Ухвала
від 20.03.2013 по справі 809/902/13-а
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

"20" березня 2013 р. Справа № 809/902/13-a

м. Івано-Франківськ

Суддя Івано-Франківського окружного адміністративного суду Боршовський Т.І., розглянувши матеріали адміністративного

позову Дочірнього підприємства "Івано-Франківський облавтодор" відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія" Автомобільні дороги України"

до Державної податкової інспекції у м. Івано-Франківську

про визнання нечинними та скасування податкових повідомлень-рішень № НОМЕР_1, № НОМЕР_2 від 19.11.2012 року,-

В С Т А Н О В И В:

20.03.2013 року Дочірнє підприємство "Івано-Франківський облавтодор" відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія" Автомобільні дороги України" звернулося до суду з адміністративним позовом до Державної податкової інспекції у м. Івано-Франківську про визнання нечинними та скасування податкових повідомлень-рішень № НОМЕР_1, № НОМЕР_2 від 19.11.2012 року.

З'ясовуючи питання про наявність підстав для відкриття провадження в адміністративній справі та дотримання позивачем вимог до позовної заяви, суд зазначає наступне.

Частиною 2 статті 106 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що на підтвердження обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги, позивач зазначає докази, про які йому відомо і які можуть бути використані судом.

Відповідно до частини 3 статті 106 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що до позовної заяви додаються її копії та копії всіх документів, що приєднуються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб, крім випадків подання адміністративного позову суб'єктом владних повноважень. Суб'єкт владних повноважень при поданні адміністративного позову зобов'язаний додати до позовної заяви доказ надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення відповідачу і третім особам копії позовної заяви та доданих до неї документів. До позовної заяви додається також документ про сплату судового збору, крім випадків, коли його не належить сплачувати.

Судом встановлено, що позовна заява не відповідає вимогам, встановленим статтею 106 Кодексу адміністративного судочинства України. Як вбачається з матеріалів адміністративного позову, позивачем не додано до позовної заяви всіх документів, на які йде посилання в позовній заяві. Зокрема, не подано суду правочинів, на підставі яких здійснювались господарські операції, правомірність оподаткування яких є предметом даного спору, первинних документів бухгалтерського та податкового обліку, що їх підтверджують (видаткових накладних, податкових накладних, товарно-транспортних накладних, актів приймання-передачі тощо), документів в підтвердження здійснення фактичного зберігання та використання товарно-матеріальних цінностей по вказаних господарських операціях.

Згідно частини 1 статті 108 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтею 106 цього Кодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб їх усунення і встановлюється строк, достатній для усунення недоліків. Копія ухвали про залишення позовної заяви без руху невідкладно надсилається особі, що звернулася із позовною заявою.

З огляду на вказане суд приходить до висновку, що адміністративний позов підлягає залишенню без руху.

На підставі наведеного, керуючись статтею 106, частиною 1 статті 108 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву Дочірнього підприємства "Івано-Франківський облавтодор" відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія" Автомобільні дороги України" до Державної податкової інспекції у м. Івано-Франківську про визнання нечинними та скасування податкових повідомлень-рішень № НОМЕР_1, № НОМЕР_2 від 19.11.2012 року, - залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення вказаних недоліків, шляхом подання документів, на які йде посилання в адміністративному позові, до 28 березня 2013 р. та роз'яснити, що в разі не усунення недоліків у вище зазначений строк позовна заява буде вважатися неподаною і повернена.

Ухвала може бути оскарженою в апеляційному порядку. Відповідно до статті 186 Кодексу адміністративного судочинства України апеляційна скарга подається до Львівського апеляційного адміністративного суду через Івано-Франківський окружний адміністративний суд.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п’яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п’яти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала набирає законної сили в порядку та строки, встановлені статтею 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Боршовський Т.І.

Дата ухвалення рішення20.03.2013
Оприлюднено30.07.2015
Номер документу47436427
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання нечинними та скасування податкових повідомлень-рішень № НОМЕР_1, № НОМЕР_2 від 19.11.2012 року

Судовий реєстр по справі —809/902/13-а

Ухвала від 09.10.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Рибченко А.О.

Ухвала від 16.09.2015

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Шавель Руслан Миронович

Ухвала від 19.09.2013

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Боршовський Т.І.

Ухвала від 27.05.2013

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Боршовський Т.І.

Ухвала від 20.03.2013

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Боршовський Т.І.

Ухвала від 25.03.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Муравйов О.В.

Ухвала від 27.04.2015

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Шавель Р.М.

Ухвала від 27.04.2015

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Шавель Р.М.

Ухвала від 07.04.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Муравйов О.В.

Ухвала від 25.07.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Муравйов О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні