Вирок
від 31.03.2010 по справі 1-210/10
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Києво-Святошинський районний суд Київської області

м. Київ, вул. Мельниченка, 1, 3170, (044) 424-31-54

Справа № 1-210/ 10 р.

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31 березня 2010 року Києво-Святошинський районний суд Київської області у складі:

головуючого судді Хрипун С.В.

при секретарі Бесчастній В.В.

за участю прокурора Будніка І.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Києві кримінальну справу за обвинуваченням ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженки ІНФОРМАЦІЯ_2, українки, громадянки України, ІНФОРМАЦІЯ_3, не одруженої, працює на посаді бухгалтера ТОВ «Фортуна-Ян-Транс», проживає за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_4, раніше не судимої, у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.364 та ч.1 ст.366 КК України,-

ВСТАНОВИВ :

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_5, будучи службовою особою - на посаді головного бухгалтера дитячого спеціалізованого санаторію «Барвінок» (код ЄДРПОУ 019881945) згідно наказу № 82-к від 26.11.2008 року призначена на посаду головного бухгалтера, шляхом зловживання службовим становищем в період часу з червня 2009 року по вересень 2009 року безпідставно перераховувала грошові кошти з рахунку ДСС «Барвінок» ОСОБА_2, ОСОБА_3, крім того сама ОСОБА_1 отримувала заробітну плату, як на банківську картку, так і в касі санаторію.

Починаючи з червня 2009 року відомості на зарахування заробітної плати подавались до банку без підпису розпорядника грошових коштів санаторію - головного лікаря ОСОБА_4, при цьому інформація у вказаних відомостях та в тих, що є в наявності в ДСС «Барвінок» містить відмінності. Після нарахування зарплати бухгалтерами по заробітній платі та після їх підписання головним лікарем санаторію, головний бухгалтер ОСОБА_1 особисто вносила завідомо неправдиву інформацію до відомостей, в результаті чого заробітна плата виплачувалась особам, з якими не було укладено жодних трудових угод ДСС «Барвінком», а саме: ОСОБА_2 та ОСОБА_3 Крім того в результаті вказаних дій ОСОБА_1 отримувала заробітну плату, як на банківську картку, так і в касі санаторію, до того ж розмір заробітної плати значно перевищував розмір згідно штатного розкладу. В результаті зазначених зловживань ОСОБА_1 завдала шкоди дитячому спеціалізованому санаторію «Барвінок» на суму 37723,77 грн.

Крім цього ОСОБА_1, працюючи на посаді головного бухгалтера дитячого спеціалізованого санаторію «Барвінок» (код ЄДРПОУ 019881945), шляхом зловживання службовим становищем в період часу з червня 2009 року по вересень 2009 року, безпідставно перераховувала грошові кошти з рахунку ДСС «Барвінок» ОСОБА_2, ОСОБА_3, крім того сама ОСОБА_1 отримувала заробітну плату, як на банківську картку, так і в касі санаторію, при цьому передавала неправдиві платіжні відомості до КБ «Надра», а саме: платіжні відомості за період червень, липень та серпень 2009 рік.

На підставі цих завідомо неправдивих документів за період з червня по жовтень 2009 року щомісячно отримувала грошові кошти у загальній сумі 37723,77 грн.

Допитана в судовому засіданні підсудна свою вину визнала повністю та пояснила, що на посаді головного бухгалтера ДСС «Барвінок» вона працювала з 26.11.2008 року по 28.10.2009 рік. Безпосереднім керівником являвся ОСОБА_4 В її обов'язки входило здійснення керівництва працівниками бухгалтерії підприємства та виконання обов'язків затверджених головним лікарем ДСС «Барвінок» ОСОБА_4

Заробітна плата працівникам ДСС «Барвінок» під час її перебування на посаді головного бухгалтера нараховувалась бухгалтером із заробітної плати ОСОБА_5 Нарахування заробітної плати та формування звітної відомості відбувається наступним чином.

Бухгалтер із заробітної плати зі всіх підрозділів ДСС «Барвінок» в кінці кожного місяця збирає табелі використання робочого часу, трудові угоди, накази та існуючу на момент нарахування заробітної плати тарифікацію. Після цього бухгалтером з заробітної плати формується платіжна відомість на видачу заробітної плати, де зазначено П.І.П. працівника та сума коштів, яка йому належить до сплати. Зазначену відомість бухгалтер із заробітної плати надає головному лікарю на підпис, а потім надавала для підпису їй. В ДСС «Барвінок» і в ВАТ КБ «Надра» згідно договору на розрахункове касове обслуговування відомості на видачу заробітної плати формується окремо, одні до каси підприємства, а інші до ВАТ КБ «Надра». Відомості на видачу заробітної плати після її підпису здавались до каси підприємства для видачі касиром заробітної плати працівникам, а відомість по якій, отримували працівники заробітну плату через банківські картки, водієм завозились в електронному варіанті до ВАТ КБ «Надра».

Оригінали відомостей на заробітну плату не надавались до ВАТ КБ «Надра» через її та головного лікаря недбалість. 31.05.2009 року з ДСС «Барвінок» звільнився бухгалтер по нарахуванню заробітної сплати ОСОБА_5 Після цього головний лікар ОСОБА_4 попросив її нарахувати заробітну плату за червень 2009 року, на що вона погодилась і особисто в подальшому нараховувала заробітну плату, формувала відомості про видачу заробітної плати та здавала відомості. Відомості про нарахування заробітної плати формувались нею, як до каси ДСС «Барвінок» так і до ВАТ КБ «Надра». Платіжні відомості, які здавались до каси ДСС «Барвінок» підписувались нею та головним лікарем, також вони підписували платіжні доручення, згідно яких перераховувались кошти. Платіжні відомості по заробітній платі, які повинні надаватись до ВАТ КБ «Надра» ні ОСОБА_1 ні головним лікарем не підписувались, оскільки вона надавала електронний варіант для ознайомлення головному лікарю, та надавала йому платіжне доручення, в якому сума коштів співпадала з загальною сумою всього по відомості. Але якщо перерахувати всі кошти, які повинні виплачуватись працівникам через ВАТ КБ «Надра» згідно відомості, то сума коштів разом по відомості була значно більшою, тому що після надання нею платіжної відомості до ВАТ КБ «Надра» в електронному вигляді вона вносила додаткові дві людини, а саме ОСОБА_3 та ОСОБА_2, і сума разом по відомості, з якою ознайомлювався головний лікар, була розрахована на виплату їм безпідставно нарахованої заробітної плати, а також собі добавляла розмір загробної плати.

Хоча при цьому в ДСС «Барвінок» ОСОБА_3 та ОСОБА_2 ніколи не працювали. Підроблені відомості вона надавала до банку на протязі червня, липня та серпня 2009 року та безпідставно нарахувала на зальну суму приблизно 37723,77 грн.

Безпідставно нараховані кошти ОСОБА_3 та ОСОБА_2 отримували в ВАТ КБ «Надра».

Підробку документів та безпідставне нарахування заробітної плати здійснювала із-за скрутного матеріального становища. У вчиненому щиро кається, просить суворо її не карати. Цивільний позов визнає, відшкодувала частину збитків в сумі 9 500 гривень, обіцяє в подальшому відшкодувати решту збитків.

Крім повного визнання підсудною своєї вини у вчиненому злочині, її винність підтверджується іншими доказами, дослідженими в процесі судового слідства.

Допитаний в судовому засіданні свідок ОСОБА_4 показав, що є головним лікарем ДСС «Барвінок». Відповідно до наказу № 82-к від 26.11.2008 року на посаді головного бухгалтера ДСС «Барвінок» працювала ОСОБА_1. Приблизно з початку 2009 року працівники ДСС «Барвінок» отримували заробітну плату в касі санаторію, при чому видача коштів здійснювалась касиром ОСОБА_6 на підставі поданої відомості по заробітній платі. Вказана відомість формувалася бухгалтером по заробітній платі, потім касир на підставі даної відомості формував платіжне доручення, по якому у відділенні Державного казначейства отримували готівкові кошти. Під час отримання заробітної плати працівники санаторію підтверджували факт її отримання своїм особистим підписом на відомості. Видача заробітної плати виключно через касу санаторію здійснювалась всім без виключення працівникам ДСС «Барвінок» до червня 2009 року. В червні 2009 року частина працівників санаторію виявили бажання отримувати заробітну плату через банківську картку. Оскільки ДСС «Барвінок» уклав договір на касове обслуговування (зарплатний проект), то всі працівники, які виявили бажання отримувати заробітну плату через банківські картки, з червня 2009 року отримували заробітну плату через ВАТ КБ «Надра».

Відомість, яка була попередньо сформована бухгалтером по заробітній платі, в подальшому перевіряється головним бухгалтером та підписується ним і головним бухгалтером. У подальшому, починаючи з червня 2009 року, бухгалтером по заробітній платі формувалося дві відомості - одна на отримання заробітної плати через ВАТ КБ «Надра», друга - через касу санаторію. Дані відомості перевіряються головним бухгалтером санаторію, яка засвідчує їх правильність своїм підписом, після чого дані відомості підписуються ним. На підставі даних відомостей формуються платіжні доручення, які подаються до Управління держказначейства та, на підставі яких перераховуються кошти в банк та частина коштів в касу санаторію.

Приблизно в жовтні 2009 року йому зателефонувала касир ОСОБА_6 та повідомила, що після видачі заробітної плати всім працівникам санаторію в касі залишилися гроші. В подальшому, перевіривши всі відомості для отримання заробітної плати, ОСОБА_6 виявила, перевіривши комп'ютер головного бухгалтера ОСОБА_1, що заробітну плату отримували ОСОБА_2 та ОСОБА_3, які ніколи не працювали в ДСС «Барвінок». Свідок поїхав до Боярського відділення ВАТ КБ «Надра», де йому надали відомості, які подавались ОСОБА_1 до банку. Опрацювавши вказані відомості, свідок виявив розбіжності у відомостях, які він підписував, а також виявив, що заробітну плату в червні, липні та серпні 2009 року отримували ОСОБА_2 та ОСОБА_3, які на ДСС «Барвінок» не працювали. Також виявив, що ОСОБА_1 згідно відомостей, що знаходяться у банку, отримувала заробітну плату через касу ДСС «Барвінок» та через банк.

В подальшому свідок дізнався, що ОСОБА_1 подавала йому для підпису відомості про заробітну плату, в якій загальну суму заробітної плати завищувала, а в банк подавала відомість, в яку додатково вносила прізвища ОСОБА_2, ОСОБА_3 та ОСОБА_1, проте на даних відомостях відсутній підпис його, як головного лікаря ДСС «Барвінок».

Допитані в судовому засіданні в якості свідків головний бухгалтер ОСОБА_7 та бухгалтер ОСОБА_8 показали, що приблизно у жовтні 2009 року за вказівкою головного лікаря ДСС «Барвінок» ОСОБА_4 ними було встановлено суму заподіяних збитків санаторію «Барвінок» зі сторони колишнього бухгалтера ОСОБА_1 Підсудна протягом червня, липня та серпня 2009 року безпідставно нараховувала заробітну плату ОСОБА_2 та ОСОБА_3, які жодного дня не працювали в ДСС «Барвінок» та не були оформлені згідно чинного трудового законодавства. Працюючи на посаді головного бухгалтера, ОСОБА_1 шляхом внесення неправдивих відомостей до платіжних документів санаторію отримувала кошти через касу банка «Надра». Матеріальну шкоду заподіяно ДСС «Барвінок» за період червень, липень та серпень 2009 року становить приблизно 52559,92 грн. ОСОБА_1, зловживаючи службовим становищем, увійшовши у довіру до працівників банку «Надра», подавала відомість по заробітній платі без підпису головного лікаря.

Допитані в судовому засіданні в якості свідків касир ДСС «Барвінок» ОСОБА_6 та старший інспектор відділу кадрів ОСОБА_9 показали, що приблизно в жовтні 2009 року до них звернувся головний лікар дитячого спеціалізованого санаторію «Барвінок» ОСОБА_4 з проханням переглянути всі відомості по заробітній платі, які надавалися до відділення ВАТ КБ «Надра» головним бухгалтером зазначеного санаторію ОСОБА_1 При цьому ОСОБА_4 повідомив, що ОСОБА_1 вносила до даних відомостей осіб, які фактично ніколи не працювали в санаторії. Також ОСОБА_4 повідомив, що напередодні працівниками бухгалтерії ДСС «Барвінок» було виявлено, що ОСОБА_1 вносить неправдиву інформацію до зарплатних відомостей та ОСОБА_4 особисто приїжджав до відділення ВАТ КБ «Надра», яке розташовано в м. Боярка на пл. Леніна та особисто бачив відомості, в яких було вказано прізвища осіб, які не мають до санаторію ніякого відношення. Крім того ОСОБА_4 повідомив, що необхідно детально вивчити відомості, які подавалися до банківської установи головним бухгалтером ОСОБА_1, оскільки вказані відомості ОСОБА_4 не підписував.

Приїхавши до відділення ВАТ КБ «Надра», свідок ОСОБА_9 переглянула відомості, які надавалися ОСОБА_1, та впевнилася, що дійсно вказані відомості не підписані головним лікарем санаторію. Крім того у даних відомостях було вказано прізвища ОСОБА_3 та ОСОБА_2, яким згідно даних відомостей було нараховано заробітну плату значно вищу, ніж отримують працівники ДСС «Барвінок». Також ОСОБА_9 було виявлено, що ОСОБА_1 нараховувала собі заробітну плату у декілька разів вишу, ніж встановлений їй посадовий оклад.

Вивчивши відомості, які надавалися ОСОБА_1 до відділення банку, ОСОБА_9, виявила, що протягом червня, липня, серпня, вересня гр. ОСОБА_3 та гр. ОСОБА_2, які ніколи не працювали в ДСС «Барвінок» нараховувалася заробітна плата.

Допитана в судовому засіданні свідок ОСОБА_3 показала, що є матір'ю ОСОБА_1, на підставі ст. 63 Конституції України вона відмовляється від дачі показів.

Допитаний в судовому засіданні свідок ОСОБА_2 показав, що з 2006 року по листопад 2009 року спів мешкав з ОСОБА_1 Приблизно в червні 2009 року ОСОБА_1 повідомила, що на її роботі в ДСС «Барвінок» працевлаштовують велику кількість людей та запропонувала свідку працевлаштуватись в санаторії, пообіцяла, що всю роботу буде виконувати замість нього, і працевлаштуванням вона займеться сама, йому навіть не потрібно буде з'являтись у санаторії. Документів для працевлаштування свідок ОСОБА_1 не надавав, але вона знала, де вони зберігаються. Всі гроші, які отримував в банківській установі, віддав особисто ОСОБА_1. Двічі отримував кошти у відділенні ВАТ КБ «Надра», вперше в липні 2009 року отримав приблизно 3000 гривень, гроші не перераховував, тому точно сказати суму не можу, за отримані кошти особисто розписався у відомості про зарплату, вдруге - в серпні 2009 року знову приїхав у відділенні банку ВАТ КБ «Надра» та отримав суму приблизно 3000 гривень. Всі отримані кошти передавав ОСОБА_1 в повному обсязі. З листопада 2009 року з ОСОБА_1 ніяких відносин не підтримує.

Винність підсудної у вчиненні злочину також підтверджується іншими доказами, дослідженими у судовому засіданні, а саме :

- заявою головного лікаря Дитячого спеціалізованого санаторія «Барвінок», в якій він повідомляє, що ОСОБА_1 особисто вносила завідомо неправдиву інформацію до відомостей, в результаті заробітна виплачувалась особам, які не зараховані в штат ДСС «Барвінок» ОСОБА_2 та ОСОБА_3 В результаті зазначених зловживань ДСС «Барвінок» було завдано збитків на суму приблизно 53 тисячі (а.с. 4);

- копією свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи Дитячий спеціалізований санаторій «Барвінок», ідентифікаційний код юридичної особи 01981945, місце знаходження м. Боярка вул. К. Маркса 160 (а.с. 11);

- копією статуту Дитячого спеціалізованого санаторію «Барвінок», ідентифікаційний код 01981945 (а.с. 12 - 17);

- копією платіжного доручення № 475 від 08.09.2009 р. на суму 62 332,71 гривень, призначення платежу: заробітна плата за серпень 2009 р. (а.с. 22); копією платіжного доручення № 469 від 08.09.2009 р. на суму 4656,23 гривень, призначення платежу: лікарняні за серпень 2009 р. (а.с. 23); копією платіжного доручення № 476 від 08.09.2009 р. на суму 129548,44 гривень, призначення платежу : заробітна плата за серпень 2009 р. (а.с. 24);

- копією відомості на виплату грошей № 65 за серпень 2009 р., за цією відомістю виплачено шістдесят дві тисячі триста тридцять дві грн. 71 коп. (а.с. 25 - 26);

- копією платіжного доручення № 541 від 08.10.2009 р. на суму 3876,10 гривень, призначення платежу: лікарняні за вересень 2009 р. (а.с. 27); копією платіжного доручення № 542 від 08.10.2009 р. на суму 1113,20 гривень, призначення платежу: лікарняні за вересень 2009 р. (а.с. 28); копією платіжного доручення № 539 від 08.10.2009 р. на суму 98214,51 гривень, призначення платежу: заробітна плата за вересень 2009 р. (а.с. 29); копією платіжного доручення № 540 від 08.10.2009 р. на суму 127830,81 гривень, призначення платежу: заробітна плата за вересень 2009 р. (а.с. 30);

- копією відомості на виплату грошей № 69 за вересень 2009 р., за цією відомістю виплачено дев'яносто вісім тисяч двісті чотирнадцять грн. 51 коп. (а.с. 31);

- копією видаткового касового ордера № 75 від 12.10.2009 р. на суму 3876,10 грн., здано в КФ ХАК «Зембанк» (а.с. 32);

- копією відомості про виплату грошей за вересень 2009 р. (а.с. 33 - 34);

- копією платіжного доручення № 432 від 19.08.2009 р. на суму 44363,24 гривень, призначення платежу: заробітна плата за липень 2009 р. (а.с. 35); копією платіжного доручення № 434 від 19.08.2009 р. на суму 797,84 гривень, призначення платежу: лікарняні за липень 2009 р. (а.с. 36); копією платіжного доручення № 433 від 19.08.2009 р. на суму 127952,89 гривень, призначення платежу: заробітна плата за липень 2009 р., одержувач ВАТ КБ «Надра»; (а.с. 37); копією платіжного доручення № 437 від 19.08.2009 р. на суму 6187,77 гривень, призначення платежу: лікарняні за липень 2009 р., одержувач ВАТ КБ «Надра»; (а.с. 38); копією платіжної відомості на видачу «Зарплата - БАНК» за серпень 2009 р., разом за період 134204, 67 гривень (а.с. 39 -41); копією платіжної відомості № 64 на видачу «Зарплата - КАСА» за червень 2009 р., разом за період 797,84 гривень (а.с. 42);

- копією відомості на виплату грошей № 63 за липень 2009 р., за відомістю виплачено сорок чотири тисячі триста шістдесят три гривні 24 коп. (а.с. 43); копією платіжного доручення № 323 від 1.07.2009 р. на суму 69612,94 отримувач ВАТ КБ «Надра», призначення платежу : част. зароб. плата за червень 2009 р., (а.с. 44) ); копією платіжного доручення № 343 від 07.07.2009 р. на суму 19787,46 отримувач ВАТ КБ «Надра», призначення платежу : кінц. заробітна плата за червень 2009 р., (а.с. 45); копією платіжного доручення № 344 від 07.07.2009 р. на суму 60238,87 отримувач ВАТ КБ «Надра», призначення платежу : кінц. заробітна плата за червень 2009 р., (а.с. 46);

- копією платіжної відомості № на видачу «Зарплата - БАНК» за червень 2009 р., сума шістдесят тисяч двісті тридцять вісім грн.. 87 коп. (а.с. 47 - 48); копією платіжної відомості № 60 на видачу «Зарплата - КАСА» за червень 2009 р., сума двадцять тисяч двісті тридцять три грн.. 97 коп. (а.с. 49); копією платіжної відомості № 61 на видачу «Зарплата - КАСА» за червень 2009 р., сума п'ятдесят п'ять тисяч сто тридцять грн. 49 коп. (а.с. 50 ); копією відомості на виплату грошей № 62 за червень 2009 р. на суму дев'ятнадцять тисяч сімсот вісімдесят грн. 46 коп. (а.с. 51 - 52); копією платіжної відомості № на видачу «Зарплата - БАНК» за червень 2009 р., сума шістдесят дев'ять тисяч шістсот двадцять грн.. 94 коп. (а.с. 53 - 56);

- копією наказу № 93-а від 28.12.2009 р. «Про звільнення головного бухгалтера», відповідно якого ОСОБА_1 звільнено з займаної посади по ст. 41 п. 2 КЗпП (а.с. 61);

- довідкою ДСС «Барвінок» від 11.12.2009 р. про те, що ОСОБА_2 та ОСОБА_3 ніколи не працювали і в даний час не працюють в дитячому спеціалізованому санаторії «Барвінок» (а.с. 64);

- копією посадових обов'язків головного бухгалтера дитячого спеціалізованог7о санаторію «Барвінок» (а.с. 65-68) та копією наказу № 82-к від 26.11.2008 р., відповідно якого ОСОБА_1 прийнято на посаду головного бухгалтера (а.с. 70);

- копією штатного розпису дитячого спеціалізованого санаторію «Барвінок» на 1 січня 2009 року (а.с.71 - 74); копією штатного розпису дитячого спеціалізованого санаторію «Барвінок» на 1 квітня 2009 року (а.с.75 - 78); копією штатного розпису дитячого спеціалізованого санаторію «Барвінок» на 1 липня 2009 року (а.с.79 - 81); копією штатного розпису дитячого спеціалізованого санаторію «Барвінок» на 1 жовтня 2009 року (а.с.82 - 85);

- копією розрахункових листів за червень, липень, серпень, вересень, жовтень 2009 р. (а.с. 101 - 102);

- актом 04-08/7 від 27.02.2010 року позапланової ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності Дитячого спеціалізованого санаторію «Барвінок», відповідно якого загальна сума незаконно виплаченої заробітної плати за період з 01.06.2009 року по 31.08.2009 року становить 37723,77 гривень(а.с. 155 - 160);

- копією відомості банку «Надра», відповідно якої ОСОБА_1 отримала 6258 грн. 45 коп., ОСОБА_2 отримав 3741 грн. 55 коп. (а.с. 164 - 167);

- копією відомості банку «Надра», відповідно якої ОСОБА_1 отримала 3456 грн. 55 коп., ОСОБА_2 отримав 4200 грн., ОСОБА_10 отримала 6500 грн. (а.с. 168 - 172);

- копією Платіжної відомості № на видачу «Зарплата - БАНК» за червень 2009 р., в якій зазначені в розділі «Особові рахунки» працівники апарату управ ОСОБА_2 сума 2160,72 грн, ОСОБА_1 сума 5524,15 грн., господарчо-обслуговуюче в ОСОБА_10 сума 4856,40 грн. (а.с. 173 - 176);

- копією прибуткового касового ордеру № 20 від 19.08.2009 р. з/пл. за липень 2009 р. 45161 грн. 08 коп. (а.с. 178); відомістю на виплату грошей № 63 за липень 2009 р., виплачено сорок чотири тисячі триста шістдесят три грн. 24 коп. (а.с. 179 - 180); копією платіжної відомості № 64 за видачу «Зарплата - КАСА» за червень 2009 р. (а.с. 181); копією прибуткового касового ордеру № 19 від 07.07.2009 р. з/пл. за червень 2009 р. 19787 грн. 46 коп. (а.с. 183); копією відомості на виплату грошей № 62 за червень 2009 р., виплачено дев'ятнадцять тисячі сімсот вісімдесят грн. 46 коп. (а.с. 184 - 186);

- копією розрахунку заробітної плати головного бухгалтера ОСОБА_1 за липень 2009 року (а.с. 187).

Суд визнає, що підсудна, свідки давали суду правдиві показання, які підтверджуються іншими доказами, дослідженими в процесі судового слідства.

Таким чином, оцінюючи в сукупності всі докази зібрані по справі, суд визнає, що вина підсудної у вчиненні злочину доказана повністю, її дії судом кваліфікуються

за ч.1 ст. 366 КК України, як службове підроблення, тобто видача неправдивих документів, що заподіяло істотну шкоду дитячому спеціалізованому санаторію «Барвінок»;

за ч. 1 ст. 364 КК України як зловживання службовим становищем, тобто з корисливих мотивів в особистих інтересах використання службового становища всупереч інтересам служби, що заподіяло істотну шкоду дитячому спеціалізованому санаторію «Барвінок».

При призначенні покарання суд враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину та особу підсудної.

Призначаючи покарання підсудній, суд враховує, що вчинені нею злочини відноситься до злочинів невеликої тяжкості, ОСОБА_1. за місцем проживання в ІНФОРМАЦІЯ_6 характеризується посередньо, має неповнолітнього сина ОСОБА_11 ІНФОРМАЦІЯ_7, працює на посаді бухгалтера ТОВ «Фортуна-Ян-Транс», на обліку у лікаря-психіатра та лікаря-нарколога не перебуває, раніше не судима, обставиною, що пом'якшує покарання, суд визнає активне сприяння розкриттю злочину, обставин, які обтяжують покарання, судом не встановлено та призначає покарання у вигляді обмеження волі в межах санкцій статей 366 ч. 1, 364 ч. 1 КК України із застосуванням .ст. 70 КК України..

Однак, приймаючи до уваги, що виправлення підсудної можливе без відбування покарання, враховуючи її щире каяття, відсутність судимостей, часткове відшкодування завданої шкоди, суд приходить до висновку про можливість звільнити ОСОБА_12 від відбування покарання з випробуванням на підставі ст. 75 КК України.

Цивільний позов прокуратури Києво-Святошинського району Київської області в інтересах Дитячого спеціалізованого санаторію «Барвінок» про відшкодування матеріальної шкоди у відповідності до ст. 28 КПК України підлягає до задоволення в розмірі 28223 грн. 77 коп.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.323-324 КПК України, суд, -

ЗАСУДИВ :

ОСОБА_1 визнати винною у вчиненні злочинів, передбачених ч.1 ст.364 та ч.1 ст.366 КК України, і призначити їй покарання:

-за ч.1 ст. 364 КК України у вигляді обмеження волі строком на 3 (три) роки з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно - розпорядчих обов'язків на строк 2 (два) роки;

-за ч.1 ст. 366 КК України у вигляді обмеження волі строком на 2 (два) роки з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно - розпорядчих обов'язків на строк 2 (два) роки.

На підставі ст. 70 КК України за сукупністю злочинів, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим, призначити ОСОБА_1 остаточне покарання у вигляді обмеження волі на строк 3 (три) роки з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно - розпорядчих обов'язків на строк 2 (два) роки.

На підставі ст.75 КК України звільнити ОСОБА_1 від відбування основного покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк 2 (два) роки.

На підставі ст.76 КК України покласти на ОСОБА_1 обов'язки повідомляти кримінально-виконавчу інспекцію про зміну місця проживання та роботи, періодично з'являтись для реєстрації в кримінально-виконавчу інспекцію.

Стягнути з ОСОБА_1 на користь Дитячого спеціалізованого санаторію «Барвінок» (код 01981945, р/р № 35215001000702, МФО 821018) 28223 грн. 77 коп. у відшкодування матеріальної шкоди завданої злочином.

До вступу вироку в законну силу залишити ОСОБА_1 міру запобіжного заходу у вигляді підписки про невиїзд з постійного місця проживання.

Вирок може бути оскаржений до Апеляційного суду Київської області через Києво-Святошинський районний суд Київської області протягом п'ятнадцяти діб з дня його проголошення.

Суддя : С.В.Хрипун

Дата ухвалення рішення31.03.2010
Оприлюднено12.08.2015
Номер документу48014379
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-210/10

Постанова від 17.03.2010

Кримінальне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Іванчук В. І.

Вирок від 29.04.2010

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Іванова І. В.

Постанова від 04.02.2010

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Солопов Ю. О.

Вирок від 12.03.2010

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Солопов Ю. О.

Постанова від 27.05.2010

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Солопов Ю. О.

Вирок від 07.06.2010

Кримінальне

Балаклійський районний суд Харківської області

Чайка І. В.

Вирок від 07.06.2010

Кримінальне

Балаклійський районний суд Харківської області

Чайка І. В.

Вирок від 12.05.2010

Кримінальне

Балаклійський районний суд Харківської області

Чайка І. В.

Вирок від 12.05.2010

Кримінальне

Балаклійський районний суд Харківської області

Чайка І. В.

Постанова від 07.05.2010

Кримінальне

Балаклійський районний суд Харківської області

Чайка І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні