Ухвала
від 25.06.2010 по справі 2а-1922/10/1170
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- У Х В А Л А

25 червня 2010 року Справа № 2а-1922/10/1170

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Черниш О.А., при секретарі судового засідання Оводенко І.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом державної податкової інспекції у м. Кіровограді до приватного підприємства "Інвест-білдінг" про припинення підприємницької діяльності юридичної особи, -

В С Т А Н О В И Л А:

Державна податкова інспекція у м. Кіровограді звернулася до суду з позовом до приватного підприємства "Інвест-білдінг" про припинення підприємницької діяльності юридичної особи.

У судовому засіданні встановлено, що наказом Державної податкової адміністрації у Кіровоградській області №193 від 18.05.10 "Про реорганізацію державних податкових інспекцій області" державну податкову інспекцію у м. Кіровограді припинено шляхом приєднання до Кіровоградської об'єднаної державної податкової інспекції, яка після завершення процедури реорганізації стала її правонаступником.

Державна реєстрація Кіровоградської об'єднаної державної податкової інспекції проведена виконавчим комітетом Кіровоградської міської ради 28.05.10, про що видано відповідне свідоцтво серії А00 №749448.

Відповідно до ст.55 КАС України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

У ході розгляду справи встановлено, що підставою для пред'явлення позову стало отримання позивачем від державного реєстратора виконавчого комітету Кіровоградської міської ради відомостей про внесення ним до Єдиного державного реєстру запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Частиною 2 статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" передбачено, що наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням є підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи.

Порядок державної реєстрації припинення юридичної особи на підставі судового рішення, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, передбачений ст. 38 Закону країни "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців".

Таким чином, оскільки рішення у справі може вплинути на права та обов'язки державного реєстратора виконавчого комітету Кіровоградської міської ради, яким внесено запис до Єдиного державного реєстру про відсутність юридичної особи за місцезнаходженням, суд вирішив залучити державного реєстратора виконавчого комітету Кіровоградської міської ради до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача.

Відповідно до ч.2 ст.53 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача у будь-який час до закінчення судового розгляду, якщо рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з ініціативи суду.

Керуючись ст. 53, 55, 160, 165 КАС України, -

У Х В А Л И В:

1. Замінити позивача у справі - державну податкову інспекцію у м. Кіровограді - правонаступником - Кіровоградською об'єднаною державною податковою інспекцією.

2. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача державного реєстратора виконавчого комітету Кіровоградської міської ради.

3. Відкласти розгляд справи до 15 липня 2010 року о 10:40 год.

4. Викликати сторони та третю особу у судове засідання, яке відбудеться у приміщенні Кіровоградського окружного адміністративного суду за адресою: 25006, м. Кіровоград, вул. Карла Маркса, 40, 6 поверх, зал судових засідань № 5 .

5. Зобов'язати позивача надати до суду: правове обґрунтування позовної вимоги про припинення підприємницької діяльності юридичної особи, з огляду на положення ч.2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців"; пропозиції щодо складу ліквідаційної комісії відповідача (ч.5 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців").

6. Зобов'язати державного реєстратора виконавчого комітету Кіровоградської міської ради надати копії матеріалів реєстраційної справи приватного підприємства "Інвест-білдінг" (код 35958768), оригінал - для огляду у судовому засіданні.

7. Копію ухвали надіслати особам, які беруть участь у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення25.06.2010
Оприлюднено30.07.2015
Номер документу47381781
СудочинствоАдміністративне
Сутьприпинення підприємницької діяльності юридичної особи

Судовий реєстр по справі —2а-1922/10/1170

Постанова від 07.10.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Ухвала від 15.09.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Ухвала від 25.06.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Ухвала від 01.06.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Постанова від 07.10.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Постанова від 07.10.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні