Постанова
від 17.08.2010 по справі 4-165/2010
САМБІРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 4-165/2010

ПОСТАНОВА

Іменем України

17 серпня 2010 року м.Самбір

Суддя Самбірського міськрайоиного суду Львівської області Кравців В.І. при секретарі Рибію Ю.Л., з участю прокурора Зінкевич І.О., захисника-адвоката ОСОБА_1, розглянувши у відкритому судовому засіданні подання слідчого слідчого відділення Самбірського МВ ГУ МВСУ у Львівській області про обрання запобіжного заходу у виді взяття під варту щодо ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця та жителя ІНФОРМАЦІЯ_2, громадянина України, ІНФОРМАЦІЯ_3, неодруженого, непрацюючого, призовника, несудимого,

встановив:

ОСОБА_3 обвинувачується у тому, що він за попередньою змовою у групі осіб з ОСОБА_4 та неповнолітнім ОСОБА_5, маючи умисел на відкрите викрадення чужого майна, з корисливих спонукань, попередньо розподіливши між собою ролі, 26 травня 2010 року приблизно о 23 годині 20 хвилин, на автомобілі марки «Лада Пріора», яким керував ОСОБА_3, під»їхали на вул. Міцкевича у м. Самборі Львівської області, де ОСОБА_4 з ОСОБА_5 підійшли до ОСОБА_6 та ОСОБА_7, і застосувавши до ОСОБА_6 насильство, що не є небезпечним для життя та здоров’я, відкрито викрали у неї, зірвавши з шиї срібний ланцюжок із срібним кулоном, чим завдали ОСОБА_6 матеріальну шкоду на суму 150 гривень.

Крім того, ОСОБА_3 обвинувачується у тому, що він повторно за попередньою змовою у групі осіб із ОСОБА_4 22 червня 2010 року о 22 годині 40 хвилин, знаходячись в м. Самборі по вул. Заміській на автомобілі марки «Лада Пріора», маючи умисел на відкрите викрадення чужого майна, застосували до ОСОБА_8 насильство, що не є небезпечним для життя та здоров’я, внаслідок чого заволоділи її жіночою сумочкою, у якій знаходився мобільний телефон марки «Самсунг» вартістю 80 гривень та гроші у сумі 510 гривень, чим завдали ОСОБА_8 матеріальну шкоду на суму 590 гривень.

Також ОСОБА_3 обвинувачується у тому, що він 2 липня 2010 року о 23 годині 20 хвилин, знаходячись в м. Самборі по вул. Чорновола на автомобілі марки «Лада Пріора», за попередньою змовою у групі осіб з ОСОБА_9 та ОСОБА_4, маючи умисел на відкрите викрадення чужого майна, підійшли до ОСОБА_10 та, застосувавши насильство, що не є небезпечним для життя та здоров’я, відкрито викрали у неї жіночу сумочку, у якій знаходились гроші у сумі

6 гривень, косметичка та гребінець, чим завдали ОСОБА_10 матеріальну шкоду на суму 50 гривень.

Крім того ОСОБА_3 обвинувачується у тому, що 8 липня 2010 року о 23 годині він за попередньою змовою у групі осіб із ОСОБА_9 та ОСОБА_4 приїхав на автомобілі марки «Лада Пріора» на вул. Нову в м. Самборі Львівської області, та маючи умисел на відкрите викрадення чужого майна, з корисливих спонукань, застосувавши до ОСОБА_11 та ОСОБА_12 насильство, яке не є небезпечним для життя та здоров’я, намагалися відкрито викрасти у ОСОБА_11 жіночу сумочку, а у ОСОБА_12- золотий ланцюжок із золотим хрестиком з діамантами, однак свій злочинний умисел не довели до кінця з причин, що не залежали від їх волі, тобто у вчиненні сукупності злочинів, передбачених ч. 2 ст. 186 та ч. 2 ст. 15 і ч. 2 ст. 186 КК України.

8 серпня 2010 року о 2-ій годині 50 хвилин ОСОБА_3 затриманий у порядку ст.115 КПК України.

Слідчий СВ Симбірського MB ГУ МВСУ у Львівській області за згодою із Симбірським міжрайонним прокурором вніс до суду подання про обрання ОСОБА_2 запобіжний захід у виді взяття під варту, посилаючись на те, що ОСОБА_3 обвинувачується у вчинені умисних тяжких злочинів, за які передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк понад три роки і може скритися від слідства й суду та, перебуваючи на волі, перешкодити встановленню істини у кримінальній справі.

Вивчивши матеріали кримінальної справи, допитавши обвинуваченого, заслухавши думку прокурора та захисника, є підстави для висновку про відмову у задоволенні подання слідчого про обрання ОСОБА_2 запобіжного заходу у виді взяття під варту.

Так, ОСОБА_3 обвинувачується у вчиненні злочинів, за які законом передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк понад три роки.

Однак, лише тяжкість злочинів, у яких обвинувачується особа, не є підставою для застосування запобіжного заходу у виді взяття під варту, який обирається при наявності обгрунтованої впевненості в тому, що більш м»які запобіжні заходи можуть не забезпечити належної поведінки обвинуваченого.

ОСОБА_3 позитивно характеризується, має постійне місце проживання, навчається, написав явки з повиною, дав показання, у яких визнав свою вину, що дає підстави для висновку про те, що обвинувачений ОСОБА_3, перебуваючи на волі, не порушуватиме покладених на нього процесуальних обов»язків та не займатиметься злочинною діяльністю, а також впевненість в тому, що більш м»який запобіжний захід, ніж тримання під вартою, забезпечить його належну процесуальну поведінку.

Обставин, які давали б підстави вважати, що ОСОБА_3 буде ухилятися від слідства та суду чи перешкоджати встановленню істини у даній кримінальній справі, не встановлено.

Керуючись ст.ст. 148, 155, 165 1 , 165 2 КПК України, постановив:

Відмовити в обранні ОСОБА_2 запобіжного заходу у виді взяття під варту.

Обрати обвинуваченому ОСОБА_2

запобіжний захід у виді підписки про невиїзд.

Контроль за виконанням даної постанови покласти на слідчого СВ Самбірського МВ ГУ МВСУ у Львівській області - ОСОБА_13

На постанову може бути подана апеляція до апеляційного суду Львівської області протягом трьох діб з дня її винесення.

Суддя

СудСамбірський міськрайонний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення17.08.2010
Оприлюднено18.09.2015
Номер документу50283548
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-165/2010

Постанова від 10.12.2010

Кримінальне

Тростянецький районний суд Сумської області

Литовченко Н. О.

Постанова від 22.07.2010

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Гринів М. А.

Постанова від 14.12.2010

Кримінальне

Літинський районний суд Вінницької області

Желіховський В. М.

Постанова від 12.08.2010

Кримінальне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Васильковський В. М.

Постанова від 17.08.2010

Кримінальне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Кравців В. І.

Постанова від 14.08.2015

Кримінальне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Яцун О. С.

Постанова від 07.04.2010

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Чернишов Ю. В.

Постанова від 07.07.2010

Кримінальне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Іващенко Ю. А.

Постанова від 20.08.2010

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Шевчук М. П.

Постанова від 22.12.2010

Кримінальне

Роменський міськрайонний суд Сумської області

Шунько Григорій Олексійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні