Ухвала
від 22.06.2015 по справі 5024/2292/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18

тел. /0552/ 49-31-78

Веб сторінка : ks.arbitr.gov.ua/sud5024/


УХВАЛА

"22" червня 2015 р. Справа № 5024/2292/2011

Господарський суд Херсонської області у складі судді Пінтеліна Т.Г. при секретарі Литвиненко Т.О., розглянувши справу порушену

за заявою: Відкритого акціонерного товариства "Генічеське АТП-16539" м. Генічеськ Херсонської області, вул. Леніна, 87- а, код ЄДРПОУ 03119144, р/р 260066954 в ПАТ "Райффайзен Банк Аваль", МФО 352093

до: Відкритого акціонерного товариства "Генічеське АТП-16539" м. Генічеськ Херсонської області, вул. Леніна, 87- а, код ЄДРПОУ 03119144, р/р 260066954 в ПАТ "Райффайзен Банк Аваль", МФО 352093

про визнання банкрутом

за участю представників:

від кредитора: Міщенко С.І. довіреність № 270/14-Н від 02.06.2014р. - ПАТ "Райффайзен Банк Аваль";

від боржника: ліквідатор, арбітражний керуючий Косовський В.С.

в с т а н о в и в:

Постановою від 15 березня 2012р . суд визнав Відкрите акціонерне товариство "Генічеське АТП-16539" ( вул. Леніна, 87-А, м. Генічеськ, Херсонської області, ЄДРПОУ 03119144) банкрутом та відкрив щодо нього ліквідаційну процедуру, призначив ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Косенка Сергія Георгійовича, зобов'язав його надати до суду докази виконання повноважень передбачених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалою від 16.09.2013р. за клопотанням ПАТ "Райффайзен Банк Аваль" суд припинив повноваження ліквідатора у даній справі арбітражного керуючого Косенка С.Г. та призначив ліквідатором Відкритого акціонерного товариства "Генічеське АТП-16539" арбітражного керуючого Косовського Вячеслава Станіславовича.

Ухвалами суду за клопотанням кредиторів та ліквідатора було продовжено строк ліквідаційної процедури банкрута та повноваження ліквідатора Косовського В.С. для завершення ліквідаційної процедури та наданням ліквідатором остаточного звіту.

Ухвалою від 19.06.2015р. суд призначив судове для розгляду звіту ліквідатора в порядку ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності або визнання його банкрутом".

Цією ж ухвалою суд зобов'язав ліквідатора Косовського В.С. надати супровідним листом додаткові документи.

Сторони належним чином повідомлені про час і місце розгляду справи, ухвала про призначення засідання направлена сторонам рекомендованою поштою.

У судовому засіданні ліквідатор Косовський В.С. заявив усне клопотання про відкладення розгляду справи для надання документів витребуваних ухвалою суду про призначення судового засідання.

Присутній представник ПАТ "Райффайзен Банк Аваль" підтримав клопотання ліквідатора.

Ухвалою суду від 02.06.2015р. розгляд справи відкладено для надання можливості ліквідатору виконати вимоги ухвали суду.

Сторони належним чином повідомлені про час і місце розгляду справи, ухвала про призначення засідання направлена сторонам рекомендованою поштою.

Від ліквідатора Косовського В.С. супровідним листом надійшли додаткові документи.

У судовому засіданні ліквідатор підтримав клопотання про затвердження звіту та припинення провадження у справі.

Присутній представник кредитора підтримав заявлене ліквідатором клопотання. Будь - які заперечення або зауваження стосовно проведеної ліквідатором роботи у представника ПАТ "Райффайзен Банк Аваль" відсутні, проведену ліквідатором роботу визнано задовільною.

Відповідно до ч.2 ст.4-1 Господарського процесуального кодексу України суди розглядають справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченому цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (надалі - Закон про банкрутство). Згідно ч.1 ст.5 цього Закону провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Отже, господарський суд, розглядаючи справу про банкрутство, повинен керуватись нормами Закону про банкрутство i застосовувати лише ті статті або відповідні частини статей Господарського процесуального кодексу України, які мають універсальний характер для будь-якої форми судового процесу.

Відповідно до ст.4-3 ГПК України судочинство у господарських судах здійснюється на засадах змагальності, сторони та інші особи, які беруть участь у справі, обґрунтовують свої вимоги i заперечення поданими суду доказами; господарський суд створює сторонам та іншим особам, які беруть участь у справі, необхідні умови для встановлення фактичних обставин справи i правильного застосування законодавства.

Згідно ч.1 ст.4-7 ГПК України судове рішення (яким у розумінні ч.1 ст.4-5 ГПК України, ст.22 Закону про банкрутство є постанова про банкрутство ) приймається суддею за результатами обговорення ycix обставин справи, а за ст.43 ГПК У країни суд повинен оцінити докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному i об'єктивному розгляді в судовому пpoцeci всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись Законом; ніякі докази не мають для господарського суду заздалегідь встановленої сили.

Діючи на підставі постанови господарського суду та Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатором виконано наступне.

На підставі приймання-передачі матеріалів справи та проведеної 10.10.2013р. інвентаризації наявного майна було встановлено, що на момент призначення арбітражного керуючого Косовського В.С. ліквідатором в наявності на підприємстві знаходилось нерухоме майно: комплекс нежитлових будівель та споруд банкрута та рухоме майно згідно. Крім того було встановлено, що попереднім ліквідатором Косенко С.Г. на підставі рішень комітету кредиторів від 23.03.2012р., 20.07.2012р., 25.09.2012р. було реалізовано рухоме майно , з якої було погашено кредиторські вимоги ПАТ "Райффайзен Банк Аваль" . Залишок коштів був витрачений на погашення витрат та послуг ліквідатора Косенко С.Г. на підставі рішення комітету кредиторів від 05.04.2012р.

Проведено оцінку ринкової вартості комплексу нежитлових будівель та споруд банкрута, протоколом засідання комітету кредиторів висновок оцінювача був затверджений та встановлено початкову ціну продажу комплексу нежитлових будівель та споруд банкрута. Продаж майна було вирішено здійснити шляхом проведення торгів у формі аукціону з можливістю зниження початкової вартості в ході його проведення.

Крім того цим протоколом була встановлена ліквідатору винагорода розмірі 3% від суми реалізації цього майна.

З метою продажу майна банкрута на аукціоні ліквідатором газеті "Із рук в руки" була розміщена об'ява про проведення конкурсу визначення його організатора. Протоколом проведення конкурсу від 21.11.2013р. організатором аукціону була визначена ТБ "Аграрна біржа". З ТБ "Аграрна біржа" ліквідатором був укладений відповідний договір.

Ухвалою Господарського суду від 20.02.2014р. ТБ "Аграрна біржа" була визнана учасником провадження справі.

Ліквідатором було призначено проведення на ТБ "Аграрна біржа" аукціону з реалізації майна ВАТ "Генічеське АТ1 16539" - комплексу нежитлових будівель та споруд банкрута. Відповідні оголошення про проведення аукціону з продаж майна банкрута були розміщенні на сайтах Міністерства Юстиції України та Вищого Господарського Суду. Однак аукціон не відбувся за причиною відсутності заяв від бажаючих прийняти в них участь.

З відповідною інформацією ліквідатор звернувся до комітету кредиторів та засіданням комітету кредиторів від 07.07.2014р. було прийнято рішенні провести повторний аукціон з продажу комплексу нежитлових будівель споруд банкрута. Однак повторний аукціон також не відбувся за причиною відсутності заяв від бажаючих прийняти в них участь.

Засіданням комітету кредиторів від 08.09.2014р. було прийнято рішення провести другий повторний аукціон з продажу майна банкрута. Другий повторний аукціон не відбувся за причиною відсутності заяв від бажаючих прийняти в них участь.

На адресу ліквідатора та ПАТ "Райффайзен Банк Аваль" надійшла пропозиція щодо надання згоди на купівлю зазначеної нерухомості шляхом прямого продажу. Рішенням комітету кредиторів від 05.12.2014р. ліквідатора було зобов'язано здійснити продаж майна банкрута шляхом укладання договору купівлі-продажу. На підставі зазначеного ліквідатором з покупцем було укладено нотаріальний договір купівлі-продажу зазначеного комплексу. Отримані кошти на підставі рішення комітету кредиторів від 21.11.2013р. направлені ліквідатором на погашення кредиторських вимог ПАТ "Райффайзен Банк Аваль" та на оплату винагороди ліквідатора. Залишок рухомого майна банкрута в ході проведення ліквідаційної процедури був реалізований ліквідатором шляхом прямого викупу, які були витрачені ліквідатором на погашення витрат та послуг ліквідатора.

До звіту ліквідатором додано : ліквідаційний баланс підприємства, інвентаризаційний опис основних засобів, перелік майна віднесеного до ліквідаційної маси банкрута, висновки експерта про вартість майна, акт технічного стану, протоколи аукціонів, договори купівлі-продажу та акти приймання-передачі, протокол засідання комітету кредиторів, звіт ліквідатора про надходження та використанні коштів що надійшли, та інші документи.

Всі кошти, отримані від продажу майна та з інших джерел (відсотки банку, оплата за оренду майна банкрута), зараховувалися на ліквідаційний рахунок банкрута. З ліквідаційного рахунку здійснювалися витрати, пов'язані з ліквідаційною процедурою та оплатою послуг ліквідатора, а також погашення вимог кредиторів.

Надходження та витрачання коштів відображено у звітах ліквідатора про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат. Зазначені звіти затверджено комітетом кредиторів.

Звіт ліквідатора розглянуто у судовому засіданні, присутній представник кредитора підтримав клопотання ліквідатора про затвердження звіту та припинення провадження у справі. Будь - яких скарг на дії чи бездіяльність арбітражного керуючого, чи до проведеної ним робота на адресу суду не надходило.

Таким чином з матеріалів справи та звіту ліквідатора вбачається, що ліквідатором проведено у встановленому Законом порядку ліквідаційну процедуру банкрута, в ході якої зареєстроване за боржником майно реалізовано, кошти отримані від реалізації майна направлені на погашення кредиторської заборгованості та витрати ліквідатора.

Суд зазначає, що під час проведення ліквідаційної процедури ліквідатором проведено усі заходи, передбачені законодавством.

Ліквідатор зобов'язаний також повідомити державний орган з питань банкрутства про завершення ліквідаційної процедури.

Згідно статті 34 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом ", ліквідатор забезпечує належне оформлення, упорядкування та зберігання всіх, в тому числі фінансово-господарських, документів банкрута протягом ліквідаційної процедури, зобов'язаний забезпечити збереження архівних документів банкрута і за погодженням із спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері архівної справи і діловодства або уповноваженою нею архівною установою, визначити місце їх подальшого зберігання.

З урахуванням думки кредиторів, стосовно наданого ліквідатором звіту, суд приходить до висновку, що звіт ліквідатора підлягає затвердженню, провадження по справі припиненню.

Враховуючи вищенаведене та керуючись ст.ст.22-34, ст. 40 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

у х в а л и в:

1.Звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Відкритого акціонерного товариства "Генічеське АТП-16539" місцезнаходження : м. Генічеськ Херсонської області, вул. Леніна, 87- а, код ЄДРПОУ 03119144, затвердити.

2.Юридичну особу банкрута - Відкрите акціонерне товариство "Генічеське АТП-16539", місцезнаходження : м. Генічеськ Херсонської області, вул. Леніна, 87- а, код ЄДРПОУ №03119144 ліквідувати та виключити з Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України.

3.Згідно п.6 ст.31 цього Закону, вимоги не задоволені за відсутністю майна, вважаються погашеними.

4. Провадження у справі припинити.

5. Ухвалу надіслати: кредиторам, ліквідатору Косовському В.С., представнику акціонерів Ізвєкову В.В., Товарній біржі "Аграрна біржа", ВДВС Генічеського РУЮ, Херсонському облстатуправлінню, Державному реєстратору, відділу з питань банкрутства ГУЮ у Херсонській області.

Суддя Т.Г. Пінтеліна

Дата ухвалення рішення22.06.2015
Оприлюднено30.06.2015

Судовий реєстр по справі —5024/2292/2011

Ухвала від 22.06.2015

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 02.12.2014

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 22.07.2014

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 27.03.2014

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 20.02.2014

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 16.09.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 19.03.2013

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 15.03.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Постанова від 15.03.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 24.02.2012

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні