Ухвала
від 18.06.2015 по справі 920/302/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

18.06.2015 Справа № 920/302/15 Господарський суд Сумської області у складі судді Соп"яненко О.Ю.,

при секретарі Пігарєвій І.О.,

за участю представників сторін :

кредитора - -ДПІ в м. Сумах - Сєдєлєва Т.А. (довіреність № 107/9/10-008 від 26.06.2014 року),

представник розпорядника майна - Кравцова В.С. (довіреність №4д-920/302/15 від 15.06.2015 р.)

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні господарського суду Сумської області матеріали справи №920/302/15

за заявою - Державної податкової інспекції у м.Сумах Головного управління Міндоходів у Сумській області

до боржника - Товариста з обмеженою відповідальністю "Піфагор" (40009, м. Суми, вул.Чернігівська, 3, код32463184)

про банкрутство ,

встановив:

В лютому 2015 року до господарського суду надійшла заява ДПІ в м. Сумах про порушення справи про банкрутство ТОВ "Піфагор".

Ухвалою господарського суду від 09.04.2015 року було порушено провадження у справі №920/302/15 про банкрутство ТОВ «Піфагор», введено процедуру розпорядження майном, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів та призначено розпорядником майна Сиволобова М.М. (свідоцтво 451 від 12.03.02015 року), попереднє засідання суду призначено на 18.06.2015 року.

Ухвалою суду від 09.04.2015 року було зобов'язано розпорядника майна Сиволобова М.М. провести розгляд вимог кредиторів та повідомити господарський суд про результати такого розгляду з наданням реєстру вимог кредиторів, а також провести інвентаризацію майна боржника.

Станом на 18.06.2015 року розпорядник майна не надав ніяких відомостей про кредиторів та проведену інвентаризацію.

11.06.2015 року до суду надійшла заява №01-16/545 від 05.06.2015 року арбітражного керуючого Сиволобова М.М. про зобов'язання вчинити дії.

Вищевказана заява була призначена до розгляду ухвалою суду від 11.06.2015 року на 18.06.2015 року.

Як свідчать матеріали справи, на виконання приписів ухвали господарського суду та вимог Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» розпорядником майна Сиволобовим М.М. було спрямовано листа вих. № 01-16/286 від 17.04.2015р. керівникові боржника на адресу ТОВ «ПІФАГОР» про обмеження у діяльності Товариства та необхідність надати інформацію. В цьому листі, зокрема, містилася вимога до керівника боржника невідкладно надати розпоряднику майна необхідні документи для проведення процедури розпорядженням майном, а саме:

1. статут ТОВ «ПІФАГОР»;

2. баланс та форму 2 фінансової звітності ТОВ «ПІФАГОР» за 2012, 2013, 2014 роки та станом на день введення процедури розпорядження майном ТОВ «ПІФАГОР»;

3. інформацію про наявність філій, представництв і дочірніх підприємств ТОВ «ПІФАГОР»;

4. інформацію про участь (долі, паї, акції) ТОВ «ПІФАГОР» в інших юридичних особах;

5. відомості про заборгованість ТОВ «ПІФАГОР» із заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, відшкодування шкоди життю та здоров'ю громадян з розшифровкою сум і періодів виникнення;

6. відомості про заборгованість ТОВ «ПІФАГОР» зі сплати податків, зборів, обов'язкових, платежів з розшифровкою сум і періодів виникнення;

7. розшифровку основних засобів ТОВ «ПІФАГОР»;

8. розшифровку дебіторської і кредиторської заборгованості із зазначенням які вимоги і в якій формі забезпечені (застава, поручительство, гарантія й т.п.);

9. розшифровку інших непустих статей останнього балансу.

Вказані документи необхідні для проведення аналізу фінансово-господарської діяльності боржника, його інвестиційного становища та становища на ринках, а також надання відомостей державному органу з питань банкрутства та складення реєстру вимог кредиторів у справі. Жодної відповіді на цей лист керівник боржника не надіслав, при цьому телефонний номер боржника, зазначений в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців не є контактним.

Статтею 23 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» встановлено, що розпорядник майна боржника, з урахуванням результатів розгляду вимог кредиторів боржником, повністю або частково визнає їх або відхиляє з обґрунтуванням підстав визнання чи відхилення, про що письмово повідомляє заявників та господарський суд. Всупереч приписам законодавства керівник боржника ТОВ «ПІФАГОР» у справі про банкрутство № 920/302/15 ухиляється від розгляду вимог кредиторів, наданні розпоряднику майна, будь-яких запитуваних документів та не відповідає на письмові запити й телефонні дзвінки. Тому сумісний із боржником розгляд вимог кредиторів у справі є неможливим, а результати самостійного розгляду вимог кредиторів боржником розпоряднику майна не відомі.

При цьому статтею 22 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» визначено, що розпорядник майна зобов'язаний розглядати заяви кредиторів про грошові вимоги до боржника, які надійшли в установленому Законом порядку. Враховуючи це, вимоги кредиторів розглядалися мною одноособово, про результати розгляду кредитора було повідомлено письмово з повідомленням про вручення та описом вкладення.

В межах строку для заявлення грошових вимог до боржника заяви про грошові вимоги кредиторів не надійшли.

З метою встановлення наявності боргу із виплати заробітної плати працівникам боржника та його суми було розпорядником майна було спрямовано запити вих. № 01-16/3591 від 23.04.2015р. до ДПІ у м. Сумах та вих. № 01-16/348 від 22.04.2015р. до УПФУ в м. Сумах. На вказані запити надійшли відповіді про неможливість повідомити про наявність чи відсутність боргу з із виплати заробітної плати працівникам боржника. При цьому платниками податків та зборів до органів Міндоходів подаються «звіти про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування до органів доходів і зборів», форма яких визначена додатком 4 до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Форма цього звіту в додатку до таблиці 1 містить відомості про суми заборгованості із виплати заробітної плати на початок та на кінець звітного періоду. Таким чином ДПІ у м. Сумах може визначити наявність чи відсутність боргу з із виплати заробітної плати працівникам боржника та його суму згідно останнього поданного звіту з ЄСВ.

У зв'язку із викладеним розпорядник майна повідомив суд,що не може провести інвентаризацію майна боржника, а також провести аналіз фінансово-господарської діяльності боржника, його інвестиційного становища та становища на ринках для вирішення питання подальшої процедури у справі про банкрутство.

У зв'язку з чим просить суд:

1. Зобов'язати керівника ТОВ «ПІФАГОР» Забашту Лілію Олександрівну забезпечити проведення інвентаризації за ТОВ «ПІФАГОР» за участю розпорядника майна боржника у справі, а також надати розпоряднику майна ТОВ «ПІФАГОР» Сиволобову М. М. у вигляді засвідчених копій: статут ТОВ «ПІФАГОР»; баланс та форму 2 фінансової звітності ТОВ «ПІФАГОР» за 2012, 2013 та 2014 роки; інформацію про наявність філій та представництв ТОВ «ПІФАГОР»; інформацію про участь (долі, паї, акції) ТОВ «ПІФАГОР» в інших юридичних особах; відомості про заборгованість ТОВ «ПІФАГОР» із заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, відшкодування шкоди життю та здоров'ю громадян; розшифровку основних засобів ТОВ «ПІФАГОР»; розшифровку дебіторської і кредиторської заборгованості із зазначенням які вимоги і в якій формі забезпечені (застава, поручительство, гарантія й т.п.); розшифровку інших непустих статей останнього балансу.

2. Зобов'язати Державну реєстраційну службу України надати інформацію з Державного реєстру речових прав про нерухоме майно, земельні ділянки та їх обтяження стосовно ТОВ «ПІФАГОР» (код 32463184, адреса: м. Суми, вул. Чернігівська, 3) у формі інформаційної довідки, в тому числі із зазначенням відомостей з Реєстру прав власності на нерухоме майно, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна, Державного реєстру іпотек про наявність зареєстрованих прав власності та їх обтяжень щодо майна.

3. Уповноважити на отримання вказаної інформаційної довідки від Державної реєстраційної служби України розпорядника майна ТОВ «ПІФАГОР» Сиволобова Максима Маркевича або його представника.

4. Витребувати в ДПІ у м. Сумах інформацію щодо заборгованості із виплати заробітної плати працівникам за ТОВ «ПІФАГОР» згідно останнього поданого Звіту про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування до органів доходів і зборів.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку про задоволення клопотання арбітражного керуючого Сиволобова М.М. про зобов'язання вчинити дії та у зв'язку з відсутністю документів та неможливістю прийняття рішення, щодо подальшої процедури,попереднє засідання суду відкласти на іншу дату.

Керуючись ст. ст. ст. 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

ухвалив:

1. Попереднє засідання відкласти в судове засідання на 07.07.2015 року на 11 год. 30 хв. в приміщенні господарського суду Сумської області за адресою: м. Суми, проспект Шевченка, 18/1, каб. 320.

2. Клопотання №01-16/545 від 05.06.2015 року арбітражного керуючого Сиволобова М.М. про зобов'язання вчинити дії - задовольнити.

3. Зобов'язати керівника ТОВ «ПІФАГОР» Забашту Лілію Олександрівну забезпечити проведення інвентаризації за ТОВ «ПІФАГОР» за участю розпорядника майна боржника у справі, а також надати розпоряднику майна ТОВ «ПІФАГОР» Сиволобову М. М. у вигляді засвідчених копій: статут ТОВ «ПІФАГОР»; баланс та форму 2 фінансової звітності ТОВ «ПІФАГОР» за 2012, 2013 та 2014 роки; інформацію про наявність філій та представництв ТОВ «ПІФАГОР»; інформацію про участь (долі, паї, акції) ТОВ «ПІФАГОР» в інших юридичних особах; відомості про заборгованість ТОВ «ПІФАГОР» із заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, відшкодування шкоди життю та здоров'ю громадян; розшифровку основних засобів ТОВ «ПІФАГОР»; розшифровку дебіторської і кредиторської заборгованості із зазначенням які вимоги і в якій формі забезпечені (застава, поручительство, гарантія й т.п.); розшифровку інших непустих статей останнього балансу.

4. Зобов'язати Державну реєстраційну службу України надати інформацію з Державного реєстру речових прав про нерухоме майно, земельні ділянки та їх обтяження стосовно ТОВ «ПІФАГОР» (код 32463184, адреса: м. Суми, вул. Чернігівська, 3) у формі інформаційної довідки, в тому числі із зазначенням відомостей з Реєстру прав власності на нерухоме майно, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна, Державного реєстру іпотек про наявність зареєстрованих прав власності та їх обтяжень щодо майна.

5. Уповноважити на отримання вказаної інформаційної довідки від Державної реєстраційної служби України розпорядника майна ТОВ «ПІФАГОР» Сиволобова Максима Маркевича або його представника.

6. Зобов'язати ДПІ у м. Сумах ГУ Міндоходів у Сумській області надати розпоряднику майна ТОВ "Піфагор" арбітражному керуючому Сиволобову М.М. інформацію щодо заборгованості із виплати заробітної плати працівникам за ТОВ «ПІФАГОР» згідно останнього поданого Звіту про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування до органів доходів і зборів.

7. Копію ухвали надіслати кредитору, боржнику, розпоряднику майна, Забашті Л.О., Державній реєстраційній службі України, ДПІ в м. Сумах.

Суддя О.Ю. Соп'яненко

СудГосподарський суд Сумської області
Дата ухвалення рішення18.06.2015
Оприлюднено01.07.2015
Номер документу45531764
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —920/302/15

Ухвала від 13.09.2016

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 05.09.2016

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 21.07.2016

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 08.07.2016

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 20.10.2015

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Постанова від 01.10.2015

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 20.08.2015

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 07.07.2015

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 18.06.2015

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

Ухвала від 25.06.2015

Господарське

Господарський суд Сумської області

Соп`яненко Оксана Юріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні