Ухвала
від 12.02.2010 по справі 2а-163/10/1170
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

< Список > Справа № 2а-163/10/1170

Категорія статобліку № 6.6.6

Кіровоградський окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

12 лютого 2010 року м. Кіровоград

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі: головуючого-судді Л.І. Хилько, при секретарі - Валявській О.О.< Секретар с/з >

за участю:

відповідача-1: представник ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції у м. Кіровограді < Позивач в особі > < 3-тя особа позивача >

до Державного реєстратора виконавчого комітету Кіровоградської міської ради, < Відповідач в особі > < 3-тя особа відповідача >

про визнання недійсним запису про державну перереєстрацію приватного підприємства "Клеман-С", ід. код 35355017, зобов'язання Державного реєстратора зробити реєстраційну дію "внесення змін до відомостей про юридичну особу, що не пов'язані зі змінами в установчих документах", якою ввести до Єдиного Державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців інформацію про попереднє місцезнаходження ПП "Клеман-С", визнання неправомірним дій посадових осіб ПП "Клеман-С" щодо надання недосмтовірних даних, а саме, Державному реєстратору,

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспекція у м. Кіровограді звернулася до Кіровоградського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Державного реєстратора виконавчого комітету Кіровоградської міської ради, приватного підприємства "Клеман-С",про визнання недійсним запису про державну перереєстрацію приватного підприємства "Клеман-С", ід. код 35355017, зобов'язання Державного реєстратора зробити реєстраційну дію "внесення змін до відомостей про юридичну особу, що не пов'язані зі змінами в установчих документах", якою ввести до Єдиного Державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців інформацію про попереднє місцезнаходження ПП "Клеман-С", визнання неправомірним дій посадових осіб ПП "Клеман-С" щодо надання недосмтовірних даних, а саме, Державному реєстратору.

В судове засідання з'явився представник відповідача-1, позивач та відповідач - 2 в судове засідання не з'явилися, про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином. Заяв, клопотань від сторін, що не з'явилися на адресу суду не надходило.

Статтею 69 КАС України визначено, що доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані, зокрема, встановлюються на підставі пояснень сторін, третіх осіб та їхніх представників. Докази суду надають особи, які беруть участь у справ. Суд може запропонувати надати додаткові докази або витребувати додаткові докази за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з власної ініціативи.

Вимогами ч. 1 ст. 71 КАС України встановлено, що кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 72 цього Кодексу. Згідно ч. 3 ст. 71 КАС України якщо особа, яка бере участь у справі не може самостійно надати докази, то вона повинна зазначити причини, через які ці докази не можуть бути надані, та повідомити, де вони знаходяться чи можуть знаходитися. Суд сприяє в реалізації цього обов'язку і витребовує всі необхідні докази.

В процесі розгляду судової справи виникла необхідність витребувати у позивача докази по справі, а саме: копію Положення про ДПІ в м. Кіровограді; письмові обґрунтування повноважень позивача на звернення до суду з позовом про визнання запису про державну перереєстрацію суб'єкта підприємницької діяльності недійсним (з посиланням на законодавство України, що регулює діяльність державної податкової служби); письмово обґрунтувати якої шкоди завдано державі перереєстрацією ПП «Клеман-С»; довідку, що підтверджує включення до ЄДРПОУ ПП "Клеман С"; письмово обґрунтувати в чому полягає порушення порядку державної перереєстрації відповідача - 2, яке неможливо усунути, з посиланням на ст. 27 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців».

Оригінали документів доданих до позовної заяви та витребуваних даною ухвалою надати в судове засідання для огляду.

Копії документів подаються до адміністративного суду належним чином завірені печаткою підприємства та підписом уповноваженої особи.

Керуючись ст. 47, ч.ч.3, 4 ст. 71, ст. 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

1.За ініціативою суду, витребувати від позивача Державної податкової інспекції у м. Кіровограді: копію Положення про ДПІ в м. Кіровограді; письмові обґрунтування повноважень позивача на звернення до суду з позовом про визнання запису про державну перереєстрацію суб'єкта підприємницької діяльності недійсним (з посиланням на законодавство України, що регулює діяльність державної податкової служби); письмово обґрунтувати якої шкоди завдано державі перереєстрацією ПП «Клеман-С»; довідку, що підтверджує включення до ЄДРПОУ ПП "Клеман_С"; письмово обґрунтувати в чому полягає порушення порядку державної перереєстрації відповідача - 2, яке неможливо усунути, з посиланням на ст. 27 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців».

2. За ініціативою суду, витребувати у відповідача-1 Державного реєстратора Кіровоградської міської ради витяг зз Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців відносно приватного підприємства "Клеман-С", ід. код 35355017.

3.Витребувані цією ухвалою докази надати до Кіровоградського окружного адміністративного суду до 10 березня 2010 року.

4. Направити сторонам копію ухвали та повістку про виклик в судове засідання.

Суд роз'яснює сторонам що у разі невиконання вимог даної ухвали, суд у відповідності до вимог ст.271 КАС України може постановити ухвалу про тимчасове вилучення витребуваних судом доказів для дослідження.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду ОСОБА_2

СудКіровоградський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.02.2010
Оприлюднено13.08.2015
Номер документу48066592
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-163/10/1170

Ухвала від 27.01.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Л.І. Хилько

Постанова від 08.04.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Л.І. Хилько

Ухвала від 12.02.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Л.І. Хилько

Постанова від 08.04.2010

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Л.І. Хилько

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні