Постанова
від 20.08.2010 по справі 4-165/2010
БРОВАРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 4- 165

2010 р.

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20 серпня 2010 року Броварський міськрайонний суд Київської області в складі:

головуючого судді - Шевчука М.П.

при секретарі - Заковоротній Т.І.

з участю прокурора - Сологуба Є.В.

слідчого - Біліченка В.В.

захисника - ОСОБА_1

розглянувши подання Ст.слідчого СВ Броварського МВ (з обслуговування м. Бровари та Броварського району) ГУ МВС України в Київської області, за згодою заступника Броварського міжрайонного прокурора Київської області, про продовження строку тримання під вартою до 4-х місяців ОСОБА_2 , обвинуваченому за ст. 121 ч.1 КК України ,-

В С Т А Н О В И В:

Ст.слідчий СВ Броварського МВ(з обслуговування м. Бровари та Броварського району) ГУ МВС України в Київської області, за згодою заступника Броварського міжрайонного прокурора Київської області, вніс до суду подання, про продовження строку тримання під вартою до 4-х місяців ОСОБА_2, обвинуваченому в умисному спричиненні тяжкого тілесного ушкодження, тобто в вчиненні злочину передбаченого ст. 121 ч.1 КК України.

Вивчивши надані слідчим матеріали справи, заслухавши слідчого, який вказав, що строк тримання під вартою обвинуваченому ОСОБА_2 слід продовжити для того, щоб провести слідчі дії, долучити до справи висновки експертиз, пред'явити кінцеве обвинувачення та виконати вимоги ст.ст.218-220 КПК України і закінчити досудове слідство, підстав для зміни запобіжного заходу не має, - обвинуваченого ОСОБА_2 який заперечує стосовно продовження строку утримання під вартою, пояснивши, що він визнав повністю свою вину, дав правдиві покази по суті, має постійне місце проживання, в подальшому буде постійно з’являтися на виклики до слідчого, - захисника, який вважає за можливе не задовольняти подання і обмежитись мірою запобіжного заходу не пов'язаною з ізоляцією від суспільства обвинуваченого, оскільки він має постійне місце проживання, позитивно характеризується, слідчим не надано доказів того, що його підзахисний може ухилятись від слідства - прокурора який підтримав подання, так як необхідний термін для отримання висновків експертиз та закінчити досудове слідство, вчинений злочин відноситься до тяжких, суд приходить висновку, що подання слідчого підлягає задоволенню виходячи з наступного.

Кримінальна справа порушена заступником начальника СВ Броварського МВ (з обслуговування м. Бровари та Броварського району) ГУ МВС України в Київської 21 травня 2010 року , відносно ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, за фактом умисного заподіяння тяжкого тілесного ушкодження, небезпечного для життя в момент заподіяння, за ознаками злочину, передбаченого ч.1ст.121 КК України.

Відповідно до постанови слідчого, ОСОБА_2 затриманий, як підозрюваний за ст.121 ч.1 КК України 21 травня 2010 року о 19 год. 00 хв ., відповідно до ст.115 КПК України.

Постановою Броварського міськрайонного суду від 24 травня 2010 року стосовно нього, обрана міра запобіжного заходу у вигляді взяття під варту і утримання в Чернігівському СІЗО № 31 ДД ВП України в Чернігівській області, строком до 21 липня 2010 року .

При допиті в якості підозрюваного за ст.121 ч.1КК України, 21 травня 2010 року ОСОБА_2 дав детальні покази, стосовно обставин вчинення злочину, а іменно нанесення ударів ножем та спричинення тілесних ушкоджень потерпілій ОСОБА_3 а також при відтворенні обстановки та обставин події від 22.05.2010 року, під час якого він детально показав, як наносив ножем тілесні ушкодження потерпілій. 29 травня 2010 року слідчим винесена постанова про притягнення ОСОБА_2 як обвинуваченого за ч.1 ст.121 КК України і в цей же день пред'явлено йому обвинувачення. При допиті в якості обвинуваченого ОСОБА_2 вину в інкримінованому тяжкому злочині визнав повністю, пояснивши, що при сварці спричинив потерпілій тілесні ушкодження.

20 липня 2010 року, постановою Броварського міськрайонного суду, строк тримання під вартою обвинуваченому ОСОБА_2 було продовжено до 3-х місяців, тобто до 21 серпня 2010 року .

18 серпня 2010 року строк досудового слідства по кримінальній справі продовжений заступником прокурора Київської області до 4-х місяців.

Наведені в поданні обставини свідчать про необхідність виконання ряду невідкладних слідчих дій та об'єму роботи по закріпленню доказів вини обвинуваченого, проведення слідчих дій з обвинуваченим, отримання висновків експертиз, пред'явлення йому кінцевого обвинувачення та інших слідчих дій направлених на закінчення розслідування, а також про наявність підстав вважати, що перебуваючи на волі обвинувачений може ухилитися від слідства і суду або від виконання процесуальних рішень та перешкоджатиме встановленню істини по справі, продовжити злочинну діяльність.

За таких обставин і з метою запобігти спробам обвинуваченого ОСОБА_2 ухилитись від слідства та суду, вплинути на проведення досудового слідства, шляхом тиску на учасників процесу та з урахуванням обставин вчинення інкримінованого злочину, його небезпечності для суспільства та того, що інкримінований злочин віднесено до тяжких злочинів, унеможливити його контакт з потерпілою та іншими учасниками події, даних про його особу, що він є жителем іншого населеного пункту, хоча і позитивно характеризується по місцю проживання, суд вважає, що підстав на даний час для зміни йому міри запобіжного заходу немає, а тому строк його утримання під вартою слід продовжити до 4-х місяців, оскільки на такий строк продовжено досудове слідство. Постільки інші запобіжні заходи на період досудового слідства не забезпечать, його належну поведінку, а обраний стосовно нього запобіжний захід, у виді утримання під вартою, забезпечує належне виконання процесуальних рішень, по даній справі.

Виходячи з викладеного, керуючись ст.ст. 148, 150, 165-3 КПК України ,-

П О С Т А Н О В И В:

Подання задовольнити.

Продовжити строк тримання під вартою, обвинуваченому за ст.121 ч.1 КК України, ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2, уродженцю та зареєстрованому в ІНФОРМАЦІЯ_3, українцю громадянину України, ІНФОРМАЦІЯ_4, розлученому, працюючому в торгівельному комплексі "Метро", проживаючому без реєстрації в м.Києві вул. Драгоманова буд.№ 22 кв.78 , раніше не судимому, до 4-х (чотирьох) місяців і утримувати його в Чернігівському СІЗО № 31 ДД ВП України в Чернігівській області, тобто до 21 вересня 2010 року, оскільки на такий строк продовжено строк досудового слідства.

Контроль за виконанням постанови покласти на Броварського міжрайонного прокурора Київської області.

Постанова може бути оскаржена протягом 3-х діб з дня її винесення до апеляційного суду Київської області шляхом подачі апеляції.

Суддя Шевчук М.П..

З постановою ознайомлений, копію отримав / ОСОБА_2 /

СудБроварський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення20.08.2010
Оприлюднено31.07.2015
Номер документу47419163
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-165/2010

Постанова від 10.12.2010

Кримінальне

Тростянецький районний суд Сумської області

Литовченко Н. О.

Постанова від 22.07.2010

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Гринів М. А.

Постанова від 14.12.2010

Кримінальне

Літинський районний суд Вінницької області

Желіховський В. М.

Постанова від 12.08.2010

Кримінальне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Васильковський В. М.

Постанова від 17.08.2010

Кримінальне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Кравців В. І.

Постанова від 14.08.2015

Кримінальне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Яцун О. С.

Постанова від 07.04.2010

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Чернишов Ю. В.

Постанова від 07.07.2010

Кримінальне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Іващенко Ю. А.

Постанова від 20.08.2010

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Шевчук М. П.

Постанова від 22.12.2010

Кримінальне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Шунько Григорій Олексійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні