номером 3735, бонусна картка "АПТЕКА216", страховий поліс (Казань), сумка зеленого кольору с пристроєм запису інформації на магнітну стрічку, платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_30 , платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_31 , платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_32 платіжну банківську пластикову картку картка НОМЕР_33 , платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_34 , платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_35 , платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_36 , платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_37 , платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_38 , платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_39 , платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_40 , платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_41 , платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_42 , платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_43 , платіжну банківську пластикову картку НОМЕР_44 , які знаходяться в камері схову, після набрання вироком законної сили знищити.

- Особову медичну книжку ОСОБА_13 , трудову книжку Мамон, диплом спеціаліста Мамон, паспорт на собаку, договір оренди між ОСОБА_20 та ОСОБА_21 . 8 фото ОСОБА_22 , картка платника податків ОСОБА_13 , копія картки фізичної особи-платника податків ОСОБА_13 , свідоцтво про смерть ОСОБА_23 , які передано на відповідальне зберігання ОСОБА_13 , після набрання вироком законної сили вважати повернутими їх законному володільцю.

- Мобільний телефон "Samsungduos", ІМЕІ НОМЕР_45 , НОМЕР_46 ; мобільний телефон "Nокіа", модель: 1280, ІМЕІ НОМЕР_47 ; мобільний телефон "Samsung", модель: GТ-Е1200І (SЕК), ІМЕІ НОМЕР_48 ; мобільний телефон "Samsung", модель: GТ-Е1200М, ІМЕІ НОМЕР_49 з sim-карткою МТС з номером НОМЕР_50 ; мобільний телефон "Samsung", модель: GТ-І8190Н, IMЕІ НОМЕР_51 , карта пам`яті "АDАТА" на НОМЕР_52 , мобільний телефон "htc", модель: Desire 600 dualsim; мобільний телефон "Samsung", модель: GТ-Е1200М (SЕК), ІМЕІ : НОМЕР_53 з sim-карткою МТС з номером НОМЕР_54 ; мобільний телефон "Samsung", модель: GТ-Е1200І (SЕК), ІМЕІ НОМЕР_55 з sim-карткою МТС з номером НОМЕР_56 ; жорсткий диск "НІТАСНІ" 500 GВ; мобільний телефон "LG", модель: LG-VS660V, ІМЕІ НОМЕР_57 , мобільний телефон "Nокіа", модель: 105, ІМЕІ НОМЕР_58 з sim-карткою МТС з номером НОМЕР_59 ; ламінатор 112mm Масhinе, модель: ЕS-410; мікрохвильова піч "VІТЕК", модель: VT-1681 W, пилосос "Samsung", модель: 8С5630; сендвічниця "VІТЕК", модель: VТ-1593 ОG, соковичавниця "Zelmer", модель: А9869000, фен "Воsch", модель: PHD5767;пилосос без мішка для пилу "Philips" з технологією РоwerCyclone 4; мультиварка "РНІLIPS", модель: НD3036/03; пристрій для сканування та ксероксу "Саnon"; праска з відпарюванням "РНІLIPS", модель: GC4870; мобільний телефон "htc", модель: Desire 600 dualsim; мобільний телефон "htc", модель: Desire 600 dualsim; противень "Tefal", модель: СММF 2100070440; ручний блендер "РНІLIPS", модель: НR1377; м`ясорубка "Zelmer", модель: ММ1200; зберігати в камері схову); сумка червоного кольору та сумка зеленого кольору з ноутбуком чорного кольору «Lenovo»; ноутбук « Асег» чорного кольору; системний блок персонального комп`ютера чорного кольору, відео реєстратор F900LHP, фотоапарат Canon 600 D з коробкою документації, які знаходяться в камері схову, після набрання вироком законної сили конфіскувати в дохід держави.

- Оптичний диск, на котрому згідно висновку компьютерно-технічної експертизи №11-КТ від 02.04.2014 року знаходиться інформація про спілкування користувача із застосуванням програмних продуктів «Skype» та «PSI» на ноутбуці чорного кольору «ACER» ИА комп`ютерному системному блоці чорного кольору, вилучених 07 лютого 2014 року під час огляду місця події за адресою: АДРЕСА_5 в ОСОБА_14 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , які знаходяться в матеріалах кримінального провадження, після набрання вироком законної сили залишити в матеріалах кримінального провадження.

Вирок набирає законної сили через тридцять днів з дня його проголошення, у разі не подачі на нього апеляції.

Вирок може бути оскаржений до апеляційного суду Харківської області через Червонозаводський районний суд міста Харкова шляхом подачі апеляції протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Головуючий суддя: ОСОБА_1

Суддя: ОСОБА_3

Суддя: ОСОБА_2

Дата ухвалення рішення16.06.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу45148602
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —646/8508/14-к

Ухвала від 16.01.2015

Кримінальне

Апеляційний суд Харківської області

Люшня А. І.

Ухвала від 20.08.2015

Кримінальне

Апеляційний суд Харківської області

Григоров П. О.

Ухвала від 11.08.2015

Кримінальне

Апеляційний суд Харківської області

Григоров П. О.

Ухвала від 31.07.2015

Кримінальне

Апеляційний суд Харківської області

Григоров П. О.

Ухвала від 29.07.2015

Кримінальне

Апеляційний суд Харківської області

Григоров П. О.

Вирок від 16.06.2015

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Міндарьова М. Ю.

Ухвала від 12.05.2015

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Міндарьова М. Ю.

Ухвала від 20.03.2015

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Міндарьова М. Ю.

Ухвала від 25.02.2015

Кримінальне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Міндарьова М. Ю.

Ухвала від 10.02.2015

Кримінальне

Апеляційний суд Харківської області

Люшня А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні