Ухвала
від 15.10.2012 по справі 2а-2527/12/0970
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про витребування доказів

"15" жовтня 2012 р. Справа № 2а-2527/12/0970

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський окружний адміністративний суд у складі:

Судді Тимощук О.Л.

при секретарі Щербяк В.С.,

представників позивача - ОСОБА_1, ОСОБА_2,

представника відповідача - ОСОБА_3,

розглянувши в приміщенні суду клопотання про витребування додаткових доказів в адміністративній справі

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Галичина - Табак"

до відповідача: Державної податкової інспекції у м. Івано-Франківську

про скасування податкових повідомлень-рішень форми "Р" №0000342204 та №0000332204 від 14.08.2012 року,-

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Галичина - Табак" звернулося до суду з позовом до Державної податкової інспекції у м. Івано-Франківську про скасування податкових повідомлень-рішень форми "Р" №0000342204 та №0000332204 від 14.08.2012 року.

15.10.2012 року в судовому засіданні представник позивача подав письмове клопотання про витребування у відповідача належним чином засвідчених письмових доказів, а саме: належним чином засвідчені копії товарно-транспортних накладних (надалі - ТТН), згідно з переліком; всі податкові накладні, виписані Івано-Франківським ОДОСП на підставі спірних ТТН; реєстри виданих податкових накладних за місяці, у яких є розбіжності у обсягах поставки; податкові декларації та додатки №5 до податкових декларацій за місяці, у яких відбувались спірні поставки; копії договорів, на підставі яких відповідачем виявлено, що Івано-Франківський ОДОСП здійснював безоплатну передачу власної продукції.

Клопотання мотивоване тим, що подані відповідачем ксерокопії спірних товарно-транспортних накладних та інших документів не можна вважати належними письмовими доказами по справі.

Представники позивача заявлене клопотання підтримали в повному обсязі.

Представник відповідача в частині витребування належним чином засвідчених копій товарно-транспортних накладних заперечив, з тих підстав, що вказані документи видані контрагентом позивача - Івано-Франківським ОДОСП, а тому у відповідача відсутні повноваження та можливості щодо надання належним чином засвідчених копій документів, власником яких є Івано-Франківський ОДОСП. В частині надання решти письмових доказів - не заперечив.

Розглянувши заявлене клопотання, заслухавши пояснення представників сторін, суд дійшов висновку, що клопотання підлягає частковому задоволенню, виходячи з наступних підстав.

Згідно з частиною 2 статті 71 Кодексу адміністративного судочинства України в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову.

Відповідно до ч. 3 ст. 71 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо особа, яка бере участь у справі, не може самостійно надати докази, то вона повинна зазначити причини, через які ці докази не можуть бути надані, та повідомити, де вони знаходяться чи можуть знаходитися. Суд сприяє в реалізації цього обов’язку і витребовує необхідні докази.

Частиною 4 вказаної статті передбачено, що суб'єкт владних повноважень повинен подати суду всі наявні у нього документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі. У разі невиконання цього обов'язку суд витребовує названі документи та матеріали.

Враховуючи пояснення представника відповідача та те, що питання витребування у Івано-Франківського ОДОСП належно засвідчених копій спірних ТТН, вирішено ухвалою від 15.10.2012 року, клопотання в частині витребування у відповідача засвідчених копій спірних ТТН та виписаних, на їх підставі, податкових накладних не підлягає задоволенню.

З метою повного всебічного та об'єктивного розгляду даної справи, решта вимог, викладених в клопотанні підлягають задоволенню.

Враховуючи наведене, керуючись ст.ст. 71, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд ,-

У Х В А Л И В:

Витребувати у Державної податкової інспекції в м.Івано-Франківську належно засвідчені копії наступних документів:

1). Реєстри виданих Івано-Франківським ОДОСП податкових накладних за період з липня 2010 року по вересень 2011 року, по яких є розбіжності у обсягах поставки між Івано-Франківським ОДОСП та ТОВ "Галичина -Табак".

2). Податкові декларації та додатки № 5 до податкових декларацій за період з липня 2010 року по вересень 2011 року, у яких відбувались спірні поставки.

3). Договори (за наявності), на підставі яких відповідачем виявлено, що Івано-Франківський ОДОСП здійснював безоплатну передачу алкогольної продукції.

Копії наявних та належним чином засвідчених документів надати суду до 25.10.2012 року .

Ухвала оскарженню не підлягає та відповідно до ч.6 ст.254 КАС України набирає законної сили з моменту постановлення.

Ухвала суду, яка набрала законної сили, є обов'язковою для осіб, які беруть участь у справі, для їхніх правонаступників, а також для всіх органів, підприємств, установ та організацій, посадових чи службових осіб, інших фізичних осіб і підлягає виконанню на всій території України.

Суддя /підпис/ ОСОБА_4

СудІвано-Франківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення15.10.2012
Оприлюднено17.07.2015
Номер документу46556009
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2527/12/0970

Ухвала від 15.10.2012

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Тимощук О.Л.

Ухвала від 15.10.2012

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Тимощук О.Л.

Постанова від 23.11.2012

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Тимощук О.Л.

Ухвала від 10.04.2013

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Маринчак Н.Є.

Ухвала від 19.03.2013

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Коваль Р.Й.

Постанова від 23.11.2012

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Тимощук О.Л.

Ухвала від 22.08.2012

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Тимощук О.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні