Ухвала
від 27.01.2014 по справі 811/3715/13-а
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

УХВАЛА

про витребування доказів

27 січня 2014 року Справа № 811/3715/13-а

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Чубари Н.В.,

при секретарі – Черна О.Ю

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Кіровограді адміністративну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Титан-Ойл» до Знам'янської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень – рішень, -

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Титан-Ойл» звернулося до Кіровоградського окружного адміністративного суду з позовом до Знам'янської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області з вимогою про скасування податкового повідомлення – рішення.

Відповідно до частини другої статті 69 Кодексу адміністративного судочинства України докази суду надають особи, які беруть участь у справі. Суд може запропонувати надати додаткові докази або витребувати додаткові докази за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з власної ініціативи.

Частина четверта статті 71 Кодексу адміністративного судочинства України встановлює, що суб'єкт владних повноважень повинен подати суду всі наявні у нього документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі. У разі невиконання цього обов'язку суд витребовує названі документи та матеріали.

Суд зазначає, що можливість оскарження ухвали про витребування доказів Кодексом адміністративного судочинства України не передбачена, а тому така ухвала набирає законної сили з моменту постановлення.

Відповідно до частини першої статті 255 Кодексу адміністративного суду України постанова або ухвала суду, яка набрала законної сили, є обов'язковою для осіб, які беруть участь у справі, для їхніх правонаступників, а також для всіх органів, підприємств, установ та організацій, посадових чи службових осіб, інших фізичних осіб і підлягає виконанню на всій території України.

Невиконання рішення може спричинити необґрунтоване затягування судового процесу, неможливість вирішення адміністративної справи у строки, встановлені частиною першою статті 122 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суд звертає увагу на те, що у разі неподання витребуваних доказів без поважних причин, посадова особа може бути притягнута до відповідальності.

З огляду на наведені правові норми та з метою повноти встановлення обставин справи, суд прийшов до висновку про необхідність витребування додаткових доказів у справі.

Враховуючи вищевикладене, Кіровоградський окружний адміністративний суд зобов'язує УДАІ УМВС України в Кіровоградській області надати документально підтверджену інформацію щодо державної реєстрації транспортних засобів, свідоцтва про допущення цих транспортних засобів до перевезення небезпечних вантажів та отримування ТОВ «Т&V» та ТОВ «Титан-Ойл» узгоджених маршрутів перевезення небезпечного вантажу (нафтопродуктів).

Керуючись ч. 2 ст. 69, ст. ст. 105, 106, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, Кіровоградський окружний адміністративний суд, -

УХВАЛИВ:

1. Зобов'язати УДАІ УМВС України в Кіровоградській області надати до суду інформацію:

- щодо державної реєстрації транспортних засобів за такими державними номерними знаками: VOLVO ВА 8696 АХ , МАН ВА 8873 ВА станом на лютий 2013 року;

- чи видавалися органами Державтоінспекції МВС України дозволи на перевезення небезпечних вантажів, чинні станом на лютий 2013 року. Якщо так, то надати суду копії цих дозволів (або інших документів дозвільного характеру);

- чи отримувало ТОВ «Т&V» (код ЄДРПОУ 23737499) та ТОВ «Титан-Ойл» (код ЄДРПОУ 36812455) узгодження маршруту перевезення небезпечного вантажу (нафтопродуктів) у лютому 2013 року. Якщо так, то надати суду копії заявок та документів на узгодження вказаних маршрутів перевезення небезпечних вантажів, подані ТОВ «Т&V» та ТОВ «Титан-Ойл» (які передбачені п.10.1 Правил дорожнього перевезення небезпечних вантажів), узгоджень маршруту перевезення небезпечних вантажів, виданих Державтоінспекцією області за цими заявками.

2. Ухвалу суду належить виконати протягом 3 днів з дня отримання копії ухвали.

3. Персональну відповідальність за виконання вимог резолютивної частини ухвали покласти на керівників УДАІ УМВС України в Кіровоградській області.

4. Попередити керівництво УДАІ УМВС України в Кіровоградській області про можливість застосування заходів, передбачених статтею 166 Кодексу адміністративного судочинства України та статтею 1853 Кодексу України про адміністративні правопорушення, у разі невиконання вимог суду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя                                                                                                     Н.В. Чубара

Дата ухвалення рішення27.01.2014
Оприлюднено30.07.2015
Номер документу47463117
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування податкових повідомлень – рішень

Судовий реєстр по справі —811/3715/13-а

Ухвала від 27.01.2014

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Н.В. Чубара

Ухвала від 20.11.2013

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Н.В. Чубара

Ухвала від 17.12.2013

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Н.В. Чубара

Ухвала від 30.10.2014

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Нагорна Л.М.

Ухвала від 13.03.2014

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Нагорна Л.М.

Ухвала від 13.03.2014

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Нагорна Л.М.

Постанова від 18.02.2014

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Н.В. Чубара

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні