Ухвала
від 31.07.2015 по справі 2а/0370/2514/12
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про прийняття справи до провадження, заміну відповідача правонаступником та призначення справи до судового розгляду

31 липня 2015 року м. Луцьк Справа № 2а/0370/2514/12

Волинський окружний адміністративний суд у складі:

судді Смокович В.І.,

вивчивши матеріали адміністративної справи за позовом Науково-виробничого товариства з обмеженою відповідальністю «Пресдеталь»ЛТД до Луцької об'єднаної державної податкової інспекції Волинської області Державної податкової служби про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення,

ВСТАНОВИВ:

Науково-виробниче товариство з обмеженою відповідальністю “Пресдеталь” ЛТД звернулося з позовом до Луцької об'єднаної державної податкової інспекції Волинської області Державної податкової служби про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення №0004922301 від 15 червня 2012 року.

Ухвалою Вищого адміністративного суду України від 22 липня 2015 року постанову Волинського окружного адміністративного суду від 04 вересня 2012 року та постанову Львівського апеляційного адміністративного суду від 28 березня 2013 року по справі №2а-0370/2514/12 скасовано, а справу направлено на новий розгляд до суду першої інстанції.

Справа повернулася на адресу Волинського окружного адміністративного суду 31 липня 2015 року та за результатами повторного автоматичного розподілу передана на розгляд судді Смокович В.І.

Судом встановлено, що Указом Президента України від 24 грудня 2012 року №726/2012 утворено Міністерство доходів і зборів України, реорганізувавши Державну митну службу України та Державну податкову службу України, а також поклавши на Міністерство, що утворюється, функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України “Про утворення територіальних органів Міністерства доходів і зборів” від 20 березня 2013 р. № 229 Луцьку об'єднану державну податкову інспекцію Волинської області Державної податкової служби реорганізовано у Луцьку об'єднану державну податкову інспекцію Головного управління Міндоходів у Волинській області.

Пунктом 3 вищезазначеної постанови визначено територіальні органи Міністерства доходів і зборів правонаступниками територіальних органів Державної податкової служби та Державної митної служби, що реорганізуються згідно з пунктом 2 цієї постанови.

Крім того, постановою Кабінету Міністрів України від 21 травня 2014 року №160 утворено Державну фіскальну службу як центральний орган виконавчої влади, діяльність якого спрямовується та координується Кабінетом Міністрів України, реорганізувавши Міністерство доходів і зборів шляхом перетворення.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 17 липня 2014 року №651-р відповідно до частини сьомої статті 5 Закону України «Про центральні органи виконавчої влади» підтримано пропозицію Голови Державної фіскальної служби про завершення здійснення заходів з утворення зазначеної Служби та можливість виконання нею функцій і повноважень Міністерства доходів і зборів, що припиняється.

Постановою Кабінету Міністрів України «Про утворення територіальних органів Державної фіскальної служби та визнання такими, що втратили чинність, деяких актів Кабінету Міністрів України» від 06 серпня 2014 року № 311 Луцьку об'єднану державну податкову інспекцію Головного управління Міндоходів у Волинській області реорганізовано у Луцьку об'єднану державну податкову інспекцію Головного управління ДФС у Волинській області.

Оскільки Луцька об'єднана державна податкова інспекція Головного управління ДФС у Волинській області є правонаступником Луцької об'єднаної державної податкової інспекції Волинської області Державної податкової служби суд дійшов висновку, що а у справі слід допустити процесуальне правонаступництво та замінити відповідача його правонаступником.

Враховуючи вищенаведене справу слід прийняти до провадження та призначити до судового розгляду.

Керуючись статтями 55, 121 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Адміністративну справу за позовом Науково-виробничого товариства з обмеженою відповідальністю «Пресдеталь»ЛТД до Луцької об'єднаної державної податкової інспекції Волинської області Державної податкової служби про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення – прийняти до провадження суду.

Допустити процесуальне правонаступництво відповідача у справі.

Замінити відповідача – Луцьку об'єднану державну податкову інспекцію Волинської області Державної податкової служби, її правонаступником - Луцькою об'єднаною державною податковою інспекцією Головного управління ДФС у Волинській області.

Призначити справу до судового розгляду у відкритому судовому засіданні на 14:20 12 серпня 2015 року в залі судових засідань №5 Волинського окружного адміністративного суду, розташованого за адресою: м. Луцьк, вул. Словацького, 3.

Зобов'язати позивача у строк до 11 серпня 2015 року надати суду належним чином засвідчені копії наступних документів:

1) первинних документів, що підтверджують факт транспортування придбаних у ТзОВ «Металобази Комекс» товарів;

2) первинних документів, що підтверджують подальшу реалізацію придбаних товарів.

Запропонувати особам, які беруть участь у справі, надати додаткові докази, які у них є.

В судове засідання викликати представників сторін, яким необхідно мати при собі оригінал документу, що посвідчує їх особу та довіреність на здійснення представництва в суді.

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення і не може бути оскаржена.

Суддя                     В.І.Смокович

          

СудВолинський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення31.07.2015
Оприлюднено07.08.2015
Номер документу47838167
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0370/2514/12

Ухвала від 04.12.2015

Адміністративне

Львівський апеляційний адміністративний суд

Старунський Дмитро Миколайович

Постанова від 02.10.2015

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Смокович Віра Іванівна

Ухвала від 31.07.2015

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Смокович Віра Іванівна

Ухвала від 03.08.2012

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Волдінер Фелікс Арнольдович

Постанова від 04.09.2012

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Волдінер Фелікс Арнольдович

Ухвала від 03.08.2012

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Волдінер Фелікс Арнольдович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні