Ухвала
від 06.02.2007 по справі 9/35
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

9/35

    

ГОСПОДАРСЬКИЙ  С У Д

Кіровоградської області

УХВАЛА

"06" лютого 2007 р.                                                                                № 9/35

Суддя господарського суду Кіровоградської області Шевчук О.Б., розглянувши матеріали

за позовом: закритого акціонерного товариства "Новомиргородський цукор",          м. Кіровоград, вул. Шевченка, 6/2,  

до відповідача: селянського (фермерського) господарства "Світанок" Миргородського Василя Анатолійовича, Кіровоградська область, Добровеличківський район, с. Богодарівка,   

про стягнення 346519 грн. 95 коп.,  

 

                                                В С Т А Н О В И В :

Закритим акціонерним товариством "Новомиргородський цукор" подано до господарського суду Кіровоградської області позов про стягнення з селянського (фермерського) господарства "Світанок" Миргородського Василя Анатолійовича заборгованості в сумі 346519 грн. 95 коп., з яких: 108074 грн. 66 коп. основний борг, 149000 грн. 00 коп. збитки, 5705 грн. 29 коп. пені та  83740 грн. 00 коп. штрафу.

Поряд з цим позивачем в заявлено клопотання без номеру від 31.01.2007 року про вжиття заходів до забезпечення позову, шляхом накладення арешту на майно, що належить на праві власності селянському (фермерському) господарству "Світанок" Миргородського Василя Анатолійовича (адреса: Кіровоградська область, Добровеличківський район, с. Богодарівка, код ЄДРПОУ 20647086) на суму позову в розмірі 346519 грн. 95 коп.

Метою для вжиття таких заходів позивач назвав значну суму заборгованості, знаходження майна відповідача у заставі банку, відсутність грошових коштів у відповідача, можливість (шляхом реорганізації) приховати належне йому майно та те, що майно може бути використане для погашення заборгованості перед іншими кредиторами.

Відповідно до ст.ст. 66, 67 Господарського процесуального кодексу України господарський суд за заявою сторони, прокурора чи його заступника, який подав позов, або з своєї ініціативи має право вжити заходів до забезпечення позову. Забезпечення позову допускається в будь якій стадії провадження у справі, якщо невжиття таких заходів може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення господарського суду. У якості одного з видів забезпечення позову може бути накладення арешту на майно або грошові суми, що належать відповідачеві. Заходи до забезпечення позову застосовуються господарським судом за заявою сторони, прокурора чи його заступника, який подав позов, або з своєї ініціативи господарського суду як гарантія реального виконання рішення суду.

Умовою застосування заходів до забезпечення позову є достатньо обґрунтоване припущення, що майно (в тому числі грошові суми, цінні папери тощо), яке є у відповідача на момент пред'явлення позову до нього, може зникнути, зменшитись за кількістю або погіршитись за якістю на момент виконання рішення.

Посилаючись у своєму клопотанні на те, що спірне майно може зникнути, зменшитись за кількістю або погіршитись за якістю на момент виконання рішення, позивач не посилається на докази, які підтверджують викладені обставини.

Доданий до позовної заяви витяг з Державного реєстру обтяжень рухомого майна, не є належним доказом, в розумінні ст.ст. 33, 34 Господарського процесуального кодексу України, який підтверджує викладені позивачем доводи щодо забезпечення позову.

За таких обставин господарський суд відмовляє в задоволенні клопотання позивача про вжиття заходів до забезпечення позову.

Керуючись ст. ст. 33, 34, 66, 67, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

                                                    У Х В А Л И В :

В задоволенні клопотання позивача про вжиття заходів до забезпечення позову, шляхом накладення арешту на майно, що належить на праві власності селянському (фермерському) господарству "Світанок" Миргородського Василя Анатолійовича (адреса: Кіровоградська область, Добровеличківський район, с. Богодарівка, код ЄДРПОУ 20647086) на суму позову в розмірі 346519 грн. 95 коп., відмовити.

Ухвалу може бути оскаржено до Дніпропетровського апеляційного господарського суду через господарський суд Кіровоградської області в порядку, встановленому Господарським процесуальним кодексом України.

Завірені належним чином примірники ухвали направити сторонам по справі.

            Суддя                                                                                           О.Б. Шевчук          

СудГосподарський суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення06.02.2007
Оприлюднено21.08.2007
Номер документу452373
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —9/35

Ухвала від 11.05.2010

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Ніколаєв Михайло Ілліч

Ухвала від 21.03.2011

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Кравчук Н.М.

Постанова від 16.09.2015

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Хачатрян В.С.

Постанова від 22.03.2010

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Якімець Г.Г.

Ухвала від 04.03.2010

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Пушай В.І.

Рішення від 16.03.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Бондаренко Г.П.

Ухвала від 16.03.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Бондаренко Г.П.

Ухвала від 31.08.2015

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Хачатрян В.С.

Судовий наказ від 26.07.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гевко В.Л.

Ухвала від 11.06.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гевко В.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні