Ухвала
від 28.07.2015 по справі 915/1354/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

======================================================================

УХВАЛА

про порушення провадження у справі

28 липня 2015 року Справа № 915/1354/15

м. Миколаїв.

Суддя Господарського суду Миколаївської області Коваль Ю.М.,

розглянувши матеріали

позову публічного акціонерного товариства Комерційний банк "ПРИВАТБАНК",

49094, вул. Набережна Перемоги, 50, м. Дніпропетровськ,

адреса для листування: 49027, а/с 1800, м. Дніпропетровськ,

до товариства з обмеженою відповідальністю "ФІРМА СЕРВІСТРАНСМАШ",

54030, вул. Лагерне Поле, буд. 5, м. Миколаїв,

про стягнення відсотків та комісії за користування кредитними коштами, пені за несвоєчасне виконання грошових зобов'язань за кредитним договором, а всього грошових коштів у сумі 68015 грн. 41 коп., -

В С Т А Н О В И В:

Публічним акціонерним товариством Комерційний банк "ПРИВАТБАНК" (далі - Банк) пред'явлено позов до товариства з обмеженою відповідальністю (ТОВ) "ФІРМА СЕРВІСТРАНСМАШ" про стягнення з останнього грошових коштів у загальній сумі 68015 грн. 41 коп., із яких: 30438 грн. 59 коп. - заборгованість зі сплати відсотків за користування кредитом; 7131 грн. 60 коп. - заборгованість зі сплати комісії за користування кредитом; 30445 грн. 22 коп. - пеня за несвоєчасне виконання грошових зобов'язань за договором, з посиланням на неналежне виконання відповідачем зобов'язань, передбачених "Умовами та правилами надання банківських послуг" (далі - Умови), Тарифами Банку, що розміщені в мережі Інтернет на сайті http:/privatbank.ua, котрі разом із заявою відповідача від 12.03.2011 р. про приєднання до умов та правил надання банківських послуг та відкриття рахунку складають договір банківського обслуговування від 12.03.2011 р., а саме, зобов'язань щодо своєчасного і в повному обсязі повернення кредитних коштів, сплати відсотків за користування ними та комісійної винагороди, у зв'язку з чим на підставі Умов на суми заборгованості нараховано пеню, а також про стягнення грошових коштів на відшкодування витрат з оплати позовної заяви судовим збором.

Поданих матеріалів достатньо для прийняття позовної заяви, але наявні й її недоліки.

У відповідності з процесуальним законом позовна заява повинна містити, зокрема виклад обставин, на яких ґрунтуються позовні вимоги, зазначення доказів, що підтверджують позов; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються; законодавство, на підставі якого подається позов (ст.54 ГПК України).

Позовна заява Банку таким вимогам закону не відповідає.

Так, у заяві зазначено, що між Банком і ТОВ "ФІРМА СЕРВІСТРАНСМАШ" укладено договір банківського обслуговування без номера від 12.03.2011 р., проте відсутнє обґрунтування до якого виду договір відноситься, і положення якого законодавства належить застосовувати при вирішенні спору, котрий виник у зв'язку з невиконанням зобов'язань відповідачем.

До позовної заяви додано рішення суду, яким вирішено про стягнення на користь Банку з ТОВ "ФІРМА СЕРВІСТРАНСМАШ" за спірним договором грошових коштів, а обґрунтувань тверджень про порушення товариством зобов'язань у подальшому, а саме, порушення конкретних строків сплати процентів та їх розміру, сплати винагороди за послуги Банку, здійснення за цим договором нарахувань сум позовних вимог у позові не наведено і не подано доказів на підтвердження таких обставин.

У заяві відсутнє обґрунтування з посиланням на Умови нарахування Банком відсотків за користування кредитом у спірний період у розмірі 48 % річних від суми залишку заборгованості, тоді як п.п. 3.2.1.1.11, 3.2.1.4.1.2 та 3.2.1.4.1.3 доданих до позовної заяви Умов передбачено інший порядок та ставки нарахування відсотків за користування кредитними коштами.

До позовної заяви додано розрахунок заборгованості ТОВ "ФІРМА СЕРВІСТРАНСМАШ" станом на 10.06.2015 р., котрий неможливо визнати обґрунтованим розрахунком у розумінні ст. 54 ГПК України. По-перше, в ньому відсутні зазначення початку та кінця періодів у котрі відповідачу належало повернути кредит, у зв'язку з порушенням яких Банком нараховані відсотки та пеня, а також періоди нарахування цих відсотків і пені, останньої ще й розмір. По-друге, в ньому відсутні зазначення початку та кінця періодів, у котрі відповідачу належало сплатити винагороду Банку, у зв'язку з чим Банком нараховано за прострочення сплати такої винагороди пеню, при цьому розмір пені, який використано при розрахунку, не вказано.

Викладені недоліки позову без їх усунення унеможливлять вирішення спору.

Керуючись статтями 64, 65, 86 ГПК України, -

У Х В А Л И В:

1. Порушити провадження у справі.

2.Справу призначити до розгляду в судовому засіданні на 08.09.2015 р. о 12 год. 15 хв.

Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду за адресою: м. Миколаїв, Будинок Рад, вул. Адміральська, 22, поверх 9, зал засідань № 2.

3.Зобов'язати до судового засідання сторони:

позивача - усунути викладені в мотивувальній частині ухвали недоліки позову та подати дані про включення відповідача до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців станом на час розгляду справи;

відповідача - подати відзив по суті позовної заяви на державній мові з посиланням на номер справи, докази на обґрунтування відзиву і заперечень проти позову.

Суддя Ю.М.Коваль.

СудГосподарський суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення28.07.2015
Оприлюднено03.08.2015
Номер документу47621144
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —915/1354/15

Ухвала від 07.10.2015

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Коваль Ю. М.

Рішення від 06.10.2015

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Коваль Ю. М.

Ухвала від 23.09.2015

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Коваль Ю. М.

Ухвала від 08.09.2015

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Коваль Ю. М.

Ухвала від 28.07.2015

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Коваль Ю. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні