Ухвала
від 23.02.2012 по справі 22-ц-1814/12
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 22ц-1814/12 Головуючий у 1 інстанції: Постигач Б.А.

Категорія: 5 Доповідач: Каблак П.І.

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 лютого 2012 року колегія суддів судової палати у цивільних справах апеляційного суду Львівської області в складі:

Головуючого: Каблака П.І.

Суддів: Крайник Н.П., Курій Н.М.

З участю секретаря: Мариняк О.І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Львові цивільну справу за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Золочівського районного суду Львівської області від 23 грудня 2011 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Приватної агрофірми В«Новий світВ»про стягнення вартості майнового паю, -

встановила:

Оскаржуваним рішенням в задоволенні позову ОСОБА_1 до Приватної агрофірми В«Новий світВ»в її користь 3412 грн. вартості майнового паю -відмовлено.

Рішення суду оскаржила ОСОБА_1 В апеляційній скарзі зазначає, що судом не в повному обсязі зВ»ясовані обставини, що мають значення для справи. Так, наголошує на тому, що основним доказом, на який покликається суд, є акт прийому-передачі майна від 1 листопада 2000 року, згідно якого ПАФ В«Новий світВ»передало усе майно комісії з організації вирішення майнових спорів, яка була створена 26 березня 2001 року, однак в даному акті не зазначається номер рішення зборів, немає номеру протоколу, а також немає загальної суми та підписів всіх членів комісії, крім цього, паї згідно акту були передані 1 листопада 2000 року, коли комісія ще не існувала. Стверджує, що основним завданням комісії є уточнення складу і вартості пайових фондів майна членів підприємств, де не завершено процес паювання майна, тому дана комісія не могла згідно з покладеними на неї функціями прийняти майно ПАФ В«Новий світВ» . Наголошує. що згідно п. 1.8 Статуту ПАФ В«Новий світВ»агрофірма є правонаступником дебіторської і кредиторської заборгованості ССГ ім. В«Ів. ФранкаВ» , а тому відповідач зобов'язаний виділити їй майновий пай згідно свідоцтва про право власності на такий. Враховуючи наведене, просить скасувати винесене рішення та ухвалити нове, яким задоволити позов.

Заслухавши суддю-доповідача, перевіривши матеріали справи, колегія суддів вважає, що апеляційну скаргу слід відхилити з наступних підстав.

Відповідно до ст. 60 ЦПК України кожна сторона зобов'язана довести ті обставини на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.

Як вбачається з протоколу загальних зборів пайовиків ПАФ В«Новий світВ»від 26 березня 2001 року, збори вирішили обрати комісію з організації вирішення майнових питань в господарстві В«Новий світВ» . 28 березня 2001 року на загальних зборах було обрано членів вказаної комісії.

З акту прийому передачі, що міститься в матеріалах справи №2-484/11 (а.с.6) від 1 листопада 2001 року, вбачається, що ПА В«Новий світВ»передала, а співвласники майнового комплексу, інтереси яких представляє комісія по врегулюванню майнових відносин, приймають майно, що входить до складу визначеного пайового фонду.

Відповідно до п. 1.8 Статуту Приватної агрофірми В«Новий світВ» , агрофірма є правонаступником дебіторської і кредиторської заборгованості СГГ ім. Франка в межах власних майнових паїв та взятих в оренду у членів СГГ В«Ім. ФранкаВ» .

Згідно свідоцтва про право на спадщину за законом (а.с.3), спадкове майно складається з права на пайовий фонд колективного сільськогосподарського підприємства спілки ПАФ В«Новий світВ» , разом з тим відповідачем по справі проходить Приватна агрофірма В«Новий світВ» , яка має вказану назву згідно Статуту (а.с.24).

Враховуючи наведене, районний суд прийшов до вірного висновку, що до ПАФ В«Новий світВ»не перейшли у власність майнові паї членів колективного сільськогосподарського підприємства ім. Ів. Франка, а тому не має правових підстав для відшкодування їх вартості. Як вбачається з матеріалів справи, заяви про виділення майнового паю в натурі ОСОБА_1 не подавала, хоча мала таку можливість, в тому числі - і в подальшому розпорядитись свої майновим паєм.

Таким чином, колегія суддів вважає, що районний суд повно і всебічно дослідив і оцінив обставини у справі, подані сторонами докази, правильно визначив характер спірних правовідносин і закон, який їх регулює. Доводи апеляційної скарги, висновків суду не спростовують.

Керуючись ст.ст. 307 ч.1.п.1., 308, 313, 314 ч.1 п.1, 315 ЦПК України колегія суддів, -

ухвалила:

Апеляційну скаргу ОСОБА_1 відхилити.

Рішення Золочівського районного суду Львівськох області від 23 грудня 2011 року -залишити без змін.

Ухвала Апеляційного суду набирає законної сили з моменту її проголошення і може бути оскаржена до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ протягом двадцяти днів з дня набрання ухвалою законної сили.

Головуючий: Каблак П.І.

Судді: Крайник Н.П.

ОСОБА_2

СудАпеляційний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення23.02.2012
Оприлюднено06.07.2015
Номер документу45924702
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —22-ц-1814/12

Ухвала від 21.02.2012

Цивільне

Апеляційний суд Київської області

Оношко Г. М.

Ухвала від 27.01.2012

Цивільне

Апеляційний суд Львівської області

Каблак П. І.

Ухвала від 23.02.2012

Цивільне

Апеляційний суд Львівської області

Каблак П. І.

Ухвала від 11.06.2012

Цивільне

Апеляційний суд Київської області

Оношко Г. М.

Ухвала від 23.05.2012

Цивільне

Апеляційний суд Запорізької області

Онищенко Е. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні