Ухвала
від 14.07.2015 по справі 822/1866/15
ВІННИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

Справа № 822/1866/15

14 липня 2015 року

м. Вінниця

Вінницький апеляційний адміністративний суд у складі колегії:

головуючого судді: Курка О. П.

суддів: Білоуса О.В. Совгири Д. І.

розглянувши клопотання Кам'янець-Подільської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Хмельницькій області про розгляд справи в режимі відеконференції у справі за адміністративним позовом приватного підприємства "Пакт" до Кам'янець-Подільської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Хмельницькій області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: приватне підприємство "Буд-Системс", приватне підприємство "Ін Кар" про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення,

В С Т А Н О В И В :

Ухвалами Вінницького апеляційного адміністративного суду від 06 липня 2015 року відкрито апеляційне провадження за апеляційною скаргою Кам'янець-Подільської ОДПІ ГУ ДФС у Хмельницькій області на постанову Хмельницького окружного адміністративного суду від 22 червня 2015 року та призначено справу до розгляду на 18 серпня 2015 року о 14:20 год. в залі судового засідання № 2 Вінницького апеляційного адміністративного суду (м. Вінниця, вул. Островського, 14).

13.07.2015 до суду надійшло клопотання представника апелянта про здійснення розгляду справи в режимі відеоконференції.

Дослідивши матеріали справи, керуючись ст. 122-1 КАС України, враховуючи територіальну віддаленість сторін (м. Кам'янець-Подільський) від місця проведення судового засідання (м. Вінниця), а також те, що прибуття до суду учасників судового процесу потребує витрачання значних коштів, суд вважає, що клопотання підлягає задоволенню.

У відповідності до частин 1 - 3 ст. 122-1 КАС України, суд за власною ініціативою або за клопотанням сторони, іншого учасника адміністративного процесу може постановити ухвалу про їх участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в обов'язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за сім днів до дня проведення судового засідання, в якому відбуватиметься така участь. Питання про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції вирішується судом за наявності відповідного клопотання або за власною ініціативою не пізніш як за п'ять днів до дня проведення такого судового засідання.

Відповідно до п. 1.3 Інструкції про порядок роботи з технічними засобами відеозапису ходу і результатів процесуальних дій проведених у режимі відеоконференції під час судового засідання, обов'язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Згідно з ч. 5 ст. 122-1 КАС України копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції негайно надсилається до суду, який зобов'язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. З метою своєчасного забезпечення проведення відеоконференції копія ухвали також може бути надіслана за допомогою кур'єра, факсу або електронної пошти.

З огляду на вищезазначені положення чинного законодавства, та з метою забезпечення своєчасного розгляду адміністративної справи, суд вважає за необхідне провести судове засідання в режимі відеоконференції.

Забезпечення проведення відеоконференції за участю сторін доручити Хмельницькому окружному адміністративному суду.

Керуючись ст.ст. 122-1, 197, 206, 254 КАС України, суд

У Х В А Л И В :

Задовольнити клопотання відповідача про проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Доручити Хмельницькому окружному адміністративному суду забезпечити проведення відеоконференції судового засідання, призначеного на 18 серпня 2015 року о 14:20 год., за участю представника приватного підприємства "Пакт" (Хмельницька обл., м. Кам'янець-Подільський, просп.Грушевського,43) та представника Кам'янець-Подільської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Хмельницькій області (Хмельницька обл., м. Кам'янець-Подільський, вул. Огієнка,74).

Сторонам з'явитися 18 серпня 2015 року о 14:20 год. до Хмельницького окружного адміністративного суду, який знаходиться за адресою: м.Хмельницький, вул. Козацька,42, для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції у справі № 822/1866/15.

Копію ухвали невідкладно надіслати до Хмельницького окружного адміністративного суду для організації розгляду справи в режимі відеоконференції та сторонам - для відома.

Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення та не підлягає касаційному оскарженню

Головуючий Курко О. П.

Судді Білоус О.В.

Совгира Д. І.

Дата ухвалення рішення14.07.2015
Оприлюднено20.07.2015
Номер документу46798158
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —822/1866/15

Постанова від 06.06.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Васильєва І.А.

Ухвала від 04.06.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Васильєва І.А.

Ухвала від 15.12.2016

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Веденяпін О.А.

Ухвала від 03.09.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Сірош М.В.

Ухвала від 18.08.2015

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Курко О. П.

Ухвала від 14.07.2015

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Курко О. П.

Ухвала від 06.07.2015

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Курко О. П.

Ухвала від 06.07.2015

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Курко О. П.

Постанова від 22.06.2015

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Петричкович А.І.

Ухвала від 18.05.2015

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Петричкович А.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні