Ухвала
від 11.06.2015 по справі 804/1305/14
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"11" червня 2015 р. справа 804/1305/14 Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд у складі колегії: головуючий суддя Суховаров А.В. (доповідач)

судді Ясенова Т.І. Головко О.В.

при секретарі Троянові А.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Дніпропетровську апеляційну скаргу Державної податкової інспекції в Жовтневому районі м.Дніпропетровська на постанову Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 12.02.2014 у справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Пролетарське Стіл» до Державної податкової інспекції в Жовтневому районі м.Дніпропетровська про скасування податкового повідомлення-рішення

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Пролетарське Стіл» 15.01.2014 звернулось до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Державної податкової інспекції в Жовтневому районі м.Дніпропетровська, в якому просить визнати протиправним і скасувати податкове повідомлення-рішення №0000481501 від 03.10.2013 про зменшення від'ємного значення податку на додану вартість на 6' 058' 791гр (т1ас3,т2ас120-131,155) .

Постановою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 12.02.2014 позов задоволений (т2ас103) .

В апеляційній скарзі податкова інспекція просить постанову суду скасувати та відмовити в задоволенні позовних вимог. Вказують, що позивачем не надані докази використання в господарській діяльності робот по геологічному вивченню Оріхівської ділянки корисних копалин. Відтак понесені витрати не можуть відноситись до податкового кредиту (т2ас109) .

Перевіривши законність і обгрунтованість постанови суду, заслухавши представників сторін, дослідивши матеріали справи, колегія суддів вважає що апеляційна скарга не підлягає задоволенню.

Згідно акту №1047/15-1/35201072 від 18.09.2013 документальної позапланової виїзної перевірки ТОВ «Пролетарське стіл» з питань правильності нарахування залишку від'ємного значення по декларації з податку на додану вартість за липень 2013 року, проведеної ДПІ в Жовтневому районі м.Дніпропетровська, до складу податкового кредиту попередніх періодів включений податок на додану вартість по податковим накладним за роботи по геологічному вивченню Оріхівської ділянки, що обліковуються на бухгалтерських рахунках 15 «капітальні інвестиції», 151 «капітальне будівництво». Однак, ТОВ «Пролетарське стіл» не здійснювало господарську діяльність з добування залізних руд. Оскільки отримані роботи в період з листопада 2007 року по листопад 2012 року по геологічному вивченню Оріхівської ділянки залізистих кварцитів не використовуються в господарській діяльності платника податку та не є основними фондами, витрати на проведення таких робіт не можуть бути віднесені до складу податкового кредиту (т1ас12) .

ДПІ в Жовтневому районі м.Дніпропетровська 03.10.2013 прийнято податкове повідомлення-рішення №0000481501, яким зменшено від'ємне значення податку на додану вартість на 6' 058' 791гр (ас33) .

Відповідно пункту 14.1.181 статті 14 Податкового Кодексу України, податковий кредит це сума, на яку платник податку на додану вартість має право зменшити податкове зобов'язання звітного періоду.

Відповідно до пункту 198.1 статті 198 Податкового Кодексу України, право на віднесення сум податку до податкового кредиту виникає у разі здійснення операцій з: а) придбання або виготовлення товарів (у тому числі в разі їх ввезення на митну територію України) та послуг; б) придбання (будівництво, спорудження, створення) необоротних активів, у тому числі при їх ввезенні на митну територію України (у тому числі у зв'язку з придбанням та/або ввезенням таких активів як внесок до статутного фонду та/або при передачі таких активів на баланс платника податку, уповноваженого вести облік результатів спільної діяльності); в) отримання послуг, наданих нерезидентом на митній території України, та в разі отримання послуг, місцем постачання яких є митна територія України; г) ввезення необоротних активів на митну територію України за договорами оперативного або фінансового лізингу.

Відповідно до пункту 198.3 статті 198 Податкового Кодексу України, податковий кредит звітного періоду визначається виходячи з договірної (контрактної) вартості товарів/послуг, але не вище рівня звичайних цін, визначених відповідно до статті 39 цього Кодексу, та складається з сум податків, нарахованих (сплачених) платником податку за ставкою, встановленою пунктом 193.1 статті 193 цього Кодексу, протягом такого звітного періоду у зв'язку з: придбанням або виготовленням товарів (у тому числі при їх імпорті) та послуг з метою їх подальшого використання в оподатковуваних операціях у межах господарської діяльності платника податку; придбанням (будівництвом, спорудженням) основних фондів (основних засобів, у тому числі інших необоротних матеріальних активів та незавершених капітальних інвестицій у необоротні капітальні активи), у тому числі при їх імпорті, з метою подальшого використання в оподатковуваних операціях у межах господарської діяльності платника податку. Право на нарахування податкового кредиту виникає незалежно від того, чи такі товари/послуги та основні фонди почали використовуватися в оподатковуваних операціях у межах господарської діяльності платника податку протягом звітного податкового періоду, а також від того, чи здійснював платник податку оподатковувані операції протягом такого звітного податкового періоду.

Аналогічні норми містились в пунктах 1.7, 1.8 статті 1, пункті 7.4.1 статті 7 Закону України «Про податок на додану вартість», який діяв до 31.12.2010.

Згідно реєстраційних документів, основним видом діяльності ТОВ «Пролетарське Стіл» є добування залізних руд, надання допоміжних послуг в сфері добування інших корисних копалин та розроблення кар'єрів, розвідувальне буріння, оптова торгівля металами і металевими рудами, діяльність в сфері інжинірингу, геології, геодезії, надання послуг технічного консультування в цих сферах (т1ас48-51) .

Позивач має ліцензію Державної геологічної служби на пошук, розвідку корисних копалин, що включає: геологічне супроводження геологорозвідувальних робіт, складання проектів і кошторисів, геолого-економічна оцінка об'єктів, розвідка родовищ, дослідно-промислова розвідка, експлуатаційна розвідка, підрахунок запасів корисних копалин, складання звітів про виконані роботи. Строк дії ліцензії до 06.10.2012 (т1ас52) .

ТОВ «Пролетарське Стіл» отримало в Міністерстві охорони навколишнього природного середовища України спеціальний дозвіл на користування надрами на геологічне вивчення, в тому числі дослідно-промислову розробку ділянки Оріхівська корисних копалин залізисті кварцити в Олександрівському районі Кіровоградської області. Строк дії дозволу до 18.11.2014 (т1ас53,60) .

Між ТОВ «Пролетарське Стіл» та Міністерством охорони навколишнього природного середовища України укладений договір №3215 від 03.12.2009, який є невід'ємною частиною спеціального дозволу на користування надрами. Згідно договору надрокористувач повинен забезпечити розробку технічного проекту геологічного вивчення, в тому числі дослідно-промислової розробки ділянки надр (т1ас54) .

Між ТОВ «Пролетарське Стіл» та Державною службою геології і надр України укладена угода №3215 від 04.04.2013 про умови користування надрами з метою геологічного вивчення родовищ корисних копалин. Угодою передбачено, що умови користування надрами, види і строки виконання надрокористувачем робіт з метою геологічного вивчення родовищ корисних копалин визначається в програмі робіт з геологічного вивчення родовищ корисних копалин (т1ас61)

Програмою з геологічного вивчення, в тому числі дослідно-промислової розробки, Оріхівської ділянки передбачено геологічне вивчення залізистих кварцитів Оріхівської ділянки, уточнення показників для розрахунку нового варіанту техніко-економічного обгрунтування, розробка техніко-економічного обгрунтування кондицій на основі нових економічних показників, доопрацювання екологічного звіту, затвердження запасів залізних кварцитів Оріхівської ділянки в ДКЗ України, складання техніко-економічного обгрунтування розробки ділянки надр (т1ас59,67) .

Між ТОВ «Пролетарське Стіл» та ТОВ НДПІ «Механобрчормет» укладений договір №21-2007 від 06.03.2007 з технологічного дослідження проб детальної розвідки. Згідно звіту, актів виконаних робіт, податкових накладних, - встановлені фізико-механічні властивості проб, розроблена геолого-технологічна класифікація, проведені дослідження з визначення збагачимості проб, мінералогічний аналіз проб. За виконані роботи в сумі 237' 400гр78коп позивач повністю розрахувався, в тому числі сплатив податок на додану вартість в ціні робіт (т2ас20-30,167-171) .

Між ТОВ «Пролетарське Стіл» та ОСОБА_1 укладений договір №10р-г від 01.11.2007 на буріння і геологічні дослідження гідрогеологічних свердловин на Оріхівському родовищі. Згідно акту виконаних робіт, податкової накладної вартість виконаних робіт становить 543' 780гр. Позивач повністю розрахувався, в тому числі сплатив податок на додану вартість в ціні робіт (т2ас54-60,172-174) .

Між ТОВ «Пролетарське Стіл» та ПДРГП «Північгеологія» укладений договір №2 Ор-ГД від 08.11.2007 на виконання геофізичних досліджень в свердловинах при розвідці Оріхівського родовища залізистих кварцитів. Згідно актів виконаних робіт, податкових накладних, - проведена свердловинна магніторозвідка, гіроінклінометрія, кавернометрія. За виконані роботи в сумі 405' 063гр93коп позивач повністю розрахувався, в тому числі сплатив податок на додану вартість в ціні робіт (т1ас243-250,т2ас1-10,175-186) .

Між ТОВ «Пролетарське Стіл» та ТОВ НВЦ «Інгеоком» укладений договір №4 Ор-ГК від 08.11.2007 на виконання камеральної обробки матеріалів геофізичних досліджень в свердловинах Оріхівського родовища залізистих кварцитів. Згідно актів прийняття-передачі робіт, податкових накладних виконано робіт на 87374гр82коп. Позивач повністю розрахувався, в тому числі сплатив податок на додану вартість в ціні робіт (т2ас11-19,187-196) .

Між ТОВ «Пролетарське Стіл» та КП «Південукргеологія» укладений договір №50р від 30.11.2007 на виконання геологічного супроводу геологорозвідувальних робіт на Оріхівському родовищі. Згідно актів виконаних робіт, податкових накладних, - здійснено геологічне забезпечення бурових робіт, відбір проб для технологічних досліджень, кернове опробування ручним способом, перенесення на місцевість проекту розташування свердловин, формування електронних карт, створення комп'ютерної бази даних гідрогеологічної карти, спектральний аналіз, хімічний аналіз, вивчення фізико-механічних властивостей гірських порід, мінераграфічні дослідження, прокачка свердловин. За виконані роботи в сумі 1' 866' 302гр38коп позивач повністю розрахувався, в тому числі сплатив податок на додану вартість в ціні робіт (т1ас190-242,т2ас197-217) .

Між ТОВ «Пролетарське Стіл» та ТОВ «Оберон Вугілля» укладений договір №1 від 13.12.2007 купівлі-продажу результатів геологорозвідувальних робіт по Оріхівській ділянці. Згідно акту приймання-передачі, податкової накладної, - позивачу передані звіт про літохімічні дослідження на Миколаївській, Пролетарській, Червонофедорівській, Оріхівській, Лозоватській ділянках, проектно-кошторисна документація на проведення детальної розвідки Оріхівського родовища залізистих кварцитів, звіт про геологічну інтерпретацію і ревізійне комп'ютерне моделювання Оріхівського родовища залізистих кварцитів вартістю 191' 826гр03коп. Позивач повністю розрахувався, в тому числі сплатив податок на додану вартість в ціні продукції (т1ас133-147,т3ас1,2) .

Між ТОВ «Пролетарське Стіл» та ТОВ «Оберон Вугілля» укладений договір №1-О від 13.12.2007 купівлі-продажу результатів геологорозвідувальних робіт по Оріхівській ділянці. Згідно акту приймання-передачі, податкової накладної, - позивачу передані попередній звіт про результати розвідки залізистих кварцитів, звіт про виконання топографо-геодезичних робіт, звіт про результати камеральної обробки магнітної зйомки, звіт про технологічне дослідження проб детальної розвідки, геолого-технічна документація, каротажні діаграми, кам'яний матеріал, пояснювальні записки з результатами інтерпретації геофізичних досліджень, журнали відкачок по свердловинам загальною вартістю 26' 913' 158гр38коп. Позивач повністю розрахувався, в тому числі сплатив податок на додану вартість в ціні продукції (т1ас148-169,т3ас3-7) .

Між ТОВ «Пролетарське стіл» та ТОВ «Східспецсервіс» укладений договір №1 Ор-Б від 14.12.2007 на буріння розвідувальних свердловин. Згідно актів виконаних робіт, податкових накладних, - здійснено обертальне буріння розвідувальних свердловин. За виконані роботи в сумі 1' 014' 885гр60коп позивач повністю розрахувався, в тому числі сплатив податок на додану вартість в ціні робіт (т1ас170-177,т3ас8-14) .

Між ТОВ «Пролетарське Стіл» та ТОВ «Оберон Вугілля» укладений договір №9г від 24.12.2007 купівлі-продажу інформації по Оріхівській ділянці. Згідно акту приймання-передачі, податкової накладної, - позивачу передані звіти про результати пошуково-оцінюваних робіт на залізисті кварцити в північному районі правобережних магнітних аномалій вартістю 103' 166гр40коп. Позивач повністю розрахувався, в тому числі сплатив податок на додану вартість в ціні продукції (т1ас125-132,т3ас15-17) .

Між ТОВ «Пролетарське Стіл» та КП «Кіровгеологія» укладений договір №2 Ор-Б від 10.01.2008 на буріння розвідувальних свердловин на Оріхівському родовищі залізистих кварцитів. Згідно актів виконаних робіт, податкових накладних, - здійснено обертальне буріння розвідувальних свердловин. За виконані роботи в сумі 3' 215' 380гр08коп позивач повністю розрахувався, в тому числі сплатив податок на додану вартість в ціні робіт (т1ас178-189,т3ас18-29) .

Між ТОВ «Пролетарське Стіл» та ТОВ НДПІ «Механобрчормет» укладений договір №8-2008 від 14.02.2008 з дослідження речового складу і технологічних властивостей лабораторно-технологічних проб залізистих кварцитів Оріхівського родовища. Згідно звіту, актів виконаних робіт, податкових накладних, - проведено дроблення і сепарація проб, дослідження збагачемості магнетитового складу, мінералогічні дослідження, встановлення фізико-механічних властивостей магнетитового складу, хімічний і спектральний аналізи. За виконані роботи в сумі 127' 569гр32коп позивач повністю розрахувався, в тому числі сплатив податок на додану вартість в ціні робіт (т2ас31-43,т3ас30-36) .

Між ТОВ «Пролетарське Стіл» та ТОВ «Відділення економіки академії гірничих наук України укладений договір №1-о-2008 від 21.04.2008 на створення науково-технічної продукції. Згідно акту здачі-приймання виконано робіт, податкових накладних, - виконана геолого-економічна оцінка магнетитових кварцитів Оріхівської ділянки надр вартістю 130' 000гр. Позивач повністю розрахувався, в тому числі сплатив податок на додану вартість в ціні робіт (т2ас76,т3ас37-43) .

Між ТОВ «Пролетарське Стіл» та ТОВ НДПІ «Механобрчормет» укладений договір №15-2008 від 05.05.2008 з лабораторно-технічного дослідження окусковання, відновлення і металізації концентрату Оріхівського родовища залізистих кварцитів. Згідно актів виконаних робіт, податкових накладних, - проведені дослідження на суму 15000гр. Позивач повністю розрахувався, в тому числі сплатив податок на додану вартість в ціні робіт (т2ас44-52,т3ас44-50) .

Між ТОВ «Пролетарське Стіл» та Державною комісією України по запасах корисних копалин укладений договір №206 від 07.10.2008 на проведення державної експертизи і оцінки запасів корисних копалин. Згідно актів здавання-приймання робіт, податкових накладних, - проведені експертні дослідження загальною вартістю 284' 992гр29коп. Позивач повністю розрахувався, в тому числі сплатив податок на додану вартість в ціні робіт (т2ас87-98,т3ас51-54) .

Між ТОВ «Пролетарське Стіл» та ТОВ «Відділення економіки академії гірничих наук України укладений договір №2-НТП від 29.03.2010 на попереднє техніко-економічне обгрунтування економічної ефективності варіантів розробки магнетитових кварцитів Оріхівського родовища. Згідно акту здачі-приймання виконано робіт, податкових накладних, - вартість виконаного техніко-економічного обгрунтування становить 24000гр. Позивач повністю розрахувався, в тому числі сплатив податок на додану вартість в ціні робіт (т2ас69-76) .

Між ТОВ «Пролетарське Стіл» та ПАТ НАК «Надра України» укладений договір від 29.08.2012 на проведення геологічної експертизи Оріхівської ділянки. Згідно акту прийому-передачі, податкових накладних, - вартість проведеної експертизи становить 375' 037гр36коп. Позивач повністю розрахувався, в тому числі сплатив податок на додану вартість в ціні робіт (т2ас61-68,т3ас55-59) .

Крім того у взаємовідносинах між ТОВ «Пролетарське Стіл» та ТОВ «Оріхівське Стіл» до приєднання останнього (т2ас120-131,155) надавались послуги зі складання комп'ютерної бази даних, технологічного картування, планування, організації, координації робіт, бухгалтерського обліку і звітності; розпилювання керну на кернорізальних верстатах з метою відбору геологічних і технологічних проб; зберігання кам'яного матеріалу. Всього у взаєморозрахунках виконано робіт і надано послуг з урахуванням податку на додану вартість на 652' 209гр45коп (т3ас58-116) .

Відповідно до пункту 198.2 статті 198 Податкового Кодексу України, датою виникнення права платника податку на віднесення сум податку до податкового кредиту вважається дата тієї події, що відбулася раніше: дата списання коштів з банківського рахунку платника податку на оплату товарів/послуг; дата отримання платником податку товарів/послуг, що підтверджено податковою накладною. Для операцій із ввезення на митну територію України товарів датою виникнення права на віднесення сум податку до податкового кредиту є дата сплати податку за податковими зобов'язаннями згідно з пунктом 187.8 статті 187 цього Кодексу, а для операцій з постачання послуг нерезидентом на митній території України - дата сплати (нарахування) податку за податковими зобов'язаннями, що були включені отримувачем таких послуг до податкової декларації попереднього періоду.

Відповідно до пункту 198.6 статті 198 Податкового Кодексу України, не відносяться до податкового кредиту суми податку, сплаченого (нарахованого) у зв'язку з придбанням товарів/послуг, не підтверджені податковими накладними (або підтверджені податковими накладними, оформленими з порушенням вимог статті 201 цього Кодексу) чи не підтверджені митними деклараціями, іншими документами, передбаченими пунктом 201.11 статті 201 цього Кодексу.

Аналогічні норми містились в пунктах 7.4.5, 7.5.1 статті 7 Закону України «Про податок на додану вартість», який діяв до 31.12.2010.

Податкова інспекція не заперечує правильність оформлення податкових накладних та інших первинних бухгалтерських документів у відповідності до статті 9 Закону України «Про бухгалтерський облік і фінансову звітність», пункту 201.1 статті 201 Податкового Кодексу України, пункту 7.2.1 статті 7 Закону України «Про податок на додану вартість». Предметом спору є питання чи використані роботи по геологічному вивченню Оріхівської ділянки корисних копалин залізистих кварцитів в Олександрівському районі Кіровоградської області в господарській діяльності ТОВ «Пролетарське стіл». На думку податкової інспекції, оскільки підприємство не приступило до видобутку корисних копалин, отримані результати досліджень надр фактично не використано. Колегія суддів вважає такі висновки контролюючого органу помилковими.

Як наголошувалось вище, і на це правильно звернув увагу суд першої інстанції, основним видом діяльності ТОВ «Пролетарське Стіл» є не тільки добування залізних руд, але й розроблення кар'єрів, розвідувальне буріння, діяльність в сфері геології, геодезії. Позивач має необхідні дозвільні документи в цій сфері, зокрема на геологічне супроводження геологорозвідувальних робіт, складання проектів і кошторисів, геолого-економічну оцінку об'єктів, розвідку родовищ, дослідно-промислову розвідку, експлуатаційну розвідку, підрахунок запасів корисних копалин, складання звітів про виконані роботи. За договорами з Міністерством охорони навколишнього природного середовища України та Державною службою геології і надр України, позивач повинен забезпечити розробку технічного проекту геологічного вивчення, в тому числі дослідно-промислової розробки ділянки надр.

Таким чином обов'язковою передумовою використання надр є детальна розвідка горизонту на певних глибинах, оцінка запасів корисних копалин, виконання топографо-геодезичних робіт, дослідження проб, отримання результатів геофізичних досліджень в свердловинах, встановлення фізико-механічних властивостей магнетитового складу, проведення хімічного і спектрального аналізів, створення електронних карт, комп'ютерної бази даних, проектно-кошторисної документації, проведення геологічної експертизи тощо.

Наслідком геологічного дослідження певної ділянки не обов'язково є наступна розробка родовища. Адже результатом такого дослідження може бути висновок про відсутність корисних копалин або про економічну невигідність їх добування. Але в будь якому випадку витрати на геологічне вивчення є обов'язковими і становлять обов'язкову частину діяльності позивача. Отримані матеріали згодам надані на розгляд геолого-економічної оцінки запасів і ресурсів залізних кварцитів Правобережного рудного поля на державну експертизу з метою визначення їхнього промислового значення до Державної комісії України по запасах корисних копалин (т2ас134) .

Згідно акту перевірки Державної служби геології і надр України №10/3215-К від 25.01.2014, отримані ТОВ «Пролетарське стіл» результати досліджень Оріхівського родовища використовуються у подальшій діяльності підприємства з дослідно-промислової розробки родовищ корисних копалин (т1ас96-124) .

Оскільки виконання робіт підтверджено первинними документами, в тому числі податковими накладними, які містяться в матеріалах справи та на які є посилання в акті перевірки, відповідно до положень статті 200 Податкового Кодексу України та пунктів 7.7.1, 7.7.2, 7.7.4 статті 7 Закону України «Про податок на додану вартість», ТОВ «Пролетарське Стіл» отримало право на одержання бюджетного відшкодування та правомірно зазначило про це в деклараціях з податку на додану вартість.

Суд першої інстанції правильно встановив обставини справи та ухвалив судове рішення з додержанням норм матеріального і процесуального права.

Керуючись пунктом 1 статті 198, статтями 200, 205, 206 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Апеляційну скаргу Державної податкової інспекції в Жовтневому районі м.Дніпропетровська залишити без задоволення, а постанову Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 12.02.2014 - без змін.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржена в касаційному порядку до Вищого адміністративного суду України протягом 20 днів з дня складання в повному обсязі.

Вступну та резолютивну частини ухвали проголошено 11.06.2015.

В повному обсязі ухвала складена 22.06.2015.

Головуючий: А.В. Суховаров

Суддя: Т.І. Ясенова

Суддя: О.В. Головко

СудДніпропетровський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення11.06.2015
Оприлюднено01.07.2015
Номер документу45549644
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/1305/14

Постанова від 12.02.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Олендер І.Я.

Ухвала від 11.02.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Олендер І.Я.

Ухвала від 25.01.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Олендер І.Я.

Ухвала від 06.08.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кальник Віталій Валерійович

Ухвала від 29.07.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кальник Віталій Валерійович

Ухвала від 28.07.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Цвіркун Ю.І.

Постанова від 12.02.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кальник Віталій Валерійович

Ухвала від 06.07.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Цвіркун Ю.І.

Ухвала від 11.06.2015

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Суховаров А.В.

Постанова від 12.02.2014

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кальник Віталій Валерійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні