Ухвала
від 03.10.2011 по справі 5023/3930/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан ОСОБА_1, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

попереднє засідання

"03" жовтня 2011 р. Справа № 5023/3930/11

вх. № 3930/11

Суддя господарського суду Усатий В.О.

при секретарі судового засідання Мазуренко А.О.

За участю:

розпорядника майна - ОСОБА_1 ліц. серія АВ №547930 від 13.12.2010року,

Розглянувши за заявою ПП "Медова Печера", м. Харків

до ПП "Медова Печера", м. Харків

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою в підготовчому засіданні суд зобов’язав розпорядника майна разом з керівником боржника розглянути в тридцатисемиденний строк з моменту публікації оголошення вимоги кредиторів, скласти реєстр вимог кредиторів, надати складений і підписаний керівником боржника і головним бухгалтером боржника реєстр вимог кредиторів з посиланням на загальний розмір визнаних вимог кредиторів, також суд зобов’язав розпорядника майна виконати всі обов’язки, передбачені ч.9 ст.13, ч.5 ст. 3-1 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , надати у попереднє засідання суду аналіз фінансової, господарської і інвестиційної діяльності боржника на час проведення попереднього засідання суду, також суд зобов’язав керівника боржника разом з розпорядником майна боржника здійснити інвентаризацію всіх активів боржника, копії актів інвентаризації надати розпоряднику майна. Попереднє засідання призначено на 05.09.2011 року.

Представник боржника та розпорядник майна в судовому засіданні пояснили, що боржником були розглянуті всі вимоги кредиторів, які надійшли до суду після публікації оголошення про порушення провадження у справі, про що був складений реєстр вимог кредиторів.

Присутній в судовому засіданні представник кредитора надав пояснення по суті своїх вимог.

В судовому засіданні судом частково були розглянуті вимоги кредиторів, які були визнані боржником.

Враховуючи, що не всі кредитори з'явились в судове засідання, суд відклав розгляд справи на 05.09.2011 р., повторно викликав в судове засідання кредиторів, які не з'явились та зобов’язав учасників процесу надати суду правове обґрунтування заявлених вимог.

В судове засідання 05.10.2011 р. кредитори не з"явилися, витребуваних документів не надали.

В даному судовому засіданні розпорядник майна повідомив, що після опублікування 19.07.2011 р. в офіційному друкованому органі України - газеті "Голос України" № 129 (5129) оголошення про порушення справи про банкрутство ПП "Медова Печера" до суду надійшла заява з грошовими вимогами до боржника від ДПІ у Деснянському районі м.Києва в сумі 286,88 грн. основного боргу, яка розглянута керівником боржника та розпорядником майна, а вимоги визнані та включені до реєстру вимог кредиторів.

Також, розпорядником майна зазначено, що ним визнані вимоги ОСОБА_2 в сумі 240000,00 грн., які включені до реєстру вимог кредиторів.

В попередньому засіданні судом розглянуто реєстр вимог кредиторів та перевірено їх відповідність діючому законодавству.

З'ясувавши підстави виникнення грошових вимог ДПІ у Деснянському районі м.Києва, їх розмір, порядок погашення та залишок боргу, а також враховуючи їх підтвердження відповідними документами, суд знайшов їх обґрунтованими та такими, що підлягають визнанню в розмірі, визначеному розпорядником майна та керівником боржника.

У зв"язку з відсутністю документів в підтвердження вимог ОСОБА_2 до боржника, його вимоги розглянуті судом, як спірні та відхилені, про що винесено мотивовану ухвалу.

Розглянувши заяву кредитора з додатками, які знаходяться у матеріалах справи, заслухавши пояснення представників кредитора та боржника, а також розпорядника майна, суд встановив, що з часу порушення провадження по справі фінансово-економічний стан боржника не стабілізувався, розрахунки з кредитором не проводяться, що свідчить про неможливість виконати грошові зобов’язання перед кредиторами, не інакше, як через відновлення його платоспроможності і застосування відповідних судових процедур до боржника.

Враховуючи, що заява кредитора, яка надійшла до суду, розглянута розпорядником майна та керівником боржника та його грошові вимоги підтверджені в судовому засіданні відповідними документами, суд вважає за необхідне затвердити реєстр вимог кредиторів, визнати кредиторську заборгованість боржника, яка не була заявлена конкурсними кредиторами або заявлена після встановленого строку такою, що погашена, зобов'язати розпорядника майна і керівника боржника у відповідності до ст.16 Закону провести збори кредиторів.

Враховуючи відкладання попереднього засідання, суд вважає за необхідне призначити нову дату проведення зборів кредиторів, які мають відбутися не пізніше 25.10.2011 р., а також нову дату проведення судового засідання, на якому буде винесено ухвалу про санацію боржника чи прийнята постанова про визнання його банкрутом та відкрита ліквідаційна процедура, чи припинено провадження у справі про банкрутство.

Керуючись ст. 14, 15, 16 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , ст. 86 ГПК України:

УХВАЛИВ:

Визнати грошові вимоги одного кредитора - ДПІ у Деснянському районі м.Києва та затвердити реєстр вимог кредиторів на загальну суму 286,88 грн. основного боргу.

Визнати вимоги конкурсних кредиторів, що не були заявлені у встановлений законодавством строк, або не були заявлені взагалі, погашеними.

Зобов'язати розпорядника майна сповістити кредиторів, відповідно до реєстру вимог кредиторів, про дату, час та місце проведення зборів, які відбудуться не пізніше 25.10.2011 р. повідомити кредиторів про кількість голосів, які належать кожному кредитору при прийнятті рішення на загальних зборах (засіданні комітету) кредиторів.

Зобов'язати розпорядника майна, керівника підприємства боржника, кредиторів, відповідно до ст. 16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" провести збори кредиторів, де вирішити питання передбачені вказаною статтею Закону, у тому числі утворити комітет кредиторів і прийняти обґрунтоване рішення про відкриття процедури санації боржника, про відкриття ліквідаційної процедури чи по підписанню мирової угоди з посиланням на фактичні обставини, що привели до прийняття такого рішення. Прийняте кредиторами або комітетом кредиторів обґрунтоване рішення, разом з протоколом загальних зборів кредиторів і протоколом засідання комітету кредиторів в триденний строк після прийняття рішення надати суду.

Явку членів комітету кредиторів, розпорядника майна в судове засідання, яке відбудеться 13 грудня 2011року о 09 год.40 хвл., визнати обов'язковою.

Дану ухвалу направити кредиторам, боржнику, розпоряднику майна, управлінню з питань банкрутства у Харківській області Державного департаменту з питань банкрутства.

Суддя Усатий В.О.

Дата ухвалення рішення03.10.2011
Оприлюднено13.07.2015
Номер документу46276934
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5023/3930/11

Ухвала від 21.06.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 24.05.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 05.09.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 23.08.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 10.08.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Швидкін А.О.

Ухвала від 02.08.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 21.05.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 03.10.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 03.10.2011

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Постанова від 02.10.2012

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні