Ухвала
від 19.02.2010 по справі 2а-983/10/0870
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ В АДМІНІСТРАТИВНІЙ СПРАВІ

19 лютого 2010 року Справа № 2а-983/10/0870

м. Запоріжжя

Суддя Запорізького окружного адміністративного суду Прудивус О.В., перевіривши матеріали адміністративного позову

за позовною заявою: Державної податкової інспекції у Комунарському районі

м. Запоріжжя

до: Закритого акціонерного товариства «ДАНА-МЕДСЕРВІС»

третя особа: Запорізьке територіальне управління Державної комісії з цінних

паперів та фондового ринку

про: припинення юридичної особи,

та виконання вимог ст.ст. 105, 106 КАС України,

ВСТАНОВИВ:

18.02.2010 до Запорізького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Державної податкової інспекції у Комунарському районі м. Запоріжжя (далі - позивач) до Закритого акціонерного товариства «ДАНА-МЕДСЕРВІС», в якому позивач просить постановити рішення про припинення юридичної особи Закритого акціонерного товариства «ДАНА-МЕДСЕРВІС» (далі - відповідач), код ЄДРПОУ 23848365.

За правилами п. 4 ч. 1 ст. 107 КАС України суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи належить позовну заяву розглядати в порядку адміністративного судочинства і чи підсудна позовна заява даному адміністративному суду.

Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 17 КАС України компетенція адміністративних судів поширюється на спори за зверненням суб'єкта владних повноважень у випадках, встановлених законом.

Відповідно до ст. 4 Закону України «Про державну податкову службу в Україні» від 4 грудня 1990 року № 509-ХІІ (далі - Закон № 509-ХІІ) Державна податкова адміністрація є центральним органом виконавчої влади, а ст. 2 цього Закону встановлено, що завданням органів державної податкової служби є здійснення контролю за додержанням податкового законодавства, правильністю обчислення, повнотою і своєчасністю сплати до бюджетів, державних цільових фондів податків і зборів (обов'язкових платежів), а також неподаткових доходів, установлених законодавством.

З огляду на викладене органи державної податкової служби законодавцем віднесено до суб'єктів владних повноважень.

Згідно з п. 17 ч. 1 ст. 11 Закону № 509-ХІІ органи державної податкової служби у випадках, в межах компетенції та у порядку, встановлених законами України, мають право звертатися у передбачених законом випадках до судових органів із заявою (позовною заявою) про скасування державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності.

Таким чином, спір виник із публічно-правових відносин, у яких позивач є суб'єктом владних повноважень. Зазначений спір згідно ст. 17 КАС України належить до компетенції адміністративних судів та має розглядатись у порядку адміністративного судочинства і відповідно до ч. 2 ст. 18 КАС України підсудний окружним адміністративним судам.

Підстави для повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

В процесі підготовчого провадження суддя встановив необхідність залучити в якості третіх осіб на стороні відповідача його засновників - ЗАТ «Автопромснаб», акціонерний банк «АвтоЗАЗбанк», ЗАТ Страхова компанія «Автополіс», ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_9, витребувати у сторін всі наявні в них документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі, довіреності на представників, документи про правовий статус сторін, витяги з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, а також визнав явку сторін у судове засідання обов'язковою.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст.ст. 107, 110, 120, 121, 160, 165 КАС України, суддя

УХВАЛИВ:

1. Відкрити провадження у справі № 2а-983/10/0870 за адміністративним позовом Державної податкової інспекції у Комунарському районі м. Запоріжжя до Закритого акціонерного товариства «ДАНА-МЕДСЕРВІС» про припинення юридичної особи.

2. Закінчити підготовче провадження та призначити судове засідання на 17 березня 2010 року яке відбудеться за адресою: м. Запоріжжя, вул. Кремлівська, 65-в в залі судових засідань № 1 об 11:00 Справа розглядатиметься одноособово суддею Прудивусом Олегом Васильовичем.

3. Залучити в якості третіх осіб на стороні відповідача закрите акціонерне товариство «Автопромснаб» (м. Запоріжжя, вул. Леженко, буд. 4), акціонерний банк «АвтоЗАЗбанк», закрите акціонерне товариство Страхова компанія «Автополіс» (м. Запоріжжя, провул. Вітчизняний, буд. 2, код ЄДРПОУ 22133747), ОСОБА_1 (АДРЕСА_1), ОСОБА_2 (АДРЕСА_2), ОСОБА_3 (АДРЕСА_3), ОСОБА_4 (АДРЕСА_4) ОСОБА_5 (АДРЕСА_5), ОСОБА_6 (АДРЕСА_6), ОСОБА_7 (АДРЕСА_7), ОСОБА_8 (АДРЕСА_8), ОСОБА_9 (АДРЕСА_9).

4. Зобов'язати сторони надати у судове засідання: всі наявні в них документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі; довіреності на представників; документи про правовий статус сторін; витяги з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців; відомості про те, коли відповідачем в останнє надавалась податкова звітність, належним чином засвідчені копії витребуваних документів - у справу, оригінали - суду для огляду. Крім цього, позивачу необхідно надати суду уточнені відомості щодо місцезнаходження третіх осіб.

5. Запропонувати відповідачу, в разі невизнання адміністративного позову, подати до 15 березня 2010 року заперечення проти позову та докази на обґрунтування цих заперечень.

6. Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі разом з пам'яткою про їх права та обов'язки, відповідачеві - копію позовної заяви та додані до неї документи.

7. В судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі. Явку сторін у судове засідання визнати обов'язковою.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту проголошення.

Суддя О.В. Прудивус

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення19.02.2010
Оприлюднено05.08.2015
Номер документу47698971
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-983/10/0870

Постанова від 23.03.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прудивус Олег Васильович

Постанова від 23.03.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прудивус Олег Васильович

Ухвала від 19.02.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прудивус Олег Васильович

Постанова від 23.03.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прудивус Олег Васильович

Ухвала від 19.02.2010

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Прудивус Олег Васильович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні