Ухвала
від 07.10.2013 по справі 922/2352/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"07" жовтня 2013 р. Справа № 922/2352/13

вх. № 2352/13

Суддя господарського суду Чистякова І.О.

при секретарі судового засідання Ягнюк О.В.

За участю:

представника боржника - Ільчинської В. А., довіреність б/н від 26 червня 2013 р.

Розглянувши справу за заявою

Фізичної особи - підприємця ОСОБА_2, м. Львів

до Приватного підприємства "Аеромакс - Сервіс", м. Харків

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Харківської області від 01 липня 2013 року порушено провадження у справі про банкрутство Приватного підприємства "Аеромакс-Сервіс", м. Харків, введено процедуру розпорядження майном боржника - на строк 115 календарних днів, призначено розпорядником майна боржника - арбітражного керуючого Колісника Андрія Олеговича. Зобов`язано розпорядника майна разом з боржником організувати та забезпечити проведення інвентаризації майна боржника та визначити його вартість, провести інвентаризацію майна боржника не пізніше 20 серпня 2013 року.

Ухвалою господарського суду Харківської області від 04 вересня 2013 року затверджено реєстр вимог кредиторів Приватного підприємства "Аеромакс - Сервіс", з такими включеними до реєстру вимогами кредитора на загальну суму 371 155,00 грн., а саме: Фізичної особи - підприємця ОСОБА_2 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1) в сумі 365 420,00 грн. (четверта черга), 5735,00 грн. - судові витрати (перша черга). Зобов`язано розпорядника майна надати суду до 07 жовтня 2013 року докази здійснення аналізу фінансової, господарської і інвестиційної діяльності боржника, його становища на товарному ринку з урахуванням Методичних рекомендацій щодо виявлення ознак неплатоспроможності підприємства та ознак дій з приховування банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства, затверджених наказом Міністерства економіки України від 19.01.2006р. за №14, протокол зборів кредиторів боржника, на яких обрано комітет кредиторів боржника, а також протокол засідання комітету кредиторів про прийняття одного з рішень, передбачених ст. 27 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та призначено підсумкове засідання суду, на якому буде винесено ухвалу про санацію боржника чи прийнята постанова про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про припинення провадження у справі про банкрутство або ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду на 07 жовтня 2013 року о 14:00 год.

25 вересня 2013 року до господарського суду Харківської області надійшло клопотання голови комітету кредиторів (вх. №35317), в якому він просить суд визнати боржника ПП "Аеромакс - Сервіс" банкрутом, відкрити ліквідаційну процедуру та призначити ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Колісника А.О.

До клопотання додано протокол №1 від 16.09.2013р. проведення зборів кредиторів та протокол №1 від 16.09.2013р. проведення комітету кредиторів.

Так, згідно протоколу № 1 зборів кредиторів ПП "Аеромакс - Сервіс" від 16 вересня 2013 року на зборах кредиторів був присутній єдиний кредитор - фізична особа - підприємець ОСОБА_2, яким було прийнято рішення про обрання голови та секретаря зборів кредиторів, визначення кількісного складу комітету кредиторів - у кількості однієї особи та про обрання членом комітету кредиторів - ОСОБА_2

Згідно з рішенням зборів кредиторів після завершення зборів кредиторів було проведено засідання комітету кредиторів, яке оформлено протоколом № 1 засідання комітету кредиторів ПП "Аеромакс - Сервіс".

На засіданні комітету кредиторів ПП "Аеромакс - Сервіс" було заслухано звіт розпорядника майна, розглянуто питання фінансового стану боржника та вирішено питання про перехід до наступної судової процедури.

Так, на засіданні комітету кредиторів прийнята до відома інформація, викладена в звіті розпорядника майна, визнано роботу розпорядника майна задовільною; прийнято до відома звіт керівника про фінансовий стан боржника; вирішено звернутися до господарського суду Харківської області з клопотанням про визнання боржника ПП "Аеромакс - Сервіс" банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, а також призначення ліквідатором ПП "Аеромакс - Сервіс" арбітражного керуючого Колісника А.О.

25 вересня 2013 р. до господарського суду надійшов звіт про виконану роботу від розпорядника майна, в якому заявлено клопотання про задоволення клопотання голови комітету кредиторів.

Представник боржника у судовому засіданні, підтримує вищезазначені клопотання голови комітету кредиторів та розпорядника майна.

Розглянувши вищезазначені клопотання голови комітету кредиторів та розпорядника майна, дослідивши матеріали справи, суд відмовляє в їх задоволенні, оскільки вважає, що комітетом кредиторів передчасно прийнято рішення про визнання боржника ПП "Аеромакс - Сервіс" банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури, а також призначення ліквідатором ПП "Аеромакс - Сервіс" арбітражного керуючого Колісника А.О. виходячи з наступного.

Згідно ч. 3 ст. 22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до обов`язків розпорядника майна віднесено, зокрема аналізувати фінансово-господарську діяльність, інвестиційне становище боржника та його становище на ринках; виявляти (за наявності) ознаки фіктивного банкрутства, доведення до банкрутства, приховування стійкої фінансової неспроможності, незаконних дій у разі банкрутства; надавати господарському суду та комітету кредиторів звіт про свою діяльність, відомості про фінансове становище боржника, пропозиції щодо можливості відновлення платоспроможності боржника; не пізніше двох місяців від дня порушення провадження у справі про банкрутство разом з боржником організувати та забезпечити проведення інвентаризації майна боржника та визначити його вартість; брати участь у розробці плану санації у випадках, передбачених цим Законом, та за можливості проведення санації боржника розробити разом з боржником не пізніше двох місяців від дня порушення провадження у справі про банкрутство план санації боржника та подати його на розгляд комітету кредиторів, а також виконувати інші повноваження, що передбачені цим Законом.

Згідно ч.11 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" у процедурі розпорядження майном боржник за участю розпорядника майна готує план санації боржника відповідно до вимог статті 29 цього Закону та подає його на розгляд зборів кредиторів.

Як вбачається з матеріалів справи та пояснень присутнього в судовому засіданні представника боржника проведення інвентаризації майна боржника не проводилось, розпорядником майна аналіз фінансової, господарської і інвестиційної діяльності боржника, його становища на товарному ринку з урахуванням Методичних рекомендацій щодо виявлення ознак неплатоспроможності підприємства та ознак дій з приховування банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства, затверджених наказом Міністерства економіки України від 19.01.2006р. за №14 не було здійснено. До того ж, боржником за участю розпорядника майна, як того вимагає Закон не було підготовлено план санації боржника на розгляд зборів кредиторів.

Отже, наведені обставини, дають суду підстави для відмови в задоволенні заявлених головою комітету кредиторів та розпорядником майна клопотань.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне відкласти підсумкове засідання суду, на якому буде винесено ухвалу про санацію боржника чи прийнята постанова про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про припинення провадження у справі про банкрутство або ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду, зобов`язавши боржника за участю розпорядника майна підготовити план санації боржника, який розглянути на зборах кредиторів до судового засідання, зобов`язати розпорядника майна разом з боржником організувати та забезпечити проведення інвентаризації майна боржника та визначити його вартість, надати до судового засідання докази проведення інвентаризації майна боржника, а також зобов`язати розпорядника майна надати до судового засідання докази здійснення аналізу фінансової, господарської і інвестиційної діяльності боржника, його становища на товарному ринку з урахуванням Методичних рекомендацій щодо виявлення ознак неплатоспроможності підприємства та ознак дій з приховування банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства, затверджених наказом Міністерства економіки України від 19.01.2006р. за №14.

Керуючись ст.ст. 23, 29,36,Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" , ст.ст. 77, 86 ГПК України:

УХВАЛИВ:

1. Відмовити в задоволенні клопотання голови комітету кредиторів про визнання боржника ПП "Аеромакс - Сервіс" банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Колісника А.О.

2. Відмовити в задоволенні клопотання розпорядника майна про задоволення клопотання голови комітету кредиторів.

3. Відкласти підсумкове засідання суду, на якому буде винесено ухвалу про санацію боржника чи прийнята постанова про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про припинення провадження у справі про банкрутство або ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду на "25" листопада 2013 р. о(об) 11:30 м. Харків, пл. Свободи 5 Держпром 8-й під'їзд, к. 319, 3-й поверх.

4. Зобов`язати боржника за участю розпорядника майна підготовити план санації боржника, який розглянути на зборах кредиторів до судового засідання, відповідний протокол зборів кредиторів з прийняттям рішення про схвалення або відхилення плану санації надати до суду.

5. Зобов`язати розпорядника майна разом з боржником організувати та забезпечити проведення інвентаризації майна боржника та визначити його вартість, надати до судового засідання докази проведення інвентаризації майна боржника.

6. Зобов`язати розпорядника майна надати до судового засідання докази здійснення аналізу фінансової, господарської і інвестиційної діяльності боржника, його становища на товарному ринку з урахуванням Методичних рекомендацій щодо виявлення ознак неплатоспроможності підприємства та ознак дій з приховування банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства, затверджених наказом Міністерства економіки України від 19.01.2006р. за №14.

7. Зобов'язати розпорядника майна протягом 10 днів письмово повідомити кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів та боржника про місце і час проведення зборів кредиторів та організувати їх проведення, надати протокол зборів кредиторів та засідання комітету кредиторів про прийняття одного з рішень, передбачених ст. 27 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

8. Зобов'язати розпорядника майна боржника подати до господарського суду за п'ять днів до закінчення процедури розпорядження майном звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат арбітражного керуючого за підсумками процедури розпорядження майном.

9. Ухвалу направити ініціюючому кредитору, розпоряднику майна.

Суддя Чистякова І.О.

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення07.10.2013
Оприлюднено07.08.2015
Номер документу47908937
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/2352/13

Ухвала від 07.10.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Чистякова І.О.

Ухвала від 21.08.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Чистякова І.О.

Постанова від 07.04.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Чистякова І.О.

Ухвала від 05.03.2014

Господарське

Господарський суд Харківської області

Чистякова І.О.

Постанова від 25.11.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Чистякова І.О.

Ухвала від 04.09.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Чистякова І.О.

Ухвала від 01.07.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Чистякова І.О.

Ухвала від 14.06.2013

Господарське

Господарський суд Харківської області

Чистякова І.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні