Ухвала
від 17.06.2010 по справі 2а-2215/10/1170
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

17 червня 2010 року Справа № 2а-2215/10/1170

Суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду Черниш О.А., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 об'єднаної державної податкової інспекції до комунального підприємства "Чайка" припинення підприємницької діяльності юридичної особи, -

В С Т А Н О В И Л А:

Кіровоградська об'єднана державна податкова інспекція звернулася до суду з позовом до комунального підприємства "Чайка" про припинення підприємницької діяльності юридичної особи.

Зазначений спір згідно зі ст. 17 Кодексу адміністративного судочинства України належить до компетенції адміністративних судів. Справа підсудна ОСОБА_1 окружному адміністративному суду.

Позовна заява відповідає вимогами ст.ст.104-106 КАС України. Підстав для повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, передбачених ст. ст. 108, 109 КАС України, не знайдено.

У ході підготовки справи до судового розгляду встановлено, що підставою для пред'явлення позову стало отримання позивачем від державного реєстратора виконавчого комітету ОСОБА_1 міської ради відомостей про внесення ним до Єдиного державного реєстру запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Частиною 2 статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" передбачено, що наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням є підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи.

Порядок державної реєстрації припинення юридичної особи на підставі судового рішення, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, передбачений ст. 38 Закону країни "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців".

Таким чином, оскільки рішення у справі може вплинути на права та обов'язки державного реєстратора виконавчого комітету ОСОБА_1 міської ради , яким внесено запис до Єдиного державного реєстру про відсутність юридичної особи за місцезнаходженням, суд вирішив залучити державного реєстратора виконавчого комітету ОСОБА_1 міської ради до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача.

Відповідно до ч.2 ст.53 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача у будь-який час до закінчення судового розгляду, якщо рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з ініціативи суду.

Керуючись ст.ст.53, 107, 110, 114, п.4 ч.1 ст.121 КАС України, суддя -

У Х В А Л И Л А:

1. Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 об'єднаної державної податкової інспекції до комунального підприємства "Чайка" про припинення підприємницької діяльності юридичної особи.

2. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача державного реєстратора виконавчого комітету ОСОБА_1 міської ради.

3. Призначити справу до судового розгляду у судовому засіданні на 13 липня 2010 року о 10:00 год. у приміщенні ОСОБА_1 окружного адміністративного суду за адресою: 25006, м.Кіровоград, вул. Карла Маркса, 40, 6 поверх, зал судових засідань №5 .

4. Справа розглядатиметься і вирішуватиметься суддею Черниш О.А. одноособово.

5. У судове засідання викликати сторони та третю особу.

6. Копії позовної заяви та доданих до неї документів надіслати відповідачеві та запропонувати йому до дня судового засідання надати письмові пояснення по суті позовних вимог, долучивши відповідні докази на їх підтвердження.

7. Зобов'язати Кіровоградську ОДПІ надати у судове засідання:

- правове обґрунтування позовної вимоги про припинення підприємницької діяльності юридичної особи, з огляду на положення ч.2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців";

- пропозиції щодо складу ліквідаційної комісії відповідача (ч.5 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців").

8. Зобов'язати державного реєстратора виконавчого комітету ОСОБА_1 міської ради надати копії матеріалів реєстраційної справи комунального підприємства "Чайка" (код 03054999), оригінал - для огляду у судовому засіданні.

9. Копію ухвали надіслати особам, які беруть участь у справі, разом з інформацією про їхні процесуальні права та обов'язки.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду ОСОБА_2

Дата ухвалення рішення17.06.2010
Оприлюднено28.07.2015
Номер документу47277881
СудочинствоАдміністративне
Сутьвідкриття провадження в адміністративній справі 17 червня 2010 року Справа № 2а-2215/10/1170

Судовий реєстр по справі —2а-2215/10/1170

Постанова від 15.09.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Ухвала від 17.06.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Постанова від 15.09.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Постанова від 15.09.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні