Ухвала
від 07.10.2013 по справі 2а/0270/5891/12
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про заміну неналежної сторони

м. Вінниця

07 жовтня 2013 р. Справа № 2а/0270/5891/12

Вінницький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді: Воробйової Інни Анатоліївни,

за участю:

секретаря судового засідання: Панченка Т.Д.

представника позивача: ОСОБА_1

представника відповідача: ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання про заміну сторін їх правонаступниками у справі

за позовом: товариства з обмеженою відповідальністю "Глуховецький каоліновий завод"

до: ОСОБА_3 об"єднаної державної податкової інспекції Вінницької бласті

про: визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Вінницького окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Глуховецький каоліновий завод" до ОСОБА_3 об'єднаної державної податкової інспекції Вінницької області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень.

В судовому засіданні до початку розгляду справи по суті представниками сторін заявлені клопотання про заміну ТОВ "Глуховецький каоліновий завод" його правонаступником - ТОВ "АКВ Українське товариство" та ОСОБА_3 об'єднаної державної податкової інспекції Вінницької області її правонаступником - ОСОБА_3 об'єднаною державною податковою інспекцією Головного управління Міндоходів у Вінницькій області.

Розглянувши питання про заміну сторін, заслухавши думку їх представників, суд дійшов висновку про наступне.

Як вбачається, позивачем є товариство з обмеженою відповідальністю "Глуховецький каоліновий завод" та відповідачем визначено ОСОБА_3 об'єднану державну податкову інспекцію Вінницької області.

Разом з тим, відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців з 20.08.2013 р. в реєстрі значиться товариство з обмеженою відповідальністю "АКВ Українське каолінове товариство". При цьому, відповідно до статуту товариства з обмеженою відповідальністю "АКВ Українське каолінове товариство", останнє є правонаступником усіх прав та обов'язків товариства з обмеженою відповідальністю "Глуховецький каоліновий завод.

Водночас, Постановою КМУ від 20.03.2013 року №229 "Про утворення територіальних органів Міністерства доходів і зборів" постановлено утворити як юридичні особи публічного права територіальні органи Міністерства доходів і зборів згідно з додатком 1, реорганізувати шляхом приєднання до відповідних територіальних органів Міністерства доходів і зборів територіальні органи Державної податкової служби та Державної митної служби згідно з додатком 2 та визначити територіальні органи Міністерства доходів і зборів правонаступниками територіальних органів Державної податкової служби та Державної митної служби, що реорганізуються згідно з пунктом 2 цієї постанови.

Згідно виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців з 07.06.2013 р. в реєстрі значиться ОСОБА_3 об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Вінницькій області.

Частиною 1 статті 104 Цивільного кодексу України визначено, що юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам - правонаступникам (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або в результаті ліквідації.

Відповідно до частини першої статті 55 КАС України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником.

На підставі викладеного, суд дійшов висновку про необхідність проведення заміни позивача - товариства з обмеженою відповідальністю "Глуховецький каоліновий завод" його правонаступником - товариством з обмеженою відповідальністю "АКВ Українське каолінове товариство" та відповідача - ОСОБА_3 об'єднаної державної податкової інспекції Вінницької області її правонаступником - ОСОБА_3 об'єднаною державною податковою інспекцією Головного управління Міндоходів у Вінницькій області.

Керуючись ст.ст. 52, 165 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

Клопотання представників сторін - задовільнити.

Замінити товариство з обмеженою відповідальністю "Глуховецький каоліновий завод" його правонаступником - товариством з обмеженою відповідальністю "АВК Українське каолінове товариство".

ОСОБА_3 об'єднану державну податкову інспекцію Вінницької області її правонаступником - ОСОБА_3 об'єднаною державною податковою інспекцією Головного управління Міндоходів у Вінницькій області.

Ухвала оскарженню не підлягає. Відповідно до ч. 6 ст. 254 КАС України ухвали суду , які не можуть бути оскаржені, набирають законної сили з дня її постановлення.

Суддя Воробйова Інна Анатоліївна

СудВінницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення07.10.2013
Оприлюднено17.07.2015
Номер документу46540235
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0270/5891/12

Постанова від 18.08.2016

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Рибченко А.О.

Ухвала від 18.08.2016

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Рибченко А.О.

Ухвала від 13.07.2016

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Рибченко А.О.

Ухвала від 24.10.2013

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Воробйова Інна Анатоліївна

Ухвала від 16.10.2013

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Воробйова Інна Анатоліївна

Ухвала від 07.10.2013

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Воробйова Інна Анатоліївна

Ухвала від 14.01.2013

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Воробйова Інна Анатоліївна

Ухвала від 14.11.2013

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Ватаманюк Р.В.

Ухвала від 17.12.2013

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Ватаманюк Р.В.

Ухвала від 14.11.2013

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Ватаманюк Р.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні