Ухвала
від 18.07.2014 по справі п/811/2015/14
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- У Х В А Л А

18 липня 2014 року Справа № П/811/2015/14

Кіровоградський окружний адміністративний суд

у складі: головуючого - судді Кармазиної Т.М.

за участю секретаря - Сириці І.О.,

за участю представників:

позивача - Гуцола Р.В.,

відповідача - Брушнецької В.І., Кукобенко Т.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Кіровограді справу за адміністративним позовом Приватного підприємства "Фортеця Піер" до Кіровоградської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з адміністративним позовом, в якому просить визнати протиправними та скасувати податкові повідомлення - рішення Кіровоградської ОДПІ ГУ Міндоходів у Кіровоградській області від 08.05.2014р. №0000702206 та №0000712206.

Представник позивача в судовому засіданні заявив клопотання про зупинення провадження у справі, оскільки головний бухгалтер ПП "Фортеця Піер" знаходиться у плановій відпустці та неможливістю у короткий строк підготувати додаткові докази в обґрунтування позиції позивача та з метою недопущення затягування розгляду справи.

Представники відповідача не заперечували проти зупинення провадження у справі.

Згідно з вимогами частин 4, 5 статті 11 КАС України суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи. Суд повинен запропонувати особам, які беруть участь у справі, подати докази або з власної ініціативи витребувати докази, яких, на думку суду, не вистачає.

Відповідно до ч.1 ст.71 КАС України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги і заперечення, крім випадків, встановлених статтею 72 цього Кодексу.

Згідно з ч.4 ст.71 КАС України суб'єкт владних повноважень повинен подати суду всі наявні у нього документи та матеріали, які можуть бути використані як докази у справі. У разі невиконання цього обов'язку суд витребовує названі документи та матеріали.

Відповідно до п.4 ч.2 ст.156 КАС України суд має право зупинити провадження у справі в разі наявності інших причин за обґрунтованим клопотанням сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору, - до терміну, встановленого судом.

В ході судового розгляду справи встановлено, що позивачем не в повному обсязі надано документи, які підтверджують реальність господарських операцій між позивачем та його контрагентами за перевіряємий період, а також відповідачем не надано детального розрахунку донарахованих позивачу грошових зобов'язань в розрізі контрагентів та по періодам по кожному оскаржуваному податковому повідомленню-рішенню.

За таких обставин, суд дійшов висновку, що клопотання представника позивача підлягає задоволенню, провадження у справі - зупиненню, оскільки для повного та об'єктивного з'ясування обставин у справі, суду необхідно дослідити докази, які підтверджують реальність здійснення господарських операцій, а також отримати від відповідача додаткові пояснення та докази.

Статтею 14 КАС України передбачено, що постанови та ухвали суду в адміністративних справах, що набрали законної сили, є обов'язковими до виконання на всій території України. Невиконання судових рішень тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

Керуючись п.4 ч.2 ст.156, ст.ст.160, 165 КАС України суд, -

УХВАЛИВ:

Зупинити провадження у справі № П/811/2015/14 за адміністративним позовом Приватного підприємства "Фортеця Піер" до Кіровоградської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень, до 12 серпня 2014 року.

Призначити до розгляду вирішення питання щодо поновлення провадження у справі та продовження її розгляду на 12 серпня 2014 року о 14:00 год. у приміщенні Кіровоградського окружного адміністративного суду за адресою: 25006, м.Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 40, 6 поверх в залі судового засідання №5.

Зобов'язати Приватне підприємство "Фортеця Піер" у строк до 08 серпня 2014 року надати до суду: належним чином звірену копію ліцензії на надання послуг охорони та податкові розрахунки сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма № 1ДФ) за перевіємий період.

Зобов'язати Кіровоградську об'єднану державну податкову інспекцію Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області надати до суду у строк до 08 серпня 2014 року належним чином завірену копію акту від 18.04.2014 року №93/11-23-22-06/32040039 «Про результати документальної позапланової виїзної перевірки ПП "Фортеця Піер"; детальний розрахунок донарахованих позивачу грошових зобов'язань в розрізі контрагентів та по періодам по кожному оскаржуваному податковому повідомленню-рішенню.

Ухвала суду в частині зупинення провадження у справі може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду через Кіровоградський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги у 5-денний строк з дня її проголошення, з одночасним надісланням копії апеляційної скарги до суду апеляційної інстанції.

В іншій частині ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя підпис

З оригіналом згідно:

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду Т.М. Кармазина

Дата ухвалення рішення18.07.2014
Оприлюднено10.08.2015
Номер документу47993179
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень

Судовий реєстр по справі —п/811/2015/14

Ухвала від 22.09.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Моторний О.А.

Постанова від 12.08.2014

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.М. Кармазина

Ухвала від 18.07.2014

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.М. Кармазина

Ухвала від 03.12.2014

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Моторний О.А.

Ухвала від 04.11.2014

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Головко О.В.

Ухвала від 04.11.2014

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Головко О.В.

Ухвала від 18.09.2014

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Головко О.В.

Постанова від 12.08.2014

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.М. Кармазина

Ухвала від 07.07.2014

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.М. Кармазина

Ухвала від 23.06.2014

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Т.М. Кармазина

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні