Ухвала
від 15.09.2010 по справі 2а-1922/10/1170
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- У Х В А Л А

15 вересня 2010 року Справа №2а-1922/10/1170

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Черниш О.А., при секретарі судового засідання Осиповій Н.В., розглядаючи у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Кіровоградської об'єднаної державної податкової інспекції до приватного підприємства "Інвест-білдінг", за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - державного реєстратора виконавчого комітету Кіровоградської міської ради, про припинення підприємницької діяльності юридичної особи, -

В С Т А Н О В И В:

Державна податкова інспекція у м. Кіровограді звернулася до суду з позовом до приватного підприємства "Інвест-білдінг" (надалі - ПП "Інвест-білдінг") про припинення підприємницької діяльності юридичної особи. Позов мотивовано отриманням позивачем від державного реєстратора виконавчого комітету Кіровоградської міської ради відомостей про внесення ним до Єдиного державного реєстру запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням. При цьому звітність до податкового органу не подавалася відповідачем з моменту реєстрації.

Ухвалою суду від 25.06.10 до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача, залучено державного реєстратора виконавчого комітету Кіровоградської міської ради та замінено позивача у справі -державну податкову інспекцію у м. Кіровограді її правонаступником - Кіровоградською об'єднаною державною податковою інспекцією.

Частиною 2 статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" передбачено, що наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням є підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи.

Порядок державної реєстрації припинення юридичної особи на підставі судового рішення, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, передбачений ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців".

Згідно зі ст. 91 Господарського кодексу України припинення діяльності господарського товариства відбувається шляхом його ліквідації або реорганізації відповідно до статті 59 цього Кодексу. Ліквідація господарського товариства провадиться ліквідаційною комісією, призначеною його вищим органом, а у разі припинення діяльності товариства за рішенням суду - ліквідаційною комісією, сформованою відповідно до рішення суду.

З матеріалів справи вбачається, що засновником та учасником ПП "Інвест-білдінг" є ОСОБА_1.

Таким чином, оскільки рішення у справі може вплинути на права та обов'язки вказаної особи, суд вирішив залучити її до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

Відповідно до частин 2, 3 ст.53 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача у будь-який час до закінчення судового розгляду, якщо рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з ініціативи суду. Питання про вступ до участі у справі третіх осіб вирішується ухвалою. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Частиною 4 ст. 11 КАС України передбачено, що суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Згідно з ч.2 ст. 150 КАС України суд відкладає розгляд справи у випадках, встановлених цим Кодексом, а також у разі неможливості розгляду справи у зв'язку з необхідністю залучення до участі у справі інших осіб.

Керуючись ст.ст. 53, 114, 160, 165 КАС України, суд -

У Х В А Л И В:

1. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - ОСОБА_1, АДРЕСА_1, 25006.

2. Відкласти розгляд справи до 7 жовтня 2010 року до 10:40 год.

3. Викликати сторони та третіх осіб у судове засідання, яке відбудеться у приміщенні Кіровоградського окружного адміністративного суду за адресою: 25006, м. Кіровоград, вул. Карла Маркса, 40, 6 поверх, зал судових засідань №5.

4. Зобов'язати Кіровоградську ОДПІ надати у судове засідання акт органу державної податкової служби про відсутність юридичної особи за її місцем знаходження.

5. Зобов'язати державного реєстратора виконавчого комітету Кіровоградської міської ради надати у судове засідання письмові пояснення щодо підстав для внесення до ЄДР запису про відсутність юридичної особи за її місцезнаходженням у зв'язку з поверненням до державного реєстратора рекомендованого листа з відміткою відділення зв'язку "для уточнення адреси".

6. Витребувати від державного реєстратора виконавчого комітету Кіровоградської міської ради довідку є ЄДР щодо відповідача.

7. Копію ухвали надіслати сторонам та третім особам.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду ОСОБА_2

Дата ухвалення рішення15.09.2010
Оприлюднено30.07.2015
Номер документу47381912
СудочинствоАдміністративне
Сутьприпинення підприємницької діяльності юридичної особи

Судовий реєстр по справі —2а-1922/10/1170

Постанова від 07.10.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Ухвала від 15.09.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Ухвала від 25.06.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Ухвала від 01.06.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Постанова від 07.10.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Постанова від 07.10.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні