Ухвала
від 17.05.2012 по справі 1170/2а-157/12
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

У Х В А Л А

про судове доручення

17 травня 2012 року Справа № 1170/2а-157/12

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі судді Черниш О.А., при секретарі судового засідання Тарасенко О.І., розглядаючи у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Формула Петрол" до Кіровоградської об'єднаної державної податкової інспекції Кіровоградської області Державної податкової служби про скасування податкового повідомлення-рішення, -

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Кіровоградського окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Формула Петрол" до Кіровоградської об'єднаної державної податкової інспекції Кіровоградської області Державної податкової служби про скасування податкового повідомлення-рішення №0002162330 від 26.05.11.

Встановлено, що предметом спору у даній справі є право позивача на віднесення до складу податкового кредиту з ПДВ сум податку на додатну вартість, сплачених позивачем його контрагенту ТОВ "Компанія Тегра" (м. Алчевськ), по взаємовідносинах, які на думку відповідача, є нікчемними.

У ході розгляду справи виникла необхідність перевірити обставини реальності здійснення господарської операції позивача, на підставі якої ним були сформовані дані податкового обліку, що не визнаються відповідачем, а саме рух активів у процесі здійснення господарської операції, перевірити спеціальну податкову правосуб'єктність учасників спірних господарських операцій.

Згідно з частиною 1 статті 69 КАС України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються судом на підставі пояснень сторін, третіх осіб та їхніх представників, показань свідків, письмових і речових доказів, висновків експертів.

Частиною 1 статті 65 КАС України передбачено, що як свідок в адміністративній справі може бути викликана судом кожна особа, якій можуть бути відомі обставини, що належить з'ясувати у справі.

Як встановлено частинами 4, 5 статті 11 КАС України, суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи. Суд повинен запропонувати особам, які беруть участь у справі, подати докази або з власної ініціативи витребувати докази, яких, на думку суду, не вистачає.

Відповідно до частини 2 статті 78 КАС України за дорученням суду, що розглядає справу, свідок, який не може з поважних причин прибути в судове засідання і проживає (перебуває) за межами територіальної підсудності адміністративного суду, що розглядає справу, допитується суддею адміністративного суду, який знаходиться за місцем проживання (перебування) свідка.

Частиною 1 статті 115 КАС України передбачено, що суд, який розглядає справу, у разі потреби збирання доказів за межами своєї територіальної підсудності доручає відповідному адміністративному суду провести певні процесуальні дії.

За таких обставин, з метою з’ясування обставин, які мають значення для правильного вирішення справи, суд дійшов до висновку про необхідність допиту директора ТОВ "Компанія Тегра" ОСОБА_1 в якості свідка, доручивши проведення цієї процесуальної дії Алчевському міському суду Луганської області - місцевому загальному суду як адміністративному суду, який знаходиться за місцем проживання (перебування) свідка.

Згідно з частиною 2 статті 150 КАС України суд оголошує перерву у зв'язку з необхідністю одержання нових доказів або в інших необхідних випадках. Тривалість перерви встановлюється судом залежно від обставин розгляду справи.

Керуючись ст. ст. 78, 115, 150, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Оголосити у справі перерву до 11 червня 2012 року до 15:00.

2. Доручити Алчевському міському суду Луганської області провести процесуальні дії, а саме допитати свідка ОСОБА_1, який зареєстрований за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1, встановивши його дійсне місце знаходження, з наступних питань:

1) Чи займався ОСОБА_1 господарською діяльністю від імені та в інтересах ТОВ "Компанія Тегра"?

2) Чи перебував ОСОБА_1 на посаді директора ТОВ "Компанія Тегра"? Якщо так, то в який період?

3) Чи укладав ОСОБА_1, як директор ТОВ "Компанія Тегра", угоди з товариством з обмеженою відповідальністю "Формула Петрол" (ідентифікаційний код 23678041, м. Кіровоград, вул. Володарського, 42) щодо передачі (поставки) останньому паливно-мастильних матеріалів?

4) Чи мала місце передача (поставка) бензину А-80 (УКТ ЗЕД НОМЕР_1) від ТОВ "Компанія Тегра" для ТОВ "Формула-Петрол" у вересні 2011 року? Якщо так, з'ясувати:

- дати укладання договорів (угод), їх предмет, кількість, якість та асортимент товару, його ціну, порядок оплати товару, умови поставки товару транспортом;

- чи мало місце фактичне виконання таких угод (договорів),

- періоди фактичного виконання угод,

- які фактичні дії були здійснені по виконанню таких угод та в чому вони полягали,

- які особи були задіяні під час їх виконання із кожної сторін угоди (ПІБ/найменування, адреси місцезнаходження або проживання),

- обставини доставки (перевезення, переміщення названого товару від продавця до покупця, вид та інші детальні характеристики транспорту, за допомогою якого здійснювалась доставка товару, найменування перевізника, найменування водія, їх місцезнаходження (місце проживання), пункти (адреси) завантаження та пункти розвантаження (доставки) товару); які товаросупровідні документи складалися при цьому та підписувалися ОСОБА_1,

- обставини щодо походження товару (найменування, адреса виробника, або особи, у якої попередньо товар був придбаний ТОВ "Компанія Тегра";

- які документи, передбачені Інструкцією про порядок приймання, транспортування, зберігання, відпуску та обліку нафти і нафтопродуктів на підприємствах і організаціях України, складалися при виконанні цієї поставки сторонами угоди.

5) Чи відображалися ТОВ "Компанія Тегра" вище вказані господарські операції в податковій звітності в періоді здійснення таких операцій ?

6) Чи мало місце отримання ТОВ "Компанія Тегра", ОСОБА_1 коштів від ТОВ "Формула Петрол"? Якщо так, то коли, в якій формі і в якому розмірі?

7) Чи надавав ОСОБА_1, як директор ТОВ "Компанія Тегра", доручення на ведення господарської діяльності від імені ТОВ "Компанія Тегра" іншим особам? Якщо так, то кому (ПІБ/найменування, адреси проживання або місцезнаходження)?

8) Чи перебувало ТОВ "Компанія Тегра" у господарських взаємовідносинах з ТОВ "Мікс Маркет" (ідентифікаційний код 33432796, м. Луганськ, вул. Котєльнікова, 9/2), ПАТ "Компанія "ОСОБА_2" (ідентифікаційний код 23491265, м. Луганськ, вул. Руднєва, 60). Якщо так, який характер цих взаємовідносин?

9) Чи мало (має) ТОВ "Компанія Тегра" ліцензії, дозволи на виконання робіт підвищеної небезпеки або експлуатацію об'єктів, машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки? Якщо так, то коли, ким та на виконання яких робіт (експлуатацію яких механізмів) видані такі ліцензії (дозволи)?

10) Чи підписував ОСОБА_1 від імені ТОВ "Компанія Тегра" договір купівлі-продажу №10/01/11 від 10.01.11, видаткові накладні №РН-1001509 від 12.09.11, №РН-1001779 від 22.09.11; податкові накладні №1001509 від 12.09.11, №1001779 від 22.09.11? Чи належать підписи на вищевказаних документах ОСОБА_1 (належним чином завірені копії яких надаються для пред’явлення для огляду в судовому засіданні ОСОБА_1В).

Після виконання судового доручення зібрані докази надіслати до Кіровоградського окружного адміністративного суду.

Копію ухвали направити для виконання до Алчевського міського суду Луганської області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду ОСОБА_3

СудКіровоградський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення17.05.2012
Оприлюднено03.08.2015
Номер документу47531356
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —1170/2а-157/12

Постанова від 02.11.2012

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Ухвала від 17.05.2012

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Ухвала від 17.05.2012

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Ухвала від 17.05.2012

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Ухвала від 23.03.2012

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Ухвала від 31.01.2012

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Ухвала від 16.01.2012

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

Постанова від 02.11.2012

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

О.А. Черниш

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні