Ухвала
від 12.03.2014 по справі 2а-3744/10/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД 79018, м. Львів, вул. Чоловського, 2; e-mail: inbox@adm.lv.court.gov.ua; тел.: (032)-261-58-10 У Х В А Л А про заміну неналежної сторони 12 березня 2014 року Справа № 2а-3744/10/1370 Львівський окружний адміністративний суд в складі:

Головуючої-судді Мричко Н.І.

за участю секретаря судового засідання Щура В.Р.

розглянувши у відкритому судовому засіданні питання щодо заміни позивача у адміністративній справі за позовом Державної інспекції з контролю за цінами у Львівській області до управління Держкомзему у Бродівському районі Львівської області про стягнення заборгованості в сумі 75735,00 грн, -

встановив:

Державна інспекція з контролю за цінами у Львівській області звернулася до Львівського окружного адміністративного суду з позовною заявою до управління Держкомзему у Бродівському районі Львівської області про стягнення заборгованості в сумі 75735,00 грн.

В ході судового розгляду судом поставлено на обговорення питання щодо заміни неналежного позивача - Державної інспекції з контролю за цінами у Львівській області належним позивачем - Державною інспекцією України з контролю за цінами.

Сторони в судове засідання явки уповноважених представників не забезпечили.

При вирішенні даного питання, суд виходить з наступного.

Згідно з Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців слідує, що 17.09.2012 року припинено державну реєстрацію юридичної особи - Державної інспекції з контролю за цінами у Львівській області: 79000, Львівська область, м.Львів, вул.Чайковського, будинок №17, код ЄДРПОУ - 25885715, про що зроблено запис в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб - №14151110012017403.

У відповідності до Постанови Кабінету Міністрів України від 28.03.2011 року №346 «Про ліквідацію урядових органів» та наказу Міністерства економіки України № 484 «Деякі питання ліквідації Державної інспекції України з контролю за цінами та її територіальних органів» припинено шляхом ліквідації Державну інспекцію України з контролю за цінами та її територіальні органи.

Указом Президента України від 19.01.2012 року №19 утворено Державну інспекцію України з контролю за цінами.

Указом Президента України від 30.03.2012 року №236 затверджено Положення про Держцінінспекцію України.

Указом Президента України від 17.04.2013 року №220/2013 внесено зміни до Положення про Держцінінспекцію України, відповідно до яких до основних завдань Державної інспекції України з контролю за цінами віднесено здійснення державного контролю (нагляду) за дотриманням вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін, запобігання порушенням у сфері ціноутворення.

Для виконання цих завдань Державна інспекція України з контролю за цінами:

- здійснює державний контроль (нагляд) за дотриманням центральними та місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, суб'єктами господарювання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін;

- надає органам виконавчої влади, органам місцевого самоврядування, суб'єктам господарювання обов'язкові до виконання приписи про усунення порушень вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін;

- приймає рішення про застосування адміністративно-господарських санкцій за порушення вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін.

Порядок утворення, реорганізації та ліквідації міністерств та інших центральних органів виконавчої влади врегульовано статтею 5 Закону України від 17 березня 2011 року №3166-VI «Про центральні органи виконавчої влади».

Відповідно до частини п'ятої цієї статті міністерство, інший центральний орган виконавчої влади припиняється шляхом реорганізації(злиття, приєднання, поділу. перетворення) або ліквідації.

Міністерства, інші центральні органи виконавчої влади, щодо яких набрав чинності акт Президент України про їх припинення, продовжують здійснювати повноваження та функції у визначених сферах компетенції до звершення здійснення заходів з утворення міністерства, іншого центрального органу виконавчої влади, що припиняється, та можливості забезпечення здійснення ним цих функцій і повноважень, про що видається відповідний акт Кабінету Міністрів України.

Відповідно до пункту 7 постанови Пленуму Вищого адміністративного Суду України від 16 березня 2012 року №3, центральні органи виконавчої влади, на які покладено функції з реалізації державної політики у відповідній сфері, виконують повноваження у визначених сферах компетенції відповідних органів, що ліквідуються.

Новостворена Державна інспекція України з контролю за цінами наділена повноваженнями державного контролю (нагляду) за дотриманням вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін, запобігання порушенням у сфері ціноутворення, якими до ліквідації була наділена її попередниця. Проте територіальні органи новоствореної Держцінінспекції України є лише структурними підрозділами її апарату без права юридичної особи.

Згідно ст.55 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

З огляду на викладене, суд вважає, що первинного позивача - Державну інспекцію з контролю за цінами у Львівській області слід замінити належним позивачем у цій справі, а саме, правонаступником - Державною інспекцією України з контролю за цінами.

Керуючись ст. ст. 55, 158, 160 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ :

замінити первинного позивача - Державну інспекцію з контролю за цінами у Львівській області на належного позивача - Державну інспекцію України з контролю за цінами.

Ухвала остаточна, оскарженню не підлягає.

Заперечення проти неї може бути включене до апеляційної чи касаційної скарги, на рішення суду, прийняте за наслідками розгляду справи.

Повний текст ухвали виготовлено 14 березня 2014 року

Суддя (підпис) Мричко Н.І.

Згідно з оригіналом

Суддя Мричко Н.І.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.03.2014
Оприлюднено10.08.2015
Номер документу47994168
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3744/10/1370

Ухвала від 12.03.2014

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мричко Наталія Іванівна

Ухвала від 12.03.2014

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мричко Наталія Іванівна

Ухвала від 12.03.2014

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мричко Наталія Іванівна

Постанова від 12.03.2014

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мричко Наталія Іванівна

Ухвала від 02.09.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мричко Наталія Іванівна

Ухвала від 30.04.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мричко Наталія Іванівна

Ухвала від 30.04.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мричко Наталія Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні