Ухвала
від 14.08.2015 по справі 911/3479/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Київської області

01032, м. Київ - 32, вул. С.Петлюри, 16тел. 239-72-81

У Х В А Л А

"14" серпня 2015 р. Справа №911/3479/15

Суддя Заєць Д.Г., розглянувши матеріали

за позовом ОСОБА_1, м. Київ

до ОСОБА_2, Чеська Республіка, м. Раковник

про розірвання договору, визнання недійсним рішення загальних зборів та зобов'язання вчинити дії

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

До господарського суду Київської області надійшла позовна заява б/н від 11 серпня 2015 року (вх. №3622/15 від 11 серпня 2015 року) ОСОБА_1 до ОСОБА_2 за участю третьої особи - Приватного підприємства «Юридична фірма «Брама» про розірвання договору купівлі-продажу корпоративних прав від 4 липня 2015 року, визнання недійсним рішення загальних зборів учасників Приватного підприємства «Юридична фірма «Брама» та зобов'язання виключити зі складу власників (учасників) Приватного підприємства «Юридична фірма «Брама» ОСОБА_2.

Як вбачається з позовної заяви, відповідач - ОСОБА_2 є нерезидентом, місцезнаходженням якого є держава Чеська Республіка.

Згідно ч. 1 ст. 125 Господарського процесуального кодексу України, у разі якщо в процесі розгляду справи господарському суду необхідно вручити документи, отримати докази, провести окремі процесуальні дії на території іншої держави, господарський суд може звернутися з відповідним судовим дорученням до іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави у порядку, встановленому цим Кодексом або міжнародним договором, згода на обов'язковість якого надана Верховною Радою України.

Статтею 9 Договору між Україною та Чеською Республікою про правову допомогу у цивільних справах (дата ратифікації Україною 10 січня 2002 року) встановлено, що Договірні Сторони надаватимуть одна одній правову допомогу шляхом здійснення окремих процесуальних дій, зокрема складання, направлення та вручення документів, проведення експертиз, допиту учасників, свідків, експертів та інших осіб, а також виконання рішень органів юстиції.

Відповідно до ч. 2 ст. 3 Договору між Україною та Чеською Республікою про правову допомогу у цивільних справах, з питань надання правової допомоги відповідно до цього Договору органи юстиції Договірних Сторін здійснюють зносини через свої центральні органи.

Абзацом 4 ст. 1 Договору між Україною та Чеською Республікою про правову допомогу у цивільних справах встановлено, що центральним органом в Україні є Міністерство юстиції України, центральним органом у Чеській Республіці - Міністерство юстиції Чеської Республіки.

Згідно ч. 2 ст. 4 Договору між Україною та Чеською Республікою про правову допомогу у цивільних справах, прохання про надання правової допомоги та додані документи складаються мовою запитуючої Договірної Сторони і супроводжуються офіційним перекладом мовою запитуваної Договірної Сторони, оформленим відповідно до законодавства запитуючої Договірної Сторони.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 15 Конвенції про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах (дата ратифікації Україною 19 жовтня 2000 року, Чеською Республікою 9 травня 1982 року), якщо документ про виклик до суду або аналогічний документ підлягав передачі за кордон з метою вручення відповідно до положень цієї Конвенції, і якщо відповідач не з'явився, то судове рішення не може бути винесено, поки не буде встановлено, що a) документ був вручений у спосіб, передбачений внутрішнім правом запитуваної Держави для вручення документів, складених у цій країні, особам, які перебувають на її території, b) документ був дійсно доставлений особисто відповідачеві або за його місцем проживання в інший спосіб, передбачений цією Конвенцією, і що, в кожному з цих випадків, вручення або безпосередня доставка були здійснені в належний строк, достатній для здійснення відповідачем захисту.

Кожна Договірна Держава може заявити, що суддя, незалежно від положень ч. 1 цієї статті, може постановити рішення, навіть якщо не надійшло жодного підтвердження про вручення або безпосередню доставку, у разі, якщо виконані всі наступні умови: a) документ було передано одним із способів, передбачених цією Конвенцією, b) з дати направлення документа сплинув термін, який суддя визначив як достатній для даної справи і який становить щонайменше шість місяців, c) не було отримано будь-якого підтвердження, незважаючи на всі розумні зусилля для отримання його через компетентні органи запитуваної Держави.

Відповідно до ч. 1 ст. 79 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд зупиняє провадження у справі в разі неможливості розгляду даної справи до вирішення пов'язаної з нею іншої справи, що розглядається іншим судом, а також у разі звернення господарського суду із судовим дорученням про надання правової допомоги до іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст.ст. 64, 65, 79, 86, 125 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та порушити провадження у справі.

2. Допустити до участі у справі в якості третьої особи - Приватне підприємство «Юридична фірма «Брама» (07400, Київська область, м. Бровари, вул. Ялинкова, 7, код 34837593).

3. Розгляд справи призначити на « 17» лютого 2016 року на 10 год. 00 хв. Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Київської області (м. Київ, вул. Комінтерну, 16, 2 поверх).

4. Зобов'язати позивача подати через канцелярію суду до 14 вересня 2015 року офіційний переклад чеською мовою: 1) даної ухвали суду; 2) запиту про надання правової допомоги. Зазначені згідно переліку документи подати до суду у двох примірниках.

5. Надіслати Міністерству юстиції України (01001, м. Київ, вул. Городецького, 13) запит про надання правової допомоги разом з доданими до нього документами для виконання в порядку, передбаченому Договором між Україною та Чеською Республікою про правову допомогу у цивільних справах.

6. Зупинити провадження у справі №911/3479/15 до 17 лютого 2016 року.

7. Зобов'язати позивача подати:

- оригінали доданих до позовної заяви документів для огляду в судовому засіданні;

- власне письмове підтвердження того, що у провадженні господарського суду або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує господарський спір, немає справи зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет, з тих же підстав, а також немає рішення цих органів з такого спору;

- письмові пояснення по суті спору.

8. Зобов'язати відповідача подати:

- відзив на позов з документальним обґрунтуванням, копію відзиву надіслати на адреси позивача та третьої особи;

- докази направлення відзиву з доданими до нього документами на адреси позивача та третьої особи.

9. Учасникам провадження письмові докази, які подаються до господарського суду, оформити відповідно до вимог ст. 36 Господарського процесуального кодексу України, а пояснення по суті спору викласти письмово відповідно до ст. 32 Господарського процесуального кодексу України. Документи, витребуванні судом у сторін подати завчасно через канцелярію господарського суду Київської області до 15 лютого 2016 року .

10. Звернути увагу учасників провадження на те, що належним чином оформлені документи подаються завчасно через канцелярію суду (подається клопотання про приєднання документів до матеріалів справи, документи прошиваються, кожна сторінка має бути засвідчена належним чином).

11. Попередити відповідача, що у разі ненадання відзиву на позов та витребуваних судом документів, справа згідно ст. 75 Господарського процесуального кодексу України буде розглянута за наявними в ній матеріалами.

12. Викликати повноважних представників сторін в судове засідання.

13. Повноваження представників сторін мають бути підтверджені довіреністю, оформленою в установленому порядку (засвідченою нотаріально або, якщо довіреність видає юридична особа - підписом її керівника та завірена печаткою цієї організації); у разі представництва інтересів сторони безпосередньо її керівництвом - відповідним документом, що підтверджує його призначення або обрання (або засвідчені належним чином витяги з них).

14. Попередити сторони про відповідальність, передбачену п. 5 ст. 83 Господарського процесуального кодексу України за неявку у судове засідання та невиконання вимог ухвали господарського суду.

15. Попередити сторони про наслідки, передбачені п. 5 ст. 81 Господарського процесуального кодексу України за неявку у судове засідання та неподання витребуваних господарським судом матеріалів.

16. Явка повноважних представників сторін в судове засідання визнається обов'язковою .

Суддя Д.Г. Заєць

Дата ухвалення рішення14.08.2015
Оприлюднено21.08.2015
Номер документу48519865
СудочинствоГосподарське
Сутьрозірвання договору, визнання недійсним рішення загальних зборів та зобов'язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —911/3479/15

Постанова від 07.03.2017

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Шапран В.В.

Ухвала від 12.01.2017

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Шапран В.В.

Рішення від 12.12.2016

Господарське

Господарський суд Київської області

Горбасенко П.В.

Ухвала від 05.12.2016

Господарське

Господарський суд Київської області

Горбасенко П.В.

Ухвала від 23.09.2016

Господарське

Господарський суд Київської області

Горбасенко П.В.

Ухвала від 16.09.2016

Господарське

Господарський суд Київської області

Горбасенко П.В.

Ухвала від 14.08.2015

Господарське

Господарський суд Київської області

Заєць Д.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні